CIRCUIT 2017 – PORTUGALIA MAROC de la 995 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2017 – PORTUGALIA MAROC de la 995 euro – oferta expirata

Portugalia – Maroc  Avion

 Coimbra – Fatima – Alcobaca – Batalha – Tomar – Lisabona – Sintra – Cascais – Evora – Sevilla – Gibraltar – Fes – Meknes – Rabat – Casablanca – Marrakech – Granada – Valencia

 

 

Program

 • Ziua 1. BUCURESTI- LISABONA- COIMBRA  (190 km)

Prezentare în Aeroportul Bucureşti OTOPENI la ora 12.00 pentru zborul Bucureşti- Lisabona, cu  compania Wizz Air. După aterizare, transfer pentru cazare la  hotel in Coimbra.

 

 • Ziua 2. Coimbra – Fatima – Alcobaca + Batalha – Tomar – LISABONA (255 km)

Mic dejun. În Coimbra, cu una din primele Universităţi din Europa, vizităm cartierul Baixa, cu străduţe înguste, cafenele, mici prăvălii şi hoteluri de familie şi Catedrala din sec. XII, cea mai bine conservată catedrală în stil Romanic din Portugalia care a supravieţuit Reconquistei. Plecare spre Fatima, renumit centru de pelerinaj. Timp liber la dispoziţie în Fatima, sau excursie opţională (25 euro) pentu a se admira capodoperele goticului portughez, Mănăstirile Alcobaca şi Batalha. Excursia opționala continuă cu vizita castelului Cavalerilor Templieri și a splendidei mănăstiri de la Tomar (patrimoniu UNESCO). Seara sosire și cazare la Lisabona.

 

 • Ziua 3. LISABONA – SINTRA – Cabo da Roca

Mic dejun. Traversând enormul pod Vasco da Gama, cel mai lung din Europa, pornim explorarea capitalei portugheze pietonal și cu transportul public: Turnul din cartierul Belem şi Mănăstirea Jeronimos, reprezentative pentru curentul manuelin (gotic târziu). Urmează Piaţa Comerţului şi cartierul Baixa, apoi timp liber pentru shopping sau vizită la Oceanarium, unul dintre cele mai mari acvarii din lume. După amiază, timp liber la dispoziţie sau excursie opţională în Sintra, orăşel de un pitoresc aparte intrat în Patrimoniul UNESCO datorită elegantelor palate construite aici (inclusiv reşedinţa de vară a fostei case regale). În continuarea excursiei opţionale (ambele 20 euro), deplasare spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Cazare la acelaşi hotel.

 

 • Ziua 4. LISABONA – Cascais – Estoril – Evora – SEVILLA (290 Km)

Mic dejun. Dimineaţă timp liber la dispoziţie în Lisabona sau opţional (10 euro) excursie în renumitele staţiuni de pe  malul Atlanticului, Cascais şi Estoril. La prânz, părăsind Portugalia, ne îndreptăm spre Sevilia, cu o scurtă vizită în Evora, orăşel medieval din patrimoniul UNESCO.  În Sevilla, al 4-lea oraş ca mărime din Spania, vizităm Piaţa Spaniei, Turnul de Aur și Bario Santa Cruz. Seara cazare în Sevilla.

 

 • Ziua 5. SEVILLA – ALGECIRAS – GIBRALTAR (435 km)

Mic dejun. Vizita în Sevilla continuă cu Palatul Alcazar în apropierea căruia se înalţă Catedrala, a 3-a din lume ca mărime, decorată cu 2,5 tone de aur şi lemn de mahon adus de Conquistadori din Lumea Nouă şi loc de înmormântare al lui Cristofor Columb. Străbatem sudul țării, pentru a ne caza în Algeciras. Opţional (20 €), excursie în Gibraltar, teritoriu Britanic superb amplasat la poalele stâncii omonime. În  rezervaţia Upper Rock, unde se urca (contra cost) cu microbuze locale, există o colonie de macaci, care încânta micii vizitatori, iar pentru pasionaţii de shopping, zona comercială a oraşului este un adevărat paradis. Întoarcere la hotel pentru cazare.

 

 • Ziua 6. ALGECIRAS – FES (360 km)

Mic dejun. Dimineaţa traversăm pe continentul African cu destinaţia Fes, primul dintre oraşele imperiale al Marocului (patrimoniu UNESCO) pe care îl vom vizita: Medina medievală, Moscheea Karaouine şi Mausoleul Moulay Idriss. Cazare şi cina în Fes.

 

 • Ziua 7. FES – MEKNES – RABAT – CASABLANCA (310 km)

Mic dejun. Plecare spre Meknes, capitală a Marocului în sec. XVII, unde vom admira Poarta Bab Mansour, Palatul Regal şi fortificaţiile medievale. Deplasarea continuă spre Casablanca,

 

cel mai mare și mai prosper oraş al ţării. Pe traseu vizităm Rabat, capitala ţării: Citadela Kasbah, Mauso-leul lui Mahomed al V-lea, Palatul Regal, Turnul Hassan. Cazare şi cină în Casablanca.

 

 • Ziua 8. Casablanca – Marrakech (245 km)

Mic dejun. Începem vizita cu Moscheea Hassan al II-lea, a doua ca mărime din lume, Palatul Regal, Cartierul rezidențial Anfa. După amiază plecare spre Marrakech, unul din cele mai importante orașe ale Marocului. Sosire Marrakech. Cazare și cina.

 

 • Ziua 9. MARRAKECH

Mic dejun. Descoperim frumusețea orașului imperial și începem vizita la necropola Saadina Palatul și grădinile Bahia, Moscheea și Minaretul Koutoubia. Timp liber la dispoziția turiștilor. Cazare și cina în Marrakech.

 

 • Ziua 10. Marrakech – TANGER (575 km)

Mic dejun. Avansăm spre nord spre Tanger. Seara, cazare și cină în Tanger, oraș cosmopolit situat în apropiere de strâmtoarea Gibraltar.

 

 • Ziua 11. COSTA del SOL – CORDOBA – GRANADA (395 km)
Mic dejun. Traversăm în Europa şi parcurgem turul Rivierei Costa del Sol, cu staţiuni renumite ca Torremolinos sau Marbella. Începem vizita în Cordoba, renumită prin Moscheea transformată în Catedrala după reconquista- „Mezquita-Catedral” şi Juderia, vechiul cartier evreiesc, cu străduţe înguste şi balcoane cu flori. Seara  cazare la Granada.

 

 • Ziua 12. GRANADA – MURCIA (290 km)

Mic dejun. Începem vizita în Granada cu Alhambra (35 euro /pers. fara Palatul Nasrid – se încasează din agenție), cel mai important monument de artă islamică din Spania, reşedinţă a suveranilor mauri şi ulterior a Regilor Catolici. Aici admirăm vechea fortăreaţă Alcazaba, Grădinile şi Palatul Generalife, reşedinţa de vară a califilor, dar şi replica creştină a Palatului lui Carol al V-lea. Timp liber în centrul istoric pentru a vizita Catedrala cu renumita Capilla Real. Ne îndreptăm spre Murcia pentru cazare.

 

 • Ziua 13. MURCIA – VALENCIA (225 km)

Mic dejun. Plecare spre Valencia pentru un tur de oraş: centrul istoric cu străduţele sale înguste, Palacio del Marques de Dos Aguas în stil baroc şi Catedrala, unde e păstrat „Santo Caliz”, un vas din agat care se crede că ar putea fi Sfântul Graal. In jurul orei 15.00, transfer la aeroportul din Valencia pentru zborul spre tara. Sosire in jurul orei 00.20.

 

DATE DE PLECARE 2017

 

23.09 Supliment SINGLE Copil

 6-12 ani

Al 3-lea adult

în cameră

Loc în cameră DBL 975€ 255€ 925 € 955 €

 

ORAR DE ZBOR :

 

WIZZ  AIR  Bucuresti – OTOPENI   decolare ora  14.40       Aterizare   LISABONA 17.30

BLUE AIR    VALENCIA                    decolare  ora  20.00       Aterizare   OTOPENI  00.20

 

Exemple de cazări 2016

 1. Coimbra http://www.hoteldluis.pt/hotel-overview.html
 2. Lisabona http://www.viphotels.com/en/Homepage.aspx
 3. Sevilla www.hoteljmjardindelareina.com
 4. Algeciras http://www.hotelesalboran.com/
 5. Fes http://www.booking.com/hotel/ma/sofia.html
 6. Casablanca http://atlasalmohades-casablanca.h-rzn.com/index.htm?lbl=ggl
 7. Marrakech http://www.hotelsatlas.com/hotels.php
 8. Tanger http://www.hotelsatlas.com/hotels.php
 9. Granada http://www.maciavillablanca.com
 10. Murcia http://www.elchurra.net/hoteles.html

 

ATENŢIE! Grupul NU VA AŞTEPTA turiştii care întârzie la îmbarcare.

bonusuri

 • 5 CINE cazările din MAROC
 • NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno si de bagaj posesorii de PELLERIN CLUB CARD.

 

Preţul include

 • Bilet avion Bucuresti-Lisabona cu Wizz Air si Valencia- Bucuresti cu Blue Air; orarul de zbor se poate modifica;
 • transport cu autocar climatizat clasificat 2- 4* exceptie ziua 3, 9 (contra cost cu transport public)
 • 12 cazări cu Mic Dejun în hotel de 4* si 3*;
 • 5 cine pentru cazarile din Maroc;
 • ghid însoţitor in zilele 2 – 13 inclusiv apoi asistenta turistica.

 

Nu sunt incluse în preţ

Asigurarea medicala, intrările la obiective şi ghizii locali

Vizite opţionale: Gibraltar, Cascais + Estoril, Sintra+Cabo da Roca, Alcobaca+ Batalha + Tomar, Alhambra, toate minim 25 pers.

Bacsis 25 € în Maroc, se achita la înscriere.

Taxe aeroport si transfer aeroport- hotel- aeroport 195 €.