CIRCUIT 2017 MARTINICA – GUYANA FRANCEZĂ – SURINAME GUYANA – TRINIDAD şi TOBAGO de la 1490 euro+ 3295 usd – oferta expirata


CIRCUIT 2017 MARTINICA – GUYANA FRANCEZĂ – SURINAME GUYANA – TRINIDAD şi TOBAGO de la 1490 euro+ 3295 usd – oferta expirata

 

Caraibe şi un colţ ascuns al Americii de Sud

 

MARTINICA – GUYANA FRANCEZĂ – SURINAME GUYANA – TRINIDAD şi TOBAGO

 

FORT DE FRANCE – TROIS ILETS – SAINT PIERRE – CAYENNE – REZERVAŢIA NATURALĂ MARAIS DE KAW – CENTRUL SPAŢIAL KOUROU – INSULELE DU SALUT  KOUROU – ST. LAURENT DE MARONI – PARAMARIBO – ANAULA – BERG EN DAL

JODEN SAVANNAH –  GEORGE TOWN – KAIETEUR – PORT OF SPAIN – TOBAGO

 

În această aventură în cele mai izolate colţuri ale lumii, veţi avea şansa de a vedea unele dintre cele mai puţin populate zone de pe Pământ, veţi “lenevi” pe plaje virgine, veţi explora cele mai frumoase şi mai bine conservate păduri tropicale care păstrează încă nealterat ritmul naturii şi veţi avea prilejul de a face o incursiune în trecut, prilej de a vă face o idee despre cum era lumea cu milioane de ani în urmă. Veţi întâlni oameni de origini etnice total diferite, ţinând cont că în fosta colonie olandeză Suriname trăiesc europeni, afro-americani, chinezi, indieni, amerindieni, evrei şi indonezieni. Aproape toate religiile lumii coexistă paşnic în această ţară, iar ca argument, în capitala Paramaribo veţi vedea una lângă alta o sinagogă, o moschee şi un templu hindus. Guyana este singurul stat sud-american din Commonwealth situat pe continent, singura ţară vorbitoare de limbă engleză din America de Sud şi una dintre puţinele țări membre al Comunității Caraibelor care nu este o insulă. În Guyana Franceză veţi fi de fapt în Uniunea Europeană, deoarece aceasta este un teritoriu francez, iar printre multe alte lucruri, aici veţi găsi pădurea amazoniană, centrul spaţial pentru lansarea sateliţilor şi hibriditate culturală, ca urmare a diferitelor valuri de imigranţi care au străbătut-o. În Martinica, o insulă cu contraste, vegetaţia luxuriantă şi munţii vă vor tăia respiraţia prin frumuseţea lor şi nu în ultimul rând, Trinidad şi Tobago sunt este recunoscute pentru apa cristalină şi plajele sălbatice, care vă vor cuceri cu siguranţă.

 

Perioada: 19.11 – 05.12.2017

 

ZIUA 1 / 19.11.2017:  BUCUREŞTI – PARIS – FORT DE FRANCE (INSULA MARTINICA)

Întâlnire cu însoţitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în faţa biroului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France, AF 1089 (06:55 / 09:05) de unde se pleacă spre Insula Martinica cu zborul AF 842 (13:15 / 17:00). Sosire în Fort de France, capitala insulei, un oraş franţuzesc cu un centru cosmopolit şi cu pitoresti străduţe înguste, care îi conferă un şarm aparte. Transfer, cină şi cazare la Hotel Bakoua 4* (sau similar).

ZIUA 2 / 20.11.2017:  FORT DE FRANCE – TROIS ILETS – FORT DE FRANCE

Mic dejun. Cu plaje minunate de nisip alb şi o cultură cu „aromă” franceză, Insula Martinica se află într-o zonă semitropicală, având Caraibile la vest şi Atlanticul la est. Numită şi “Insula florilor”, datorită vegetaţiei luxuriante, care include hibiscus, poinsettia, cocotieri, palmieri şi mango, Martinica stă sub semnul veseliei şi al bunei dispoziţii, muzica antileză, un element important al culturii locale, fiind nelipsită. Zi liberă pentru a vă bucura de plajele cu nisip alb şi de marea cu nuanţe de turcoaz sau excursie opţională cu dejun inclus în Trois Ilets. Pe parcursul drumului veţi vizita La Maison de la Canne, un mic muzeu situat în sud-vestul insulei, unde în trecut era o fabrică de zahăr, cultura trestiei de zahăr fiind o parte integrantă a istoriei și vieții din Martinica. Veţi vedea apoi Savannah Slave, un sit creat de Gilbert Larose, care reconstituie un sat al sclavilor africani. Într-una din cabanele construite în mod tradițional, veţi vizita un muzeu dedicat istoriei sclaviei din Martinica, în care sculpturi din lemn de mahon ilustrează diferite aspecte ale vieții sclavilor: Codul Negru, încercările de evadare şi eliberarea. În continuare veţi avea prilejul de a afla tehnicile tradiționale folosite în construcție, secretul de a face sticks-uri de cacao 100%, tapioca cu făină de manioc sau suc din trestie de zahăr. Dejun la un restaurant local, după care veţi traversa satele de pescari şi veţi ajunge la Le Diamant, staţiune cunoscută pentru cea mai lungă plajă cu nisip negru de pe insulă, cu o superbă vedere asupra insulei bazaltice Diamond Rock. Veţi vizita apoi una dintre renumitele distilerii de rom, unde veţi participa şi la o degustare. Întoarcere la hotel pentru cină și cazare.

