CIRCUIT 2016 IORDANIA – PETRA – AQABA – de la 799 USD – oferta expirata


CIRCUIT 2016 IORDANIA – PETRA – AQABA – de la 799 USD – oferta expirata

 

 

 CIRCUIT  IORDANIA TARA DE VIS -PASTE SI 1 MAI
08 ZILE / 07 NOPTI    30 Aprilie – 7 mai

Pentru a nu mai puțin de 100 de site-uri de importanță biblice.  De la Avraam și Moise la Ioan Botezătorul și Isus Hristos, părinții fondatori ai celor trei tradiții monoteiste sunt toate strâns legate de peisajul Iordanian. Chiar daca nu esti o persoana religioasa, prin natura, vizitând site-uri de semnificație biblică poate fi o mișcare incredibila și chiar o experiență spirituală de neuitat.
Amman Gadara Vechi – Um Qais – Pesteră Maica Domnului – Betania – Locul Botezul – Anjara – Jerash – Madaba -Biserica Crestină Ortodoxă Sf. Gheorghe – Muntele Nebo – Mormantului lui Moise- Drumul Regilor -Mekawir – Site-ul lui Irod cel Mare – locul care Sf.  Ioan Botezătorul a fost Decapitat – Castelul Kerak – Petra – Ain Musa -Wadi Rum – Aqaba – Wadi Araba – Marea Moarta – Castelele si Palatele din Desert.
Ziua 01 :
Sosire la aeroportul AQJ , Meet & Assist , Formalităti de emigrare, transfer la hotel, Check –in  si cazare, zi libera pentru relaxare si plaja.

 

Ziua 02 :
Dupa micul dejun , ne vom indrepta spre Wadi Araba , de-a lungul malul Mării Moarte pentru a vizita Betania. Site-ul, Betania dincolo de Iordan ,  reprezinta locul sfant unde Ioan Botezatorul l-a botezat pe Isus in apa din albia larga a Iordanului. Mult timp acesta a fost cunoscut din Biblie ( Ioan 1:28 si 10:40 si de la textele bizantine si medievale).  Zi libera la Marea Moarta pentru plaja , cel mai jos punct de pe pământ , apoi se pleaca spre Amman pentru cina si cazare.

Ziua 03 :
Dupa micul dejun , mergem in nordul  Iordaniei la Umm Qais ( Gadara Vechi ) datând din secolul 2 d.Hr. , străzi cu coloane , amfiteatre , biserici , temple si marele forum Roman . De aici puteti admira Golan si Lacul Tiberius . Vom vizita apoi Anjara . Pelerinaj la Maica Domnului a Bisericii Mountain – o pesteră reconstruita , care este venerata ca un loc prin care Isus si Mama sa Maria , au trecut în timpul călătoriilor lor între Marea Galilee , orasele Decapolis , Betania dincolo de Iordania si Ierusalim . Anjara a fost desemnat de către Vatican ca loc de pelerinaj , Millenium 2000. Vom merge in continuare  spre nord pentru a vizita splendida conservare Greco – Romana a orasului Jerash. Întoarcere la Amman pentru cina si cazare . 

Ziua 04 :
După micul dejun , începe ziua cu un city tour Amman, continuam explorând partea de est a Iordanului , castelele si palatele desertului  construite de Umayvad Caliphs ,  in secolul al 8-lea d.Hr. . Ei au construit aceste castele si palate în desertul iordanian , în scopul de a mentine rutele caravanelor si pentru a asigura loialitatea de triburi iordanieni ; in plus, au construit cabane de vânătoare să se bucure de călărie, de vânătoare si de baie, iar apoi transferul catre Amman pentru cina si cazare .

Ziua 05 :
După micul dejun , plecam  spre Towaros Madaba , orasul de mozaicuri . Acest oras are o istorie lungă , fiind mentionat pentru prima dată în Biblie si în Mesha  Stelle când era un oras mobit . Vizitam  Biserica Crestină Ortodoxă Sf. Gheorghe, harta mozaic din Ierusalim , Palestina , Iordania , Israel  si Egipt . Se merge mai departe  catre  Muntele Nebo , unde se face un tur al site-ului de Mormantului lui Moise . De aici, Moise a privit în tara Făgăduintei . Se gasesc  ruine de 4 – 6 secole , biserici ale căror pardoseli sunt încă acoperite cu un minunat mozaic. Se continua drumul apoi , mergandu-se pe Drumul Regilor ,  catre Mekawir, dealul unde se afla candva palatul regelui Iorod  . Traditia spune că in timp ce Solomon a dansat,  Sf.  Ioan Botezătorul a fost decapitat . Se viziteaza  site-ul lui Irod cel Mare , apoi se pleaca la Castelul Kerak ( unul dintre cele mai bune exemple de constructie a Crusadelor Militare)  , dupa care continuam drumul spre una  dintre cele 7 minuni ale lumii , Petra, pentru cina si cazare .

Ziua 06 :
După micul dejun, începe explorarea unei dintre cele 7 minuni ale lumii, cu o plimbare călare pana in Siq ( Canyon ), urmat de un tur prin Siq la Trezorerie, centrul orasului, mormântul regal, teatru, Locul de jertfa, Mormintele Romane si multe altele înainte de a pleca spre Wadi Rum, ’’ Valea Lunii ’’. Aici veti găsi aventura si  veti simti romantismul Desertul Arabiei, Wadi Rum este ca un moonscape de văi vechi  si munti travertini din piatra erodata , crescand  din nisipuri colorate albe si roz. Ne bucuram de  un safari de 2 ore pentru a explora  Lawrence al arabie, vizitand totodata si cele mai spectaculoase obiective  din Wadi Rum si locuri unde s-au filmat filme celebre ca, Lawrence de Arabia. (1962), Red Planet (2000),The Mummy Returns (2001), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Prometheus (2012), The Martian (2015) dupa care ne astepta o cina in stil beduin  cu o petrecere superba. Dupa  miezul noaptii, luminile se sting pentru a observa un cer pur si plin de stele pe care va va impresiona, cazare Wadi Rum .

Ziua 07 :
Dupa micul dejun , transfer la Aqaba ,  zi libera  la Marea Rosie, cina si cazare

Ziua 08 :
Dupa micul dejun , check – out , transfer la aeroport AQJ

 

Pretul Include :
* Bilet avion (ZBOR CHARTER TAROM ) OTP / AQABA / OTP
* Asistenta turistica la sosire si la plecare
* 7 nopti cazare cu Demipensiune la hotelurile alese
* Transferuri in concordanta cu programul cu Autocar Turistic A/C
* Taxele de intrare la siturile mentionate in program inclusiv in Petra si 800 m calarie cai
* Ghid limba Romana pe perioada vizitelor
* 2 ore 4×4 jeep safari in Wadi Rum
* Viza gratuita
* Asigurare Medicala
Pretul nu Include:
* Pranz paste Marea Moarta 25 USD/pers ( OBLIGATORIU acesta se achita in cadrul agentiei si nu este comisionabil )
Taxa de aeroprot 113 USD ( OBLIGATORIU acesta se achita in cadrul agentiei si nu este comisionabil )
* Cheltuieli de natura personala
* Bauturi la mese si alte mese decat cele mentionate

Overnight Hotelurile 3* Hotelurile 4*  Hotelurile 5* Nr. nopti si mese
Aqaba Mina House Marina plaza Radisson Blu 2 nopti, Demipensiune
Amman Ream hotel Amman West Hotel Regency Palace  3 nopti, Demipensiune
Petra Edom Hotel Petra Panorama Marriott Petra  1 noapte, Demipensiune
Wadi Rum Dissi Campsite ( Hillawi)  1 noapte, Demipensiune

 

Tarif / persoana in dubla
3* hotels 4* hotels 5* Hotel
799 $ per person 887 $ per person 1087 $ per person
Single Room supplement 134 $ 227 $ 357 $