CIRCUIT 2016 SPANIA – PORTUGALIA de la 799 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2016 SPANIA – PORTUGALIA de la 799 euro – oferta expirata

CAPITALELE SPANIEI & PORTUGALIEI

 

Transport Avion TAROM | 12 zile | de la 799 Euro

 Date de plecare: 26 Iulie

 

PROGRAMUL EXCURSIEI

 

Ziua 1 | BUCURESTI – MADRID

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 06:25 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO415 cu destinatia Madrid. Decolare la ora 08:25, sosire la Madrid la ora 11:15.                         Tur de oras panoramic Madrid: Torres Colon, Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Palacio de Comunicaciones, Muzeul Naval. Turul panoramic continua: Plaza Independencia, Banco de Espana, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Basilica St. Francisco El Grande. Popas la Palatul Regal – resedinta oficiala a Regelui Juan Carlos si a Reginei Sophia. Este unul dintre cele mai frumoase palate din Europa (vizita exterioara). Turul continua cu Plaza de Espana si celebrul bulevard Gran Via. Transfer la hotel si formalitati de check-in. Incepand cu ora 18:00 vizitarea Muzeului National Prado – Colectiile Permanente. Fondat ca muzeu de pictura si sculptura, „El Prado” contine, de asemenea, o importanta colectie de peste 5.000 de desene, 2.000 de afise, 1.000 de monede si aproape 2.000 de obiecte decorative si lucrari de arta. Sculptura este reprezentata prin peste 700 de lucrari si printr-un numar mai mic de fragmente sculpturale. Superba galerie de tablouri (8.600 de picturi) este factorul care ii confera muzeului renumele international. Indiscutabil, in Prado se afla cele mai mari colectii de lucrari ale spaniolilor Diego Velázquez si Francisco Goya, precum si ale lui Hieronymus Bosch (favoritul Regelui Filip al II-lea al Spaniei). Nota: Intrarea este gratuita pentru vizita libera individuala dupa ora 18:00! Cazare la hotel Rafael Ventas 4* sau similar.

 

Ziua 2 | MADRID – TOLEDO

Mic dejun. Dimineata, optional, excursie la Toledo – oras monument national, inclus in Patrimoniul UNESCO. Vizita cu ghid local. Situat intre coline si inconjurat de raul Tajo, fosta capitala a Spaniei vizigotice este un adevarat monument. Atractii: Biserica Sf. Toma cu capodopera lui El Greco care ilustreaza “Funeraliile Contelui Orgaz”. Apoi vom face o scurta plimbare pe jos in Cartierul Evreiesc cu Sinagoga El Transito, Muzeul Sefardi, Biserica si Manastirea San Juan de los Reyes construita in timpul “Regilor Catolici”. Intoarcere la Madrid, dupa amiaza, plimbari cu insotitorul de grup in Madrid, timp liber pentru cumparaturi. Cazare hotel Rafael Ventas 4* sau similar.

 

Ziua 3 | MADRID – EVORA – LISABONA

Mic dejun. Excursia continua catre pitoreasca Portugalie, iar o prima oprire pentru vizite o vom face in Evora,  a carei furtunoasa istorie si deosebita frumusete a adus-o sub patronajul patrimoniului UNESCO. Capitala a provinciei Alentejo, cunoscuta pentru cea mai renumita podgorie de vinuri din Portugalia, Evora ne ofera imagini spectaculoase: zidurile romane ce inconjoara cetatea, vestigii maure si edificii medievale, precum Catedrala – unul din cele mai importante monumente gotice ale Portugaliei sau Apeductul Agua de Prata – un adevarat triumf al inginerilor si arhitectilor vremii. Plecam catre una din cele mai frumoase capitale europene, Lisabona – un oras ce se intinde pe sapte dealuri si coboara spre raul Tejo, un oras ce aminteste cu usurinta de San Francisco. Cazare hotel Altis Park 4* sau similar.

