CIRCUIT 2016 CONSTANTINOPOL – IZVORUL TAMADUIRII de la 115 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2016 CONSTANTINOPOL – IZVORUL TAMADUIRII de la 115 euro – oferta expirata

Constantinopol – Izvorul Tămăduirii

Mănăstirea Izvorul Tămăduirii – Biserica Vlaherne – Palatul Topkapi – Catedrala Sf. Sofia

Program

 

 • Ziua 1, joi, București – Istanbul (650 km.)

Întâlnire la ora 06.00 în București de la Autogara Christian Tour, Calea Griviței, nr. 158, plecare la ora 06.30 pe ruta Ruse – Edirne – Istanbul. Cazare la hotel în Istanbul.

 

 • Ziua 2, vineri, Mănăstirea Izvorul Tămăduirii – Biserica Vlaherne – Muzeul Chora (50 km.)

Mic Dejun. Ne îndreptăm spre Mănăstirea Izvorul Tămăduirii care a fost construită de către împăratul Leon I (457-474); participare la Sfânta Liturghie cu ocazia Sărbătorii Izvorul Tămăduirii; vom continua cu un tur oraşului bizantin Constantinopol cu vizitarea Patriarhiei Ecumenice; continuăm cu vizită la Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului; cel mai important eveniment a avut loc în anul 626, atunci când Constantinopolul a fost asediat de avari, în timp ce împăratul Heracle cu trupele sale erau plecați la luptă cu perșii. Icoana Maicii Domnului Blachernitissa a fost scoasă în procesiune, iar avarii au încetat asediul; victoria a fost pusă pe seama ajutorului Maicii Domnului; după Catedrala Sfânta Sofia, aceasta este cea mai importantă biserică închinată Maicii Domnului din oraș, Muzeul Chora, fostă biserică ortodoxă, socotită una din cele mai frumoase biserici bizantine din Turcia; după ce a fost transformată în moschee, astăzi este muzeu bizantin, Închisoarea Yedikule, zidurile vechiului oraş Constantinopol. Timp liber pentru cumpărături in Marele Bazar. Cazare la hotel în Istanbul.

 

 • Ziua 3, sâmbătă, Palatul Topkapi – Catedrala Sf. Sofia – Moscheea Albastra

După micul dejun se pleacă într-un tur pietonal vizitând cele mai importante obiective din Istanbul: Coloana Încercuită ridicată pe locul forumului lui Constantin, Palatul Topkapi, fosta reședință a sultanilor otomani, astăzi muzeu; alături de Hagia Sofia, palatul este cel mai vizitat loc din Turcia; adăposteşte exponate unice: sabia Psalmistului David, Toiagul lui Moise, partea frontală a craniului şi mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, Turbanul lui Iosif și cel al lui Avraam, sabia Sfântului Ştefan cel Mare; Catedrala Sfânta Sofia (Biserica Sfintei Înțelepciuni) fosta Catedrală a Patriarhiei din Constantinopol, apoi moschee, astăzi fiind muzeu; prima biserică a fost construită în anul 325 de către Constantin cel Mare, ultima ceremonie creștină fiind ținută în data de 29 mai 1453, Basilica Cisterne, Moscheea Albastră (singura moschee din lume cu 6 minarete) cea mai mare moschee din Istanbul, fiind un simbol al Turciei; moscheea este cunoscută sub numele de Moscheea Albastră datorită celor 21.000 de panouri de faianță; locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Şerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Opţional, se poate încheia ziua cu o frumoasă croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European și Asiatic. Cazare la hotel în Istanbul.

 

 • Ziua 4, duminică, Istanbul – București (650 km.)

Mic dejun. Facem o scurtă vizită la Biserica Românească Sf. Parascheva (ctitoria lui Constantin Brâncoveanu). Plecare spre ţară aprox. ora 10.00. Sosire în funcţie de formalităţile vamale, aprox. ora 22.00.

115 €

4 zile – autocar

 date de plecare

05.05.2016

 

Tariful include

 • Transport cu autocarul clasificat
 • 3 nopți de cazare cu mic dejun la hotel de 3*
 • Ghid și preot însoţitor din partea agenţiei

 

Tariful nu include

 • Taxe și intrări la obiective
 • Ghid local
 • Mesele de prânz și cină
 • Croaziera opțională pe Bosfor (aproximativ 6 Euro/pers.)
 • Taxe și cheltuieli personale.

bonusuri

 • Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru posesorii cardului PELLERIN

reduceri& suplimente

 • Supliment de single 95 €
 • Reducere pentru a 3-a pers. în cameră 15 €