CIRCUIT 2017 FILIPINE & INSULELE MARIANE de la 870 EURO + 3490 USD – oferta expirata


CIRCUIT 2017 FILIPINE & INSULELE MARIANE de la 870 EURO + 3490 USD – oferta expirata

 

Paradisul insular din vestul Oceanului Pacific

 

FILIPINE & INSULELE MARIANE

GUAM  ŞI  SAIPAN

 

 

MANILA – BACOLOR – BAGUIO – SAGADA – BONTOC – BANAUE – INSULA GUAM – AGAT UMATEC – MERIZO – INARAJAN – TALOFOFO – INSULA COCOS – INSULA SAIPAN

INSULA MANAGAHA – MANILA – TAGAYTAY  – TAAL – MANILA

 

Vă invităm să descoperiţi câteva “perle tropicale” din vestul Oceanului Pacific, în care amestecul culturilor foştilor ocupanţi se îmbină armonios cu peisajele fascinante, din care nu lipsesc vulcanii activi, lagunele, golfurile cu apă ca de smarald, coralii viu coloraţi şi plajele mirifice cu nisip fin. Vă invităm într-un circuit în care există pentru oricine câte ceva nou, reconfortant, neobișnuit sau fascinant, care vă va câştiga inima și vă va hrăni sufletul. Din arhipelagul filipinez situat în “Cercul de foc al Pacificului”, veţi vizita o parte din Insula Luzon şi capitala Manila, iar din arhipelagul Marianelor, veţi vizita insulele Guam şi Saipan din apropierea Groapei Marianelor, cel mai adânc şi misterios punct al Pământului. Vă veţi integra pentru câteva zile într-un stil de viaţă tropical, relaxant dar şi cu posibilități infinite pentru explorări și aventură, aceste insule fiind caracterizate prin diversitate, un amestec de vechi și nou, tribal și contemporan, sălbatic și lux într-un decor perfect pentru toţi cei care doresc să cunoască minunile planetei pe care trăim, un paradis insular al Oceanului Pacific.

 

Perioada: 10.02– 27.02.2017

 

ZIUA 1 / 10.02.2017:  BUCUREŞTI – ISTANBUL – MANILA

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 20:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1046 (21:50 / 23:25) şi mai departe spre Manila cu zborul companiei Turkish Airlines TK 084 (01:35 / 18:40).

ZIUA 2 / 11.02.2017:  MANILA

Sosire la ora 18:40 în Manila, una dintre cele mai mari metropole din lume, cel mai important centru politic şi economic din Filipine, cu numeroase monumente, parcuri şi zone istorice. Întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer la Hotel Manila 5* (sau similar).

ZIUA 3 / 12.02.2017:  MANILA

Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom porni în turul panoramic al capitalei arhipelagului, care include  vizitarea Complexului Cultural Central, oprire la Parcul Rizal care se întinde pe o suprafața de 58 ha, cu o lagună în partea centrală, fântâni muzicale, grădini japoneze şi chinezești, după care ne vom îndrepta  spre centrul vechi al capitalei, reprezentat de zona fortificată Intramuros, cu Fortul Santiago, sediul guvernului spaniol, din sec. al XVII-lea. Intramuros, care înseamnă „între ziduri”, reprezintă puterea fostului centru ecleziastic şi comercial, simbol al rezistenţei filipineze împotriva ocupaţiei străine. În această zonă liniștită a oraşului se păstrează încă bine conservate câteva construcţii care fac parte din moștenirea colonială, precum Casa Manila şi cea mai veche biserică din Filipine, Biserica San Augustin, construită de spanioli în anul 1600, reprezentativă prin stilul său unic arhitectonic, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom vizita apoi cartierul Quiapo, un loc pitoresc al comercianţilor, cu piaţa şi biserica cu celebra statuie a lui Iisus “Nazariteanul Negru”. În continuarea zilei vom vizita fabrica Loma Lechon deoarece prezența unui lechon (carne de porc cu coaja prăjită de un maro auriu, cu piele crocantă, suculentă) la orice masă Pinoy, se transformă instantaneu într-un ospăț măreț. Nu e de mirare că istoricul și celebru scriitor Doreen Fernandez a numit lechon-ul piesa centrală a unui bufet Pinoy. Dejun la Bistro Remedios, unde ne vom bucura de delicatesele bucătăriei filipineze din provincia Pampanga, cunoscută drept capitala culinară din Filipine. Ziua continuă cu o vizită inedită a Cimitirului Chinezesc din suburbia Santa Cruz, unic prin mausoleele sale ce exprimă marea veneraţie pentru cei defuncţi. În secţiunea cunoscută sub denumirea Millionaires Row şi Little Beverley Hills vom putea vedea că bogăţia cu care au fost obişnuiţi în timpul vieţii îi “însoţeşte” în continuare pe cei care “se odihnesc” aici. Întoarcere la hotel pentru cazare. Opţional, cina la Barbara’s Heritage Restaurant cu program artistic.

ZIUA 4 / 13.02.2017:  MANILA – BACOLOR – BAGUIO

Mic dejun. Plecare pe autostrada nordului spre Bacolor, oraş din provincia Pampanga, care potrivit înregistrărilor istorice, a fost o aşezare prospera la începutul anului 1571. Când spaniolii sub conducerea lui Ferdinand Blumentrit au ajuns aici, au găsit aşezarea „Baculud”, care se traducea ca „teren la nivel înalt”, nume pe care l-au schimbat în Bacolor. Oraşul a fost prima capitală a provinciei Pampanga timp de două secole, între anii 1698-1904, înaintea oraşului San Fernando, declarat ulterior capitala provinciei, în anul 1904. Bacolor a intrat însă în istoria naţională în ultima decadă a sec. al XX-lea, când erupţia Vulcanului Pinatubo a devastat 95% din oraş. Vom vedea Basilica care este aproape trei sferturi îngropată în lava vulcanului, precum şi rămăşiţele caselor care au fost de asemenea acoperite de lavă şi cenuşă. Dejun. Itinerariul zilei continuă spre Baguio, poarta de acces către zona muntoasă Cordillera, din provincia Benguet, oraş situat în partea de nord a Insulei Luzon, cunoscut drept capitala de vară a filipinezilor, situată la o altitudine de 1500 m, care datorită numeroşilor pini mai este cunoscut şi sub denumirea de “Oraşul Pinilor”. Spre deosebire de multe oraşe din Filipine, Baguio păstrează o mare parte din farmecul său original, colonialismul spaniol făcându-se simţit la tot pasul. Cazare la Hotel The Manor 4* (sau similar).

ZIUA 5 / 14.02.2017:  BAGUIO – SAGADA

Mic dejun. Ţinând cont că în luna februarie se desfăşoară în Baguio Festivalul de Flori Panagbenga, vom avea şansa de a face un inedit tur panoramic de oraş, prilej cu care vom admira Catedrala Baguio, situată pe vârful unui deal de unde vom avea o superbă vedere panoramică asupra oraşului. Vom vedea de asemenea, Mines View Park, Camp John Hay, Parcul Burnham, Grădina Botanică, Piaţa Burnham, Satul Tam – Awan, cu case tradiţionale Ifugao și Kalinga reconstruite, un loc pentru expoziții și ateliere de artă, satul cioplitorilor în lemn, magazinul Saint Louis Filigree etc. Vom putea cumpăra suveniruri interesante în magazinele și tarabele din pieţele locale, faimoase datorită curățeniei și mărfurilor ieftine. Dejun. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Sagada, oraş faimos pentru sicriele sale suspendate. Amplasat într-o vale luxuriantă, în partea de nord a ţării, orăşelul este renumit prin folosirea practicii de înmormântare neobişnuite, aceea de atârnare a sicrielor pe vârful stâncilor de calcar. Acest mod tradițional de “îngropare”, este practicat şi în prezent de către localnici, însă nu toată lumea este „calificată” să fie îngropata în acest fel, deoarece pe lângă alte condiţii, aceştia trebuie să fi fost căsătoriţi și să fi avut nepoți. Vom explora orăşelul și minunăţiile sale, trecând prin pitoreasca vale Echo, cu vegetaţie luxuriantă şi stânci de calcar. Cazare în Sagada la Hotel Masferre Inn 3* (sau similar).

ZIUA 6 / 15.02.2017:  SAGADA – BONTOC – BANAUE

Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Bontoc, capitala istorică a provinciei de munte Cordillera și locul de origine a tribului Bontoc, populaţia indigenă fiind implicată în diverse războaie încă din anii 1930. Vom vizita Muzeul Bontoc, fondat de călugăriţele belgiene, care au activat în zonă timp de câteva decenii. Muzeul prezintă artefactele populaţiei montane din zonă, fotografii vechi precum şi câteva case tradiționale. Dejun. Itinerarul zilei continuă spre Banaue, „casa” spectaculoaselor terase de orez săpate manual, considerate de filipinezi „a opta minune a lumii”, incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Sculptate în munte cu mii de ani în urmă, beneficiind de un sistem antic de irigare, terasele dau impresia că sunt nişte trepte ale unei scări gigantice care se înălţă către cer, unele ajungând la o altitudine de peste 1500 m. Indigenii Ifugao, numiţi „oamenii din cer”, au folosit cele mai rudimentare instrumente pentru terasarea versanților, uneori foarte abrupţi, pentru a-i consolida mai târziu cu ziduri și baraje. De-a lungul secolelor, cei din tribul Ifugao au făcut aceste „sculpturi” pe care, cu mândrie, le numesc „treptele cerești”, pe care localnicii cultivă şi în zilele noastre, orez şi legume. Alături de Bontoc, Kalinga și Apayao, poporul Ifugao face parte din tribul Igorot care a sosit în Filipine acum peste 3000 de ani. Stilul lor de viaţă, a rămas modest până în prezent şi apare ca un contrast puternic în comparaţie cu măreția maiestuosă a teraselor de orez. Populaţia Ifugao trăieşte, în principal, în colibe acoperite cu iarbă şi cu stâlpi de lemn, are haine tradiționale bogat ornate cu motive colorate care indică statutul social şi au multe tradiții și obiceiuri străvechi pe care le sărbătoresc prin diverse ceremonii. Cazare în Banaue la Hotel Banaue 3* (sau similar).

ZIUA 7 / 16.02.2017:  BANAUE – BATAD – SATUL TRADIŢIONAL BANGA-AN – BANAUE

Mic dejun. Astăzi vom avea prilejul de a vedea cel mai spectaculos grup al teraselor de orez dintre cele 5 grupuri din zonă. Vom pleca cu tradiţionalele jeep-uri către Saddle, pentru a ajunge în Batad, un sătuc din Munţii Ifugao, situat într-un amfiteatru spectaculos format din câmpurile de orez supraetajate. Ne vom opri într-un frumos punct de belvedere pentru a fotografia imaginea spectaculoasă a teraselor de orez, după care vom coborî în satul Banga-An unde ne vom întâlni cu populaţia locală Ifugao. Vom avea prilejul de a le observa obiceiurile şi ritualurile interesante, vom avea timp să explorăm pieţele locale şi vom dejuna într-un restaurant local. Întoarcere la Banaue pentru cazare.

ZIUA 8 / 17.02.2017:  BANAUE – MANILA – INSULA GUAM (INSULELE MARIANE)

Mic dejun. Astăzi ne vom întoarce în Manila pe un traseu deosebit de pitoresc de-a lungul căruia vom face câteva opriri în Dalton Pass, un punct de reper istoric al Santa Fe, Nueva Viscaya, care trece prin Bagabag, cu munți pitorești și râuri năvalnice. Dejun. Sosire la aeroportul din Manila pentru zbor către Insula Guam cu zborul companiei United Airlines UA 184K (23:59 / 05:39). Faţă de Insulele Mariane de Nord care formează un Commonwealth cu Statele Unite, beneficiind însă de autonomie totală începând cu anul 1986, Insula Guam a rămas teritoriu dependent, cu autonomie limitată, sub controlul direct al SUA, aici aflându-se o importantă bază militară americană.

ZIUA 9 / 18.02.2017:  INSULA GUAM

Sosire la ora 05:39 în Insula Guam, cea mai mare dintre insulele care formează Arhipelagul Marianelor, cel mai vestic teritoriu extern al Statelor Unite ale Americii, situată la nord de celebra Groapă a Marianelor, fiind considerată una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din regiunea Pacificului, un adevărat paradis tropical. Insula este în acelaşi timp şi una dintre cele mai interesante destinaţii turistice ale planetei, cu o cultură unică, având la bază tradiţiile chamorro, la care se adaugă influenţele spaniole, chineze, filipineze, şi coreene care se reflectă în viaţa cotidiană a localnicilor. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer la Hotel Westin Guam 4* (sau similar) pentru mic dejun şi cazare. După câteva ore de odihnă vom porni într-un tur panoramic şi pietonal prin Hagatna, capitala Insulei Guam, considerat a fi unul dintre cele mai vechi oraşe “europene” din Pacific, în trecut un sat cunoscut sub numele de Agana. Vom avea prilejul de a admira Piaţa Espana, unde vom vedea ruinele Palatului Guvernatorului, Basilica Dulce Nombre de Maria, situată în locul pe care s-a construit prima biserică catolică din Guam sub îndrumarea primului misionar spaniol, Părintele San Vitores, Fortul Santa Aqueda, construit în anul 1800, care oferă privelişti minunate asupra Golfului Hagatna şi Parcul Latte Stone, unde vom vedea misterioşii piloni de piatră pe care chamorro, primii locuitori ai insulei, care aveau rădăcini indo-malaeziene, îşi construiau „casele”. În continuarea turului ne vom deplasa către satul Chamorra, situat în apropiere de Paseo Park, lângă Hagatna Boat Basin, care reprezintă una dintre principalele atracţii ale Insulei Guam. Vom putea admira arta autentică a populaţiilor chamorra în atelierele de artizanat sau vom putea degusta câte ceva din bucătăria tradiţională într-unul dintre restaurantele locale. Întoarcere la hotel pentru cazare.

ZIUA 10 / 19.02.2017: INSULA GUAM

Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale, cumpărături, plajă sau posibilitate de excursie opţională de ½ zi în satele de pe coasta sud-vestică a insulei: Agat – Umatec – Merizo – Inarajan – Talofofo. Prima oprire va fi în satul Agat, fondat între anii 1680 şi 1648 de către guvernatorul spaniol Don Jose Quiroga, folosit drept bază militară. În Agat vom admira Parcul Naţional Istoric al Pacificului, înfiinţat în anul 1978 cu ocazia eliberării Guamului de sub dominaţia japoneză şi ce a mai rămas din cele două poduri, Taleyfac şi Taelayag, din timpul când oraşul era sub dominaţie spaniolă. Traseul continuă spre micul sat Umatec, situat în sudul insulei, de-a lungul golfului Guam, unde vom vedea Fortul Soledad, construit de spanioli şi monumentul lui Magellan pe care este inscripţionat mesajul „Magellan a acostat aici în anul 1521”. Magellan a numit aceste insule, Islas de los Ladrones, în traducere, insulele hoţilor, deoarece băştinaşii prădau corăbiile care ajungeau în această zonă. Itinerariul zilei va continua către Merizo, cel mai sudic sat al insulei, de unde vom putea zări fermecătoarea Insula Cocos. După dejun ne vom îndrepta spre satul Inarajan, neatins de schimbare, unde vom vedea satul cultural Gef Pa’go, sat vechi al populaţiei chamorro, unde vom participa la demonstraţii de arte şi meserii tradiţionale. Ultima oprire va fi la Talofofo, cunoscut pentru cascadele sale maiestuoase, peşterile antice, inclusiv cea a soldatului japonez Shoichi Yokoi. Cazare la Hotel Westin Guam 4* (sau similar). Opţional, cina într-un restaurant local cu spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale care oferă culoare insulei.

ZIUA 11 / 20.02.2017:  INSULA GUAM – INSULA COCOS – INSULA GUAM 

Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale, cumpărături, plajă sau posibilitate de excursie opţională de 1 zi în mirifica Insula Cocos, un adevărat spectacol al naturii. Din micul port Merizo veţi lua feribotul cu fundul de sticlă către insula Cocos, insulă înconjurată de o barieră de corali şi plaje superbe, unde veţi putea înota cu delfinii, veţi putea face snorkeling şi alte sporturi acvatice sau pur şi simplu veţi putea lenevi pe una dintre cele mai exotice plaje din Pacific. Seara întoarcere în Insula Guam pentru cazare la Hotel Westin Guam 4* (sau similar).

ZIUA 12 / 21.02.2017:  INSULA GUAM – INSULA SAIPAN (INSULELE MARIANE DE NORD)

Mic dejun matinal. Transfer la aeroport pentru zborul companiei United Airlines UA 6395 (07:15 / 08:05) către Saipan, cea de-a doua insulă ca mărime din arhipelagul Marianelor, care dispune de un peisaj absolut spectaculos şi soluri bogate în calcar. Plajele, lagunele, coralii viu coloraţi, animalele marine, epavele, munţii şi peşterile, fac din această insulă o destinaţie care vă va fermeca. După întâlnirea cu ghidul local care ne va întâmpina cu celebrul salut Hafa Adai! (Bine aţi venit!), vom începe explorarea celei mai mari insule a Commonwealth-ului din Insulele Mariane de Nord. De la aeroport vom pleca spre partea de nord a insulei, în regiunea Marpi. În timpul turului vom vizita Parcul Memorial American şi vom face opriri la siturile istorice din partea nordică a insulei, Banzai şi Suicide. Ambele stânci oferă privelişti superbe asupra oceanului, istoria lor tragică fiind asemănătoare, deoarece în timpul Bătăliei de la Saipan, numeroşi civili şi soldaţi japonezi s-au aruncat de pe aceste stânci în mare pentru a nu fi capturaţi de americani. Traseul continuă către unul dintre cele mai importante situri istorice din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial situat la baza Stâncii Suicide numit Ultimul Post de Comandă unde vom vedea tunurile, tancurile şi alte arme din timpul acelei lupte, acesta fiind ultimul bastion deţinut de armata japoneză în timpul ocupării Saipan-ului, înainte ca armata americană să preia controlul deplin al insulei. Vom face o scurtă plimbare pe faleza care oferă cea mai minunată privelişte către Bird Island, insula casă a mii de păsări, de unde îi provine şi numele. Transfer pentru cazare la Hotel Hyatt Regency 5* (sau similar).

ZIUA 13 / 22.02.2017:  INSULA SAIPAN

Mic dejun. Împreună cu ghidul local vom pleca spre partea sudică a insulei Saipan către satul Susupe, unde se află singurul lac de pe insulă, Lacul Susupe. Ne vom îndrepta în continure spre Plaja Ladder, plajă înconjurată pe trei laturi de stânci cu deschideri mari asemenea unor peşteri, după care vom ajunge la Plaja Agingan, una dintre cele mai bogate zone arheologice situate pe coasta sudică. În cazul în care vremea va permite, vom urca pe vârful muntelui Tapochau, cel mai înalt punct al insulei, de unde vom beneficia de o panoramă completă asupra insulei, după care vom vizita Sanctuarul Santa Lourdes. Întoarcere la Hotel Hyatt Regency 5* (sau similar).

ZIUA 14 / 23.02.2017:  INSULA SAIPAN – INSULA MANAGAHA 

Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale, cumpărături, plajă sau posibilitate de excursie opţională de ½ zi în Insula Managaha, renumită pentru Grotto, votată a doua în topul celor mai spectaculoase locuri din lume pentru scufundări. Acest loc merită să fie vizitat chiar şi de cei care nu practică scufundările, doar pentru a vedea albastru închis al apei şi formaţiunile de roci. Întoarcere la Hotel Hayatt Regency 5* (sau similar). În cursul serii vom participa la una dintre cele mai importante petreceri stradale care are loc în fiecare zi de joi în cartierul Garapan, “Night Street Market”, unde vom avea posibilitatea de a cumpăra souveniruri tradiţionale, de a dansa şi degusta mâncăruri tradiţionale.

ZIUA 15 / 24.02.2017:  INSULA SAIPAN

Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale, cumpărături sau plajă. Cazare la Hotel Hayatt Regency 5* (sau similar).

ZIUA 16 / 25.02.2017:  INSULA SAIPAN – INSULA GUAM – MANILA

Mic dejun. Eliberarea camerelor se va face la ora 12:00. Timp liber pentru activităţi individuale până la transferul către aeroport pentru zborul spre Insula Guam cu compania United Airlines (18:05 / 18:55) de unde vom pleca spre Manila cu zborul companiei United Airlines UA 183 (20:00 / 21:50). Sosire la Manila unde vom fi transferaţi la Hotel Manila 5* (sau similar) pentru cazare.

ZIUA 17 / 26.02.2017:  MANILA – TAGAYTAY – TAAL – MANILA – ISTANBUL

Mic dejun. Plecare spre Tagaytay, pentru a vedea cel mai mic vulcan activ din lume, vulcanul Taal, situat pe o insulă. Ceea ce este interesant, este faptul că în craterul său s-a format un lac, care are în centru o altă insulă. Sosire în punctul de belvedere Taal Vista, unde dacă doriţi, veţi putea savura o îngheţată delicioasă, servită într-un fruct proaspăt de cocos, în timp ce veţi admira frumoasa privelişte oferită de vulcanul Taal. În continuarea zilei ne vom deplasa spre oraşul Taal, pentru a  face un tur care include vizitarea celor mai importante monumente istorice ale oraşului, precum Biserica San Martin de Tours, cea mai mare biserică catolică din Asia şi a Arcului Santa Lucia. Dejun. Plecare spre aeroportul din Manila pentru zborul spre Istanbul cu compania Turkisk Airlines TK 085 (22:00 / 05:30).

ZIUA 18 / 27.02.2017:  ISTANBUL – BUCUREŞTI

Sosire la Istanbul la ora 05:30 de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1043 (08:00 / 09:20).

 

TARIF:  870 EURO + 3490 USD / loc în cameră dublă

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Manila şi retur  cu zborul companiei Turkish Airlines

– transport continental cu avionul pe rutele: Manila – Insula Guam – Manila cu zborul companiei United Airlines

– transport continental cu avionul pe rutele: Insula Guam – Insula Saipan – Insula Guam cu zborul companiei United Airlines

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 16 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 5*, 4* şi de 3*

– 7 dejunuri

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– taxe de intrare la obiectivele menţionate în program

– tururi de oraş şi excursii conform programului

– conducător român de grup

– asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport şi securitate pentru zborurile internaţionale: aprox. 460 euro/pers., şi pentru zborurile interne 120 euro/pers. care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi (în cazul în care se aplică)

– taxa de viză SUA: 161 usd/pers. (tariful poate fi modificat de către Consulatul SUA)

– taxă bagaj de cală pt compania aeriană American Airlines: 25 usd / bagaj / sens

– taxe de intrare la obiectivele menţionate în program ca fiind opţionale

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.

– bacşişuri: 5 usd/zi/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

ACTE ŞI CONDIŢII NECESARE APLICĂRII PENTRU VIZA:

SUA: paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb ( şi pe CD) / adeverinţa de la locul de muncă cu precizarea funcţiei şi a salariului sau talon de pensie, după caz / copii ale actelor de proprietate (casă, maşina, teren etc.) / în cazul patronilor de firmă, copie după actele societăţii şi ultimul bilanţ contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele căsătorite, copie a certificatului de căsătorie / prezenţa personală la Consulatul SUA, în vederea susţinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agenţie)

Agenţia îşi rezerva dreptul de a face o selecţie preliminară a persoanelor care se înscriu în acest program în funcţie de actele prezentate. Termen limită pentru transmiterea documentelor: 7 săptămâni înaintea plecării

NOTĂ: ÎN CAZUL NEOBŢINERII VIZEI se aplică penalizările stipulate în „condiţiile de retragere” aferente zilei în care se susţine interviul. De asemenea, taxele de viză şi programare (achitate direct de turist la bancă) nu sunt rambursabile.
CONDIŢIE SPECIALĂ ÎN CAZUL RETRAGERII DUPĂ OBŢINEREA VIZEI: penalizare integrală.