CIRCUIT 2017 ISRAEL-EGIPTUL MARE – IORDANIA – 1299 euro taxe incluse – oferta expirata


CIRCUIT 2017 ISRAEL-EGIPTUL MARE – IORDANIA – 1299 euro taxe incluse – oferta expirata

 

 

CIRCUIT ISRAEL-EGIPTUL MARE – IORDANIA

 

 

ZIUA I: Bucuresti – Tel Aviv – Ierusalim – Ein Karem

Intâlnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agenţiei  cu 3 ore inainte de plecare.  Decolare din Bucuresti  la ora 11:00 cu sosire in aeroportul Ben Gurion – Tel Aviv la ora 13:45. Plecare spre Ein Karem – patria Sf. Ioan Botezatorul unde  se viziteaza Biserica si Pestera cu locul Nasterii Sf. Ioan Botezatorul. Izvorul – locul in care a avut loc intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta. Transfer la hotel. Cina si cazare Bethlehem.

 

ZIUA II:  Ierihon – Hozeva – Biserica Sf. Gherasim – Marea Moarta – Bethlehem

Mic dejun. Plecare spre Ierihon – cel mai vechi oras din lume, unde se vizitează: Aşezământul Românesc, Biserica Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitirii “Carantania”(vedere panoramica).Optional : Mănăstirea Hozeva cu Moaştele Sfântului Ioan Iacob Romanul si Pestera Sf. Ilie Tezviteanu. Deplasare spre Raul Iordan – locul original al botezului. Oprire la Marea Moartă pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Peşterile de la Qumran – vedere generală. Deplasare spre Mănăstirea Sfântului Gherasim de la Iordan. Optional: Sf. Mormânt – Participare la Sf. Liturghie,  plecare la ora 23:30. Cina si cazare Bethlehem.

 

ZIUA III:  Bethlehem – Biserica Nasterii – Manastirea Sf. Sava – Ierusalim – Muntele Sion

Mic dejun. Deplasare spre Biserica  Naşterii Domnului, Biserica Sf. Ecaterina, Pestera Fericitului Ieronim, Grota Pruncilor si Manastirea Sf. Teodosie, unde se afla mormantul Sf. Teodosie si ale mamelor urmatorilor Sfinti: Sf. Sava, Sf. Teodosie, Sf. Cosma si Damian. Optional: Biserica Sf. Sava din desertul Iudeii.  In Ierusalim se viziteaza Muntele Sion – Foisorul cu “Cina cea de Taina”, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Mormantul Prorocului David. Cina si cazare Bethlehem.

 

 ZIUA IV: Ierusalim –  Muntele Maslinilor – Via Dolorosa -Bethlehem

Mic dejun. Deplasare spre Muntele Maslinilor cu oprire la Biserica Sf. Ioan Botezătorul pe Muntele Eleon, Biserica Inaltarii Domnului la cer si Sf. Pelaghia. In continuare se viziteaza Biserica Mormântul Maicii Domnului cu Grota Tradarii, Grădina Gheţimani – locul mult iubit de Domnul,  unde obişnuia să se roage şi unde a fost prins, Biserica Natiunilor, Valea Chedronului – vedere generala, unde se poate observa Locul Judecăţii de Apoi şi Poarta de Aur. Se continua cu Biserica Sf. Stefan,unde se afla Pestera si locul in care a fost batut cu pietre. Intrand pe poarta Sf. Stefan, cu emotie in suflet se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri. In cetate, deplasare spre Biserica Sfintei Învieri cu Golgota, Piatra Ungerii si locul unde s-a aflat Sfânta Cruce. Cina si cazare Bethlehem.

 

ZIUA V: Eilat – Egipt – Sf Ecaterina

Mic dejun. Deplasare spre Eilat  de-a lungul tarmului Marii Moarte, la granitele Israelului cu cele trei tari arabe: Iordania, Arabia Saudita si Egipt (Marea Rosie si Golful Araba). Oprire in Eilat. Optional:Plimbare cu vaporasul cu fundul de sticla, unde puteti admira recifele de corali si viata subacvatica. Tur Panoramic Eilat. Se continua spre Peninsula Sinai.

Cina si cazare Peninsula Sinai.

 

ZIUA VI: Sinai – Sf. Ecaterina – Ein Sokhna

Mic dejun. Optional: la ora 01.00 (noaptea), ascensiune pe Muntele Sinai unde Moise a primit tablele legii cu cele 10 porunci. Plecare spre Manastirea Sf. Ecaterina care este  considerata cea mai veche manastire din lume si este situata la 1.600 metri inaltime. Participare la Slujba si vizitarea Manastirii, unde se afla timp de cinci secole la baza Muntelui Moise si al Sf. Ecaterina – Moastele Martirei, ale Sf. Stefan Sinaitul si Rugul Aprins. Se viziteza muzeul si se asteapta Binecuvantare din partea preotului, primind Inelul de ”argint” al Sf. Ecaterina. In drum spre Ein Sokhna se face o scurta oprire pentru a vizita Mănăstirea Sf. Pavel  din sec. V, unde se afla moastele Sf. Pavel Tebeul, Mănăstirea Sf. Antonie din sec. IV si mormântul în care se odihneşte Sf. Antonie cel Mare. Cina si cazare Ein Sokhna.

 

ZIUA VII: Ein Sokhna – Giza – Sfinx – Muallaka – Cairo

Mic dejun.  Vizitarea  Mănăstirii  Sf. Simeon Pantofarul. Tur panoramic al orasului Cairo cu oprire la cele trei piramide ale lui Keops, Kephren, Mycerinus. Se continua vizita cu Sfinxul din Giza si Muzeul Egiptean. Deplasare in zona crestina  pentru vizita la Biserica El Muallaka – dedicata Fecioarei Maria. Oprire la Biserica Sf. Gheorghe unde se afla temnita, lantul si uneltele de tortura ale Sfantului. Deplasare  spre Biserica Sf. Serghie şi Vah  cu moaştele Sf. Serghie şi Vah şi ale Sf. Bashnouna,  la baza căreia se găseşte peştera in care a stat Sf. Familie, Biserica Sf. Fecioare Maria din El Zeitoun. Cină şi cazare Cairo. Optional: Croaziera pe Nil + cina inclusa si program artistic cu specific Egiptean.

 

ZIUA VIII: Alexandria – M-rea Sf. Paisie –  M-rea Sf. Mina – Cairo

Mic dejun. Deplasare spre Mănastirea Sf. Paisie cel Mare cu Sf. moaşte, Mănăstirea El Surian,unde se afla copacul Sf. Efrem Sirul şi părticele din mai multe Sf. moaşte, Mănăstirea El Paramous cu moaştele Sf. Maxim şi Dometie, Sf. Moise cel Negru şi ale Sf. Gheorghe.Vizitarea Catedralei Sf. Apostol şi Evanghelist  Marcu, unde sunt moaştele si Mormântul Sfantului, moaştele Martirilor din El Fayoum, Ep. Dioscor, oprire lângă Biblioteca din Alexandria, locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii,  Mănăstirea Sf. Mina cu moaştele Sf. Mina şi ale papei Chiril. Deplasare la Cairo. Timp liber pentru shopping in Bazarul Khan El Kalily. Cina si cazare Cairo.

 

ZIUA IX: Cairo – Muntele Sinai

Mic dejun. Plecare spre Manastirea 7 Fete, asezata pe locul unde evreii i-au învins pe Amalekiti, fiind ajutati de rugaciunile lui Moise si Aaron, avand hramul Sf. Moise. Cina si cazare Peninsula  Sinai.

 

ZIUA X: Egipt – Israel – Iordania – Petra

Mic dejun. Deplasare spre Israel-Eilat. Traversare in Iordania prin golful Aqaba. Optional: Se viziteza Petra – numit si “Orasul Pierdut” sapat in piatra roz, redescoperit in 1812. Este situat într-un canion adânc, iar intrarea in oras se face prin splendidul defileu colorat in 11 nuante naturale. Se pot admira Tezaurul, Mormintele Regale cu Mormântul Corintian, Mormintele Nabateene, Teatrul Roman, Biserica Bizantină. Cina si cazare Petra.

 

ZIUA XI: Madaba –  Muntele Nebo – Amman

Mic dejun. Plecare spre Madaba care este cetatea cu multe referinte biblice si biserica cu mozaicul care infatiseaza harta  locurilor sfinte. Deplasare spre Muntele Nebo – cel mai cunoscut loc biblic din Iordania, de unde profetul Moise a văzut Pământul Făgăduinţei. Tur Panoramic al orasului Amman. Cina si cazare  Amman.

 

ZIUA XII: Amman – Israel – Nazareth – Cana Galileii

Mic dejun.Optional: Deplasare spre Jerash – (oras vechi de peste 3000 de ani i.e.n). Aici se poate admira Forumul si strada Cardo care are peste 200 de coloane in stil doric si ionic, unde  a stat o perioada si Sf. Apostol Pavel. Se va intra in Israel, prin punctul de frontiera Sheikh Hussein. Se continua traseul in Nazareth cu oprire la Biserica Buna  Vestire, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naşte pe Mesia, Izvorul Maicii Domnului si Cana Galileii. Cina si cazare Nazareth/Tiberias.

 

ZIUA XIII: Tiberias – Muntele Fericirilor – Tabgha – Capernaum

Mic dejun. Optional: Muntele Tabor – Biserica Schimbării la Faţă, unde Domnul le-a arătat ucenicilor firea Sa Dumnezeiască. Muntele Fericirilor – unde Iisus a rostit frumoasa predică a “Fericirilor” si unde s-a arătat înviat, instituind Taina Sfântului Botez. Optional: Plimbare cu  vaporasul pe Marea Galilee, pe urmele Sf. Apostol Petru, unde se poate servi pranzul, gustand din “ Pestele Sf. Petru”. Tabgha – săturarea celor cinci mii de oameni cu doi peşti şi cinci pâini, Capernaum – oraşul lui Iisus, locul unde Domnul şi-a început activitatea Sa mesianică. Deplasare spre Bethlehem. Cină şi cazare Bethlehem.

 

ZIUA XIV: Bethlehem – Tel Aviv

Mic dejun. Plecare spre aeroportul din  Tel-Aviv, decolare la 07:00 cu sosire in Bucuresti – Henri Coanda la ora 10.00.

 

 

Excursii optionale:

Taxi muntele Tabor: 10 euro/pers

Croaziera pe Marea Galileii cu pranz inclus: 30 euro/pers

Taxi Sf. Sava: 10 euro/pers

Taxi Hozeva: 10 euro/pers

Vaporasul cu fundul de sticla: 25 euro/pers

Croaziera pe Nil + cina inclusa si program artistic cu specific Egiptean: 40 euro/pers

Sf.Mormant – participare la Sf.Liturghie: 15 euro/pers

Iordania: Petra 50 euro/pers

Jerash: aprox 25 euro/pers

 

             PLECARE LOC IN DBL Supliment SINGLE COPIL 2- 12 ani (in camera cu 2 adulti)
             21.11.2017 1299  € 350  € – 80 €

 

SERVICII INCLUSE: TARIFUL NU INCLUDE:
 

bilet de avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti

● 1 mic dejun si 1 cina in avion cu bauturi incluse

● transfer aeroport-hotel-aeroport

● 6 nopţi cazare cu demipensiune in Israel – hoteluri de  3* si 4*

● 2 nopţi cazare cu demipensiune in Iordania – hoteluri de  3*

● 5 nopţi cazare cu demipensiune in Egipt – hoteluri de  4*

● transport cu autocar modern – aer condiţionat

● ghid vorbitor de limba romana

● preot din partea agentiei

● vizitele la obiectivele turistice specificate în program

 ● taxele de aeroport

● taxa de viza  Egipt si Iordania

● bacsisuri (hoteluri, ghizi locali si soferi)

● taxele de intrare la obiectivele turistice din program

 

 

 

 

● băuturile alcoolice şi răcoritoare la mese

● asigurarea medicală

● excursiile optionale din program

 

 

 

 

Nota:

 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
 • Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
 • Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, nu vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie.
 • Serviciile neincluse (taxe, excursiile optionale) se achita la agentie. Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului la fata locului.
 • Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.
 • Tariful este stabilit pentru un numar minim de 25 persoane.

 

De retinut:

 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la politiadefrontiera.ro
 • Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
 • Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
 • In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia de turism  nu isi asuma responsabilitatea.
 • Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
 • Orarul de  zbor poate fi modificat . Zborul este operat de compania aeriana ELAL/ TAROM. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.