CHINA- CROAZIERA PE YANGHTZE de la 1495 euro/persoana


CHINA- CROAZIERA PE YANGHTZE de la 1495 euro/persoana

CHINA 2015

– de la Beijing la Shanghai si croaziera pe fluviul Yangtze –

BEIJING – MARELE ZID CHINEZESC – XIAN – ARMATA DE TERACOTA – CHONGQING – CROAZIERA PE RAUL YANGTZE (CHONGQING – FENGDU – BADONG – YICHANG) – SHANGHAI

 

Plecare: 26 octombrie 2015

 

Ziua 1: BUCURESTI – BEIJING

(26.10) Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 13:00 pentru imbarcare pe cursa internationala AIR FRANCE cu destinatia Beijing. Decolare la ora 15:10. Schimbarea cursei la Paris. Decolare spre Beijing la ora 23:20.

Ziua 2: BEIJING

(27.10) Sosire in Beijing la ora 16:25 si transfer la hotel 3*. Timp liber pentru odihna.

Ziua 3: BEIJING – Piata Tian’anmen & Orasul Interzis

(28.10) Mic dejun. Vizitarea Pietei Tian’anmen – cea mai mare piata din lume, devenita simbol national, pentru a admira repere legendare precum Marele Palat al Poporului si Monumentul Eroilor Poporului, un obelisc de granit de 38 m inaltime. Apoi, se va vizita Orasul Interzis (Palatul Imperial, in fapt un complex ce insumeaza 9.999 de cladiri, pe o suprafata totala de 720.000 mp) si Palatul de Vara; acesta din urma, incarcat de o istorie de 800 de ani, adaposteste cea mai bine conservata gradina regala din China. Urcare pe Colina Carbunelui, fosta gradina privata a familiei imperiale, pentru o panorama superba a Orasului Interzis. Dejun intr-un restaurant local, ocazia perfecta de a afla lucruri noi din tainele bucatariei chinezesti. Optional, plimbare cu ciclo-ricsa prin hutonguri, cartierele traditionale din Beijing. Cina traditionala chinezeasca, avand ca preparat principal rata, gatita dupa metode stravechi, de la anii 1300.

Ziua 4: BEIJING – Marele Zid Chinezesc

(29.10)  Mic dejun. Vizitarea Marelui Zid (sectiunea Juyongguan Pass), structura imensa, cu o lungime de 6.700 km. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in principal in scop de aparare impotriva atacurilor mongole. In prezent, Marele Zid este unul dintre cele mai intinse situri culturale din lume, fiind adaugat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987. Pranz intr-un restaurant local si intoarcere la hotel.

Ziua 5: BEIJING – XI’AN

(30.10) Mic dejun. Vizitarea Templului Cerului, constructie care se intinde pe o suprafata de cca 2.700.000 mp. Templul a fost construit in anul 1420 in timpul Dinastiei Ming ca sacrificiu inchinat Cerului. Dupa pranz, transfer la gara pentru calatoria cu trenul de mare viteza pe ruta Beijing – Xi’an (clasa a 2-a). Sosire in Xi’an, fosta capitala imperiala, orasul etern, numit Chang’an in antichitate, unul din leaganele vechii civilizatii din Bazinul Fluviului Galben. Cu o istorie de 3 000 de ani, Xi’an a fost capitala pentru 13 dinastii chineze, echivaland in faima vechi capitale precum Atena, Cairo sau Roma. Cazare in Xi’an, hotel 3*.

Ziua 6: XI’AN – Armata de teracota

(31.10) Dupa micul dejun, tur de oras in cadrul caruia se va vizita Pagoda Gastei Salbatice, care reprezinta una din cladirile remarcabile din Xi’an, aflata in interiorul templului Da Ci’en construit in 589 AC (este locul de unde s-a raspandit budismul in China). Dejun intr-un restaurant local. Apoi, excursie la celebra Armata de Teracota (UNESCO) a imparatului Qin Shi Huagandi, una dintre descoperirile arheologice de senzatie ale sec. XX, un sit al carui renume rivalizeaza cu cel al Marelui Zid. In jur de 8000 de razboinici si cai de lut in marime naturala au fost ingropați in anul 210 î.Hr., ca o „armata a spiritelor”, menita sa pazeasca mormantul Primului Imparat. Intoarcere la hotel.

Ziua 7: XI’AN – CHONGQING – CROAZIERA PE RAUL YANGTZE

(01.11)  Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor Xi’an – Chongqing. Sosire in Chongqing, al treilea cel mai mare oras din China situat in partea central-sudica a tarii, si transfer in port. Imbarcare la bordul vasului M/S President 1 (categorie 5*) pentru croaziera pe raul Yangtze, al treilea fluviu din lume ca lungime (peste 6.000 de kilometri). Croaziera dezvaluie o China idilica, ce gazuieste intr-un cadru natural incantator monumente stravechi si minuni ingineresti moderne. Cazare la bordul vasului M/S President 1 (5*) cu pensiune completa.

Ziua 8: CROAZIERA PE RAUL YANGTZE (CHONGQING – FENGDU)

(02.11)  Mic dejun pe vas. La ora 08:15, sosire si debarcare in Fengdu, “Orasul Fantoma” sau “Orasul Spiritelor”. Avand o istorie de aproape 2000 de ani, orasul situat pe colina Ming, pe malul nordic al raului Yangtze, este dedicat in intregime “vietii de apoi”, mandrindu-se cu numeroase temple religioase precum si cu sculpturi care infatiseaza aspectele cele mai infricosatoare ale infernului. Vizita acestui oras este incantatoare si magica in acelasi timp, turistii bucurandu-se de peisaje naturale, vestigii istorice, repere religioase, totul invaluit in mituri si legende despre viata de apoi. Intoarcere la bordul vasului pentru petrecerea de bun venit organizata de capitanul vasului M/S President 1 (5*).

Ziua 9: CROAZIERA PE RAUL YANGTZE (DEFILEUL QUTANG – DEFILEUL WU – BADONG)

(03.11)  Mic dejun pe vas. Lectii de Tai Chi Chuan, una din cele mai eficiente stiluri de arte martiale, o terapie pentru relaxare si echilibrare energetica. Optional, la intrarea in defileul Qutang, se poate vizita Baidicheng, “Orasul Imparatului Alb” sau “Orasul Poemelor”, loc ce a fost o sursa de inspiratie pentru generatii de poeti si pictori. Complexul de temple este situat pe o insula ce este legata de malul nordic al raului Yangtze printr-un pod. Vasul isi va continua itinerariul printr-un defileu lung de opt kilometri, Defileul Qutang. Aici, printre peretii de piatra cu inaltimi de 500 de metri, raul Yangtze, care are de obicei latimi de zeci de kilometri, se ingusteaza brusc pana la 78 de metri. Se strabate apoi captivantul Defileu Wu de 40 de kilometri lungime. Privelistea stancilor acoperite de ceata, care se inalta spre cer la o inatime de 900 de metri este impresionanta. Sosire in portul Badong, orasul care se intinde pe malul sudic al raului Yangtze. Timp liber pentru a explora imprejurimile sau, optional, plimbare cu barca pe raul Shennong, afluentul Fluviului Yangtze. Plimbarea pe rau este deosebit de atractiva datorita apelor sale cristaline care serpuiesc printre defileele adanci, grotelor de diferite dimensiuni, stancilor ascutite, cascadelor impresionante, vechilor podete de lemn ce pot fi zarite din loc in loc si minunatelor forme carstice ce insotesc intreg itinerariul. Intoarcere la bordul vasului pentru cina de ramas bun cu spectacol folcloric si cazare.

Ziua 10: CROAZIERA PE RAUL YANGTZE – BARAJUL CELOR TREI DEFILEE – YICHANG – SHANGHAI

(04.11) Mic dejun pe vas. Ultimele lectii de Tai Chi Chuan pe vas. Excursie la cel mai faimos si mai mare baraj din lume, “Barajul celor trei defilee”, un impozant zid din otel si beton, recent terminat, inalt de 180 de metri si lat de 1,6 kilometri. Debarcare in port si plecare cu autocarul spre aeroportul din Yichang. Pranzul se va servi la un popas de pe drum, la pachet. Seara, zbor Yichang – Shanghai. Sosire in Shanghai – oras cosmopolit, care rivalizeaza din ce in ce mai mult cu Hong Kong, mandria Chinei moderne si cazare in hotel 3*.

Ziua 11: SHANGHAI – tur de oras

(05.11)  Dupa micul dejun, tur de oras in Shanghai, cel mai spectaculos oras al Chinei, cu o combinatie fenomenala intre cladiri futuriste si constructii traditionale. Turul include vizita incantatoarelor Gradini Yuyuan, singurele gradini chinezesti clasice restaurate complet din Shanghai. Gradinile au fost inaugurate in timpul dinastiei Ming si au o suprafata totala de 20.000 de metri patrati gazduind o lume in miniatura: un labirint de pavilioane, dealuri mici, multi arbori si arbusti, roci atent selectionate si bine plasate, poduri de piatra si iazuri acoperite cu flori de lotus. Pranz intr-un restaurant local. Dupa-amiaza, plimbare pe strazile WuKang – strada artei contemporane si Dongtai – strada antichitatilor. Apoi, vizite in cartierul Xintiandi locul unde “ziua de ieri o intalneste pe cea de maine in Shanghai-ul de azi”. Cazare in Shanghai, hotel 3*.

Ziua 12: SHANGHAI – PARIS – BUCURESTI

(06.11)  Mic dejun. Transfer la aeroport. Sosire la aeroportul din Shanghai si decolare spre Bucuresti cu compania Air France la ora 11:00. Aterizare in Paris la ora 16:45 si plecare spre Bucuresti la ora 19:10. Sosire la Bucuresti la ora 23:00.

 

PRET: 1495 euro/ persoana (loc in camera dubla):

Supliment camera single: 455 EURO; Reducere a treia persoana in dubla: 25 EURO

 

 transport cu avionul compania Air France: Bucuresti – Beijing si Shanghai – Bucuresti (escale Paris);

 • transport cu trenul de mare viteza Beijing – Xian (clasa a 2-a);
 • transport cu avionul (zboruri interne) pe rutele Xian – Chongqing si Yichang – Shanghai;
 • 7 nopti cazare cu demipensiune conform program (preparatele au specific chinezesc) in hoteluri de 3*: 3 nopti in Beijing, 2 nopti in Xian, 2 nopti in Shanghai (7 mic dejun, 6 dejun, 1 cina cu spectacol traditional in Beijing);
 • 3 nopti cazare cu pensiune completa la bordul vasului de croaziera M/S President 1, categorie 5*, pe raul Yangtze;
 • transport cu autocar/microbuz cu aer conditionat pe toata durata calatoriei conform programului;
 • tururile si excursiile mentionate in program: Beijing (Templul Cerului, Piata Tian Anmen, Orasul Interzis, s.a.), Marele Zid (sectiunea Juyongguan Pass), Xian (Armata de Teracota, Mica Pagoda a Gastii Salbatice, s.a.), Shanghai (Gradinile Yuyuan, Templul lui Buddha de Jad);
 • intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
 • ghizi locali vorbitori de limba engleza;
 • insotitor roman de grup pe toata durata calatoriei.

 

 • taxele de aeroport pentru zborurile internationale: 495 EURO – se pot modifica, valoarea acestora va fi comunicata inainte de plecare cu cca 2 saptamani, la emiterea biletelor si dupa obtinerea vizei
 • taxele de aeroport pentru zborurile interne: 95 EURO
 • taxa de viza si procesare acte: 70 EURO
 • bacsis pentru soferi si ghizi locali, se practica in China, 35 USD, se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in China
 • asigurarea medicala de calatorie (obligatorie): ~ 36 lei/persoana (pentru persoane pana la 65 de ani);
 • asigurarea storno (optionala): se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno + medicala: 64 lei/persoana, pentru persoane pana la 65 ani);

 

25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 45 EURO/persoana, pentru grup de 15-19 persoane cu 90 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

6 saptamani inaintea plecarii

  TERMENE DE PLATA:

 • 30% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 50% din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 21 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 21 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 61 zile – 46 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 31 zile inaintea plecarii;
 • 70% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 30 zile – 16 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei. Pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / o fotografie tip pasaport / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului / formular completat.