CIRCUIT 2016 IRAN de la 1490 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2016 IRAN  de la 1490 euro – oferta expirata

Pe urmele padisahilor si a Seherezadei

  

I  R  A  N 

 

SHIRAZ – PERSEPOLIS – PASARGAD – YAZD – ESFAHAN – HAMEDAN – KANGAVAR  KERMANSHAH – QAZVIN – TEHERAN

 

Ocazie unica de intoarcere in timp printr-un singur cuvant: PERSIA, cu istoria sa de peste 4000 de ani, una dintre cele mai vechi si bogate culturi din lume, cu legendele si povestile Seherezadei care ne-au incantat copilaria, cu oameni ospitalieri, orase pline de istorie, unele aflate pe celebrul “drum al matasii”, cu monumente si vestigii care va vor transpune in trecut, imaginandu-va puternicele regate ale mezilor si persilor, pe Alexandru cel Mare, puternicele triburi arabe sau hoardele mongole ale lui Gingis Han sau Timur Lenk. Este tara uneia dintre cele mai vechi si bogate culturi din lume, unde a profetit Zoroastru, unde au creat Omar Khayam si Havez, Avicenna si Musaai-Khwarizmi.

 

Perioada: 14.04 – 24.04.2016,  05.05 – 15.05.2016,  19.05 – 29.05.2016

 

ZIUA 1 / 05.05.2016:  BUCURESTI – DOHA – SHIRAZ

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 17:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 224 (19:05 / 23:35).

ZIUA 2 / 06.05.2016:  SHIRAZ

Plecare spre Shiraz cu zborul QR 476 (01:40 / 04:25). Sosire la Shiraz la ora 04:25. Intalnire cu reprezentantul local, care va insoti grupul pentru transfer la hotel. Cazare la Hotel Parse 4* (sau similar). Mic dejun. Ziua va debuta cu turul orasului Shiraz, capitala provinciei Fars (de unde provine si numele limbii persane, farsi), fosta capitala a Persiei. Shiraz  este orasul monumentelor istorice, al poetilor si filozofilor, al razboinicilor si regilor, al livezilor, portocalilor, trandafirilor, narciselor si al pomilor in floare, din sudul Iranului. Se va vizita Mormantul poetului Hafez, cel mai mare maestru al poeziei lirice persane, colos literar al sec. al XIV-lea si mormantul lui Saadi, un mare poet persan, ale carui carti sunt inca citite in Iran si India. Cina si cazare.

ZIUA 3 / 07.05.2016:  SHIRAZ – PERSEPOLIS – SHIRAZ

Mic dejun. Excursie la Persepolis (Capitala Persiei, in greaca), centrul marelui imperiu persan, capitala oficiala a Ahemenizilor, piesa de rezistenta a artei ahemenizilor. Aceasta se remarca prin palatele construite pe rand sau adaugirile facute de Xerxes I, Artaxerxes, Xerxes II, Darius II, Cirus II, Artaxerxes II si III, Darius III, intregul proces durand aproximativ 150 de ani. Persepolis este “piesa de rezistenta” a excursiei, fiind cel mai renumit obiectiv turistic din Iran, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Calatoria continua cu vizitarea necropolei Naqsh e Bostan si cu vizitarea in Shiraz a Mormantului Haft Tanan, a Mormantului Habin bin Hamzeh si a bazarului. Cina si cazare.

 

ZIUA 4 / 08.05.2016:  SHIRAZ – PASARGAD – YAZD

Mic dejun. Plecare catre Pasargad, prima capitala a triburilor iraniene si a Imperiului Ahemenid. Calatoria continua catre Yazd, oras intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO, situat in desert. Aici exista o minoritate care pastreaza cultul lui Zoroastru. Arhitectura orasului este unica, prin multimea de gratioase badgir (turnuri captatoare de vant) care se intalnesc in Iranul central si sudic. Se viziteaza Templul Zoroastrian Ateshkade, numit si Templul Focului (Religia lui Zoroastru pune mare accent pe maretia focului, in templele zoroastriene arzand permanent o flacara sacra), Turnul Tacerii si bazarul. Cina si cazare la Hotel Moshir Mamalek 4* (sau similar).

ZIUA 5 / 09.05.2016:  YAZD – ESFAHAN

Mic dejun. Tur de oras in Yazd care cuprinde: Moscheea “Vineri”, veche de aprox. 600 de ani si partea veche a orasului unde se afla case vechi de 1.000 de ani. Plecare spre Esfahan, desemnat capitala sub domnia lui Shah Abbas I, inzestrat cu o multime de moschei, palate, poduri, strazi largi si parcuri, oras pe care calatorii europeni ii descriau frumusetile in termeni elogiosi. Veti putea vedea podurile Shahrestan, Khajou si Sio se Pol, situate peste raul Zayandeh. Cina si cazare la Esfahan la Hotel Piroozi 4* (sau similar).

ZIUA 6 / 10.05.2016:  ESFAHAN

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii Esfahanului, care include Piata Naghsh-e-Jahan (sau Imam Square), una dintre cele mai mari din lume, un exemplu de arhitectura iraniana si islamica. Aceasta piata care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO este inconjurata de constructii din era Safavid. Se viziteaza Moscheea Sheikh Lotf Allaf, Palatul Ali Qapu (Palatul Regal), Moscheea Imam, Moscheea Jame (“vineri” in limba araba), Palatul Chehel Sotun sau “Palatul celor 40 de coloane” si bazarul. Cina si cazare.

ZIUA 7 / 11.05.2016:  ESFAHAN – HAMEDAN

Mic dejun. Plecare spre Hamedan, una dintre cele mai vechi asezari urbane locuite continuu, centru de civilizatie si capitala mai multor dinastii care au condus Iranul de-a lungul mileniilor. Se viziteaza mormantul marelui doctor Abu Ali Sina, Ganjnameh, inscriptie datand din perioada lui Darius si a lui Xerxes, Domul Alaviyan si Mausoleul Avicena. Cina si cazare la Hotel Buali 4* (sau similar).

ZIUA 8 / 12.05.2016:  HAMEDAN – KANGAVAR – KERMANSHAH – HAMEDAN

Mic dejun. Tur de oras in Hamedan care include mormantul reginei Ester (sotia lui Xerxes) si a lui Mordechai. Plecare spre Kangavar, unde vizita continua cu Bistun (trecut din anul 2006 in Patrimoniul Mondial UNESCO) unde se afla un basorelief realizat la comanda lui Darius I odata cu urcarea sa pe tronul persan in anul 521 i.Hr.. In josul acestui basorelief se afla o inscriptie cuneiforma, scrisa in 3 limbi care relateaza lupta dusa de Darius I cu guvernatorii care au vrut sa ia o parte din imperiul creat de Cyrus. Calatoria continua spre Kermanshah, unde se viziteaza Tagh e Bostan, monument renumit, sculptat in piatra, din perioada Sassanizilor cu basoreliefuri si inscriptii din perioada regilor sassanizi; regele Khosran II este infatisat aici calare pe cal sau in armura de lupta. Intoarcere la Hamedan pentru cina si cazare.

ZIUA 9 / 13.05.2016:  HAMEDAN – QAZVIN – TEHERAN

Mic dejun. Plecare spre Teheran cu oprire in Qazvin, unde veti putea admira vechile porti ale orasului, care dateaza de peste 180 de ani, precum si Altarul Shahzadeh Hossein. Odata ajunsi in Teheran, capitala Iranului, vom servi cina si ne vom caza la Hotel Enghelab 4* (sau similar).

ZIUA 10 / 14.05.2016:  TEHERAN

Mic dejun. Ziua va debuta cu vizite la: Muzeul National al Bijuteriilor, unde veti putea admira cel mai mare diamant netaiat din lume, Darya – Ye Nur, “Globe of jewels”, glob pamantesc de 34 kg construit din aproximativ 52 mii de pietre pretioase, Muzeul National al Iranului, combinatie intre doua muzee: Muzeul de Arheologie si Muzeul National de Arta, Palatul Shah Saad Aabad si Mausoleul Khomeini. Cina si cazare.

ZIUA 11 / 15.05.2016: TEHERAN – DOHA – BUCURESTI   

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Qatar Airways, QR 485 (05:35 / 06:10), spre Doha de unde se pleaca spre Bucuresti cu zborul QR 223 (13:10 / 18:05).

 

TARIF:  1490 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 390 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se majoreaza cu 70 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Doha – Shyraz , Teheran – Doha – Bucuresti

– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

– 10 nopti cazare cu demipensiune in hoteluri de 4*

– transferurile, tururile, excursiile mentionate in program

– taxele de intrare la obiective conform program

– ghizi locali

– conducator de grup roman

– asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

 TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 250 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)

– taxa de viza: 60 euro/pers. (se plateste odata cu excursia)

– taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

– alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

– bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosirea in Iran)

ACTE NECESARE:

– pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei; turistii care au in pasaport stampila intrare / iesire din Israel, nu primesc viza turistica pentru Iran

– 2 foto tip pasaport, pe fond alb (in cazul in care purtati ochelari, pozele trebuie facute fara ochelari)

– asigurare medicala

– cazier judiciar

– certificat medical de la medicul de familie sau de la orice clinica, pe care sa scrie « clinic sanatos »

 

 

OBSERVATII:

conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

– agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

– agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

– conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

– pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cala,  repartizate in 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare,  insa pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cala,  cu greutatea max. de 20 kg

– cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

– clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

– distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

– daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

– agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

– agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

– rezervarile confirmate pe ofertele cu reducere nu vor putea fi anulate, penalizarile fiind de 100 %

– serviciile de transport si cazare achizitionate prin intermediul pachetului de servicii turistice comercializate de agentie nu sunt prestate efectiv de agentie si pe cale de consecinta sunt responsabilitatea exclusiva a prestatorului respectiv in conformitate cu dispozitiile legale locale si/sau internationale aplicabile, raspunderea agentiei cu privire la modalitatea de prestare a acestor servicii fiind exclusa in toate cazurile

– in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

– agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

– excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

– agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

– in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

– agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

– copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

– copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

– va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

– c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

– prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »

– pe durata intregului circuit, turistii au obligatia sa foloseasca imbracaminte decenta impusa de religia islamica: doamnele –  pantaloni lungi si largi, bluze cu maneci lungi, esarfa pe cap; domnii – pantaloni lungi, camasi sau bluze cu maneca