CIRCUIT 2016 INDIA – RAJASTHAN de la 1580 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2016 INDIA – RAJASTHAN  de la 1580 euro – oferta expirata

 

Tinuturile maharajahilor

I N D I A –  R A J A S T HA N

DELHI – VARANASI – KHAJURAHO – ORCHHA – AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR – PUSHKAR – UDAIPUR – RANAKPUR – JODHPUR – JAISALMER – BIKANER – MANDAWA

 

Va invitam intr-o calatorie pe meleagurile unde povestile despre moguli, printese si zeitati fantastice prind viata in umbra somptuoaselor palate si a tainicelor temple hinduse, budiste sau jainiste. O experienta de neratat, care incepe cu citadela contrastelor, Delhi, continua cu orasul sfant Varanasi, cu vizitarea Templului Placerilor Interzise de la Khajuraho si a celebrului Taj Mahal, “lacrima de marmura pe obrazul eternitatii”. Veti explora renumitul Rajasthan, tinutul maharajahilor, unde veti admira “orasul roz”, Jaipur, Pushkarul, cu celebra sa piata de camile, romanticul Udaipur, celebrele templele Jain de la Ranakapur, “orasul albastru”, Jodhpur, “orasul de aur”, Jaisasalmer, “orasul camilelor”, Bikaner si Mandawa, un veritabil muzeu in aer liber.

 

Perioada: 26.03 – 09.04.2016

 

ZIUA 1 / 26.03.2016: BUCURESTI – DOHA – DELHI

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 10:40 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways QR 222 (12:40 / 18:10) si mai departe spre Delhi cu QR 564 (21:05 / 03:00).

ZIUA 2 / 27.03.2016: DELHI

Sosire la New Delhi la ora 03:00 si dupa formalitatile de viza de pe aeroport, transfer la hotel pentru odihna. Mic dejun. Vom incepe vizitarea contrastantului Delhi, unde imbinarea dintre vechi si nou iese cel mai bine in evidenta din toata India. Delhi este format din 7 orase stravechi construite de-a lungul anilor, intre sec. al XI-lea si al XX-lea, fiind considerat cel mai diversificat oras din punct de vedere al stilurilor arhitecturale. Vom merge in vechiul Delhi, oras construit pe malurile raului Yamuna, la inceputul sec. al XVII-lea, fosta capitala a Imperiului Mughal in timpul domniei Imparatului Shah Jehan, astazi etalon al arhitecturii indo-islamice. Vom vizita Chandani Chowk – Scuarul Argintului, odinioara centrul Delhi-ului, o piata exotica si colorata, o zona aglomerata si plina de bazare, magazine si diverse ateliere, Dariba Kalan – Bazarul argintului, Kinari Bazaar, Paranthawalla Gali. In timpul turului panoramic vom trece pe langa istoricul Fort Rosu, palat al Imperiului Mughal si pe langa Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construita in anul 1656, in a carei curte interioara pot fi adunati aprox. 25.000 de credinciosi. In continuare vom vizita Qutub Minar, cel mai inalt minaret de caramida din India, un exemplu elocvent al arhitecturii indo-islamice, intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si vom admira silueta spectaculoasa a Templului Lotus, dedicat cultului Bahai, o adevarata bijuterie arhitecturala. Turul panoramic continua cu Poarta Indiei – India Gate, un maiestuos Arc de Triumf inalt de 42 m, memorial ridicat in cinstea soldatilor indieni cazuti in Primul Razboi Mondial. La finalul zilei vom vizita Raj Ghat, locul de incinerare al lui Mahatma Gandhi devenit Memorialul Gandhi, “Parintele Natiunii”. Cina si cazare in Delhi.

ZIUA 3 / 28.03.2016: NEW DELHI – VARANASI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Varanasi, unul dintre cele mai vechi orase din lume cunoscut si ca Benares sau Kashi, situat pe malurile Gangelui. Pentru credinciosii hindusi, Varanasi, orasul sfant, este nu numai unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din India, ci si singurul loc in care multi dintre ei vin pentru a-si sfarsi zilele, caci daca in orice alt loc din lume sfarsitul este asteptat cu teama, aici, in Varanasi, pe malurile Gangelui, moartea este asteptata cu speranta, fiindca numai aici ea constituie adevarata mantuire. Hindusii cred ca cei care mor aici, pe malurile fluviului sfant, sunt izbaviti de povara reincarnarilor (samsara), ies din lantul Karmic si reusesc sa atinga starea supremei eliberari, Nirvana. Dupa sosire vom intra in atmosfera acestui oras mai vechi decat istoria, vizitand Templul Bharat Mata, in traducere India Mama, dedicat patriei si venerat de toti indienii indiferent de casta sau de apartenenta religioasa. Templul este ridicat pe 5 piloni, fiecare dintre ei simbolizand focul, apa, pamantul, cerul si vantul si adaposteste o harta tridimensionala a Indiei sculptata in marmura. In timpul turului panoramic vom trece pe langa Benares Hindu University si Templul Vishwanath. Turul continua cu vizitarea Templului Tulsi Manas, templul dedicat lui Rama, construit pe locul in care Tulisdas a trait si a scris “Shri Ramcharitmanas”, care povesteste viata lui Rama, eroul din Ramayana. In continuarea zilei ne vom deplasa la Sarnath, “locul cu caprioare”, unde Buddha a tinut prima sa predica dupa iluminare. Vom vizita Stupa Chaukandi, monument impunator din caramida rosie, Stupa Dhamek, cel mai important monument din regiune, Muzeul, cu o bogata colectie de sculpturi budiste si celebrul capitel al coloanei Ashoka, emblema Indiei de astazi. Seara, daca se doreste, vom merge la Dasaswamedh Ghat, aflata pe malul Gangelui, pentru a asista la “rugaciunea de seara”, care incepe imediat dupa apus. “Spectacolul “, de neuitat, este o imbinare de sunet si lumini provenite de la lampile credinciosilor, un ceremonial religios cu radacini in ritualurile vedice ale focului, insotit de incantatiile brahmanilor si de cantecele pelerinilor prezenti. Cina si cazare in Varanasi.

ZIUA 4 / 29.03.2016: VARANASI – KHAJURAHO

Dimineata devreme, vom avea parte de o experienta unica plutind cu barca la rasarit de soare pe sacrul Gange, prilej de a admira ghat-urile in lumina diminetii, unde mii de pelerini participa la ritualurile de rugaciune si imbaiere purificatoare in apele sfinte ale fluviului. Clopotele templelor, murmurul rugaciunilor localnicilor, meditatia lor, locurile de incinerare ale caror ruguri ard neintrerupt, vor face din aceasta plimbare o experienta unica, dupa care ne vom intoarce la hotel pe stradutele labirintice ale orasului. Mic dejun, urmat de transferul la aeroport pentru zborul spre Khajuraho. Sosire la Khajuraho unde vom face un tur panoramic al micii localitati, celebra prin complexul templelor hindu si jain. Templele din Khajuraho sunt considerate a fi o minune artistica de o creativitate unica si cu totul speciala, oferita intregii lumi de catre India. Templele au fost construite intre anii 950 – 1050 de catre regii dinastiei Chandela si au devenit faimoase pentru sculpturile murale cu o rara finete a detaliului, reprezentand scene din Kamasutra, scene care preamaresc viata in toate aspectele ei (din cele 85 de temple originale au rezistat timpului doar 22). Vom vizita templele de vest, Templul Lakshamana, cel mai bine conservat si Kandariya Mahadeva, templul cel mai ornamentat, pe ale carui fatade sunt amplasate peste 600 de statui, acesta fiind locul in care se desfasoara festivalul anual de dans. Cina si cazare in Khajuraho.

ZIUA 5 / 30.03.2016: KHAJURAHO – ORCHHA – JHANSI – AGRA

Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Orchha, exemplu stralucit de palat fortificat medieval, din perioada dinastiei Bundela unde vom putea face o inedita incursiune fotografica in atmosfera medievala a fortului cu palatele sale. Vom admira Jahandir Mahal, mausoleu construit in sec. al XVII-lea pentru comemorarea Imparatului Jehangir, Raj Mahal, Rai Praveen Mahal si cateva temple: Ram Raja Mandir, Chaturbhuj, construit pe o masiva platforma din piatra si Lakshminarayan, al carui interior pastreaza interesante picturi murale. Transfer la gara din Jhansi pentru a lua trenul Bhopal Satabadi Express spre Agra. Sosire la Agra, cina si cazare.

ZIUA 6 / 31.03.2016: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR

Mic dejun. Agra, fosta capitala a mogulilor, este astazi celebra in intreaga lume pentru faimosul Taj Mahal, “visul in marmura alba”, eternul monument al dragostei, construit de imparatul Shah Jahan in anul 1630, in memoria iubitei sale sotii, Mumtaz Mahal sau cum spunea poetul “dragostea unui imparat incrustata in piatra”. Cu siguranta Taj Mahal este cel mai vizitat monument al Indiei si va reprezenta momentul de maxima emotie al acestui tur. Conform legendelor, Shah Jahan dorea sa construiasca o replica a Taj Mahal-ului in marmura neagra, care sa-i serveasca drept mormant, insa aceasta dorinta a ramas doar un vis, imparatul fiind ulterior inmormantat alaturi de sotia sa, in Taj Mahal. Turul continua cu vizitarea Fortului Agra, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, construit in perioada mogula, intr-un stil arhitectonic eclectic, pe malul raului Yamuna, in anul 1565. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli, este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Fiecare imparat si-a adus contributia sa, devenind astfel un adevarat “oras in oras”. Imparatul Shah Jahan a fost exilat in acest fort de catre propriul sau fiu, petrecandu-si aici ultimii ani din viata, cu singura mangaiere ca putea privi indelung catre Taj Mahal, catre locul in care se odihnea iubita sa sotie. In continuarea zilei vom pleca spre Fatehpur Sikri, orasul construit in gresie rosie de Akbar cel Mare, una dintre cele mai stralucitore exemple de arhitectura realizat in anul 1578 in onoarea sfantului Sufi Sheeikh Salim Christi pentru implinirea rugaciunilor de a avea un descendent masculin la tron. Arhitectura care surprinde prin bogata decoratie a palatelor sale “vorbeste” despre toleranta religioasa a lui Akbar, fiind o minunata compozitie de stiluri hindu si musulmane. Vom avea prilejul de a admira Panch Mahal, mormantul sfantului sufist Shaikh Salim Chisti si moscheea Jama Masjid, una dintre cele mai mari si mai frumoase moschei din lume, despre care se spune ca este o copie a moscheii din Mecca. Fosta capitala a imparatului moghul Akbar, a fost insa abandonata dupa doar 12 ani din cauza lipsei de apa, devenind dintr-o nestemata arhitectonica un “oras fantoma”. Alaturi de acestea, intalnim moscheea Jama Masjid cu mormantul sfantului sufi Salim Christi. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Jaipur, capitala Rajasthanului, pentru a continua vizitarea asa-numitului ”Triunghi de Aur“: Delhi – Jaipur – Agra. Cina si cazare in Jaipur.

ZIUA 7 / 01.04.2016: JAIPUR – PUSHKAR

Mic dejun. Vom incepe vizitarea “orasului roz”, Jaipur, a carui culoare de bun venit a fost data cladirilor cu ocazia vizitei Printului Albert, oras construit dupa reguli de planificare urbana Hindu, alcatuit din 9 zone de cladiri bine delimitate de strazi largi, fiind astfel singurul oras din lume care reflecta cele 9 diviziuni ale Universului, pe care il putem considera oglinda a tot ce reprezinta Rajasthanul: cultura, traditie, societate si cel mai important, oamenii. Vom vizita Fortul Amber, fosta capitala a Rajasthanului pana in anul 1728, un exemplu impresionant de arhitectura Rajput, cu terase si turnuri impresionante care se reflecta in lacul Maota. Astazi ne vom simti ca niste regi, deoarece, pastrand vechea traditie, vom urca dealul catre Fort Amber pe elefanti, asa cum membrii familiilor regale o faceau odinioara. Fortul, de un rafinament aparte, cu pereti acoperiti de minunate picturi murale, pietre pretioase si oglinzi, a fost construit de catre Man Singh I in anul 1592 si completat de catre descendentul sau, Jai Singh I. Dincolo de aspectul sau exterior robust, interiorul surprinde prin rafinamentul artistic. Vom vizita Sheesh Mahal – Sala Oglinzilor, Jai Mahal si alte palate din interiorul fortului. In continuare vom face un stop pentru fotografii la Hawa Mahal – Palatul Vantului, special prin fatada sa cu 953 de ferestre prin care doamnele curtii puteau sa observe viata cotidiana a orasului fara a fi vazute, dupa care vom vizita City Palace – Palatul Maharajahului din centrul orasului vechi, o imbinare intre arta Rajasthani si cea Mughal, impartit in mai multe curti interioare, gradini si cladiri, dintre care o parte s-a transformat in muzeu. O ultima vizita o vom face la Jantar Mantar, cel mai mare si bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de astronomul Maharaja Jai Singh in sec. al XVIII-lea. Seara ne vom deplasa spre Pushkar, orasul sacru al hindusilor din Rajasthan, celebru pentru frumusetea peisajului si a celor peste 400 de temple. Cina si cazare.

ZIUA 8 / 02.04.2016: PUSHKAR – UDAIPUR

Mic dejun. Astazi vom vizita principalele atractii turistice, faimosul lac Pushkar si singurul templu din India dedicat lui Brahma, Templul Savitri sau Templul Rangnath. Anual, la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie, se desfasoara una dintre cele mai mari piete de camile din lume, devenita una din marile atractii din Pushkar. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Udaipur, cel mai pitoresc oras al Rajasthanului, considerat “bijuteria” regatului Mewar, condus de dinastia Sisodia timp de 1.200 de ani. Cina si cazare in Udaipur.

ZIUA 9 / 03.04.2016: UDAIPUR

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii celui mai romantic oras din Rajasthan, Udaipur, cunoscut sub numele de “Venetia Estului” sau “Orasul Lacurilor”, care in anul 2009 a fost desemnat ca fiind “cea mai frumoasa destinatie pentru turisti”. Palatele de marmura, caleidoscopul de stradute, templele, gradinile frumos aliniate si lacurile, fac ca Udaipur, “Orasul Zorilor”, sa para un miraj. Vom face o vizita la City Palace, magnificul palat al orasului, cel mai mare complex din Rajasthan, construit din granit stralucitor si marmura, care se ridica maiestuos deasupra Lacului Pichola, dupa care vom vizita Bhartiya lok kala Mandal (Muzeul de arta populara indiana), apoi  Saheliyon–Ki–Bari, o gradina cu frumoase fantani, piscine cu lotusi si chioschiuri cu elefanti sculptati in marmura si Templul Jagdish, dedicat lui Vishnu. La finalul zilei vom avea prilejul de a admira un minunat apus de soare in timpul unei plimbari cu barca pe apele romanticului lac Pichola a carui maretie este accentuata de minunatele palate ale lacului, Jag Niwas si Jag Mandir. Cina si cazare in Udaipur.

ZIUA 10 / 04.04.2016: UDAIPUR – RANAKPUR – JODHPUR

Mic dejun. Plecare spre „orasul albastru” Jodhpur, fondat in anul 1459, fiind astfel cel mai vechi oras din Rajputana, care a fost ridicat cu 30 de ani inainte de Bikaner, cu o suta de ani inainte de Udaipur si cu aproape trei secole mai vechi decat Jaipur. Pe drumul spre Jodhpur, vom face o oprire in Ranakpur, faimos pentru cel mai mare complex de temple Jain din India. Vom vizita Templul Chaumukha sau Templul cu 4 Fete, templu principal, construit din marmura, cu 29 de incaperi si mai bine de 1.400 de pilastri, niciunul identic cu celalalt, sculptati cu multa migala, templu dedicat lui Adinath, primul tirthankara, cel care a pus bazele jainismului, una dintre cele mai vechi religii si filozofii ale lumii. Vom continua cu deplasarea spre Jodhpur unde vom vizita Fortul Meherangarh, unul dintre cele mai impunatoare si fascinante forturi ale statului, cu cele 7 porti in spatele carora vom descoperi Motimahal – Palatul Perlelor, Phool Mahal – Palatul florilor si Sukh Mahal – Palatul Placerilor. Vom avea de asemenea prilejul de a trece pe langa una dintre cele mai mari resedinte regale din lume, Umaid Bhawan Palace, dupa care vom vedea Memorialul Jaswant Thada, construit de Maharaja Sardar Singh in memoria tatalui sau in anul 1899. In continuarea zilei vom avea timp sa exploram piata locala cu artizanatul specific, cu bijuterii din argint, tablouri, obiecte din piele, marionete, textile, etc. Cina si cazare in Jodhpur.

ZIUA 11 / 05.04.2016: JODHPUR – JAISALMER

Mic dejun. Plecare spre Mandore, celebru pentru gradinile, dar si pentru templele, ruinele si sculpturile sale. Vom vizita Gradinile Mandore, localizate la 9 km de Jodhpur, care gazduiesc frumoase sculpturi intr-o singura piatra si un mic muzeu care adaposteste sculpturi si piese din fildes. In continuarea zilei vom vizita Templul Mahamandir, celebru pentru cei 84 de piloni sculptati minutios dupa care vom putea admira Lacul si Palatul Balsamand. Ne vom deplasa apoi spre Jaisalmer, oras situat in mijlocul Desertului Thar, fondat in anul 1156 de un rege Rajput, pe nume Jaisal. Pe parcurs ne vom opri in orasul Osian, situat pe stravechiul drum al matasii, o oaza in desertul Thar, cunoscut sub numele de “Khajuraho de Rajasthan”, datorita frumoaselor temple hinduse si jain, care dateaza din sec. VIII – XI. Cina si cazare in Jaisalmer.

ZIUA 12 / 06.04.2016: JAISALMER – BIKANER

Mic dejun. Dimineata vom face o incursiune in “orasul de aur” cum se mai numeste Jaisalmer, prilej cu care vom vedea Fortul Jaisalmer sau Fortul de Aur, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, una dintre cele mai mari fortificatii din lume, amplasat pe Dealul Trikuta, care gazduieste aproape un sfert din populatia orasului. Intre zidurile sale se afla trei temple jain sculptate intre sec. XII – XV si cinci palate interconectate.  In continuarea vom putea admira Lacul Gadsisar, un pitoresc lac format din apa de ploaie, precum si Turnul Tazia, o structura asemanatoare unei pagode, situat in Palatul Badal, resedinta a fostelor familii regale. Turnul a fost construit ca o replica a mausoleului imamilor, o structura cu 5 etaje, fiecare cu povestea sa proprie. Vom admira de asemenea cateva havelis (un fel de conac local) importante, de o frumusete deosebita, precum Nathmal Ji Ki Haveli, fosta resedinta a primului ministru Diwan Mohata Nathmal, cu superbii elefanti care pazesc intrarea principala si Patwon Ki Haveli, construita de un bogat negustor al vremii si de cei 5 fii ai sai si care s-a mentinut intr-o buna stare, prin grija Indirei Ghandei, care a fost impresionata de frumusetea acesteia. In finalul zilei ne vom deplasa spre Bikaner, pentru cina si cazare.

ZIUA 13 / 07.04.2016: BIKANER – MANDAWA

Mic dejun. Astazi vom explora orasul Bikaner, oras cunoscut si ca “orasul camilelor”, deoarece aici s-a dezvoltat cea mai mare ferma din lume de cercetare si crestere a camilelor. Vom avea prilejul de a vedea Fortul Junagarth, construit in anul 1593 de generalul Raja Rai Singh al Imparatului Akbar, unul dintre forturile din India care nu a fost niciodata cucerit, Palatul Lalgarh, un amestec incantator de arhitectura Rajput, Mughal si europeana, construit in anul 1902 de Maharajahul Ganga in amintirea tatalui sau, templul jain Bhandeswari, cel mai vechi monument din Bikaner construit in sec. al XV-lea, Muzeul Prachina, care gazduieste o bogata colectie de costume si accesorii regale. In continuarea zilei vom vizita templul Karni Mata – unde oamenii hranesc soarecii cu lapte si dulciuri, considerandu-se binecuvantati daca sunt atinsi de acestia (mai ales daca sunt albi!). Plecare spre Mandawa, un mic principat feudal situat in pitoreasca regiune Sheikawati din Rajasthan.  Cina si cazare in Mandawa.

ZIUA 14 / 08.04.2016: MANDAWA – DELHI – DOHA

Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita pitorescul Mandawa, considerat a fi un veritabil muzeu in aer liber datorita frescelor care decoreaza fatadele „havelis-urilor”, fresce ce ilustreaza scene de lupta, viata cotidiana si mituri religioase. Dupa amiaza plecare spre Delhi pentru o cina de ramas bun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Doha cu Qatar Airways, QR 567 (04:30 / 06:10).

ZIUA 15 / 09.04.2016: DOHA – BUCURESTI

Sosire la Doha la ora 06:10 de unde se pleaca spre Bucuresti cu QR 221 (08:10 / 13:05).

 

TARIF: 1580 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 340 EURO

(tarif  valabil pt. un grup minim de 20 turisti; pt. 15 – 20 turisti, tariful se majoreaza cu 60 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Doha – Delhi – Doha – Bucuresti

– transport continental cu avionul pe rutele: Delhi – Varanasi  si  Varanasi – Khajuraho

– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

– transport cu trenul Bhopal Shatabdi Expres: Jhansi – Agra

– 13 nopti de cazare in hoteluri de 5* si 4*

– mic dejun, dejun sau cina (conform program)

– transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

– taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

– ghizi locali

– conducator roman de grup

– asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 320 euro/pers. si pentru zborurile interne: aprox. 80 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)

– taxa de viza si procesare pentru India: 200 ron/pers., care se achita la agentie

– taxe de iesire de pe aeroporturi (in cazul in care se aplica)

– alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

– bacsisuri: 70 usd/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

– excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

ACTE NECESARE:

– pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

– 1 poza tip pasaport format 5 cm x 5 cm, pe fond alb + 1 poza format digital

– aplicatia pentru viza de India se poate face online de catre agentie, urmand ca fiecare turist sa se prezinte personal la sediul ambasadei pentru inregistrarea datelor biometrice (amprenta digitala si fotografiere); prezenta este obligatorie la data si ora comunicata de ambasada

 

 

OBSERVATII:

conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

– agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

– agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

– conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

– cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

– clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

– distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

– daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

– agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

– agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

– rezervarile confirmate pe ofertele cu reducere nu vor putea fi anulate, penalizarile fiind de 100 %

– serviciile de transport si cazare achizitionate prin intermediul pachetului de servicii turistice comercializate de agentie nu sunt prestate efectiv de agentie si pe cale de consecinta sunt responsabilitatea exclusiva a prestatorului respectiv in conformitate cu dispozitiile legale locale si/sau internationale aplicabile, raspunderea agentiei cu privire la modalitatea de prestare a acestor servicii fiind exclusa in toate cazurile

– in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

– agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

– excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

– agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

– in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

– agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.

– copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

– copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

– asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

– va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

– c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

– prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »