CIRCUIT 1 MAI 2018 NEW YORK de la 990 euro


CIRCUIT 1 MAI 2018 NEW YORK  de la 990 euro

 

Minivacanţă de 1 Mai

NEW YORK

O vacanţă de neuitat, în care veţi putea îmbina shopping-ul cu vizitarea unor obiective simbol ale oraşului şi a unora dintre cele mai interesante muzee din lume. În nici-un alt oraş nu veţi găsiţi mai multă cultură, arhitectură, gastronomie, distracţie şi strălucire într-un perimetru limitat de câteva străzi. Pentru ca New York-ul este una dintre capitalele lumii ca destinaţie de cumpărături, oferind atât ultimele modele în materie de modă cât şi modele retro, vă sugerăm să nu rataţi o vizită la Saks de pe Fifth Avenue sau la Macy’s de pe Herald Square, cel mai mare magazin din lume, vestit pentru scările rulante din lemn care sunt funcţionale şi astăzi. Nu rataţi nici Lord and Taylor, Bloomingdales sau Bergdorf Goodman, dar nu evitaţi şi incursiunile în Soho şi Greenwich Village pentru a găsi magazinele cu oferte. Vă aşteptăm să petreceţi minivacanţa de 1 Mai în oraşul supranumit Big Apple datorită imaginii generale că fiecare poate “muşca” din el rămânând cu un gust excelent!

 

Perioada:  26.04 – 02.05.2018

 

Ziua 1 / 26.04.2018:  Bucureşti – Viena – New York

Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 06:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Austrian Airlines). Plecare spre Viena cu zborul companiei Austrian Airlines, OS 768 (08:00 / 08:45) de unde se va zbura cu OS 087 (10:45 / 14:15) spre New York. Transfer pentru cazare la hotel în Manhattan. Timp liber la dispoziție pentru acomodarea cu noul fus orar.

Ziua 2 / 27.04.2018:  New York (panoramic Downtown şi Uptown şi pietonal Greenwich Village şi SoHo)

Mic dejun. Împreună cu însoțitorul de grup vom porni într-un tur panoramic de oraş, din Downtown în Uptown, prilej cu care vom vedea cele mai reprezentative obiective turistice ale New York-ului, printre care Empire State Building, cea mai înaltă clădire din New York, Times Square, unul dintre locurile în care ne vom convinge că oraşul parcă nu doarme niciodată, un loc plin de viaţă, cunoscut pentru reclamele imense dar şi pentru numeroasele teatre şi cinematografe de pe Broadway, celebra arenă Madison Square Garden, Greenwich Village, cartierul boem al artiştilor americani, emblematicul Central Park, Clădirea Flatiron, una dintre primele clădiri din lume în care s-a folosit oţelul deschizându-se astfel era zgârie-norilor, vestitul Rockefeller Center care găzduieşte 19 clădiri comerciale, Radio City Music Hall, unde au loc concerte şi spectacole celebre, centrul financiar Wall Street, New York Public Library, impresionanta bibliotecă publică a oraşului, Carnegie Hall, prima mare sală de concerte din New York, Sediul Naţiunilor Unite, Bryant Park, unde au loc celebre prezentări de modă primăvară şi toamna, iar vara se pot viziona gratuit filme clasice, Union Square, locul obişnuit al oratorilor locali, Lincoln Center, complex dedicat diferitelor arte interpretative, Chelsea şi Districtul Garment. După-amiază veţi putea face împreună cu însoțitorul de grup o incursiune pietonală prin 2 cartiere faimoase ale Manhattan-ului, prilej de a descoperi Greenwich Village, fosta zonă verde de la periferia oraşului, unde au trăit sau au creat cunoscuţi scriitori şi artişti din New York, astăzi un cartier boem cunoscut pentru multiculturalitate şi SoHo, fostul cartier industrial în care astăzi îşi au atelierele mulţi dintre artiştii newyorkezi. Arta şi arhitectura au transformat radical aceste foste cartiere industriale, un exemplu elocvent în acest sens fiind faptul că în anii ’60, SoHo (South of Huston) era ameninţat cu demolarea, dar datorită arhitecturii în fonta a clădirilor acesta a fost salvat. Cazare în Manhattan.

Ziua 3 / 28.04.2018:  New York (Statuia Libertăţii, cumpărături şi New York-ul în luminile nopţii)

Mic dejun. Pentru că ne-am făcut o imagine de ansamblu a New York-ului, dimineaţa vom putea opta pentru o vizită într-unul dintre faimoasele muzee ale oraşului, precum Muzeul Metropolitan de Artă, Muzeul de Arta Modernă – MoMA, Muzeul Guggenheim sau Muzeul de Artă Naturală. După-amiază, împreună cu însoţitorul de grup vom putea traversa cu ferryboat-ul pentru a vedea îndeaproape cel mai cunoscut reper al New York-ului, Statuia Libertăţii situată pe Insula Ellis. Aceasta a fost amplasată în anul 1886 la intrarea în portul de pe insulă cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american. Statuia este un cadou al Franței făcut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversării a 100 de ani de la câștigarea independenței și inaugurată de președintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886. Veţi avea apoi timp liber pentru cumpărături la Macy’s, cel mai mare magazin din lume vestit pentru scările rulante din lemn care sunt funcţionale şi astăzi, sau la Century 21, cel mai bun magazin cu haine de designer la reducere, pentru ca New York-ul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune destinaţii pentru cumpărături. Chiar dacă nu veţi cumpăra nimic, veţi putea admira produsele din vitrinele frumos decorate, ceea ce în acest oraş este o activitate în sine. Seara veţi putea admira reclamele luminoase din Times Square, vă veţi putea bucura de fantastică panoramă a oraşului, cu toate luminile sale strălucitoare, de la ultimul etaj al clădirii Empire State Building sau din Rockefeller Center. De asemenea, veţi putea participa la unul dintre numeroasele spectacole de pe Broadway (preţul biletelor variază în funcţie de spectacol). Cazare în Manhattan.

Ziua 4 / 29.04.2018:  New York (Lower Manhattan, Wall Street, Ground Zero, Chelsea şi High Line)

Mic dejun. Împreună cu însoţitorul de grup vom face în această dimineaţă o plimbare în extremitatea sudică a Manhattan-ului, mergând prin districtul financiar, ajungând în Seaport şi în Battery Park. Capătul insulei Manhattan a fost protejat din cele mai vechi timpuri de o baterie de tunuri care acoperea zona portului. În anul 1807 a fost ridicat aici un fort în care astăzi sunt expuse diorame cu istoria New York-ului. În continuare vom admira Custom House, o superbă clădire Beaux Arts, după care vom vedea Bowling Green, primul parc al oraşului şi Fraunces Tavern, clădirea de unde George Washington şi-a luat rămas bun de la trupele sale după Războiul de Independentă. Plimbarea va continua pe Wall Street, una dintre cele mai renumite străzi ale oraşului şi ale lumii, presărată cu clădiri istorice printre care Trinity Church, în al cărui cimitir este înmormântat Alexander Hamilton, Bursa din New York şi Federal Hall, locul unde în anul 1789 George Washington a depus jurământul ca Preşedinte. Vom mai vedea clădirea Primăriei şi Woolworth Building, zgârie-norul din anul 1913 al cărui design a rămas neegalat până astăzi. Vom face apoi un popas în Seaport, într-una din renumitele cafenelele de pe Pier 17. Vom vizita apoi Ground Zero, locul unde se ridicau în trecut Turnurile Gemene şi Memorialul care a fost inaugurat la 10 ani de la atacul din 11 septembrie 2001 şi vom admira One World Trade Center, cea mai înaltă clădire din emisfera vestică. După-amiază puteţi opta pentru o vizită la Chelsea Market şi o plimbare pe promenada High Line, odată un traseu de tren elevat, care şerpuia printre abatoare şi locuinţe sărăcăcioase, astăzi o oază verde atrăgând în cartier arhitecţi din lumea întreagă. Cazare în Manhattan.

Ziua 5 / 30.04.2018:  New York (Brooklyn, Chinatown şi Little Italy)

Mic dejun. Dimineaţa va fi dedicată Brooklynului, marea aglomerare urbană alipita New York-ului. Împreună cu însoţitorul de grup ne vom îndrepta spre silueta legendară a Podului Brooklin pe care-l vom traversa prin zona pietonală, admirând realizarea inginerească deosebită a acestuia dar şi panorama fascinantă oferită asupra Manhattan-ului şi a peisajului urban din Brooklyn. Vom ajunge în Brooklyn Heights, o zonă în care atmosfera de secol XIX s-a păstrat datorită clădirilor din cărămidă construite în stil Federal, cu străzi pitoreşti, îndrăgite de scriitori şi pictori renumiţi. În zona a locuit Truman Capote care a scris “Mic dejun la Tiffany” şi “Cu sânge rece”, iar Arthur Miller, un alt scriitor celebru ale cărui piese s-au jucat cu mare succes de public pe celebrul bulevard Broadway şi care a fost căsătorit cu actriţa Marilyn Monroe, a deţinut un imobil în zonă. Ne vom îndrepta apoi spre Brooklyn Bridge Park, unde de pe promenada malului East River vom putea surprinde privelişti unice asupra Manhattanului şi a Statuii Libertăţii. După-amiză veţi putea face împreună cu însoțitorul de grup o incursiune pietonală prin alte cartiere pitoreşti din Manhatan, prilej de a descoperi personalitatea şi farmecul propriu al acestora. Vom vedea cel mai mare şi mai colorat cartier etnic din New York, Chinatown, locul în care s-au stabilit la începutul sec. al XX-lea asiaticii veniţi din California, care s-a dezvoltat atât de repede încât a invadat Little Italy din vecinătate şi Lower East Side. Deşi mică şi “strivită” de Chinatown, vom vedea ca Little Italy, locul în care au locuit italienii care au venit aici în sec. al XIX-lea, este astăzi “ocupată” de o comunitate mică dar foarte unită, fiind un loc fermecător, cu restaurante de modă veche, unde atmosfera latină este dominantă. Cazare în Manhattan.

Ziua 6 / 01.05.2018:  New York – Munchen 

Mic dejun. Până la ora transferului către aeroport vom avea timp liber pentru activităţi individuale şi ultimele cumpărături. Veţi putea petrece dimineaţa explorând zona Central Park-ului, unul dintre cele mai cunoscute locuri de petrecere a timpului liber în rândul new yorkezilor, făcând o plimbare pe Fifth Avenue sau posibilitate de a face cumpărături la unul dintre cele mai mari outleturi din SUA, Woodbury, unde veţi putea găsi o diversitate de produse şi mărci. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Munchen cu zborul companiei Lufthansa, LH 411 (17:50 / 07:55).

Ziua 7 / 02.05.2018:  Munchen – Bucureşti

Sosire la Munchen la ora 07:55 de unde se va pleaca spre Bucureşti cu zborul LH 1652 (08:55 / 11:50).

 

TARIF:  990 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 410 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10 – 15 turişti, tariful se majorează cu 120 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Viena – New York şi New York – Munchen – Bucureşti cu companiile Austrian Airlines şi Lufthansa

– 5 nopţi cazare la hotel 4* în centrul oraşului, respectiv în Manhattan

– mesele menţionate în program: 5 mic dejunuri

– transferuri aeroport – hotel – aeroport

– tur panoramic de oraş în New York

– tururile pietonale menţionate în program împreună cu însoţitorul de grup

– vizitele ghidate conform program

– taxele de oraş şi taxele hoteliere

– bacşişurile pentru şoferi şi ghidul local

– însoţitor român de grup

– asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

 

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare  oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:

  • Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
  • Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
  • Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
  • Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia

– transferurile gratuite se vor rezervă la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare

– dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport

– prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată

– turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare

– agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist

– transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri

– dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu

– turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare

– transferurile se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport şi securitate pentru zborurile internaţionale: aprox. 395 euro/pers. care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– intrările la obiectivele turistice

– biletul de traversare cu ferryboat-ul la Statuia Libertăţii (aprox. 22 usd)

– bilete pentru transportul în comun (metrou, autobuze etc.)

– taxa de viză pentru SUA (160 usd/pers. – tariful poate fi modificate de către Consulat)

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, alte bacşişuri etc.

– asigurarea medicală

– asigurarea storno (agenţia recomanda încheierea unei asigurări storno)

 

ACTE ŞI CONDIŢII NECESARE APLICĂRII PENTRU VIZA:

SUA: paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din călătorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinţă,  de la locul de muncă cu precizarea funcţiei şi a salariului sau talon de pensie, după caz / copii ale actelor de proprietate (casă, maşină, teren etc) / în cazul patronilor de firmă, copie după actele societăţii şi ultimul bilanţ contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele căsătorite, copie a certificatului de căsătorie / prezenţa personală la Consulatul SUA, în vederea susţinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agenţie)

Agenţia îşi rezervă dreptul de a face o selecţie preliminară a persoanelor care se înscriu în acest program în funcţie de actele prezentate. Termen limită pentru transmiterea documentelor: 7 săptămâni înaintea plecării

 

NOTĂ:
ÎN CAZUL NEOBŢINERII VIZEI se aplică penalizările stipulate în „condiţiile de retragere” aferente zilei în care se susţine interviul. De asemenea, taxele de viză şi programare (achitate direct de turist la bancă) nu se rambursează.

CONDIŢIE SPECIALĂ ÎN CAZUL RETRAGERII DUPĂ OBŢINEREA VIZEI: penalizare integrală.

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

 

OBSERVAŢII:

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

– agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

– agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

– conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări

– clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

– distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

– dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program

– agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

– agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

– în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

– agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora

– excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

– agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

– în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

– agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

– copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi

– copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

– asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei

– vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

– c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

– prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »