CIRCUIT 2017 KENYA – TANZANIA – ZANZIBAR de la 770 EURO + 3890 USD – – oferta expirata


CIRCUIT 2017 KENYA – TANZANIA – ZANZIBAR  de la 770 EURO + 3890 USD – – oferta expirata

 

 

 Sălbăticie, “bestii” şi romantism

KENYA – TANZANIA – ZANZIBAR

 

NAIROBI – PARCUL NAŢIONAL MOUNT KENYA – PARCUL NAŢIONAL NAKURU – LACUL NAIVASHA – REZERVAŢIA MAASAI MARA – PARCUL NAŢIONAL SERENGETI – DEFILEUL OLDUVAI – CRATERUL NGORONGORO – ARUSHA – ZANZIBAR

 

“În ţinuturile Africii te izbeşte sentimentul de a fi trăit, pentru câtva timp, în aer”, aşa descrie scriitoarea daneză Karen Blixen, timpul ei petrecut în Africa. Vă invităm să trăiţi acest sentiment al “plutirii” în zonele cu adevărat sălbatice şi neîmblânzite ale Kenyei şi Tanzaniei, care vă vor dezvălui peisaje spectaculoase, de la câmpiile de coastă la zonele muntoase vulcanice, de la semi deşert la cel mai înalt vârf muntos al Africii, Kilimanjaro. Frumuseţea acestor locuri completată de întâlnirile cu triburile Masai, dar şi cu fascinanta lume a sălbăticiunilor care vor “defila” prin fața dumneavoastră, răgetele nocturne ale leilor sau aparenta linişte încărcată de mister a savanelor de acacia, vă vor conduce fără îndoială cu gândul la celebra producţie cinematografică “Out of Africa”, în atmosfera căreia “parcă” veţi pătrunde. Şi ce poate fi mai relaxant după acest itinerar inedit presărat cu safari-uri memorabile, decât un bine meritat repaus în paradisul plajelor cu nisip alb din Zanzibar, scăldate de apele turcoaz al Oceanului Indian.

 

Perioada: 27.08 – 09.09.2017

 

ZIUA 1 / 27.08.2017: BUCUREŞTI – DOHA – NAIROBI

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 10:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways cu zborul QR 222 (12:30 / 17:00) de unde se va pleca spre Nairobi cu QR 1341 (19:00 / 00:30). Kenya, “bijuteria Africii de Est”, este o ţară monument, având peste 50 de parcuri şi rezervaţii naturale, cele mai frumoase plaje de pe continent şi chiar 6 parcuri marine în Oceanul Indian. Populaţia Kenyei este fascinantă, cu peste 40 de triburi, fiecare dintre acestea având propria cultură şi limbă, cei mai  faimoşi fiind localnicii înalţi îmbrăcaţi în roşu din tribul Masai, care au  încă o viaţă semi-nomadă. Sosire în Nairobi şi după formalităţile de viză de pe aeroport, transfer la Hotel Sarova Panafric 4* (sau similar).

ZIUA  2 / 28.08.2017: NAIROBI – PARCUL NAŢIONAL MOUNT KENYA

Mic dejun. Dimineaţa vom porni într-un tur panoramic al capitalei care va include Clădirea Parlamentului, recunoscută pentru turnul cu ceas, Primăria care încă mai păstrează arhitectura sa originală, Moscheea Jamia una dintre cele mai impunătoare clădiri religioase din ţară, cu marmură şi inscripţii din Coran, construită între anii 1902-1906, piaţa oraşului, un loc minunat plin cu produse de artizanat şi artefacte colorate, Banca Centrală, Universitatea etc. Oraşul situat la o altitudine de 1 680 m, oferă în zilele senine o privelişte impresionantă: cele două simboluri ale Africii, la nord muntele Kenya, cel mai înalt munte din ţară (5.199 m) şi mai spre sud, la graniţa Kenyei cu Tanzania, masivul muntos Kilimanjaro (5.895 m) cel mai înalt munte din Africa. Plecare către Muntele Kenya, parcurgând un traseu spectaculos de-a lungul fermelor Kikuyu pentru a admira plantaţiile de cafea şi ananas. Cazare şi dejun la Mountain Lodge (sau similar). Muntele oferă un adevărat spectacol pentru iubitorii de natură. Timp liber pentru a explora zona, declarată Patrimoniu Modial UNESCO şi pentru a admira numeroasele specii de animale care şi-au găsit adăpostul pe acest munte: zebre, bivoli negri, o specie de ţapi de tufiş, antilope-cerb, rinoceri negri, maimuţe-mătăsoase, damanul de stâncă, etc, variatele specii de plante care sporesc frumuseţea peisajului, precum ienupărul, podocarpusul, arborele de camfor, bambusul Arundinaria alpina, precum şi nenumăratele păsări care atrag privirile turiştilor: acvila cu coroană, turacoul cu moţul albastru, pasărea-rinocer cu obraji argintii, grangurul cu capul negru etc. Cină.

