CIRCUIT 2016 KASHMIR – MICUL TIBET de la 2180 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2016 KASHMIR – MICUL TIBET  de la 2180 euro – oferta expirata

Un crampei de Paradis

KASHMIR – MICUL TIBET

DELHI – AMRITSAR – DHARAMSHALA – JAMMU – SRINAGAR – GULMARG – SONAMARG – KARGIL – LAMAYURU – ULLEYTOPKO – ALCHI – LEH – NUBRA VALLEY

 

Incursiunea in Kashmir sau „Micul Tibet” inseamna explorarea a trei lumi foarte diferite, atat din punct de vedere religios (hinduism, budism, islamism), cultural, cat si geografic. Jammu & Kashmir este cel mai nordic stat al Indiei si este popular printre turisti pentru uimitoarea diversitate de peisaje, care trece de la canioane aride si piscuri acoperite cu zapada, la privelisti selenare si la pajisti paradisiace, inmiresmate de aroma a mii de flori multicolore pe timpul verii. Capitala regiunii Ladakh, Leh, este fascinanta: muntii crestati, arizi sunt incoronati de gompas (manastiri) desprinse din tablouri, de pitoresti stupe albe si presarati cu lacuri de cristal, iar spectaculosul Palat Regal cu 9 etaje a inspirat construirea Palatului Potala din Lhasa. Srinagar, axa centrala a vestitei Vai Kashmir si Valea Gulmarg sunt pe timpul verii acoperite de margarete si clopotei infloriti, oferind privelisti feerice, divine. Leh este inconjurat de manastiri venerabile, precum Spituk, Thiksey sau Hemis si, putin mai departe, de selenarul Lamayuru sau „Taramul Lunii”, dar si de zone splendide, aproape suprarealiste, precum Valea Nubra cu dune de nisip strabatute de camile. Bine ati venit pe taramul diversitatii si frumusetii!

 

Perioada: 01.09 – 15.09.2016

 

ZIUA 1 / 01.09.2016:  BUCURESTI – MUNCHEN – DELHI

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu zborul companiei Lufthansa, LH1657 (06:30 / 07:30) si mai departe spre Dehli cu zborul LH762 (12:05 / 23:00). Sosire la New Delhi la ora 23:00 si, dupa formalitatile de viza de pe aeroport, transfer la hotel pentru odihna.

ZIUA 2 / 02.09.2016:  DELHI

Mic dejun. Vom incepe vizitarea contrastantului Delhi, unde se observa cel mai bine din toata India imbinarea dintre vechi si nou. Delhi este format din 7 orase stravechi construite de-a lungul anilor, intre sec. al XI-lea si al XX-lea, fiind considerat cel mai diversificat oras din punct de vedere al stilurilor arhitecturale. Vom merge in vechiul Delhi, oras construit pe malurile raului Yamuna, la inceputul sec. al XVII-lea, fosta capitala a Imperiului Mughal in timpul domniei Imparatului Shah Jehan, astazi etalon al arhitecturii indo-islamice. Vom vizita Chandani Chowk – Scuarul Argintului, odinioara centrul Delhi-ului, o piata exotica si colorata, o zona aglomerata si plina de bazare, magazine si diverse ateliere, Dariba Kalan – Bazarul argintului, Kinari Bazaar si Paranthawalla Gali. In timpul turului panoramic vom trece pe langa istoricul Fort Rosu, cel mai important monument al orasului, palat al Imperiului Mughal si pe langa Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construita in anul 1656, in a carei curte interioara pot fi adunati aprox. 25.000 de credinciosi. Vom continua explorarea metropolei cu vizitarea orasului nou, care a fost capitala Indiei britanice, construit de englezul Luyten ca un oras simetric, cu strazi largi, gradini ingrijite, vile moderne si edificii guvernamentale. Vom vizita Qutub Minar, cel mai inalt minaret de caramida din India, un exemplu elocvent al arhitecturii indo-islamice, intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si vom admira silueta spectaculoasa a Templului Lotus, dedicat cultului Bahai, o adevarata bijuterie arhitecturala. Turul panoramic continua cu Poarta Indiei – India Gate, un maiestuos Arc de Triumf inalt de 42 m, memorial ridicat in cinstea soldatilor indieni cazuti in Primul Razboi Mondial, Parlamentul, Palatul Prezidential – Rashtrapati Bhawan, zona diplomatica si se va incheia cu zona comerciala de langa Connaught Place. La finalul zilei vom vizita Raj Ghat, locul de incinerare al lui Mahatma Gandhi devenit Memorialul Gandhi, “Parintele Natiunii”. Cina si cazare in Delhi.

