CIRCUIT 2016 – CHINA SI TIBET de la 2370 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2016 – CHINA SI TIBET de la 2370 euro – oferta expirata

C H I N A  cu misteriosul T I B E T

 BEIJING – XIAN – LHASA – CHENGDU – SHANGHAI

 

“O tara doua sisteme”! Un mare stat cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit in prezent o super – putere economica de necontestat care uimeste prin ritmul si amploarea dezvoltarii economice si sociale. Programul pe care vi-l propunem, va ofera ocazia sa intrati in atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasa si zbuciumata a Chinei, sa luati contact cu stravechea cultura si cu traditiile milenare care si-au pus amprenta asupra evolutiei intregii civilizatii. O expeditie care incepe cu ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, cu o incursiune in Orasul Interzis, cu descoperirea Armatei de Teracota, continua cu Tibetul care a fost multa vreme inchis vizitatorilor straini, fapt care a facut sa fie inconjurat de o aura de magie, unde misterul, credintele si practicile prebudiste stravechi, de tip samaic, apar cu atat mai frapante, cu cat va vor fi dezvaluite in contextul vietii cotidiene si se incheie cu o intalnire cu ursii Panda si cu impresionantele dimensiuni urbane ale Shanghai-ului.

 

Perioada: 28.05 – 08.06.2016

 

ZIUA 01 / 28.05.2016:  BUCURESTI – VIENA

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 11:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Austrian Airlines). Plecare spre Viena cu zborul companiei Austrian Airlines OS 784 (13:40 / 14:20) si mai departe spre Beijing cu zborul OS 63 (17:40 / 09:15).

ZIUA 02 / 29.05.2016:  BEIJING

Sosire la Beijing la ora 09:15. Intalnire cu ghidul local, care ne va insoti pentru o prima vizita a orasului. Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscut si sub numele de Peking care adaposteste peste 17 milioane de locuitori. Orasul este perceput de chinezi ca “un taram al fagaduintei”, datorita posibilitatilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodata, Beijing ramane unul dintre cele mai incarcate orase de istorie ale Chinei, detinand o colectie incredibila de obiecte istorice si de arta, expuse in mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre si centre culturale. Vom vedea celebra piata Tian’An Men, cea mai mare piata publica din lume, intinsa pe 40 de hectare, care gazduieste un amestec impresionant de monumente antice si moderne, fiind situata in inima orasului. Cina. Cazare la Hotel Xinqiao (sau similar).

ZIUA 03 / 30.05.2016:  BEIJING

Mic dejun. Excursie la Badaling, situat la 80 km de Beijing, pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de Administratia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH), singura constructie de pe pamant ridicata de mana omului, vizibila din spatiul cosmic. Zidul traverseaza cincisprezece provincii ale Chinei si a fost construit in scop de aparare. Vom avea posibilitatea sa admiram acest monument incarcat de istorie si sa vedem posturile de observare ale fostilor soldati imperiali. In continuarea zilei vom ajunge la Mormintele Imparatilor Ming, locul in care sunt adapostite mormintele a 13 din cei 16 Imparati ai Dinastiei Ming, monumente construite in stil arhitectural confucian unde vom avea ocazia de a vizita unul dintre acestea. In continuare vom vedea Calea Spiritelor sau Drumul Sacru, cum mai este cunoscut, de la Changling, dupa care urmeaza vizita la o fabrica de cloazoneuri. Dejun in cursul vizitelor. La intoarcerea in Beijing vom trece pe langa Stadionul Olimpic si Centrul National Acvatic, care au gazduit Jocurile Olimpice de vara din anul 2008. Cina la celebrul restaurant “Rata pekineza”. Cazare.

ZIUA 04 / 31.05.2016:  BEIJING – XI’AN

Mic dejun. Dimineata se viziteaza Palatul Imperial (Orasul Interzis), un complex de cladiri construit de imparatul Yongle (acelasi care a construit si Templul Cerului), in care au locuit 24 de imparati din dinastia Ming si Qing si care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; cateva dintre marile sali sunt folosite ca muzee care adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Cladirile interioare sunt construite din lemn pe fundatie de piatra si poarta nume precum armonie, puritate, liniste sau longevitate. Vom vizita apoi Templul Cerului, o capodopera arhitecturala a dinastiei Ming, construit in sec. al XV-lea, inclus in anul 1998 in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind locul in care imparatii dinastiilor Ming si Qing venerau cerul si se rugau pentru pace si prosperitate si Palatul de Vara, ridicat in anul 1750, supranumit “Gradina Undelor Clare”, chintesenta arhitecturii gradinilor chinezesti, datorita imbinarii perfecte a operelor arhitectilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de Lacul Kunming si dealurile care il inconjoara. Dejun in timpul vizitelor. Seara, transfer la gara pentru plecare cu trenul de mare viteza spre Xi’an. Cina. Cazare la Hotel Xinxing Daus (sau similar).

ZIUA 05 / 01.06.2016:  XI’AN  

Mic dejun. Astazi vom explora orasul Xi’an, oras care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde incepea celebrul drum al matasii. Denumit in antichitate Chang’An (orasul etern), este unul dintre locurile in care a luat fiinta civilizatia chineza antica din bazinul Raului Galben. Orasul era inconjurat de ziduri construite in timpul dinastiei Tang, care pot fi admirate si in prezent. Vom vedea Muzeul de Istorie Shaanxi, aflat intr-o suburbie a orasului Xi’An, care in prezent adaposteste peste 370.000 de obiecte. Apoi vom face o plimbare prin cartierul musulman si vom vizita cea mai mare moschee din China, datand din sec. al XIV-lea. Dejun in timpul vizitelor. Ziua continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gaste Salbatice, construit in anul 625, inalt de 67 m si care are 7 niveluri. Acesta este locul in care calugarul Xuan Zand a tradus in limba chineza textele sacre (dupa ce s-a intors din India) si vom avea ocazia sa vedem templul care i-a fost dedicat, dupa care vom vizita un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi’An este celebru. Seara, optional, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri traditionale. Cina si cazare.

ZIUA 06 / 02.06.2016:  XI’AN – LHASA

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Lhasa, supranumit “Acoperisul Lumii”, oras complet izolat de restul lumii vreme de sute de ani. Vom ajunge in inima Tibetului, in capitala sa, situata la o altitudine de 3.650 m, pe malul nordic al raului Kyichu. Lhasa, care in tibetana inseamna „Locul Zeilor”, resedinta lui Dalai Lama, este orasul care stimuleaza imaginatia cu cei peste 1.000 de ani de istorie culturala si spirituala care au contribuit la crearea misterioasei religii tibetane. Orasul are un ritm de viata relaxat, o populatie locala prietenoasa si ospitaliera si este dominat de splendoarea si grandoarea Palatului Potala, un simbol al enigmaticei puteri politico-religioase din Tibet. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel Gang Jian 4* (sau similar). Timp liber pentru acomodare cu altitudinea. Cina. Cazare la Hotel Fupeng Sheraton (sau similar).

ZIUA 07 / 03.06.2016:  LHASA

Mic dejun. Dimineata este dedicata vizitarii complexului arhitectural Potala sau Petal, palat legendar construit in varful unei coline care domina Lhasa, palat care este practic sinonim cu Tibetul din timpul emblematicului rege Songtsen Gompa. Structura sa compusa din 13 niveluri si peste 1.000 de camere, intins pe o suprafata de 90.000 mp este divizata in Palatul Alb (partea administrativa) si Palatul Rosu (partea religioasa). Potala a fost conceput de cel de-al cincilea Dalai Lama in sec. al XVII-lea, a servit ca resedinta de iarna si sediu al Guvernului pentru mai multi Dalai Lama, in prezent muzeu, care pentru bogatul sau inventar istoric, cultural si spiritual este inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1994. Ziua continua cu vizitarea Templului Jokhang – “Templul inmiresmat cu tamaie”, cel mai vechi templu sacru al tibetanilor, construit in anul 650, inscris si el pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat in centrul vechii Lhasa, unde se pastreaza cea mai pretioasa relicva religioasa a Tibetului, o statuie aurita a lui Buddha Jowo Shakyamuni, despre care se spune ca s-a sculptat singura. Urmeaza o plimbare prin celebra piata de pe strada Barkhor care inconjoara Templul Jokhang, numita “Fereastra Tibetului”, care si-a pastrat intacta originalitatea tibetana, loc unde vom putea intra mai bine in contact cu atmosfera locala, pentru ca “toate”  tarabele cu suveniruri din Tibet parca s-au adunat aici. Cina si cazare in Lhasa.

ZIUA 08 / 04.06.2016:  LHASA

Mic dejun. Astazi vom vizita Norbulinka, un alt loc de pelerinaj pentru tibetani, fosta resedinta de vara pentru Dalai Lama, care se intinde pe o suprafata de 36 ha. Vom vizita gradina si palatul a carui constructie a inceput in anul 1754, in timpul celui de al 7-lea Dalai Lama. Vom vizita apoi Muzeul Tibetan si Manastirea Ramoche, cea mai veche manastire din Lhasa. In continuarea zilei vom vizita Manastirea Sera aflata la 5 km

distanta de Lhassa, una dintre cele mai importante manastiri ale scolii budiste Gelugpa (Bonetele Galbene), infiintata de marele reformator Tsongkhapa (1357-1419), scoala care a devenit principala putere religioasa. Construita in anul 1419 de un discipol al lui Tsongkhapa, manastirea avea o academie faimoasa si adapostea odinioara 5.000 de calugari (azi mai sunt 330). Vom continua cu vizitarea Manastirii Drepung, asezata la poalele Muntelui Gephel, cea mai mare manastire din Tibet, fiind in acelasi timp si una dintre cele mai mari din lume, fondata in anul 1416 de catre Jamyang Chojey, discipolul lui Tsongkhapa, fondatorul scolii Gelugpa, care pana in anul 1959 adapostea peste 15.000 calugari. Dejun in timpul vizitelor. Cina si cazare.

ZIUA  09 / 05.06.2016:  LHASA – CHENGDU

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei, orasul hibiscusului, floarea simbol a orasului. Vorbind insa despre simboluri, orasul a devenit la randul sau un simbol al dezvoltarii economice din sud-vestul Chinei, ambitiosul oras putandu-se mandri cu cea mai mare cladire din lume, Global Center, finalizata in luna iunie 2013. Dupa sosire, vom vizita Parcul Colibei Poetului Du Fu, (712 – 770 e.n.), unul dintre cei mai importanti poeti chinezi din timpul dinastiei Tang. Urmeaza o plimbare prin pitorescul cartier vechi si dejunul. Continuam cu vizitarea Manastirei Wenshu Yuan, care adaposteste cel mai bine pastrat templu buddhist din regiune, unde vom putea admira o impresionanta colectie de picturi si caligrafii, sutre stravechi si un numar impresionant de statui ale lui Buddha, confectionate din cele mai diverse materiale. Cina si cazare la Hotel Holiday Inn Ximen (sau similar).

ZIUA 10 / 06.06.2016:  CHENGDU – SHANGHAI

Mic dejun. Dimineata vom vizita Centrul de Cercetari si Reproducere a ursilor Panda gigant, locul in care specia aflata in pericol de disparitie a fost salvata, o uimitoare oaza de liniste, un sanctuar in care naturalistii au recreat cat mai fidel posibil conditiile naturale in care traiau “ursuletii”. Dupa dejun, transfer la aeroport pentru zborul spre Shanghai. Sosire in cel mai mare oras al Chinei cu deschidere la Marea Chinei de Est, pe fluviul Huangpu. De Shanghai se leaga istoria Chinei moderne, fiind astazi un oras ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Intalnire cu reprezentantul local, transfer la Hotel Hongquan Radisson (sau similar). Cina si cazare.

ZIUA 11 / 07.06.2016:  SHANGHAI

Mic dejun. Zi dedicata explorarii Shanghai-ului, oras cosmopolit de care se leaga istoria Chinei moderne, fiind in prezent un oras ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Pentru a intelege mai bine orasul in care ne aflam, vom incepe cu o vizita la Muzeul de Istorie din Shanghai, inaugurat in anul 1952. Muzeul este unul dintre cele mai mari din lume si este renumit datorita colectiei impresionante de obiecte din bronz care apartin dinastiilor Shang si Zhou. De asemenea, acesta gazduieste picturi antice chinezesti si obiecte din ceramica, avand cele mai bune colectii de artefacte din istoria Chinei si a orasului, inclusiv descoperiri arheologice din anul 1949 pana in prezent. In continuarea zilei vom vizita un atelier de prelucrare a perlelor, vom vizita promenada Bund, care se intinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, fiind strajuita de cladiri in stilul anilor ‘30, cartierul Pudong, care este si centrul financiar al orasului si ai carui zgarie-nori au devenit simbolul orasului. Cei care sunt interesati pot urca in Shanghai World Financial Center, in prezent a treia cea mai inalta cladire din lume, care masoara 492 m inaltime si are 101 niveluri, la etajul 94 pentru o priveliste unica asupra orasului. In continuare vom vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, in care sunt expuse doua dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentandu-l in pozitie culcata si una din jad verde in pozitie de meditatie. Dejun la restaurantul Mongol, dupa care vom vizita Gradina Mandarinului Yu, construita in sec. al XVI-lea in stilul arhitectural al dinastiei Ming de catre un ofiter chinez. Scopul acestei gradini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu insemnand a face fericit, este de a induce o stare de liniste, de a crea placere vizitatorului care descopera nenumarate pavilioane si chioscuri, precum si mici curti care rasar de o parte si de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care serpuieste in interiorul gradinii. In continuarea zilei vom face o plimbare in orasul vechi, unde se afla si un impresionant centru comercial, urmata de o incursiune pe celebra strada comerciala Nanking, unde vom putea asista la Ceremonialul Ceaiului intr-una din renumitele ceainarii de aici. Optional, croaziera pe raul Huangpu. Cina si cazare.

ZIUA 12 / 08.06.2016:  SHANGHAI – VIENA – BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata, transfer la aeroport pentru plecarea spre Viena cu zborul OS 76 (10:50 / 16:10). Sosire la Viena la ora 16:10, de unde se pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul OS 787 (17:30 / 20:05).

 

 

TARIF:   2370 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 410 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. un grup de 15-19 turisti, tariful se majoreaza cu 125 euro)

 

TARIFUL INCLUDE:

transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Viena – Beijing  si  Shanghai – Viena – Bucuresti

– transport continental cu avionul pe rutele: Xi’An – Lhasa, Lhasa – Chengdu, Chengdu – Shanghai

– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

– transport cu tren de mare viteza Beijing – Xi’An

– 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4*

– pensiune completa (conform program)

– transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

– taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

– ghizi locali

– conducator roman de grup

– asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 465 euro/pers. si continentale: 90 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)

– taxa viza China: 70 euro/pers.

– taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

– alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

– bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, soferi, ajutori de soferi si personalul de pe vapor – nu si pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

– excursiile optionale, care se pot realiza cu un nr. minim de 20 participanti, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

  • spectacol de balet si dansuri traditionale la Xi’An: aprox. 50 euro/pers.
  • croaziera pe Raul Huangpo: aprox. 20 euro/pers.