ZIUA 3 / 29.08.2017: PARCUL NAŢIONAL MOUNT KENYA – PARCUL NAŢIONAL NAKURU  

Mic dejun. De la poalele Muntelui Kenya, dacă este senin, pot fi admirate cele mai înalte vârfuri, Batian (5.199 m) şi Nelion (5.188 m), piscuri formate din fragmente imense de rocă vulcanică neagră, care plutesc parcă deasupra norilor. Plecare spre Parcul Naţional Nakuru, unul dintre cele 23 de parcuri naţionale ale ţării, situat în centrul Kenyei în provincia Văii Rift, cu un scurt popas la Cascadele Thompson. Ne vom deplasa în continuare spre Parcul Naţional Nakuru care deţine o diversitate ecologică largă, cu 56 de specii diferite de mamifere şi unde, printre alte animale, vom putea vedea rinocerul alb, leopardul şi girafa Rothschild, animale pe cale de dispariţie. Parcul este un adevărat sanctuar ornitologic, aici sălăşiuind peste 400 de specii de păsări fiind renumit mai ales pentru coloniile impresionante de flamingo roz. După dejun vom pleca în safari în zona Lacului Nakuru. Cină şi cazare la Lake Nakuru Flamingo Hill (sau similar).

ZIUA 4 / 30.08.2017: PARCUL NAŢIONAL NAKURU – LACUL NAIVASHA

Mic dejun. Plecare spre Lacul Naivasha care se află la o altitutine de 1.870 m faţă de nivelul mării, cu o suprafaţă de 139 km², cel mai mare lac de apă dulce din partea kenyană a Văii Rift, adăpost pentru o mulţime de peşti, precum şi pentru turmele de hipopotami care se bălăcesc aici. Numele Naivasha provine din cuvântul autohton „Nai’posha”, care tradus din limba Masai înseamnă apă violentă, datorită furtunilor care pot apărea în mod brusc. Pe malul lacului, de jur împrejur, porţiuni verzi de papirus şi plante acvatice găzduiesc peste 400 de specii de păsări viu colorate, printre care canarul gălbui, pasărea cântătoare cu penaj gri, ţesătoarea cu ochelari, vulturi pescari, pescăruşul vărgat, cintezoiul cu ciocul roşu etc. Având în fundal arborii acacia cu flori galbene, fiind înconjurat de lanţuri muntoase, Lacul Naivasha oferă o privelişte de o frumuseţe de neuitat. După dejun, vom face o interesantă plimbare cu barca pe lac. Cină şi cazare la Naivasha Sopa Lodge (sau similar).

ZIUA 5 / 31.08.2017: LACUL NAIVASHA – REZERVAŢIA MASAI MARA

Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Masai Mara, cea mai cunoscută rezervaţie din Kenya, trecând prin spectaculoasa Vale a Marelui Rift şi prin micul oraş Narok, centrul administrativ al regiunii. În Rezervaţia Masai Mara, considerată a fi unul dintre cele mai preţioase sanctuare ale vieţii sălbatice datorită celei mai mari concentraţii de animale sălbatice din Africa, vom asista la spectacolul uimitor al naturii şi vom avea posibilitatea de a admira şi fotografia o mulţime de animale, adevărate staruri ale acestui safari, precum rinocerii negri, elanii, zebrele, maimuţele cheetah, hienele pătate, girafele, şacalii cu spinarea neagră şi multe alte sălbăticiuni. Sosire şi cazare la Mara Sopa Lodge (sau similar) unde se va servi dejunul. După-amiază, vom pleca în safari prin această extraordinară rezervaţie unde, în afară de faptul că vom putea privi în voie animalele sălbatice în elementul lor natural, vom avea prilejul de a întâlni populaţia Masai care trăieşte aici, un trib de oameni mândri care şi-au păstrat obiceiurile şi cultura de sute de ani şi care îşi câştigă existenţa din creşterea turmelor de vite. Vizita în satul tradiţional de Masai este opţională. Întoarcere la lodge pentru cină şi cazare.