ZIUA 3 / 03.09.2016:  DELHI – AMRITSAR

Mic dejun. Transfer matinal la aeroport pentru zborul spre Amristar, unul dintre cele mai vechi si fascinante orase din India, important pentru istoria si cultura sikh. Insotiti de ghidul local vom incepe explorarea orasului, vizitand Templul de Aur, unul dintre cele mai importante locuri de cult denumit si Sri Harmandir Sahib, construit de al patrulea Guru al credinciosilor sikh, Guru Ramdas in secolul al XIV-lea. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Jalianwala Bagh care pastreaza marturiile dezastrului denumit Masacrul Jallianwala Bagh din timpul conducerii britanice. Ne vom deplasa apoi pana la frontiera Wagha, singurul punct vamal terestru dintre India si Pakistan, situat la 28 km de Amristar pentru a urmari ceremonia de inchidere a portii vamale, un adevarat spectacol pentru turisti. Cina si cazare in Amritsar.

ZIUA 4 / 04.09.2016:  AMRITSAR – DHARAMSHALA

Mic dejun. Plecare spre Dharamshala, oras himalayan situat intre crestele muntoase care se ridica de-a lungul vaii Kangra, oras pitoresc, inconjurat de paduri de conifere, un paradis pentru calatori datorita peisajelor oferite de piscurile acoperite de zapada, de vaile adanci si inverzite, de lacurile incantatoare, de pajistile inflorite si nu in ultimul rand de templele frumoase si manastirile spectaculoase, unde o sa avem senzatia de intoarcere in timp. Dharamshala este faimos deoarece aici este resedinta lui Dalai Lama si a guvernului tibetan in exil. Cina si cazare in Dharamshala.

ZIUA 5 / 05.09.2016:  DHARAMSHALA

Mic dejun. Dimineata vom vizita complexul Tsuglagkhang, cel mai important monument budist din   McLeodGanj, o suburbie a orasului Dharamshala, complex care adaposteste resedinta lui Dalai Lama, o manastire, cateva temple si stupe.  Desi cu o arhitectura modesta, acest complex gazduieste printre altele trei reprezentari maiestoase ale lui Budha, o statuie aurita a lui Shakyamuni, statui ale lui Avalokitesvara si Padmasambhava si a lui Guru Rinpoche, savantul indian care a introdus invataturile budiste si tibetane in secolul al VIII-lea. In continuarea zilei vom vizita Manastirea Dip Tse Chok Ling, o copie a manastirii situate initial in Lhasa, distrusa cu prilejul “eliberarii” Tibetului, unde vom pute admira o alta reprezentare a lui Shakyamuni, doua tobe enorme din piele de capra pictate si sculpturi superbe din unt de iac,  dupa care ne vom indrepta spre complexul Gangchen Kyishong, situat la jumatatea distantei dintre bazarul Kotwali si McLeod, unde vom vizita biblioteca care adaposteste arhive si lucrari tibetane. Vom vizita apoi Institutul Tibetan de Medicina si Astrologie, care propriu zis adaposteste un muzeu, o biblioteca, un centru de cercetare si un colegiu unde este predata medicina si astrologia tibetana. Cina si cazare in Dharamshala.

ZIUA 6 / 06.09.2016:  DHARAMSHALA – JAMMU – SRINAGAR

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Jammu pentru un scurt tur de oras si vom vedea Templul Raghunath, situat in centrul orasului, fiind inconjurat de mai multe temple. Templul este dedicat lui Rama, fiind unul din cele mai mari complexe de temple din nordul Indiei. Vom vedea Fortul Bahu si Muzeul Palat Amar Mahal, construit de Amar Singh in anul 1907. In continuarea zilei transfer la aeroportul din Jammu pentru zborul catre Srinagar, capitala de vara si cel mai mare oras din statul Jammu si Kashmir. Situat in Valea Kashmir, pe malurile raului Jhelum, orasul faimos pentru canalele sale pitoresti, casele plutitoare, ambarcatiunile shikara – “gondolele” Kashmirului, obiectele artizanale, gradinile incantatoare mughal si pentru delicioasele fructe uscate, este denumit si Mandria Vaii Kashmir. Dupa sosirea in Srinagar, transfer la hotel pentru cazare. Dupa amiaza vom face un tur de oras in timpul caruia vom avea prilejul de a vedea gradinile Shalimar, amenajate cu aprox. patru sute de ani in urma, de imparatul mughal Jahangir pentru sotia sa, gradinile Nishat Bagh – gradinile primaverii, deosebite prin copacii adusi din vechea Persie in perioada mughal si Pari Mahak, mai mult un monument decat o gradina, frumos iluminata noaptea, fapt pentru care este vizibila in timpul noptii de pe orice inaltime adiacenta orasului. Inainte de intoarcerea la hotel ne vom opri intr-un centru in care se produc saluri Pashmina, diverse kasmiruri si renumitele covoare de kasmir. Cina si cazare in Srinagar.

ZIUA 7 / 07.09.2016:  SRINAGAR – GULMARG – SRINAGAR

Mic dejun. Dimineata ne vom imbarca pe o shikara, cu care vom face o plimbare pe Lacul Dal, principala atractie in Srinagar, prilej de a vedea cum traiesc oamenii pe lac de zeci de ani, gradinile plutitoare, gradinile cu vegetale, nuferii si lotusii care dau culoare lacului. Situat in partea de est a orasului, Lacul Dal este compus dintr-o salba de lacuri, care include si Lacul Nagin, situat la aprox. 8 km de centrul orasului Srinagar.  In continuarea zilei vom vizita oraselul – statiune Gulmarg, descoperit in sec. al XVI-lea, cunoscut si sub denumirea de “Pajistea cu flori” deoarece este plin de margarete si clopotei infloriti in timpul verii. Deoarece Gulmargul este “cuibarit” in Himalaya, se bucura de o cantitate mare de zapada in timpul iernii, fapt pentru care s-a dezvoltat ca o celebra statiune de schi in timpul iernii, dar si ca statiune de vara, datorita terenului de golf care este situat la cea mai mare altitudine, respectiv 2.650 m. Vom urca pe Muntele Kongdoori, de la 2.600 m, altitudinea la care se afla Gulmarg-ul, pana la 3.747 m, cu o gondola care detine recordul de a avea cel mai lung traseu de aprox. 5 km, situata fiind si la cea mai inalta altitudine din intreaga Asie. Intoarcere la Srinagar pentru cina si cazare.

ZIUA 8 / 08.09.2016:  SRINAGAR – SONAMARG – KARGIL 

Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Sonamarg, o alta zona rurala deosebit de frumoasa din Kashmir, situat in Salea Sindh, cea mai mare vale adiacenta din zona, unde sunt raspandite numeroase sate idilice. Dupa ce vom ajunge in Sonamarg, aflat la o altitudine de 2.740 m, itinerarul zilei ne va purta  pana la pasul Zojila, cunoscut ca Poarta Ladakh, situat la altitudinea de 3.527 m, dupa care vom ajunge la Drass, al doilea cel mai friguros loc populat din lume dupa Siberia. Ne vom indrepta in continuarea zilei spre Kargil, al doilea oras din Ladakh, centrul administrativ al districtului cu acelasi nume, situat la o altitudine de 2.704 m. Orasul situat intr-o frumoasa vale cultivata intensiv cu caisi, pe malul raului Suru, este astazi un oras linistit, pe vremuri insa fiind un important centru comercial si de tranzit in reteaua comerciala pan-asiatica. Cina si cazare in Kargil.

ZIUA 9 / 09.09.2016:  KARGIL – LAMAYURU – ULLEYTOPKO

Mic dejun. Plecare spre Lamayuru, cunoscut in trecut si sub denumirea de “Taramul Lunii”, poate singurul loc de pe pamant unde peisajul seamana cu cel selenar. Pe parcurs vom vizita Manastirea Lamayuru situata un pic mai sus decat satul cu acelasi nume, pe malul lacului, care se afla cam la jumatatea distantei intre valea verde a Kashmirului si zona desertica a podisului Tibetan. Datand din secolul al X-lea si apartinand Ordinului Kargyu Pa (Bonetele Rosii), Lamayuru nu este numai cea mai spectaculoasa manastire din Ladakh, ci si cu mult diferita de majoritatea celorlalte manastiri. Ariditatea extrema a zonei creaza impresia ca acest complex monahal este construit pe teren selenar. Gompa (manastire) impresioneaza prin imaginea Zeului Compasiunii – Chendezing cel cu 11 capete si 1.000 de ochi. Vom vizita sala rugaciunii si scoala monahala, unde copiii studiaza scriptura tibetana, dupa care vom pleca spre Ulleytopko. Drumul cu aspect selenar ne va duce prin pasurile Namkila si Fotu La, cea mai inalta trecatoare de pe traseul Srinagar – Leh, situata la 4.108 m altitudine. Pe drum vom vizita gigantica Maitreya la Mulbekh (Mulbekh Chamba este o sculptura in roca cu o inaltime de 9 m).  Sosire la Ulley. Cina si cazare.

ZIUA 10 / 10.09.2016:  ULLEYTOPKO – ALCHI – LIKIR – LEH

Mic dejun. Vom pleca spre localitatea Alchi care detine una dintre cele mai impresionante colectii de arta indo-tibetane, unde vom vizita Manastirea Alchi recunoscuta pentru desenele murale, pentru coloanele elaborate, pentru frescele si picturile cu caracter budist din secolul al X-lea. Manastirea Alchi este cea mai mare si mai faimoasa manastire dintre toate cele construite de Lotsava Rinchen Zangpo in sec. al XI-lea. In continuarea zilei vom vizita Palatul Basgo, situat pe un deal. Basgo a fost candva un important centru cultural si politic. Ne vom indrepta apoi spre Likir, situat in valea Indus,  despre care se crede ca este cel mai vechi sat din India, unde vom putea cumpara saluri pashmina si diverse articole din lana. Vom vizita Manastirea Likir, una dintre cele mai vechi si mai bine conservate manastiri din zona, unde vom vedea o splendida Dharma Wheel Gompa, dupa care ne vom deplasa spre Leh, capitala Ladakh-ului, situata la o altitudine de 3.486 m, regiune denumita si “Micul Tibet”, nume care face asocierea cu apropierea geografica si asemanarea la nivel cultural cu Tibetul, fiind si locul de refugiu al multor tibetani.  In Ladakh se gasesc cei mai mari ghetari de pe planeta cu exceptia regiunilor polare dar si marele lac Pangong Tso, lung de 150 km si lat de peste 4 km. Dupa sosire, transfer la hotel pentru cazare. Leh este cel mai mare oras din Ladakh, districtul care se invecineaza la vest cu zona Kashmirului ocupat de Pakistan, China la nord si la est, Lahul si Spiti din Himachal Pradesh spre sud  – est. Peisajul montan stancos, cu vai aride si lacuri de cristal este inviorat de imaginea colorata a manastirilor budiste (gompas), a palatelor, a satelor pitoresti, a livezilor si a iacilor salbatici. Dupa amiaza vom vizita Stupa Shanti, un exemplu concludent de arhitectura budista si ne vom putea plimba prin pietele locale. Cina si cazare in Leh.

ZIUA 11 / 11.09.2016:  LEH – INDUS VALLEY – LEH   

Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului istoric Leh, fosta capitala a vechiului regat, dominat de palatul cu 9 etaje construit de Regele Sengge Namgyal in mareata traditie tibetana, palat care se pare ca a inspirat contruirea Palatului Potala din Lhasa 50 de ani mai tarziu. Vom pleca spre Spituk unde vom vizita Manastirea Spituk, Dealurile Magnetice, ajungand apoi la confluenta raurilor Indus si Zanskar langa Nimoo, unde vom vedea Pather Sahib, un important loc de pelerinaj pentru credinciosii sikh. In continuarea zilei vom vizita Palatul Stock, resedinta familiei regale, care a fost construit in anul 1825 de Regele Tespal Tondup Namgyal, care in prezent adaposteste o colectie de rochii regale si coroana. Ne vom indrepta apoi spre antica capitala a Ladakh-ului pentru a vizita apoi Palatul Shey si Manastirea Shey, celebra pentru statuia lui Buddha Shakyamuni, realizata din cupru si impodobita cu pietre pretioase, inalta de 12 m, fiind astfel a doua statuie ca marime de acest fel din zona Leh-ului. Ne vom indrepta in continuare spre cea mai frumoasa manastire din Ladakh, Thiksey Gompa, una dintre cele mai impunatoare manastiri din secolul al XV-lea, apartinand Ordinului Gelugpa (Bonetele Galbena), care seamana cu Palatul din Lhasa, avand douasprezece nivele colorate in rosu aprins, ocru si alb, cu acoperisuri tuguiate tipice. Ultima vizita va fi la Hemis Gompa, una dintre cele mai faimoase si marete manastiri din Ladakh care apartine Ordinului Dupka (Ordinul vechilor  budisti) si care are sub administratia ei toate manastirile din Ladakh. Manastirea este foarte bogata, avand statui aurite si mule Thanka foarte pretioase. Cina si cazare in Leh.

 

ZIUA 12 / 12.09.2016:  LEH – NUBRA VALLEY  

Mic dejun. Astazi vom porni spre celebra Vale Nubra, sau Valea Florilor, un “must see” pentru oricine ajunge in Leh, trecand prin trecatoarea Khardung La, situata la o altitudine de 5.604 m, cea mai inalta trecatoare accesibila cu masina. De sus, vom putea vede aspre sud Valea Indului si spre nord, varfurile marete ale lantului Zanskar, pana la uriasul masiv Saser. Valea Nubra este strabatuta de raurile Shayok si Siachen, pe malurile carora se afla mici asezari inconjurate de vegetatie. Dupa ce vom cobori din trecatoare, vom merge sa vizitam satele Hundur si Diskit, parte a celebrului Silk Road (Drumul Matasii) precum si Samstaling Gompa, o frumoasa manastire veche de peste 130 de ani Cina si cazare in Nubra Valley.

ZIUA 13 / 13.09.2016:  NUBRA VALLEY – LEH  

Mic dejun. Dimineata vom vizita Manastirea Diskit, veche de peste 500 de ani, dupa care ne vom intoarce spre Leh pe aceeasi ruta, trecand prin aceeasi trecatoarea Khardung La. Sosire dupa amiaza in Leh. Timp liber pentru a mai cerceta pietele locale pentru ultimele cumparaturi.

ZIUA 14 / 14.09.2016:  LEH – DELHI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Delhi. Odata ajunsi in Delhi, ne vom indrepta spre Bazarul Delhi Haat, un bazar organizat cu sprijinul guvernului, unde toate statele din India isi expun produsele alimentare, de artizanat si diverse opere de arta, o ultima ocazie de a cumpara suveniruri. Cina de de ramas bun – “Farewell Dinner”. Transfer la aeroport pentru zborul spre Frankfurt.

ZIUA 15 / 15.09.2016:  DELHI – FRANKFURT – BUCURESTI

Zbor spre Frankfurt cu LH761 (02:45 / 07:30) de unde vom pleca spre Bucuresti cu LH1418 (09:25 / 12:40).

 

TARIF:  2180 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 590 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 16 turisti; pt. 10 – 15 turisti, tariful se majoreaza cu 130 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Munchen – Delhi si Delhi – Frankfurt – Bucuresti

– transport continental cu avionul pe rutele: Delhi – Amritsar, Jammu – Srinagar si Leh – Delhi

– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti mai putin pe ruta Srinagar – Leh, unde vehiculele nu sunt dotate cu AC

– 12 nopti de cazare in hoteluri de 5*, 4* si 3*

– 1 noapte de cazare in Nubra Valley in tented camp

– mic dejun si cina (conform program)

– plimbare cu gondola la Gulmarg pana la primul nivel

– plimbare cu barca pe Lacul Dal

– transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

– taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

– ghizi locali

– conducator roman de grup

– asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 460 euro/pers. si pentru zborurile interne: aprox. 80 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)

– taxa de viza si procesare pentru India: 200 ron/pers. care se achita la agentie

– excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

– bacsisuri: 60 usd/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire in India); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

– taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica

– alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

 

ACTE NECESARE:

– pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

– 1 poza tip pasaport (in forma patrata 5cm x 5cm, pe fond alb) + 1 foto format digital / pentru viza de India

– aplicatia pentru viza de India se face online de catre agentie, urmand ca fiecare turist sa se prezinte personal la sediul ambasadei pentru inregistrarea datelor biometrice (amprente digitale si fotografiere); prezenta este obligatorie la data si ora comunicate de ambasada

 

 

OBSERVATII:

conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

– agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

– agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

– conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

– pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cala,  repartizate in 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare,  insa pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cala,  cu greutatea max. de 20 kg

– cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

– clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

– distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

– daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este  precizat in program

– agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

– agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

– rezervarile confirmate pe ofertele cu reducere nu vor putea fi anulate, penalizarile fiind de 100 %

– serviciile de transport si cazare achizitionate prin intermediul pachetului de servicii turistice comercializate de agentie nu sunt prestate efectiv de agentie si pe cale de consecinta sunt responsabilitatea exclusiva a prestatorului respectiv in conformitate cu dispozitiile legale locale si/sau internationale aplicabile, raspunderea agentiei cu privire la modalitatea de prestare a acestor servicii fiind exclusa in toate cazurile

– in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent

– asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

– agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

– excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

– agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

– in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

– agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.

– copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

– copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

– asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

– va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

– c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

– prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »