CIRCUIT 2015 LIBAN & IORDANIA de la 990 euro – oferta expirata-


CIRCUIT 2015 LIBAN & IORDANIA de la 990 euro – oferta expirata-

CIRCUIT 2015 LIBAN & IORDANIA

   – Spiritualitate si parfum oriental –

 

LIBAN: Beirut – Byblos – Harissa – Jouneih – Der Al Qamar

IORDANIA: Amman – Jerash – Madaba – Muntele Nebo – Marea Moarta Petra – Aqaba

Zbor direct Bucuresti – Beirut / Amman – Bucuresti

Perioada: 01/02.09 – 09.09.2015       

 

 

ZIUA 1 (01/02.09.2015): BUCURESTI – BEIRUT

Intalnire la Aeroportul International “Henri Coanda” – Otopeni la ora 22:30, cu conducatorul de grup din partea agentiei. Imbarcare cursa TAROM, Bucuresti (23:55) – Beirut (02:15). Transfer aeroport – hotel. Cazare hotel in Beirut.

ZIUA 2 (02.09.2015): BEIRUT – BYBLOS

 Mic dejun intarziat. Deplasare BYBLOS. Situat la 38 Km de Beirut, pe coasta mediteraneana, la jumatatea distantei dintre Tripoli si Beirut, orasul se afla in patrimoniul UNESCO. Este considerat cel mai vechi oras locuit din lume. Primele asezari datand din anul 7000 i.H. In sec al-III-lea i.H, orasul este deja bine structurat si devine cel mai mare port la Marea Mediterana si locul de “nastere” al primului alfabet fenician, precursorul alfabetului modern. Numele de astazi, provine de la grecescul ”byblos” (carte). In perioada romana s-au construit temple si cladiri publice, iar Castelul Cruciatilor dateaza din perioada Cruciata. Astazi orasul  este unul dintre siturile arheologice unice in lume! In oras exista sase Biserici crestine si trei moschei. Reintoarcere la Beirut. Cina si cazare hotel in Beirut.

   ZIUA 3 (03.09.2015): DOG RIVER – JEITTA GROTTO – HARISSA – JOUNIEH

Mic dejun. Deplasare Dog River: Nahr El Kalb, cunoscut sub numele de “River Dog”, se afla pe coasta de sud a Jounieh, unde se pot vedea inscriptiile lasate de armate de-a lungul veacurilor, de la inscriptia cuneiforma a lui Nabucodonosor al II-lea si pana la inscriptia latina a Imparatului Roman Marc Aureliu Antonius.

Jeitta Grotto: recunoscuta ca una dintre pesterile de calcar cele mai magnifice din lume! A fost descoperita in anul 1836 fiind cea mai mare pestera din Liban (9.050m. lungime!). Pestera este sursa de apa pentru Nahr Al Kalb (River Dog).

Harissa, este sediul Papal Nuncio in Liban fiind un important loc pentru pelerinajele religioase din Liban. Aici se afla cea mai mare si frumoasa statuie a Fecioarei Maria realizata in anul 1908. In zona se afla 20 de Biserici si Manastiri (!)

JOUNIEH, un oras plin de viata, cu cladiri moderne si o viata de noapte activa. Centrele comerciale, hotelurile sau restaurantele pot concura cu cele din cunoscutele statiuni mondene din lume! Cina si cazare hotel in Beirut.

ZIUA 4 (04.09.2015): CITYTOUR BEIRUT – CHOUF MOUNTAINS – DER AL QAMAR BEITEDDINE –MOUSSA CASTLE CASTLE BAROUK RIVER

Mic dejun. O zi cu multe elemente istorice si geologice interesante! Sa le trecem in revista: In cadrul City Tour-ului Beirut vom vizita:

Pigeon Rock, un grup de formatiuni de roca naturale, arcuite in largul coastei Beirut. Downtown, zona moderna din centrul orasului Beirut, cu restaurante, cafenele, magazine. Cladiri vechi, adevarate bijuterii arhitectonice, dar si moschei si biserici, inclusiv cladirea Parlamentului National.

Chouf Mountains; Der Al Qamar cu strazile sale inguste, trepte de piatra, cladiri si palate, Deir El-Qamar seamana cu un muzeu in aer liber. Din  secolele XVI-XVIII, acest loc pitoresc a servit ca resedinta a guvernatorilor turci numiti de Liban, incepand cu Fakhreddine II.

Beiteddine a fost construit de catre cei trei fii ai lui Emir: Qassim, Khalil si Amine. Palatul  Emir Khalil astazi este folosit ca Sérail a Beiteddine, sediul administratiei locale. Palatul Emir Amine, care domina complexul Beiteddine, a fost frumos restaurat si transformat  intr-un hotel de lux de Ministerul Turismului.

Moussa Castle, acum folosit ca un muzeu cu cinci niveluri, demonstreaza modul  traditional de viata si momente istorie. Primele 3 etaje ale castelului sunt dedicate scenelor animate si statuilor reprezentand cultura libaneza , in timp ce celelalte doua etaje detin colectii de arme orientale si arabice. Cina si cazare hotel in Beirut.

ZIUA 5 (05.09.2015): BEIRUT – AMMAN

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Beirut. Imbarcare cursa Middle East Airlines: Beirut 13:15 – Amman 14:25. Transfer autocar aeroport – hotel in Amman. Cina si cazare la hotel in Amman.

ZIUA 6 (06.09.2015): AMMAN – MADABA – MT. NEBO – MAREA MOARTA – AQABA

   Vom incepe ziua cu un tur al Capitalei Regatului Hasemit al Iordaniei – Amman, numita in antichitate Philadelphia, oras energic, animat, care a cunoscut in ultimii ani una din cele mai spectaculoase dezvoltari intre orasele Orientului Mijlociu. Amman este una din cele mai vechi asezari din lume locuite permanent, cu o istorie ce depaseste 9 milenii. A fost cucerit pe rand de asirieni, persani sau romani, fiecare lasandu-si amprenta in peisajul de astazi al metropolei. Vom admira cateva dintre obiectivele principale ale orasului –  Moscheea Regelui Abdullah Iamfiteatrul roman cu o capacítate de 6000 de locuri, Citadela, constructie ce domina centrul vechi al Amman-ului si dezvaluie alte obiective importante precum muzeul Arheologic National, Templul lui Hercule, Biserica Bizantina.

Ne indreptam apoi  spre Madaba, loc cu o incarcatura emotionala deosebita –  musulmani si crestini se roaga deopotriva aici, in doua lacasuri de cult situate unul langa celalalt. Vom vizita biserica ortodoxa greceasca si mozaicul datand din sec. al-VI- lea si reprezentand harta Ierusalimului si a Tarii Sfinte. Continuam calatoria spre Muntele Nebo (800m) de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Marea Moarta – cea mai joasa mare de pe Glob (-400m), unde vom avea ocazia sa “plutim” in apele terapeutice ale acesteia. Inainte de a parasi Marea Moarta ne vom opri la magazinul cu produse cosmetice, extrem de apreciate in intreaga lume pentru efectele lor benefice. Cina si cazare la hotel in Aqaba.

Ziua 7 (07.09.2015): AQABA – PETRA – AQABA

Mic dejun. Astazi vom vizita extraordinara capitala a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 de catre exploratorul elvetian Johann Ludwig Burchhardt dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Petra, “orasul in piatra” a fost inclusa prin vot universal in anul 1985 in randul celor 7 minuni ale lumii antice si moderne si reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei. Vom admira defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul (pentru vizita Petra se recomanda incaltaminte comoda de mers pe jos ). Continuarea drumului spre Aqaba.

Aqaba este punctul sudic extrem al Regatului Hashemit al Iordaniei si cel de-al treilea mare oras al Iordaniei. Orasul este vechi de pe vremea romanilor care au fost primii ce au construit in acest golf un port la Marea Rosie. In oras este arborat cel mai mare drapel din lume. Poate fi vazut de pe malul celalat al Marii Rosii ; din Israel si din Arabia Saudita. Aqaba e singura fereastra maritima a regatului, deschisa de regele Hussein in 1965, in urma unui schimb de teritorii cu Arabia Saudita.

Orasul este recunoscut si datorita plajelor intinse, cu un nisip alb si fin, care rasfata pe fiecare vizitator. Daca doriti sa va racoriti, puteti sa va retrageti intr-un bar sau intr-o cafenea care se situeaza de-a lungul plajei sau in centrul orasului. Clima in zona este deosebit de placuta. Muntii ce inconjoara statiunea o protejaza de vantul din desert iar marea o racoreste. Deoarece Aqaba este oras scutit de taxe, aici puteti face cumparaturi foarte convenabile!

Cina si cazare hotel in Aqaba.

   ZIUA 8 (08/09.09.2015): AQABA – AMMAN (300 Km.)

Mic dejun. La ora 11:30 eliberarea camerelor. Deplasare cu autocarul spre Amman. Un traseu extrem de interesant, paralel cu granita “Tarii Sfinte”, Israel, de-a lungul Raului Iordan. Ne vom opri sa viziam locul unde Ioan l-a Botezat pe Iisus Hristos in ”Apa Sfanta” a Iordanului. In urma sapaturilor arheologice din zona, au fost descoperite urmele civilizatiilor care au populat in vremuri strabune aceste locuri. Sosire dupa amiaza la Amman. Timp liber pentru cumparaturi la mall-ul din oras (in jur de 2 ore). Cina la un restaurant cu specific din zona centrala. La ora 00:30 transfer Aeroportul International „Queen Alia” pentru imbarcare pe cursa TAROM. Decolare la ora 03:20 si sosire la Bucuresti la 06:15 in dimineata zilei de 09.09.

 

 PRET / PERSOANA: 990 EURO (loc in camera dubla)

                                     Supliment camera single: 210 Euro

SERVICII INCLUSE:

 • transport avion Bucuresti – Beirut si Amman – Bucuresti, asigurat de compania TAROM;
 • transport avion Beirut – Amman, compania Middle East Airlines;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • 7 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) la hoteluri 4*(conform program): 4 nopti Beirut, 1 noapte Amman, 2 nopti Aqaba;
 • taxele de intrare la obiectivele prevazute in program: muzee si situri arheologice (fara PETRA);
 • transport autocar (dotat cu aer conditionat), pentru transferuri si realizarea programului;
 • ghid local la principalele obiective;
 • tour leader din partea agentiei organizatoare.

NU SUNT INCLUSE, DAR SUNT OBLIGATORII::

 • taxele aeroport: 180 EURO/persoana (pot suferi modificari), se achita la agentie;
 • taxa intrare / iesire Iordania: 16 EURO/persoana , se achita la agentie;
 • taxa viza Liban : 25 EURO/persoana, se achita la agentie;
 • bilet intrare Petra: 55 EURO/persoana, se achita la agentie;
 • “tips” (bacsisuri, se practica in Orientul Apropiat, pentru soferi, ghizi locali, receptioneri, etc.): 35 EURO/persoana, se achita la fata locului, reprezentantul Agentiei locale/ insotitorului de grup;
 • asigurare medicala si asigurare STORNO.