CIRCUIT 2017 MAROC – de la 890 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2017 MAROC – de la 890 euro – oferta expirata

Circuitul oraşelor imperiale şi incursiune în Munţii Atlas

 

M  A  R  O  C

 

CASABLANCA – RABAT – VOLUBILIS – MEKNES – FES – IFRANE – BENI MELLAL  MARRAKECH – OUARZAZATE – ESSAOUIRA

 

Vă invităm într-o ţară mică, care ar putea fi declarată monument, deoarece atrage mii de turişti prin arhitectura sa deosebită, prin bazarele pline de agitaţie, dar mai ales prin magnificul peisaj unde munţii, pădurile, cascadele, deşertul şi plajele minunate dau o notă romantică bogăţiei orientale plină de exotism şi mister. Veţi fi învăluiţi de un amestec fantastic de oameni, mirosuri, culori şi sunete în vechile sau actualele capitale ale Marocului: Casablanca, Marrakesh, Fes sau Rabat. Marocul vă va oferi o imagine sugestivă, foarte bine conservată, a civilizaţiei arabe din nordul Africii, în toată splendoarea ei, încadrată fericit de spaţiul mediteranean în care s-a născut şi a înflorit, punându-şi apoi amprenta binefăcătoare, timp de aproape şapte secole şi asupra civilizaţiilor din zona de sud-vest a Europei.

 

Perioada: 12.05 – 20.05.2017

 

ZIUA 1 / 12.05.2017:  BUCUREŞTI – ROMA – CASABLANCA – RABAT

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:30 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Alitalia). Plecare spre Roma cu zborul companiei Alitalia, AZ 503 (06:20 / 07:30), de unde se pleacă spre Casablanca, cu zborul AZ 874 (13:15 / 15:25). Sosire în Casablanca, întâlnire cu ghidul local şi deplasare spre Rabat, capitala politică a Marocului şi reşedinţa regală situată pe malul Oceanului Atlantic, la gura de vărsare a râului Bou Regreg. Vom pătrunde în Rabat prin intrarea străjuită de cele cinci porţi decorate cu arcuri gigantice, ghirlande şi arabescuri florale şi ne vom îndrepta spre Hotel Majliss 4* (sau similiar) pentru cină şi cazare.

ZIUA 2 / 13.05.2017:  RABAT – VOLUBILIS – MEKNES – FES

Mic dejun. Dimineaţa vom porni în turul panoramic de oraş care include fortăreaţa Mechouar, care adăposteşte Palatul Regal, Turnul Hassan, unul dintre simbolurile oraşului, construit în perioada regelui Almohadic în sec. al XII-lea, Kasbahul Oudaya şi Mausoleul, o minunată lucrare din marmură albă, unde se află mormintele regilor Mohamed al V-lea şi Hassan al II-lea. În continuarea zilei vom pleca spre Fes, cu o oprire pentru a vizita situl arheologic Volubilis, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1997, unde vom admira cele mai bine conservate ruine romane din nordul Africii şi unele dintre cele mai bine conservate Mozaicuri Romane. Apoi ne vom opri în Meknes, o altă capitală imperială a Maghrebului, unde vom resimţi din plin măreţia cu care s-au înconjurat suveranii dinastiei Alauita, care a cunoscut perioada de glorie în timpul Sultanului Mulay Ismail, contemporan cu Ludovic al XIV-lea al Franţei, sultan care a dorit să transforme oraşul într-un regat, ordonând construcţia numeroaselor palate, moschei, lacuri, grădini etc., însă din păcate, nici după 50 de ani, construcţiile nu erau terminate şi nici nu au mai fost vreodată. În Meknes vom vizita depozitele de grâne ale Sultanului Moulay Ismail, vom admira zidurile de apărare Hari Souani, El Hedim, Poarta Bab Mansour, mormântul Sultanului Moulay Ismail şi vechea Medina. Seara, sosire în Fes, capitala intelectuală şi centrul religios al Marocului, perla lumii arabe, considerat a fi cel mai vechi şi cel mai conservatorist oraş al lumii islamice, aici aflându-se cele mai vechi universităţi din lume, precum universitatea Al-Karaouine, fondată în anul 859, cea mai veche universitate arabă din lume şi cea mai importantă instituţie de învăţământ superior islamic, fapt pentru care a devenit oraşul filozofilor, al teologilor şi centrul artelor andaluziene. Cină şi cazare la Hotel Zalagh Parc Palace 5* (sau similar).

ZIUA 3 / 14.05.2017:  FES

Mic dejun. Zi dedicată explorării oraşului Fes, prilej cu care vom intra în atmosfera plină de culoare şi mister pe care o degaja străduţele înguste şi întortochiate din labirintul Medinei Vechi. Oraşul este împărţit în trei părţi: oraşul nou, construit în anul 1912 pe vremea când Marocul era colonie franceză, oraşul medieval, construit pe vremea imperiului Meridines în sec. al XIII-lea şi oraşul vechi, pe atunci Fez el Bali, construit pe vremea imperiului Idriss, oraş care a fost descoperit în anul 809. Vom descoperi în continuare Medresa Attarine, locaţia unei frumoase şcoli islamice, care datează din sec. al XIV-lea, Medresa Bou Inania, exemplificare a artei arhitecturale islamice, atelierele meşteşugarilor, artiştilor şi tăbăcarilor, Scoala Coranica, Moscheea Qaraouiyine, una dintre cele mai vechi universităţi islamice, Mausoleul Mulai Idriss, Souk Nejjarine, renumită piaţa unde se poate vedea şi fântâna cu acelaşi nume şi cartierul evreiesc Mellah. Cină şi cazare.

ZIUA 4 / 15.05.2017:  FES – IFRANE – BENI MELLAL – MARRAKECH

Mic dejun. Itinerarul de astăzi trece prin păduri dense de pini şi cedrii, ferme terasate şi sate de berberi Arzou, cunoscuţi pentru obiectele manuale artizanale şi ca experţi în ţesutul covoarelor. Pe parcurs vom face scurte opriri în Ifrane, o staţiune încântătoare de schi din regiunea Munţilor Atlas Mijlocii care s-a dezvoltat în timpul administraţiei franceze, având astfel un stil inconfundabil european, asemănător unui sat alpin şi în Beni Mellal, oraş pitoresc aflat la poalele Munţilor Atlas. După-amiaza sosire în Marrakech, al doilea oraş imperial că vechime, supranumit “Perla Sudului”. Istoria spune că în anul 1062, nomadul Almoravides, calugarul-soldat, a trecut munţii şi descoperind acest ţinut de vis, nu l-a mai putut părăsi. Puţin mai târziu, Marrakech devenea capitala unui mare imperiu, recunoscut din Andaluzia până în Sudan. Cuvântul Marrakech provine din limba berberilor şi înseamnă “Aşezarea lui Dumnezeu”. Cină şi cazare la Hotel Atlas Asni 4* (sau  similar).

ZIUA 5 / 16.05.2017:  MARRAKECH

Mic dejun. Zi dedicată explorării “oraşului roşu”, numit astfel datorită culorii solului, prilej cu care vom admira Moscheea Koutoubia, o capodoperă a artei maure construită în anul 1158 de către Sultanul Abdelmoumen Al Mouahidi, cunoscută şi ca Moscheea Librarilor, datorită numeroaselor magazine care o înconjurau şi în care se vindeau manuscrise, Grădinile Menara, construite în sec. al XII-lea de către califul berber Abd al-Almohad Mu’min, mare parte a grădinii fiind ocupată de livezi de măslini, chiparoşi şi alţi pomi fructiferi, Mormintele Sultanilor Saadieni, o gradina-cimitir în care se odihnesc peste 150 de prinţi şi membrii ai familiei regale, Palatul Bahia, care a servit drept palat rezidenţial al vizirului Marrakech-ului, Bab Agnau, cea mai veche poartă care face parte din zidul care înconjoară oraşul, bazarul oraşului şi celebra piaţă Jamaa-El Fna, cea mai pitorească atracţie a oraşului, unde spectacolul oferit de oamenii şi obiceiurile locului este unic. Dejun în timpul vizitelor. Seara, opţional cină cu spectacol tradiţional marocan la restauranul “Chez Ali”. Cazare.

ZIUA 6 / 17.05.2017:  MARRAKECH – OUARZAZATE – MARRAKECH

Mic dejun. Astăzi vă propunem o excursie opţională de o zi la Ouarzazate, oraş situat pe un platou deşertic la o altitudine de 1.600 m, dincolo de care se întinde la nesfârşit Deşertul Sahara. Veţi traversa pitorescul pas Tizi n’Tichka, aflat la o altitudine de 2.260 m, de unde veţi putea admira numeroasele aşezări berbere, cu casele lor tipice de pământ, care adăpostesc familii numeroase şi care sunt răspândite prin văile adânci ale munţilor. Ridicat în anul 1928, Ouarzazate este renumit pentru trandafirii săi şi reprezintă astăzi punctul de plecare spre oaze şi spre satele fortificate din sudul Marocului. Oraşul a fost ridicat de berberi, care au construit proeminentele “kasbahs”, aşezări fortificate terasate, un fel de medine, care oferă o privelişte de neuitat. Dacă timpul permite, pe drumul de întoarcere spre Marrakech, veţi putea opri să vizitaţi situl Ait Benhaddou, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, acesta fiind una dintre cele mai importante aşezări fortificate de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara şi Marrakech, pe care erau transportaţi în trecut, sclavii, aurul, fildeşul şi sarea. Cină şi cazare.

ZIUA 7 / 18.05.2017:  MARRAKECH – ESSAOUIRA

Mic dejun. Plecare spre Essaouira, oraş portuar pe coasta Oceanului Atlantic şi totodată staţiune de litoral, renumit pentru Medina sa cu ziduri fortificate, numită anterior Mogador (nume care provine de la cuvântul fenician “Migdol” şi care înseamnă “o mică cetate”), aflat pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Tur pietonal de oraş însoţiţi de ghidul local, alături de care vom vizita fortificaţiile impresionante şi vom explora    souq-ul local. Cină şi cazare la Hotel Atlas Essaouira & Spa 5* (sau similar).

ZIUA 8 / 19.05.2017:  ESSAOUIRA – CASABLANCA

Mic dejun. Astăzi ne vom întoarce în Casablanca, unde vom porni în turul panoramic al capitalei economice a Marocului, oraş care se bucură de o binecuvântată aşezare într-un minunat golf al Oceanului Atlantic şi unde, în cochetele cafenele, parcă se mai simte încă parfumul inefabil a lui Ingrid Bergman, învăluit de fumul ţigărilor lui Humphrey Bogart. În timpul turului vom avea prilejul de a admira Piaţa Mohamed al     V-lea, inima oraşului, flancată de o splendidă arhitectura colonială franceza, Primăria, Catedrala Sacre Coeur, o lucrare fascinantă a arhitecturii în stil neo-gotic, cu influenţe Art Deco şi marocane, construită în anul 1930 când Marocul era încă sub conducerea Franţei, Parcul Ligii Arabe, Noua Medina, Moscheea Hassan al II-lea, a treia ca mărime din lume, cu turnul sau de 210 m înălţime, după care ne vom putea plimba pe bulevardul de pe faleză, numit ca în toate ţările mediteraneene, La Corniche. Cină şi cazare la Hotel Best Western Toubkal 4* (sau similar).

ZIUA 9 / 20.05.2017:  CASABLANCA – ROMA – BUCUREŞTI

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Casablanca pentru zborul spre Roma cu compania Alitalia, AZ 875 (16:15 / 20:20), de unde plecăm spre Bucureşti cu zborul AZ 502 (21:50 / 01:00).

ZIUA 10 / 21.05.2017:  BUCUREŞTI

Sosire la Bucureşti la ora 01:00.

 

TARIF: 890 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 190 EURO

(tarif valabil pt. un grup minim de 20 turişti; pentru 15-19 turişti, tariful se majorează cu 80 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucureşti – Roma – Casablanca şi Casablanca – Roma – Bucureşti

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 8 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*

– 1 dejun şi 7 cine, conform program

– transferurile, tururile, excursiile menţionate în program

– ghid local pentru toată perioada excursiei

– vizitele şi intrările la obiectivele menţionate în program

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 275 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.

– băuturile în cadrul dejunurilor sau cinelor (alcoolice sau non alcoolice)

– bacşişuri: 25 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

  • intrare în Moscheea Hassan al II-lea: aprox. 12 euro/pers.
  • cină cu spectacol tradiţional marocan la Restaurantul “Chez Ali” din Marrakech: aprox. 40 euro/pers.
  • excursie de o zi la Ouarzazate: aprox. 45 euro/pers.

 

ACTE NECESARE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 % se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice», la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

OBSERVAŢII:

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

– agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

– agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

– conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

– clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

– distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

– dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program

– agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

– agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

– în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

– agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora

– excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

– agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

– în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

– agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

– copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi

– copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

– asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei

– vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

– c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti

– prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »