CIRCUIT 2016 – GERMANIA- AUTOMOBILE EUROPENEde la 595 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2016 – GERMANIA- AUTOMOBILE EUROPENEde la 595 euro – oferta expirata

Automobile europene

 Istoria si evolutia marcilor

SKODA – HORCH – AUDI – VOLKSWAGEN – MERCEDES – BMW

Perioada: 31.10 – 07.11.2016

  

„Cursele de masini au luat nastere la cinci minute dupa ce a fost construita a doua masina”

Henry Ford

 

Ziua 1:  BUCURESTI – PRAGA – MUZEUL AUTO ŠKODA – FABRICA ŠKODA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 06:00 pentru plecare la ora 08:05 cu zborul companiei Tarom spre Praga. Sosire la Praga ora locala 09:00. Transfer cu autocarul pentru vizita la Muzeul Škoda si fabrica de autoturisme cu acelasi nume, insotiti de ghidul local (Compania Škoda s-a infiintat la 27 iunie 1925, iar de la 16 aprilie 1991 apartine concernului Volkswagen). Pretul biletului de intrare: 9 EURO/ persoana. Transfer si cazare in Praga la Pentahotel 3* sau similar. Dupa amiaza vom realiza un tur panoramic in capitala Cehiei cu opriri la: Castelul Hradcany, Piata Welceslas, Piata Staromestske Námestí, Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh), Podul Carol (unul din cele mai frumoase monumente gotice din Europa), “strada de aur” (zona boema a orasului, unde se poate vizita cea mai mica casa din Europa). Seara, optional, va propunem o croaziera cu cina pe raul Vltava (Tarif informativ: 40 EURO/persoana).

Ziua 2:  PRAGA – KARLOVY VARY – MUZEUL AUGUST HORCH/ ZWICKAU –  LEIPZIG (285 km)

Mic dejun. Ne deplasam la Karlovy Vary pentru o scurta vizita. Este o statiune balneoclimaterica din Europa centrala, renumita prin izvoarele sale termale, precum si prin portelanul si sticla fabricate de micii mestesugari si nu in ultimul rand, pentru bautura traditionala Beceherovka. In cursul pranzului vom ajunge in Germania si vom vizita Muzeul August Horch si expozitia Trabant (la 16 iulie 1909, August Horch infiinteaza la Zwichau firma „August Horch Automobilwerke GmbH”, iar de aici incepe istoria automobilului Audi). Pretul biletului de intrare: 15 EURO/ persoana.  Spre seara ajungem la Leipzig. Cazare la hotel NH Leipzig Messe 3* sau similar. Seara va propunem un tur pietonal cu insotitorul de grup in centrul Leipzig-ului, un oras medieval emblematic. Vom putea admira: cladirea Primariei (unul dintre cele mai frumoase exemple ale Renascentismlui german – locul unde Johan Sebastian Bach a semnat primul sau contract de angajare), Biserica Sf. Nicolae. Celebrul Goethe caracteriza Leipzig drept Micul Paris; in 1989 aici a pornit “revolutia pasnica” a inceputului unificarii Germaniei. Dupa caderea Zidului Berlinului, Leipzig a fost numit “Orasul eroilor”.

Ziua 3: WOLFSBURG – AUTOSTADT –  HANOVRA (280 km)

              Mic dejun. Dimineata pornim pe urmele grupului VAG, calatorind pe ruta: Magdeburg – Wolfsburg (oras infiintat abea in 1938 de catre Adolf Hitler). Ajungem in inima Volkswagen AG, unde vom vizita Volkswagen Group – Autostadt, cel mai mare muzeu auto din Europa, supranumit “Orasul masinilor”. Este un parc tematic vizitat de peste 2 milioane de oameni in fiecare an. Exista aici doua turnuri din sticla, inalte de 60 metri, legate de uzina printr-un pasaj subteran cu o lungime de 700 metri. Ambele cladiri sunt, de fapt, parcari pentru modelele Volkswagen abia iesite de pe linia de productie. Si vorbim de parcare complet automatizata, cu brate mecanice cu platforme care transporta masinile cu circa 1,5 metri pe secunda si le depoziteaza in spatii speciale! Pretul biletului de intrare: 15 EURO/ persoana. Seara ne vom caza Hanovra, la hotel Leonardo 3* sau similar. Timp liber pentru plimbari individuale prin centrul orasului pentru a admira: Gradinile Regale, Centrul Vechi, Vechea Primarie, Casa Leibniz, Turnul Beguine, Coloana Waterloo.

Ziua 4: FRANKFURT – MANNHEIM – STUTTGART (550 km)

Mic dejun. Plecam spre Frankfurt, principalul centru financiar si de transport al Germaniei si Europa continentala, oras situat in sud-vestul Germaniei, pe raul Main. Frankfurt, un oras de o mare importanta  istorica, a fost creat de Napoleon Bonaparte, in timpul caruia a inflorit mai mult ca niciodata. In timpul turului vom admira: Primaria (locul marilor incoronari), Historische Otzeile (un  sir de case  medievale din lemn), Goethehouse, biserica Sf. Paul – simbol al democratiei Germaniei. Continuam drumul spre sudul Germaniei. Spre seara cazare in zona Stuttgart la hotel Mercure Sindelfingen 3* sau similar.

  

Ziua 6:  STUTTGART – MUZEUL MERCEDES – MUZEUL PORSCHE

            Mic dejun. Plecam spre Muzeul Mercedes-Benz. Noul Muzeu, deschis in 19 mai 2006, se afla la una din uzinele Mercedes-Benz si la cateva sute de metri de stadionul Mercedes Benz Arena, pe care joaca cunoscata echipa de fotbal VfB Stuttgart. Sunt expuse aici 160 de autovehicule pe o suprafata de 16500 de metri patrati, de la primele modele create de Gottlieb Daimler, la ultimile prototipuri produse de inginerii de la Stuttgart. Vom afla ascensiunea fondatorilor imperiul Daimler AG din zilele noastre: Gottlieb Daimler, Karl Benz si Wilhelm Maybach. Pretul biletului de intrare: 15 EURO/ persoana. In continuare ne deplasam catre Porscheplatz (Piata Porsche), unde se afla Muzeul renumitului Porsche,  producator de automobile in grupul VAG. Vom admira istoria marcii prin modele de strada, concept cars, studii de design, masini de curse, de anduranta, de rally, dar si monoposturi, motoare de automobil si avion, caroserii, dar si o sumedenie de trofee castigate de-a lungul timpului. Pretul biletului de intrare: 15 EURO/ persoana. In continuare tur pietonal cu insotitorul de grup prin centrul orasului Stuttgart pentru a admira: Noul Palat al familiei regale Wurttemberg, Muzeul de Arta.  Spre seara cazare la acelasi hotel in Stuttgart.

Ziua 7:  STUTTGART – ULM – AUGSBURG – MÜNCHEN (235 km)

            Mic dejun. Vom pleca spre München unde ne vom delecta, pentru inceput, cu Muzeul BMW. Una dintre cele mai importante atractii turistice moderne din Munchen este turnul cu patru cilindri al cladirii BMW si Muzeul BMW situat in imediata apropiere; aici este prezentata evolutia tehnica a productiei de masini si motociclete si se pune accentul pe cateva momente importante din istoria companiei. In continuare vom vizita Muzeul Bmw Welt, care este o expozitie (showroom) cu ultimele modele aparute de masini (BMW, MINI) și motociclete BMW, plus un mic spatiu pentru Rolls Royce Motors care din 1998 face parte din BMW. Pretul biletului de intrare: 15 EURO/ persoana. Dupa amiaza, ne indreptam catre centrul orasului, pentru turul panoramic, pentru a admira: Marienplatz, Primaria, Michaelskirche, Frauenkirche, Teatrul National, Hofbrauhaus, Residenz, Odeonsplatz, Castelul Nymphenburg, probabil un popas la „Hofbrauhaus”– beraria preferata lui Hitler. Seara cazare la hotel Mercure Muenchen Ost Messe 3* sau similar.

Ziua 8:  MUNCHEN – REGESBURG – PRAGA (406 km)

Mic dejun. Deplasare langa Munchen, la Muzeul Dachau (primul lagar de concentrare infiintat la ordinul lui Heinrich Himmler, comandantul suprem al SS-ului din Germania nazista, la 22.03.1933, pe terenul unei fabrici abandonate de munitii). Pretul biletului de intrare: 10 EURO. Continuam drumul pe traseul Schwandorf – Plzen. Sosire si cazare la hotel Pentahotel 3* sau similar in Praga.

Ziua 9:  PRAGA – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa companiei Tarom cu plecare spre Bucuresti la ora 09:45. Sosire la Bucuresti la ora 12:35.

 

PRET/persoana: 595 EURO

(loc in camera dubla)

Supliment camera single: 295 EURO

Tarif valabil pentru grup minim de 25 persoane

 

SERVICII INCLUSE: 

 • transport cu avionul Bucuresti – Praga – Bucuresti cu compania TAROM;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*: 2 nopti la Praga, 1 noapte zona Leipzig, 1 noapte Hanovra, 2 nopti zona Stuttgart, 1 noapte zona Munchen;
 • transport cu autocar local pe tot parcursul circuitului;
 • vizita la Karlovy Vary;
 • tururi panoramice de oras si vizite cu insotitorul de grup conform programului;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE:

 • taxele de aeroport: 135 EURO/ persoana (pot suferi modificari);
 • intrarile la obiectivele turistice, muzee si fabrici;
 • asigurarea medicala (optionala);
 • asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice);
 • excursiile optionale.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR:

Bucuresti 08:05 – Praga 09:00 (RO 225)

Praga 09:45 – Bucuresti 12:35 (RO 226)