CIRCUIT 2017 AFRICA DE SUD & ZAMBIA de la 2190 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2017 AFRICA DE SUD & ZAMBIA  de la 2190 euro – oferta expirata

 

 

O experienţă unică în prezentul sud – african, safari şi escapadă la Cascada Victoria

 

A F R I C A   D E   S U D

PARCURILE  KRUGER  şi  HLUHLUWE

Z A M B I A  cu  CASCADA  VICTORIA

 

CAPE TOWN – CAPUL BUNEI SPERANŢE – OUDTSHOORN – CANGO CAVES

GARDEN  ROUTE – KNYSNA – PORT ELIZABETH – DURBAN – PARCUL NAŢIONAL HLUHLUWE – HAZYVIEW – PARCUL NAŢIONAL KRUGER – BLYDE RIVER CANION JOHANNESBURG – CASCADA VICTORIA – PRETORIA

 

Farmecul acestei destinaţii este dat deopotrivă de prezentul african prin revelarea trecutului său, de mirodeniile exotice, de peisajele diverse cu plaje de nisip alb scăldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian, cu lanţuri muntoase impunătoare, cu peşteri impresionante, cu trecători care oferă imagini spectaculoase, cu dune halucinante, cu cascade magnifice, Cascada Victoria fiind cel mai grăitor exemplu, cu sute de mii de hectare de habitat natural păstrat intact de decenii, cu Parcurile Kruger şi Hluhluwe care sunt cele mai căutate pentru safari. Toate acestea, intrigă iubitorii de natură şi atrag turiştii care vor să trăiască o experienţă unică ce merită trăită măcar o dată în viaţă.

 

Perioada: 19.05 – 03.06.2017

 

ZIUA 1 / 19.05.2017:  BUCUREŞTI – AMSTERDAM – CAPE TOWN

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:05 / 09:00) şi mai departe spre Cape Town cu zborul KL 597 (10:00 / 21:15). Cazare în Cape Town, orașul-mamă al Africii de Sud, oraş care ne va fascina prin infinita sa ospitalitate, centru cosmopolit, cu o viaţă culturală vibrantă, cu o ambianţă generală relaxantă şi deschisă.

ZIUA 2 / 20.05.2017:  CAPE TOWN

Mic dejun. Întâlnire cu reprezentantul local alături de care vom începe turul panoramic de oraş, prilej de a descoperi Cape Town-ul, capitala legislativă a Africii de Sud, care a devenit în acelaşi timp destinaţia turistică cea mai populară din Africa de Sud, câştigându-şi pe bună dreptate reputaţia de “unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume”. Aşezat la convergenţa a două oceane, Indian şi Atlantic, Cape Town-ul este un oraş sofisticat, dominat de Table Mountain, un oraş unde vechiul se întâlneşte cu noul, un oraş care oferă o gamă variată de peisaje, arhitectura urbană îmbinându-se armonios cu plajele cu nisip fin şi formaţiunile stâncoase din jurul peninsulei. Turul panoramic va include cartierul Malay, Primăria şi Parlamentul. Dacă vremea permite, vom urca cu telecabina pe Table Mountain, masivul de granit şi calcar ce domină oraşul (din acest motiv, plata telecabinei se va face individual la faţa locului). După amiază, plimbări individuale pe pitoreasca promenadă Victoria & Alfred Waterfront,  inima comercială şi culturală a oraşului, o zonă plină de istorie, unde se găsesc numeroase restaurante, terase şi magazine. Cazare în Cape Town.

ZIUA 3 / 21.05.2017:  CAPE TOWN

Mic dejun. În prima parte a zilei vom face un tur pietonal în centrul istoric, după care vom vizita renumitul Castel al Bunei Speranţe (Castle of Good Hope), o construcţie pentagonală impunătoare, din sec. al XVII-lea, cea mai veche construcţie colonială din Africa de Sud, unde vom vedea reşedinţa guvernatorului şi muzeul militar, iar în jurul prânzului, vom asista la ceremonia cheii (Castle Key Ceremony). În continuarea zilei vom vizita Grădina Botanică Kirstenbosch, prilej de a admira unele dintre cele mai frumoase şi rare plante din lume. După-amiaza, excursie opţională în zona viticolă Franschhoek şi Stellenbosh, cu degustare de vin. Cazare Cape Town.

ZIUA 4 / 22.05.2017:  CAPE TOWN – CAPUL BUNEI SPERANŢE – CAPE TOWN

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale, cumpărături sau excursie opţională de 1 zi la Capul Bunei Speranţe, care include turul Peninsulei Cape, lungă de 51 km şi lată de aproape 16 km, vizită în Hout Bay, centrul industriei piscicole, de unde veţi traversa, dacă vremea permite (din acest motiv, plata vaporaşului se va face individual), cu un vas spre Insula Duiker, unde veţi putea vedea foci în mediul lor natural. Veţi vizita apoi Rezervaţia Naturală Cape of Good Hope – Capul Bunei Speranţe, care acoperă o suprafaţă de 7.680 ha, cu poteci pentru drumeţii, cu o floră de excepţie şi care adăposteşte elani, capre sălbatice, babuini şi struţi, oferind o privelişte magnifică asupra oceanului. După ce vom părăsi parcul, ne vom îndrepta către Simons Town, pentru a vizita colonia de pinguini Jakas. La întoarcerea în Cape Town vom trece prin Scarborough şi Kommetije. Cazare în Cape Town.

ZIUA 5 / 23.05.2017:  CAPE TOWN – OUDTSHOORN

Mic dejun. Dimineaţa vom pleca de-a lungul şoselei Route 62 trecând prin Caltzdorp şi prin Pasul Tradow spre Swellendam, al treilea oraş ca vechime al Africii de Sud, aflat la poalele maiestuoşilor munţi Langeberg, cu o istorie fascinantă şi cu multe clădiri istorice bine conservate printre care şi renumitele construcţii stil CapeDutch. Către seară vom sosi la Oudtshoorn, cel mai mare oraş din regiunea Little Karoo, “capitala penelor”, adică a fermelor de struţi. Oraşul ridicat de coloniştii olandezi, s-a dezvoltat în jurul unei biserici reformate, iar fermele de struţi au însemnat gloria şi decăderea oraşului, deoarece la sfârşitul sec. al XIX-lea moda penelor de struţ la pălărie făcea ravagii în Europa, dar ulterior, odată cu apariţia automobilului, doamnele au renunţat la pălăriile care erau zburate de vânt. Cazare în Oudtshoorn.

ZIUA 6 / 24.05.2017:  OUDTSHOORN – CANGO CAVES – GARDEN ROUTE – KNYSNA

Mic dejun. În apropiere de Oudtshoorn se află şi cel mai larg ansamblu de peşteri vizitabile din Africa, vechi de aprox. 20 milioane de ani, Cango Caves, una dintre cele mai cunoscute formaţiuni calcaroase din lume, pe care le vom vizita şi noi. Vom vizita apoi o fermă de struţi, unde cei mai curajoşi dintre noi vor putea chiar călări pe struţi. Tot la fermă, ne vom delecta cu un dejun tipic local, după care ne vom îndrepta spre rezervaţia Cango Wildlife Ranch, singura de pe continent în care vizitatorii au voie să interacţioneze cu animalele. În continuarea zilei vom trece peste maiestuaoasa Trecătoare Outeniqua, ne vom îndrepta spre oraşul George, după care vom intra pe celebrul Garden Route, un superb drum de pe coasta de sud-est a Africii de Sud, care se întinde de la Mossel Bay în Western Cape la râul Storms. Numele acestei rute provine de la vegetaţia bogată şi diversificată întâlnită aici, precum şi de la numeroasele lagune şi lacuri presărate de-a lungul coastei. Traseul ne va oferi peisaje spectaculoase, sălbatice, care ne vor încânta cu siguranţă, iar spre seară vom ajunge în Knysna, unde vom admira promontoriul şi cele două stânci care marchează intrarea în laguna cu acelaşi nume. Cazare în Knysna.

ZIUA 7 / 25.05.2017:  KNYSNA – PORT ELIZABETH

Mic dejun. Astăzi ne vom deplasa în continuare pe celebrul Garden Route care ne va surprinde cu peisajele mirifice oferite de munţii, lacurile, râurile şi pădurile tropicale pe lângă care vom trece, vom ajunge în Plattenberg Bay, o frumosă staţiune pe litoral cu plaje cu nisip alb şi vom intra în Parcul Naţional Tsitsikamma, un paradis al păsărilor, pădurilor şi lumii marine unde vom face o scurtă plimbare pe podul suspendat peste gura râului Storms (Furtuni). Ne vom îndrepta apoi spre Port Elizabeth, cel mai mare port al Africii de Sud, al doilea oraş ca mărime al ţării, o destinaţie turistică căutată datorită climei blânde şi a plajelor îngrijite. Oraşul aşezat de-a lungul golfului Algoa, poartă numele soţiei guvernatorului, care a fondat oraşul în anul 1820. Vom face un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom admira Horse Memorial, Kings Beach şi Campanile. Cină şi cazare în Port Elizabeth.

ZIUA 8 / 26.05.2017:  PORT ELIZABETH – DURBAN

Mic dejun. Dimineaţa vom avea timp liber pentru activităţi individuale până la transferul către aeroport pentru zborul cu compania British Airways, BA 6323 (13:15 / 14:30) spre Durban, care datorită climatului subtropical este considerat o Mecca a vacantelor.  Durbanul este al treilea oraş ca mărime din Africa de Sud, denumit după guvernatorul englez din sec. al XIX-lea, Sir Benjamin D’Urban. La sosire vom porni în turul panoramic al oraşului, prilej cu care vom vedea Centrul Universitar, Grădina Botanică, Portul, care este considerat a fi cel mai mare port din lume pentru încărcarea zahărului, Primăria, o clădire impresionantă în stil renascentist modern definitivată în anul 1910, Cartierul Indian şi Piaţa Indiană. Cină şi cazare în zona Durban (staţiunea Umshlanga).

ZIUA 9 / 27.05.2017:  DURBAN – PARCUL NAŢIONAL HLUHLUWE

Mic dejun. Plecare către coasta Oceanului Indian prin Empangeni, Stanger şi Umhlanga Rocks, spre Hluhluwe, patria tribului Zulu. Pe parcurs, vom face o oprire într-un sat Zulu, unde ghidul local ne va explica modul de viaţă şi obiceiurile tribului; tot aici vom lua un dejun tradiţional. Ne îndreptăm apoi către Parcul Naţional Hluhluwe, în care trăiesc printre alte animale, aproximativ 2.000 de rinoceri şi peste 6.000 de bivoli. Cină şi cazare în Hluhluwe.

ZIUA  10 / 28.05.2017:  PARCUL NAŢIONAL HLUHLUWE – HAZYVIEW                       

Mic dejun matinal. Safari în Parcul Naţional Hluhluwe, care împreună cu rezervaţia Umfolozi, acoperă o suprafaţă de peste 96.000 de hectare, fiind locul unde s-a reuşit salvarea de la dispariţie a rinocerului alb. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Hazyview, de unde vom pleca în dimineaţa următoare în mult aşteptatul safari în Parcul Kruger. Sosire în Hazyview pentru cină şi cazare.

ZIUA 11 / 29.05.2017:  HAZYVIEW – PARCUL NAŢIONAL KRUGER – HAZYVIEW

Plecare matinală şi mic dejun la pachet. Experienţa acestei zile de safari în Parcul Naţional Kruger, unul dintre cele mai cunoscute din lume, cu o suprafaţă de peste 2 mil. de hectare, traversat de peste 2.400 km de drumuri, declarat Parc Naţional încă din anul 1898 de către preşedintele Kruger, ne va da posibilitatea de a “gusta” Africa în forma sa pură. Vom vedea animalele în habitatul lor şi în funcţie de cât de norocoşi suntem, vom putea vedea “big five”, în traducere “marele cinci”: elefanţi, rinoceri, bivoli, lei şi leoparzi. Pe tot parcursul acestui safari, vom fi însoţiţi de un ghid calificat. Dacă vom asculta liniştea sălbăticiei şi vom privi cum soarele înveleşte natura cu razele lui, nu ne vom mai mira că animalele se simt atât de bine aici. Cină şi cazare în Hazyview.

ZIUA 12 / 30.05.2017:  HAZYVIEW– BLYDE RIVER CANION – JOHANNESBURG

Mic dejun. Plecare spre Johannesburg, străbătând “Drumul Panoramei”, de-a lungul Canionului Blyde River,

care face parte din uluitorul masiv muntos Drakensberg. Vom face opriri la God’s Window, în traducere “Fereastra lui Dumnezeu”, datorită extraordinarei panorame, la Bourkes Luck Pot Holes (Puţurile Norocoase ale lui Burke), cavităţi cilindrice adânci, săpate de râurile Blyde şi Treur şi la Three Rondavels, de unde vom avea o imagine asupra canionului care ne va tăia respiraţia, cu chei gigantice care se întind pe o lungime de aprox. 26 km. De multe ori pare greu de imaginat cum natura a putut crea, în timp, aceste peisaje bizare. Asemenea minunăţii ale naturii sunt atât de perfecte, încât ai putea crede că au fost prelucrate de mâna omului, cu un ciocănel şi o daltă, pentru a arăta atât de simetric şi armonios. În continuarea zilei vom pleca spre Lyndenburg, oraş al minelor de cărbuni şi aur, vom trece prin Pasul Long Tom, îndreptându-ne spre Pilgrim’s Rest, veche aşezare a căutătorilor de aur, dupa care, trecând prin Middleburg şi Dullstrom, printr-o regiune peisagistică deosebită, un adevărat rai al pescuitului de păstrăvi, ne vom îndrepta spre Mpumalanga, situată în partea de est a Africii de Sud, cunoscută ca fiind “locul unde soarele răsare”. Spre seară vom ajunge în Johannesburg, cea mai importantă poartă internaţională spre Africa de Sud, un oraş vibrant, plin de dinamism, care a cunoscut un avânt impresionant de-a lungul timpului. Cazare în Johannesburg.

ZIUA 13 / 31.05.2017:  JOHANNESBURG – CASCADA VICTORIA  (ZAMBIA)

Mic dejun. Astăzi puteţi opta pentru o excursie cu avionul în Zambia, pentru a admira priveliştea memorabilă oferită de Cascada Victoria! Transfer la aeroport pentru zborul spre Livingstone, sosire şi transfer la hotel pentru cazare. După-amiaza, vom face o plimbare cu barca pe râul Zambezi, în timpul căreia vom putea observa numeroasele animale sălbatice în habitatul lor natural, animale precum elefanţi, girafe, rinoceri, hipopotami, crocodili etc., având însă şi prilejul de a admira un superb apus de soare. Cazare şi cină în Victoria Falls. Turiştii care nu participă la excursia în Zambia, au 2 zile libere la dispoziţie în Johannesburg, timp în care pot opta pentru excursii opţionale, organizate şi achitate la faţa locului. Cazare.

ZIUA 14 / 01.06.2017:  CASCADA VICTORIA – JOHANNESBURG

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Cascada Victoria, cea mai mare cascada din lume, considerată a fi una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, parte din Patrimonial Mondial UNESCO. Victoria Falls are o înălţime între 60 şi 100 de metri, iar prima impresie este de neuitat, râul Zâmbezi vărsându-se cu o putere fantastică, în acest abis, descătuşând o energie imensă. Vom avea prilejul de a admira şi podul construit peste cascadă, pod care leagă Zimbabwe de Zambia, construit în anul 1905. Transfer la aeroport pentru zborul spre Johannesburg. După sosire, transfer pentru cazare în Johannesburg.

ZIUA 15 / 02.06.2017:  JOHANNESBURG – PRETORIA – MINELE DE DIAMANTE CULLINAN

Mic dejun. Plecare spre Pretoria, capitala administrativă, unde vom face un tur panoramic de oraş care include Monumentul Vortrekker, Piaţa Bisericii, dominată de statuia lui Paul Kruger, care a fost preşedintele ţării între anii 1883 – 1890, Casa Memorială Paul Kruger, Primăria, Opera şi clădirile unionale. Pretoria este binecunoscut datorită numeroşilor arbori jacaranda care înfrumuseţează străzile, fiind supranumit şi “ Oraşul Jacaranda”. Întoarcere la Johannesburg, pentru un tur panoramic, prilej de a descoperi frumuseţile celui mai mare oraş sud-african, un oraş al contrastelor, în care opulenţa trăieşte lângă sărăcia disperată. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre minele Cullinan, unde în anul 1902, Sir Thomas Cullinan a descoperit un zăcământ important de diamante; important este faptul că în anul 1905, a fost scos la suprafaţă de către Frederick Wells, managerul minei Premier, faimosul Diamant Cullinan, de 3106 carate. Din acesta s-au obţinut 105 diamante, dintre care 9 se găsesc în prezent în coroana regală britanică, iar cel mai mare dintre acestea împodobeşte sceptrul regal. După vizionarea unui film introductiv, vom vedea “Big hole”, marele crater creat de erupţia vulcanică care a avut loc cu 1,2 miliarde de ani în urmă, instalaţii de extragere şi prelucrare a diamantelor, copia unui tunel subteran cu diamante brute, copiile unor diamante faimoase şi vom afla amănunte despre procesul de extragere şi de prelucrare a acestor pietre preţioase. Transfer la aeroport pentru zborul spre Amsterdam  cu compania  KL 592   (23:15 / 10:20).

ZIUA 16 / 03.06.2017:  AMSTERDAM – BUCUREŞTI

Sosire la Amsterdam la ora 10:20, de unde se pleacă spre Bucureşti cu zborul KL 1375 (13:30 / 17:15).

 

TARIF:  2190 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 650 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19  turişti, tariful se majorează cu  95 euro/pers.)

 

IMPORTANT: Deoarece în Africa de Sud plăţile se fac în moneda naţională RAND (ZAR), CALCULAŢIA ÎN EURO ESTE BAZATĂ PE URMĂTORUL CURS: 1 EURO = 16,00 ZAR; în cazul unei variaţii de peste 2%, tariful se recalculează în ambele

sensuri

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucureşti – Amsterdam – Cape Town şi Johannesburg – Amsterdam – Bucureşti

– transport intern cu avionul pe ruta Port Elizabeth – Durban

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti, iar în safari, transportul

se face în vehicule de teren special adaptate pentru astfel de drumuri

– 14 nopţi cazare în hoteluri de 4*, 3* şi lodge

– mic dejun, 5 cine şi un dejun (conform program)

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– taxe de intrare la obiectivele menţionate în program

– taxe de intrare în Parcuri

– ghizi locali

– însoţitor roman de grup

– asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: 490 euro/pers şi pentru zborul intern: 125 euro/pers. care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică

– taxa de viză, curierat şi procesare acte pt. Africa de Sud: 45 euro/pers.

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.

– bacşişuri: 60 eur/pers pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

  • Capul Bunei Speranţe: aprox. 80 euro/pers.
  • Zona viticolă Franschhoek şi Stellenbosch cu degustare de vin (Cape Town): 35 eur/pers.
  • Excursie la Cascada Victoria în Zambia compusă din:
  • servicii sol: transferuri hotel – aeroport – hotel, 1 noapte cazare cu mic dejun în Livingstone, cina la hotelul din Livingstone, plimbare cu barca pe râul Zambezi şi vizitarea Cascadei Victoria – aprox. 375 euro/pers./loc în cameră dublă; supliment camera sgl. aprox. 95 euro/pers.

–     bilet avion:  Johannesburg – Livingstone – Johnnesburg aprox. 395 euro/pers.

 

Din tariful excursiei opţionale la Cascada Victoria cu înnoptare în Livingstone – Zambia, s-a scăzut tariful nopţii de cazare din Johannesburg.

Opţiunea pentru această excursie se poate face doar din ţară, în momentul înscrierii!  

Pentru accesul în Zambia este obligatoriu certificatul ce atestă vaccinarea contra febrei galbene, care trebuie să fie valid   

cu cel puţin 10 zile înainte de începerea călătoriei în Africa de Sud.

 

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI:

– paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data terminării călătoriei, cu 2 pagini neștampilate consecutiv pentru viză; nu se acceptă paşaport temporar

– formular viză scris cu litere mari de tipar, cu pix negru şi semnat + 1 fotografie (color, recentă, de tip paşaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hârtie lucioasă, cu faţa întreagă, fără şapcă, lobul urechilor vizibil, poziţie serioasă, pe fundal de culoare deschisă)

– extras de cont recent (minim 2.000 USD sau echivalentul în lei sau euro, pe ultimele 3 luni): 2 exemplare originale de la Bancă, cu ştampilă

– adeverinţa de la locul de muncă, din care să reiasă funcţia, salariul şi aprobarea concediului pentru perioada deplasării în limba engleză (dacă adeverinţa este în limba română, trebuie însoţită de traducere legalizată în limba engleză)  sau talon de pensie original

– posesorii de societăţi comerciale vor prezenta Certificatul Constatator eliberat de Registrul Comerţului

– în cazul copiilor: adeverinţa de elev, originalul şi copie după certificatul de naştere, certificatul de căsătorie al părinţilor sau divorţ şi acordul notarial al părinţilor (traduse în limba engleză) / în cazul studenţilor, adeverinţa de student, tradusă în limba engleză şi legalizată

– copie după cartea de identitate

– asigurare medicală obligatorie

prezenţa personală la Consulatul Africii de Sud, în vederea depunerii actelor necesare vizei (la data şi ora comunicate de agenţie)

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

– înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

OBSERVAŢII:

– conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

– agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

– agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

– conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

– clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

– distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

– dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

– agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

– agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

– în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– transportul pe toată durata programului se face cu vehicul adaptat la numărul de participanţi, dotat cu aer condiţionat

– aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

– agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora

– excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

– agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

– în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

– agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

– copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi

– copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

– asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei

– vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

– c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

– prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »