PROGRAM SOCIAL 2018 autocar ANATOLIA si RIVIERA MEDITERANEI de la 599 euro


PROGRAM SOCIAL 2018 autocar ANATOLIA si RIVIERA MEDITERANEI de la 599 euro

Vizite si relaxare
Konya – Cappadocia – Antalya
Plecari: 05.05, 19.05, 19.09, 27.09, 04.10.2018
(8 zile/7 nopti)

 

Ziua 1: BUCURESTI – ANTALYA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni pentru imbarcare pe cursa charter a companiei TAROM / SUN
EXPRESS cu destinatia Antalya. Sosire si transfer catre orasul Antalya, renumita statiune de vacanta de pe coasta
Mediteranei. Cazare si cina la hotel 4* in regiunea Antalya.
Ziua 2: ANTALYA – KONYA – CAPPADOCIA
Mic dejun. Plecare catre Cappadocia, regiune aflata la 540 km de Antalya. Ne indreptam catre Konya, vechea capitala a seleucizilor unde se poate vizita, optional, asezamantul dervisilor rotitori si mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani. Ne continuam drumul catre Cappadocia pentru cazare si cina la hotel 4*.
Ziua 3, ziua 4: CAPPADOCIA
Mic dejun. Aceste zile sunt dedicate Cappadociei (tururi panoramice), zona unica si cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit sub forma de hornuri, cat si pentru orasele subterane, vechi de milenii. Optional, puteti survola cu balonul peste vaile Cappadociei la rasarit de soare. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane si a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Vom merge in Valea Devrent, denumita si Valea Imaginatiei, pentru a admira „Fairy Chimneys” (formatiuni stancoase cu aspecte bizare), apoi ne continuam drumul catre Avanos, faimos pentru arta olaritului. Acest micut oras este strabatut de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1.350 km). Continuam cu Pasabag, ansamblu de stanci, celebre pentru aspectul lor de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor. Urmeaza oprire la muzeul in aer liber Goreme – complex monahal de mai multe biserici si capele sapate in piatra, pe vremuri un important centru religios. De asemenea, admiram si „castelul” Uchisar, cel mai inalt punct din regiune, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei. Cappadocia ne ofera una dintre cele mai frumoase vederi panoramice si de la Manastirea Spital.
In continuare, ne delectam cu o plimbare la Kizilcukur (Valea Rosie) si in satul Cavusin unde casele sunt construite in piatra. Ne oprim la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 8-9 etaje sub pamant, unde primii crestini se
ascundeau de persecutia romanilor si bizantinilor. Urmeaza explorarea formatiunilor de piatra din Catalkaya si o
fantastica privire de ansamblu asupra crapaturilor in stanca din Esentepe. Ultimul popas este in Valea Porumbeilor, care adaposteste cea mai cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume. Optional, seara turceasca cu dansuri traditionale. Cina si cazare la hotel 4* in Cappadocia.
Ziua 5: CAPPADOCIA – Riviera Mediteranei
Mic dejun. Plecare catre riviera Marii Mediterane – regiunea Antalya (500 km). Cina si cazare la hotel 4* in regiunea
Antalya.
Ziua 6: Riviera Mediteranei (Antalya – Alanya)
Aceasta zi este dedicata orasului Antalya. In cursul diminetii vom face vizite la fabrici si magazine de pielarie si bijuterii. Aici ne putem exersa arta negocierii, Turcia fiind vestita pentru acest lucru. Negociatul este o experienta inedita si foarte interesanta, la care se adauga satisfactia de a obtine un pret cat mai bun. Vom admira bulevardele umbrite de palmieri, portul, orasul vechi cu stradute inguste si case vechi din lemn imprejmuite de zidurile orasului vechi. De asemenea, nu vom rata ocazia de a face cumparaturi intr-unul dintre cele mai vestite bazaruri din Antalya, unde vom gasi la tot pasul magazine cu o mare diversitate de produse. Incheiem turul cu o scurta oprire la cascada Karpuzkaldiran. Cazare cu demipensiune la hotel 4* in regiunea Antalya.
Ziua 7: Riviera Mediteranei (Antalya – Alanya)
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si cumparaturi sau participare la excursiile optionale propuse de insotitorul de grup. Cazare cu demipensiune la hotel 4* in regiunea Antalya.
Ziua 8: ANTALYA – BUCURESTI
Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, transfer la aeroport si imbarcare pe cursa TAROM / SUN EXPRESS cu destinatia Bucuresti.

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul, zbor direct Bucuresti – Antalya si retur, cursa charter, cu compania TAROM / SUN EXPRESS;
• 7 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri de 4*: 3 nopti in Cappadocia si 4 nopti in regiunea Antalya;
• transferuri aeroport – hotel – aeroport;
• transport local cu autocarul;
• tururi panoramice in Cappadocia si Antalya;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

NU SUNT INCLUSE:
• intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
• bacsisuri (se practica in Turcia): 15 EURO/persoana, se achita reprezentantului agentiei;
• asigurarea medicala (nu este obligatorie, dar este recomandata);
• asigurarea storno (recomandata), alte servicii decat cele mentionate ca fiind incluse.