CIRCUIT 2017 – Cuba de la 1845 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2017 –  Cuba de la 1845 euro – oferta expirata

Cuba – Mister si Exotic

Marele Circuit & Sejur All Inclusive la Varadero

 

hoteluri  si ; 5 cine si 1 pranz in circuit; ● All Inclusive la Varadero;

BONUS: excursie la Valea Vinales; ● BONUS: asigurare medicala si storno.

Durata: 14 zile  I  Plecari: 23.02.2017

 

Ziua 1. BUCURESTI – HAVANA

Intalnire matinala in aeroportul Henri Coanda si zbor spre Paris. Dupa o scurta escala ne imbarcam la bordul zborului transatlantic cu destinatia Havana. Zbor pe timp de zi. Sosire in Havana in cursul serii. Transfer la hotel si cazare.

Ziua 2. HAVANA

Mic dejun. Turul Havanei, orasul contrastelor, in care vom descoperi frumusetea cladirilor coloniale din centrul vechi (Havana Vieja), vom admira cladirea Capitoliului, construita dupa modelul american, fosta cladire a senatului, Muzeul Revolutiei, ne vom opri in piata Catedralei unde vom fi impresionati de Palatul marchizului de Aguas Claras, de Catedrala din Havana, Piata Armelor ( cea mai veche piata din Havana). Continuam cu Vedano, cartier elegant, cu strazile sale pitoresti, vile luxoase, magazine moderne si vestita Avenida de los Presidentes. Ajungem dupa pranz in zona rezidentiala Miramar, cel mai bogat si elitist cartier al Havanei. Vom admira cladirea Universitatii, Muzeul Napoleon gazduit intr-un palat in stil florentin, unul dintre cele mai importante muzee din lume, Hotelul Nacional, unde a fost gazduit si fostul rege al Romaniei, Carol al II-lea. Cazare Havana la acelasi hotel.

Ziua 3. HAVANA – PE URMELE LUI HEMINGWAY

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata lui Ernest Hemingway, scriitorul nord american distins cu premiul Nobel in 1954 si autorul romanului Batranul si Marea. Ne vom opri pe rand la locurile unde vom incerca sa identificam imagini din acest roman care a primit in 1952 premiul Pulitzer si care reflecta dragostea romancierului pentru Cuba. Primul loc unde vom poposi este ‘carciuma’ La Terraza din Cojimar, unde se intalnesc pescarii si zabovesc la un pahar de rom povestindu-si evenimentele cotidiene. Drumul continua la Villa Marina Hemingway si la Hotelul El Viejo y el Mar (Batranul si Marea), locuri preferate ale scriitorului, Floridita, un alt loc unde scriitorul poposea pentru a bea renumita bautura Daiquiri. Vom vizita apoi muzeul E. Hemingway de la Finca Vigia. Timp liber. Cazare Havana.

Ziua 4. HAVANA & VALE VINALES

Mic dejun. Astazi vom face o excursie, cu pranz inclus,  in faimoasa Vale Viñales din Muntii Los Organos, declarata sit UNESCO in 1999. Este un bun prilej de a observa viata de zi cu zi a Cubei, tehnicile traditionale utilizate in agricultura, arhitectura fermelor si satelor. Din punctul de belvedere Los Jazmines vom admira peisajele pitoresti ale provinciei Pinar del Rio, apoi vom vizita Cueva del Indio (pestera Indianului) si Mural de la Prehistoria, pictura realizata pe un perete de stanca dupa planurile lui Leovigildo González Morillo, reprezentand evolutia animalelor si oamenilor din aceasta zona montana. Seara, optional, putem participa la renumitul spectacol de Cabaret Tropicana, o reprezentatie de neegalat a luminilor, costumelor si dansurilor exotice. Cazare Havana.

Ziua 5. HAVANA – SANTIAGO DE CUBA

Dis de dimineata transfer la aeroport pentru zborul Havana-Santiago de Cuba.  Sosire in Santiago de Cuba si tur de oras. Este al doilea mare oras al Cubei, fondat de Diego Velázquez, care pastreaza parfumul si farmecul epocii coloniale, locul de nastere al Revolutiei. Vom vizita Muzeul Masinilor de Epoca, Inchisoarea Moncada, Parcul Cespedes, Casa lui Diego Velázquez, Catedrala, Cimitirul Santa Ifigenia, Castillo del Morro (San Pedro de la Roca), intrat in patrimoniul mondial UNESCO, ca exemplu desavarsit al arhitecturii militare spaniolo-americane, cu influente din renastere italiana. Dupa turul de oras transfer la hotel pentru cina si cazare.

Ziua 6. SANTIAGO DE CUBA – BAYAMO – CAMAGUEY

Mic dejun. Plecare spre Camaguey. In drum ne vom opri la cel mai important loc de pelerinaj din insula – Basílica Sanctuar National „Nuestra Señora de la Caridad del Cobre”, inchinata Maicii Domnului si in Bayamo, capitala provinciei Gramma pentru a lua pranzul la un restaurant local. Sosire in Camaguey, si plimbare pietonala cu insotitorul de grup in centrul istoric, inclus in patrimoniul mondial UNESCO in anul 2008. Cazare si cina in Camaguey.

Ziua 7. CAMAGUEY – SANCTI SPIRITUS – TRINIDAD

Mic dejun. Plecare spre Trinidad. Ne vom opri in Sancti Spiritus, pentru un scurt tur panoramic si pentru a lua pranzul la un restaurant local. Continuam traseul spre Triniad. Cazare si cina in Trinidad.

Ziua 8. TRINIDAD – TOPES DE COLLANTES -TRINIDAD

Mic dejun.Dimineata excursie in Parcul National Topes de Collantes, o veritabila padure tropicala, impresionanta datorita diversitatii pe care a creat-o natura: pesteri, cascade, rauri, grote, canioane, iazuri cu apa de clestar, vegetatia luxurianta, cu sute de specii de plante. Dupa amiaza vom face un tur al orasului Trinidad, inclus in Patrimoniul UNESCO in 1988, considerat cel mai bine conservat complex architectural colonial din toata America. Se viziteaza Muzeul Romantic gazduit in Palatul Brunet, unde sunt expuse colectii de arta decorativa si mobile de epoca, Palatul Cantero, piatetele inconjurate de case coloniale, care conserva stilul sec. XVIII – XIX atat in interior cat si in exterior. Cina si cazare in Trinidad.

Ziua 9. TRINIDAD – CINEFUEGOS – SANTA CLARA – VARADERO

Mic dejun. Plecam catre Cienfuegos, considerat si “Perla Sudului”, remarcabil prin imbinarea deosebita intre relieful marin si cel montan si prin aerul frantuzesc pastrat de la vechii colonisti (a fost colonie franceza in 1819). Se viziteaza Parcul Jose Marti, centrul istoric cu Catedrala Purisima Concepcion, Teatrul Tomas Terry, Bulevardul Prado. Drumul continua spre Santa Clara unde vom avea un tur de oras. Santa Clara este orasul in care a avut loc in anul 1958 ultima batalie a Revolutiei Cubaneze. Vom admira Parcul Vidal, Mausoleul Che Guevara, Plaza del Mercado, Catedrala Santa Clara de Asis. Dupa  amiaza vom pleca catre Varadero. Cazare si cina Varadero.

Ziua 10 VARADERO – SUN & FUN

Mic dejun. Timp liber sa ne bucuram de plajele imaculate ale Marii Caraibelor si de apele sale de clestar, in timp ce savuram un ‘mojito’ la umbra unui palmier si ascultam cantecul exotic al pasarilor in gradinile paradisiace ale hotelului. Ne asteapta 4 zile cu infinite optiuni de petrecere a timpului, plimbari cu barca in largul marii, un safari plin de adrenalina in jungla tropicala insotiti de ghizi experimentati, scufundari pentru incepatori si profesionisti, rafting pe raul Canimar etc. Cazare cu All Inclusive.

Ziua 11. VARADERO & CAYO BLANCO

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in Cayo Blanco. Transfer de la hotel la Marina Chapelin, unde ne imbarcam pe un catamaran. Avem posibilitatea sa inotam cu delfinii, sa facem plaja si snorkeling printre recifele de corali. Bar deschis unde putem experimenta cocktail-urile cubaneze, romul, dar si bucataria cubaneza. Ambianta muzicala, spectacolele cu delfinii si de divertisment vor face aceasta zi de neuitat. Cazare Varadero cu All Inclusive.

Ziua 12.  VARADERO

Mic dejun. Program liber pentru plaja si activitati individuale.  Cazare cu all inclusive la Varadero.

Ziua 13. VARADERO – HAVANA

Mic dejun. Astazi, in prima parte a zilei, timp liber, prilej de a mai profita putin de soare si de a culege, drept suvenir, cateva scoici si un pumn de nisip de pe plajele idilice ale Caraibelor. Dupa-amiaza tarziu transfer la aeroportul international din Havana, imbarcare si zbor spre Paris. Noapte si cina in avion.

Ziua 14. PARIS – BUCURESTI

Aterizam in Paris dimineata si zbor in conexiune spre Bucuresti.

  

SERVICII INCLUSE SERVICII NEINCLUSE
Ø zbor Bucuresti – Havana – Bucuresti;

Ø zbor Havana – Santiago de Cuba;

Ø minibus licentiat pe durata traseului transferurilor, a vizitelor si a excursiilor;

Ø cazare 12 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4* (4 nopti Havana, 2 nopti Trinidad, 1 noapte Camaguey, 1 noapte Santiago,  4 nopti Varadero);

Ø 5 cine si 1 pranz pe durata circuitului si All Inclusive la Varadero (3 mese / zi si bauturi alcoolice si nealcoolice nelimitat);

Ø vizitele conform programului;

Ø insotitor roman de grup si ghid local pe durata vizitelor si a excursiilor;

Ø asigurare medicala si storno * (*valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei  / calatorie).

Ø  taxele de aeroport si securitate pentru  zborurile intercontinentale si zborul Havana – Santiago de Cuba (se achita obligatoriu la inscriere): 590 € (pot suferi modificari);

Ø  excursiile si activitatiile optionale;

Ø  bacsisuri obligatorii (se achita la insotitorul de grup): 45 € ;

Ø  taxa de viza Cuba si procesare (se achita obligatoriu la agentie) 60 € si taxa de iesire din Cuba ( aprox. 16 €, se achita la plecarea din Cuba in moneda locala );

Ø  alte servicii decat cele mentionate.PLECARI LOC IN CAMERA DUBLA SUPLIMENT SINGLE
23 Februarie 1995 € 470 €
Tarif Early Booking 1845 € 470 €

 

NOTE:

Reducere copii max 12 ani: 20% din tariful net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 persoane. Pentru un grup de 15 – 19 persoane tariful se va majora cu 105 €. Reducere early Booking valabila pana la 29.07.2016.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

 

  • Cabaret Tropicana cu bauturi si snack incluse: 99 €;
  • Croaziera in Cayo Blanco (cu pranz si bauturi incluse): 109 €;

 

ORAR DE ZBOR (compania Air France) – ore locale

 

23-Feb Bucuresti 07:05 Paris 09:15
Paris 10:45 Havana 15:10
07-Mar Havana 17:50 Paris 08:30 (08-Mar)
Paris 10:20 Bucuresti 14:10