 

Ziua 4 | LISABONA

Mic dejun. Continuam cu vizitarea capitalei lusitane intr-un tur de oras Lisabona: cartierul Belem – un loc

strans legat de descoperirile maritime portugheze, Manastirea Jeronimos – o capodopera a stilului manuelin,

aflata pe lista Patrimoniului UNESCO, Turnul Belem – Monumentul Descoperirilor Maritime. Ne vom indrepta apoi catre orasul vechi, urcand la Castelul St. George, trecand pe langa Biserica Sf. Antonio si Catedrala. Colina pe care se afla ofera o panorama deosebita asupra orasului. Vom cobori apoi catre strazile pitoresti ale cartierului Alfama – unul dintre cele mai vechi cartiere ale orasului. Dupa pranz, excursie optionala la Sintra-Cabo de Roca-Cascais-Estoril. Declarata de UNESCO patrimoniu universal, Sintra a fost resedinta de vara a Regilor Portugaliei si adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. Vizitam celebrul Palat Pena – un adevarat simbol la Portugaliei. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale despre care poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Urmeaza o oprire in Cascais, un fost sat pescaresc, care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa si unde vom face un ultim popas. Cazare hotel Altis Park 4* sau similar.

 

Ziua 5 | LISABONA – FATIMA – COIMBRA – PORTO

Mic dejun. Excursia continua spre Fatima – unul dintre cele mai importante lacasuri de cult dedicate Fecioarei Maria. Se viziteaza Capela ridicata pe locul unde si-a facut aparitia Fecioara. Plecare spre Coimbra unde vom face un scurt popas. Un oras care ocupa un loc special in inimile tuturor portughezilor, aici a fost fondata in 1290, de catre regele Dinis, prima Universitate din Portugalia fiind una dintre cele mai vechi din lume. Sase dintre regii portughezi s-au nascut in Coimbra – capitala Portugaliei intre 1139 si 1256. Sosire spre seara la Porto. Cazare hotel Beta Porto 4* sau similar.

 

Ziua 6 | PORTO – BRAGA – VIGO – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Mic dejun. Tur de oras panoramic Porto: Catedrala, Ribeira – partea veche a orasului (obiectiv protejat de UNESCO), Piata Batalha, gura raului Douro, Turnul Medieval, Podul D. Luis – simbolul orasului construit de celebrul arhitect francez Gustav Eiffel. Inainte de a parasi insorita Portugalie, facem o ultima vizita in unul dintre cele mai mari si mai vechi orase ale Portugaliei – Braga. Excursia continua spre Vigo – este cel mai mare oras galician din nord-vestul Spaniei si totodata cel mai mare port pescaresc al Europei. Vigo este localizat in partea de vest a golfului Ría de Vigo ce patrunde aproximativ 30 km in interiorul continentului, peisajul acesta fiind si principala sa atractie. Scurt popas pentru vizitare. Plecam spre Santiago de Compostela unde ajungem in cursul serii. Cazare Gran Hotel Santiago 4* sau similar.

Ziua 7 | SANTIAGO DE COMPOSTELA

Mic dejun. Santiago de Compostela este al 3-lea loc de pelerinaj ca importanta dupa Ierusalim si Roma. In aceasta dimineata vom strabate strazile pietruite ale orasului catre Catedrala impreuna cu pelerinii veniti din toate colturile lumii. Timp liber la dispozitie pentru plimbari cu insotitorul de grup prin orasul sfant, vizite la muzee si biserici. De peste 1000 de ani pelerini din toata lumea strabat mii de kilometri pana la Santiago atrasi de credinta in biserica si Dumnezeu. Cazare Gran Hotel Santiago 4* sau similar. Nota: In aceasta zi nu se foloseste autocarul, deplasarile se fac pietonal si cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.

 

Ziua 8 | SANTIAGO DE COMPOSTELA – LEON

Mic dejun. Excursia continua spre Leon: Tur panoramic si vizita cu ghid local a celor 3 comori: Catedrala gotica, Panteonul Sfantului Isidoro construit in secolul XI pentru a gazdui moastele sfantului decedat in secolul VII si fatada in stil renascentist a manastirii vechi din San Marco, initial spital pentru pelerini, astfel cum a fost mandatat de catre monarhii bisericii catolice. Continuam cu o plimbare prin centrul istoric: Casa Botines (construita de Gaudi), Palatul “de los Guzmanes” si Piata Primariei. Cazare hotel Silken Luis de Leon 4* sau similar.

 

Ziua 9 | LEON – BURGOS – BILBAO

Mic dejun. Plecam catre Burgos – leaganul Castiliei, renumit pentru frumoasele edificii ecleziastice. De asemenea, Burgos este si patria eroului national El Cid Campeador ale carui ramasite se afla si azi in Catedrala. Vizita cu ghid local in Burgos: Catedrala si Centrul Istoric. Plecare spre Bilbao si tur de oras Bilbao cu ghid local. Vom vizita partea veche a capitalei Tarii Bascilor – Bilbao, Paseo Arenal, Orasul vechi „Casco Viejo, Siete Calles”, locul unde organizeaza saptamanal piata de duminica, Muzeul de Arta Contemporana Guggenheim – este printre cele mai proeminente si spectaculoase cladiri din lume in stil deconstructivist. Cazare hotel Holiday Inn Bilbao 4* sau similar.

 

Ziua 10 | BILBAO – ZARAGOZA – COSTA MARESME

Mic dejun. Parasim Tara Bascilor si continuam spre Zaragoza – un oras al diversitatii si al intrepatrunderii culturilor: romane, crestine, maure si evreiesti. Vizitam Catedrala construita in urma cu 2000 ani la dorinta si in numele Fecioarei Maria. Timp liber in Saragoza si plecare spre Costa Maresme – una din cele mai animate zone ale Spaniei. Cazare si cina hotel 4* Costa Maresme.

 

Ziua 11 | BARCELONA

Mic dejun. Excursie de 1 zi la Barcelona. Tur de oras cu vizitarea celor mai importante atractii turistice: Sagrada Familia, Casele Gaudi, Parcul Guell (intrare optionala individuala cu plata biletului de intrare la fata locului), Plaza Catalunya. Timp liber la dispozitie pe celebrul bulevard Rambla pentru plimbari pietonale cu insotitorul de grup cumparaturi. Se pot vizita in zona: Catedrala, Plaza del Rei, Statuia lui Cristofor Columb, Portul. Dupa pauza, turul continua cu: Arcul de Triumf, Citadella, Muzeul Maritim, Montjuic si Plaza Spania. Scurt popas pe Montjuic pentru stop fotografic si Stadionul Olimpic. Seara, optional Flamenco Show, o ocazie unica de a admira adevaratul dans flamenco. Cina si cazare hotel 4* Costa Maresme.

 

Ziua 12 | BARCELONA – BUCURESTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO422 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 11:30, sosire la Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 15:35. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

 

Tarife  calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 799 Euro adult loc in camera dubla
 • 640 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti
 • 762 Euro al treilea adult in camera dubla
 • 1067 adult loc in camera single

 

Servicii incluse:

 • Zbor direct la dus Bucuresti => Madrid, Compania TAROM
 • Zbor direct la retur Barcelona => Bucuresti, Compania TAROM
 • Cazare 11 nopti la hoteluri de 4* astfel:
  • 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel Rafael Ventas 4* sau similar Madrid
  • 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel Altis Park 4* sau similar Lisabona
  • 1 noapte cazare cu mic dejun Hotel Beta Porto 4* sau similar Porto
  • 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel Gran Santiago 4* sau similar Santiago de Compostella
  • 1 noapte cazare cu mic dejun Hotel Silken de Leon 4* sau similar Leon
  • 1 noapte cazare cu mic dejun Hotel Holiday Inn 4* sau similar Bilbao
  • 2 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun + cina) Hotel 4* Costa Mareseme
 • Transport cu autocar propriu, nou, clasificat 4* (mai putin ziua 7 conform normelor AETR)
 • Tururi de oras la Madrid, Lisabona, Porto, Santiago de Compostela, Leon, Burgos, Bilbao, Saragoza, Barcelona
 • Ghizi locali la Bilbao, Burgos si Leon
 • Vizitele si excursiile din program la Toledo, Evora, Fatima, Coimbra, Braga, Vigo
 • Vizita la Muzeul Prado
 • Ghid insotitor din partea agentiei

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 150 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Taxele de oras, acolo unde se aplica (se achita la receptia hotelurilor)
 • asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • bacsis pentru soferi si ghizi locali

 

Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 30 de participanti)

 • Excursie la Sintra, Cabo de Roca, Cascais & Estoril

Tarif: 50 Euro/persoana si include: transport autocar, ghid insotitor, bilet de intrare Palatul Pena, bilet de bus local pentru accesul la Palatul Pena

 • Excursie la Toledo

Tarif: 50 Euro/persoana si include: transport autocar, bilete de intrare la Catedrala si Sinagoga, ghid local, ghid insotitor

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

      

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

 

 • Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
 • Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 

 • TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
 • Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
 • Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
 • Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Tour Operator, iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
 • Daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
 • Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
 • Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
 • Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

DOCUMENTE DE CALATORIE

 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
 • Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic European, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru (30 zile), Serbia (90

zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia).

 • Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul cu pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
 • In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
 • Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
 • Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

 

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi, respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
 • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.