ZIUA 6 / 01.09.2017: REZERVAŢIA MASAI MARA

Mic dejun. Opţional, în zorii zilei sau la apus, veţi putea experimenta o inedită plimbare cu balonul deasupra Rezervaţiei Masai Mara o experienţă de vis în care veţi putea admira de sus rezervaţia cu animalele sale. Întreaga zi va fi dedicată explorării Rezervaţiei Naţionale Masai Mara, prilej de a vedea şi admira nenumăratele specii de animale precum: lei, hipopotami, girafe, gheparzi, elefanţi etc. Dejun picnic. Întoarcere la lodge pentru cină şi cazare.

ZIUA 07 / 02.09.2017: REZERVAŢIA MASAI MARA – PARCUL NAŢIONAL SERENGETI

Mic dejun. Deplasare spre graniţa cu Tanzania o ţară de o frumuseţe aparte, una dintre cele mai mari ţări din Africa, o uniune între partea continentală, Tanganyika şi Insulele Zanzibar formate din Unguja şi Pemba. Relieful Tanzaniei este foarte variat, de la câmpii de coastă, la zone muntoase vulcanice şi include cel mai înalt vârf muntos al Africii, Kilimanjaro. Tanzania este singura ţară din lume care a alocat aprox. 25% din suprafaţa totală, parcurilor naţionale şi zonelor protejate. După formalităţile vamale, deplasare spre Parcul Naţional Serengeti, al doilea parc naţional ca mărime din Tanzania. Denumirea Serengeti provine din limba masailor şi în traducere înseamnă câmpia fără sfârşit, o descriere potrivită a acestui ţinut sălbatic, care se întinde pe o suprafaţă de 30.000 km². Ecosistemul parcului este de-a dreptul încântător, milioane de animale străbătând permanent parcul pe care-l vom explora în cadrul unui safari inedit. Dejun picnic. Peste 3 milioane de animale străbat permanent câmpiile parcului: mari turme de antilope de toate felurile (ex: springbook, impala ), gazele, zebre, viţei sălbatici şi altele), animale medii cum ar fi leul, leopardul, ghepardul, hiena, câinii sălbatici, etc dar şi animale mari precum bivolul, girafa, elefantul sau hipopotanul. Dintre cele 500 de specii de păsări care trăiesc în zonă, pot fi văzute: vulturul, flamingo, marţialul, struţul etc. Cină şi cazare în Complexul Serengeti Sopa Lodge (sau similar).

ZIUA 08 / 03.09.2017: PARCUL NAŢIONAL SERENGETI

Mic dejun. Întreaga zi va fi dedicată pentru safari în Parcul Naţional Serengeti, cel mai faimos parc din Tanzania pentru populaţia mare de leoparzi şi lei. Vastele întinderi ale parcului reprezintă “casa” rinocerului negru, o specie pe cale de dispariţie, dar care aici găseşte protecţie şi este parte a unui program special de reproducţie alături de ghepard şi alte mii de specii de animale, păsări şi insecte. Parcul este recunoscut pentru varietatea de animale, printre care se număra antilopele impala, gazelele, zebrele, viţeii sălbatici, bivolii, leii, gheparzii, elefanţii, girafele, hienele, câinii sălbatici, hipopotamii etc. Dintre cele aprox. 500 de specii de păsări care trăiesc aici se remarcă vulturul, struţul, flamingo, barza, marţialul etc. Exista, de asemenea şi câteva specii de reptile, printre care crocodili şi şerpi. Peisajul extraordinar  este completat de păduri de acacia cu flori galbene şi salcâmi ţepoşi. Dejun. Cină şi cazare la lodge.

ZIUA 09 / 04.09.2017: PARCUL NAŢIONAL SERENGETI – OLDUVAI – NGORONGORO

Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Aria de Conservare Ngorongoro, cu o scurtă oprire pe parcurs la Defileul Olduvai, loc devenit celebru datorită siturilor arheologice, unde panteologul german Wilhelm Kattwinkel a descoperit fosile ale primilor hominizi, locul fiind astfel considerat “leagănul omenirii”. Ziua va continua cu turul zonei protejate Ngorongoro, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, situată în partea de sud a Parcului Serengeti. Craterul Ngorongoro se află la o altitudine de 2.236 m, măsoară 19,2 km în diametru şi are o suprafaţă de 304 km2. Vom coborî pe marginea craterului adânc de 610 m către baza celei mai mari caldere din lume, unde se află în prezent una dintre cele mai mari concentrări de animale sălbatice. În ceea ce priveşte fauna din această zonă, populaţia animalelor ajunge la un număr de aprox.  25.000 şi raportat la acest număr, tot aici trăiesc cele mai multe animale de pradă din Africa, între care predomină leii şi leoparzii. Printre celelalte animale se mai întâlnesc elefanţi, rinoceri şi hipopotami. Dejun. Cină şi cazare la Ngorongoro Sopa Lodge (sau similar).

ZIUA 10 / 05.09.2017: NGORONGORO – ARUSHA – ZANZIBAR    

Mic dejun. Transfer către aeroportul din Arusha pentru zborul spre Zanzibar, arhipelagul de lângă coasta africană de est, teritoriu autonom care aparţine de Tanzania, compus din două insule principale, Pemba sau Insula Verde şi Unguja, cunoscută drept Insula Zanzibar. Numele Zanzibar provine din combinarea a două cuvinte arabe, zenj, în traducere om negru şi bar, în traducere pământ, prin urmare, pământul negrilor, denumire dată insulei deoarece aici s-au stabilit populaţii care au venit din Orient, Iberia, Asiria şi India. Scăldată de apele albastre şi calde ale Oceanului Indian, mărginită de plaje albe cu nisip fin, “împodobită” cu dealuri vălurite şi cu palmieri care se leagănă în bătaia alizeelor, Zanzibar este o insulă cu adevărat pitorească. După sosirea în Zanzibar, transfer la Hotel Karafuu 4* (sau similar) pentru cazare şi cină.

ZIUA 11 / 06.09.2017: ZANZIBAR

Mic dejun. Opţional, turul zonei istorice a oraşului Zanzibar, numită « Oraşul de Piatră » care diferenţiază această insulă de alte mii de insule tropicale. Această parte a oraşului impresionează prin arhitectura clădirilor care datează din sec. al XIX-lea, cu influenţele poporului Swahili, dar şi cu un amestec de elemente unice arabe, persane, indiene, europene şi africane. Oraşul în care veţi găsi bazare pline de viaţă, moschei şi conace grandioase construite în stil arab, cu uşi splendide sculptate în lemn, aici existând peste 500 de exemplare diferite de astfel de opere de artă manuală, a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2000. Se vor vizita atât monumentele istorice, fiecare având câte o poveste proprie, dar şi plantaţii de condimente, precum nucşoară, piperul, scorţişoară, cuişoare, etc., fără de care istoria Zanzibarului ar fi incompletă şi datorită cărora Zanzibar-ului i se mai spune şi “Insula Condimentelor”. Cină şi cazare.

ZIUA 12 / 07.09.2017: ZANZIBAR

Mic dejun. Opţional, tur de o zi în Prison Island, care în traducere înseamnă Insula Închisoare, denumire generată de faptul că în trecut aceasta a fost folosită de către arabi pentru a-i izola pe sclavi; atracţia actuală a insulei o reprezintă însă broaştele ţestoase Aldabra gigant. O altă variantă pentru petrecerea timpului liber poate fi o plimbare prin Parcul Natural Jozani, singurul parc naţional din Zanzibar, care adăposteşte specii endemice precum maimuţa colobus sau maimuţa sykes.

Cină şi cazare.

ZIUA 13 / 08.09.2017: ZANZIBAR – DOHA

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu zborul QR 1355 (17:25 / 23:15).      

ZIUA 14 / 09.09.2017: DOHA – BUCUREŞTI     

Plecare spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:35 / 11:30).

 

TARIF: 770 EURO + 3890 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 1090 USD 

(tarif valabil pt. un grup minim de 15 de turişti; pt. 10-14 turişti tariful se majorează cu 100 usd/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele:  Bucureşti – Doha – Nairobi şi Zanzibar – Doha – Bucureşti

– transport continental cu avionul pe ruta: Arusha – Zanzibar

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti în Nairobi şi Zanzibar

– transport cu vehicule 4×4 în timpul safari-urilor

– 12 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi lodge-uri

– mic dejun bufet, dejun şi cină conform program (pe parcursul safari-urilor pensiune completă, în Zanzibar – demipensiune)

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– safari-urile menţionate în program

– taxele de intrare la obiectivele menţionate în program

– ghizi locali

– conducător de grup român

– asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 60 eur/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxa viză Kenya: 50 eur/pers., care se achită la agenţie

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică

– bacşişuri: 70 usd /euro pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii externi

 

ACTE NECESARE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu minim 3 pagini libere

– 2 fotografii tip paşaport care vor fi luate personal în călătorie, pentru vizele care se primesc la intrarea în fiecare ţară

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

 

OBSERVAŢII:

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

– agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

– agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

– conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări

– clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

– distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

– dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program

– agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

– agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

– în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

– agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora

– excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

– agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

– în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

– agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

– copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi

– copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

– asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei

– vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

– c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti

– prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »