PASTE 2017 – GRECIA – INSULA CHIOS – autocar – de la 499 euro – oferta expirata


PASTE 2017 – GRECIA – INSULA CHIOS – autocar – de la 499 euro – oferta expirata

Sfintele sarbatori de PASTE in tara ortodoxiei, GRECIA
Insula CHIOS (Marea Egee)

 

 

BUCURESTI – RUSE – SVILENGRAD – CANAKKALE (TR) – IZMIR – KUSADASI – CESME – HIOS(GR) – PIREU – ATENA – KALAMBAKA – SALONIC – KULATA – RUSE – GIURGIU – BUCURESTI

PERIOADA: 13.04 – 21.04.2017

TRANSPORT AUTOCAR (standard intenational) & FERRYBOAT

 

 

ZIUA 1 (13.04.2017): BUCURESTI – RUSE – SVILENGRAD – CANAKKALE (725 km)

Ora 06:30 plecare din Bucuresti – Piata Victoriei, parcarea de langa Muzeul Antipa, cu autocar clasificat pentru curse internationale (dotat cu aer conditionat), pe traseul: Bucuresti – Ruse (Bulgaria – Svilengrad – Edirne (Turcia) – Canakkale. Traversarea Stramtorii Dardanale (ferryboat). Sosire in functie de formalitatile vamale. Cazare la hotel 3* in Canakkale.

ZIUA 2 (14.04.2017): CANAKKALE – TROIA – IZMIR – KUSADASI (500 km)

Mic dejun. Plecare spre Kusadasi pe traseul Canakkale –Troia – Izmir. Oprire la legendara cetate Troia (intrare optionala), locul unde s-a desfasurat Razboiul Troian, asa cum este descris in Iliada, unul dintre cele doua poeme epice atribuite lui Homer (intrare optionala). Cazare hotel 3*in Kusadasi.

ZIUA 3 (15.04.2017): KUSADASI – CESME – CHIOS

Deplasare spre Cesme. Traversarea cu ferryboat-ul spre Insula Hios, a cincea ca marime dintre insulele grecesti, una dintre insulele din Nord-Estul Marii Egee, foarte apropiata de Asia Mica si de peninsula Erithrea, avand o suprafata de 842 km2. Cazare hotel 3* in Chios.

Ora 23:15 – Participare la Slujba de Inviere la Biserica Nea Moni din Vrontados (singura Biserica din Grecia care a fost construita de catre acelasi constructor care a realizat si Catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol). Urmeaza o gustare traditionala de Paste cu ciorba de miel ”maqiritza”, oua rosii, cozonac!

 In Chios se desfasoara una dintre cele mai spectaculoase Sarbatori de Paste din lume. ”Lupta cu artificii” intre Bisericile din Vrontados este unica, lansandu-se pe cer circa 50.000 de proiectile (fabricate manual), care au drept tinta cele doua clopotnite ale Bisericilor Panaghia Erithiani si Agios Marko, aflate la o distanta de aproximativ 400m, fiecare pe care un deal al satului Vrontados! 

 ZIUA 4 (16.04.2017): SFINTELE SARBTORI DE PASTE IN INSULA CHIOS. “CHRISTOS ANESTI”! HRISTOS A INVIAT!

Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Manastirea Nea Mohi (secolul XI), vizitarea localitatii Anavatos (secolul XII) construita din piatra, si a localitatii Limno. Dupa pranz (inclus in program), vizitarea Manastirii Sfanta Markela. Timp liber la dispozitie in zona centrala a orasului. Cina festiva de Paste si cazare la hotel in Hios.

   

ZIUA 5 (17.04.2017): CHIOS (TUR INSULA) – PIREU (MAREA EGEE) – ATENA

Mic dejun. Excursie cu autocarul spre sudul Insulei pentru vizitarea satelor construite de pirati (secolele XI–XIII). Pirgil (cu pestera Pirgil), Olympi si Mesta. Dupa amiaza program liber in oras. Ora 23:30 imbarcare pe ferryboat. Vasul dispune de resturant, bar, magazine cu souveniruri. Se navigheaza pe ruta Chios – Pireu.

ZIUA 6 (18.04.2017): PIREU (MAREA EGEE) – ATENA

Sosire in portul Pireu la ora 08.00 dimineata. Continuarea drumului cu autocarul spre Atena. Tur panoramic oras Atena (autocar). Vom vizita Piata Omonia & Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Biblioteca, Stadionul Olimpic, unde s-a desfasurat prima Olimpiada moderna (1896). Vizita optionala la Akropolis cu ghid grec. Vizitarea Parthenon-ului si a principalelor cladiri de pe Akropole (orasul de “sus”), construite de Pericle in sec.V i.Hr. ca un omagiu adus realizarilor culturale si politice ale locuitorilor Atenei. Intrare optionala 20 EURO/persoana. Cazare la hotel 3* in Atena, zona centrala.

Ziua 7 (19.04.2017): ATENA – THIVA – DELPHI – KALAMBAKA

Mic dejun. Plecare spre Kalambaka pe traseul Atena – Thiva Delphi, perspectiva spre celebrul Oracol. Continuarea drumului spre Kalambaka printr-o zona montana (Muntii Pindus) de o spectaculozitate deosebita! Kalambaka, oras-statiune, situat la “poalele” Meteorelor (1.100 stanci cu forme si dimensiuni diferite), al doilea centru religios al Greciei (dupa Muntele Sfant Athos) si obiectiv de renume mondial, inclus in patrimoniul UNESCO. 24 de Manastiri datand din secolele XIV-XVI dominau de la inaltimea stancilor pe care erau construite intreaga campie a Thessaliei, oferind o experienta unica, irepetabila! Oprire-vizita la un atelier-magazin de icoane. Cazare hotel (categoria ”turist”) in Kalambaka.

Ziua 8 (20.04.2017): KALAMBAKA – LARISSA – KATERINI – SALONIC

Mic dejun. Plecare spre “capitala” Greciei de Nord, Salonic. Vizitarea pricipalelor obiective Bazilica Sfantului Dumitru (sec.VI) si Sfanta Sofia (sec.VII), Forumul Roman, Turnul Alb (sec.XIV), emblema orasului. Cazare la hotel 3* in Salonic, zona centrala.

Ziua 9 (21.04.2017): SALONIC – KULATA – RUSE – BUCURESTI

Mic dejun. Ora 07:00 plecare spre tara, sosire in Bucuresti (Piata Victoriei) in functie de formalitatiile vamale si trafic.

 

PRET/persoana: 499 EURO (loc in camera dubla/tripla)

Supliment camera single: 125 EURO

Tariful este valabil pentru un grup de minim 30 persoane.

 

SERVICII INCLUSE:

  • transport cu autocar sau midicar (standard international, dotat cu aer conditionat);
  • 8 nopti cazare la hoteluri 3* si ferryboat, dupa cum urmeaza: 1 noapte Canakkale, 1 noapte Kusadasi, 2 nopti Chios, 1 noapte ferryboat (cabina cu 4 paturi suprapuse, grup sanitar propriu), 1 noapte Atena, 1 noapte Kalambaka, 1 noapte Salonic;
  • mic dejun (bufet sau continental);
  • cina traditionala in Sambata Pastelui, dejun si cina de Paste
  • tichete ferryboat Chios – Pireu;
  • ghid grec la Atena, Akropolis;
  • insotitor roman de grup (tour leader)

 

NU SUNT INCLUSE

  • traversare ferryboat Canakkale – Chios (7 euro/persoana), se achita la fata locului;
  • asigurarea de sanatate si asigurarea storno;
  • intrarile la obiective (se achita separat, la fata locului);

 

GRUP MINIM: 35 PERSOANE

Supliment grup 25-34 persoane: 25 Euro/persoana

ACTE NECESARE:

Pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.