ZIUA 3 / 21.11.2017:  FORT DE FRANCE – SAINT PIERRE – FORT DE FRANCE 

Mic dejun. Zi liberă pentru relaxare, plajă sau excursie opţională cu dejun inclus. Însoţiţi de ghidul local, veți porni în turul panoramic al oraşului Fort de France, care cuprinde Biblioteca Schoelcher, construită în stil baroc, ce poartă numele lui Victor Schoelcher, personalitate importantă în abolirea sclaviei din Franţa colonială, Catedrala Saint-Louis, care impresionează prin înălţimea turnului cu clopot de 59 m, Fortul Saint-Louis, precum şi golful oraşului, considerat unul dintre cele mai frumoase din lume. Dejun. Itinerarul zilei va continua cu deplasarea către Saint-Pierre, supranumit “Micul Pompei al Caraibilor”, după ce a fost complet distrus de erupția vulcanului Mount Pelée în anul 1902. Veți face un tur al oraşului şi pentru a vă face o imagine mai clară asupra proporţiilor dezastrului, veți vizita Muzeul Vulcanologic. Pe drumul de întoarcere spre capitală, vă veți opri în Sainte-Marie la Muzeul Bananelor, unde veți descoperi peste 60 de tipuri de banane, printre care: banane argintii, banane Yangambi din Indonezia, Pisang Lilin sau Grand Nain. Nu în ultimul rând, veți vizita un atelier de artizanat, de unde veți putea cumpăra suveniruri. Cină și cazare.

ZIUA 4 / 22.11.2017:  FORT DE FRANCE – CAYENNE (GUYANA FRANCEZĂ)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Air France, AF 600 (08:30 / 11:40) spre Cayenne, capitala Guyanei Franceze, situată pe o fostă insulă, la gura de vărsare a râului Cayenne pe coasta Atlanticului. Înainte ca regiunea să fie descoperită de Cristofor Columb şi explorată de către spaniolul Vicente Yañez Pinzon, Guyana Franceză era populată de numeroase triburi amerindiene, cele mai importante fiind triburile Caribilor. Ulterior, regiunea guianelor, nefiind inclusă în tratatul ce delimita zonele de influență portugheză și spaniolă în America, a devenit locul de instalare al unui grup de coloniști francezi în anul 1503, rămânând până în prezent sub dominaţia Franţei. Pentru a înțelege mai bine țara, aceasta poate fi separată în două regiuni geografice: în nord o fâșie de coastă unde locuiește majoritatea populației și o pădure tropicală foarte densă și aproape inaccesibilă în partea centrală și de sud, cu înălțimi ce cresc gradual către frontiera cu Brazilia. Odată ajunși în Cayenne, ne vom întâlni cu ghidul local, care ne va însoţi în turul panoramic de oraş, în timpul căruia vom vedea Place des Palmistes, Hôtel de Ville (Primăria), construită de iezuiţi în anul 1890, Fortul Cépérou, construit în sec. al XVII-lea, Catedrala Saint-Sauveur de Cayenne și vom vizita Muzeul Alexandre Franconie şi Muzeul Culturilor Guyaneze. Transfer la Hotel Best Western 4* (sau similar) pentru cazare.

 

 

ZIUA 5 / 23.11.2017:  CAYENNE – REZERVAŢIA NATURALĂ MARAIS DE KAW – KOUROU

Mic dejun. Ne vom îndrepta în prima parte a zilei spre Rezervaţia Naturală Marais de Kaw, a doua cea mai mare rezervație naturală din Republica Franceză, care protejează peste jumătate din speciile pe cale de dispariţie din Guyana Franceză, fiind un rai pentru iubitorii de natură, care pot observa numeroase păsări, precum stârci Cocoi, egrete sau Jacana negri. Rezervaţia formată în principal dintr-o zonă mlăștinoasă de savană, irigată de Pârâul Angelique și Râul Kaw, este cunoscută ca fiind unul dintre ultimele refugii ale caimanului negru şi adăpost pentru multe specii notabile precum aligatorii roșii, caimanii gri, caimanii cu ochelari, țiparii electrici și maimuțele urlătoare din pădurile care înconjoară savana plutitoare. În ceea ce privește flora, se remarcă printre altele Bladderwort, o plantă carnivoră care prinde la rădăcinile sale organisme mici. Ne vom îmbarca pe pirogi, vase tradiţionale, lungi şi înguste, utilizate în trecut de ameridieni, în prezent o modalitate populară pentru turiştii care vor să exploreze fauna şi flora impresionantă a locului. Alături de ghidul local, care ne va ajuta în identificarea animalelor, vom descoperi rezervaţia, vom vizita satul de pescari Kaw şi vom ajunge la un lodge plutitor, un punct de observaţie al avifaunei excelent. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Kourou, oraş devenit cunoscut după înfiinţarea Agenţiei Spaţiale Europene. Cazare la Hotel Des Roches 4* (sau similar).

ZIUA 6 / 24.11.2017:  KOUROU – CENTRUL SPAŢIAL KOUROU – KOUROU  

Mic dejun. Dimineaţa va fi dedicată vizitării Centrului Spaţial Guyana şi a Muzeului Spaţiului. După independenţa Algeriei faţă de Franţa s-a pus problema construirii unui nou centru spațial francez pentru a-l înlocui pe cel din deșertul algerian, iar în anul 1964 Kourou a fost ales să găzduiască Centrul Spațial, deoarece este aproape de ecuator, este ferit de furtuni tropicale, nu se află într-o zonă seismică și are o densitate scăzută a populației. Centrul Spațial este condus de CNES (Centrul Naţional de Studii Spațiale), în colaborare cu ESA (Agenția Spațială Europeană) și Arianespace fiind singurul din lume situat aproape de ecuator, fapt care stimulează propulsia și care face ca lansarea să fie cu până la 17% mai eficientă din punct de vedere energetic faţă de celelalte centre spaţiale. Începând cu anul 1980 două treimi din sateliții comerciali ai lumii au fost lansaţi din Guyana Franceză. Vom putea vedea Centrul de control Jupiter II şi instalaţiile Ariane 5, după care vom vizita cele 7 module din Muzeul Spaţiului, şi anume: universul, cucerirea spaţiului, lansările europene, zborurile cu oameni, sateliţii, încărcăturile cu caracter aplicativ şi ştiinţific, viitorul. Dejun şi întoarcere la hotelul din Kourou. După-amiază, timp liber pentru activităţi  individuale sau pentru relaxare pe plajă. Cazare.

ZIUA 7 / 25.11.2017:  KOUROU – INSULELE DU SALUT – KOUROU

Mic dejun. Transfer în port pentru îmbarcare pe catamaranul cu care ne vom deplasa spre arhipelagul Insulelor du Salut (Insulele Salvării), un grup de 3 insule mici, de origine vulcanică, aflate la aprox. 11 km de coasta Guyanei Franceze, numite astfel, deoarece acolo s-au refugiat misionarii pentru a scăpa de ciuma de pe continent. Cele 3 insule au devenit în anul 1852 închisori, în cea mai mare parte a prizonierilor politici, precum şi a unora dintre cei mai periculoşi criminali din Franţa. Astăzi, ruinele temniţelor sunt o populară destinaţie turistică, devenind celebre după publicarea romanului “Papillon”, scris de Henri Charrière, care a fost întemniţat aici timp de 9 ani. Vom ajunge mai întâi pe Insula Royale, unde după o scurtă plimbare şi dejun, vom descoperi Insula Saint-Joseph, unde prizonierii erau în detenție solitară şi în final vom vedea (de pe catamaran) Insula Diavolului, pe care erau întemniţaţi prizonierii politici, cel mai faimos dintre aceştia fiind Alfred Dreyfus, condamnat în Franța metropolitană pentru trădare. După închiderea închisorii, majoritatea clădirilor au fost demolate pentru a face loc Hotelului des Roches, însă unele vestigii legate de acea perioadă au rămas în picioare, exemplul cel mai elocvent fiind Turnul Dreyfus, situat acolo unde râul întâlneşte oceanul. Întoarcere la hotel şi cazare.

ZIUA 8 / 26.11.2017:  KOUROU – ST. LAURENT DE MARONI – PARAMARIBO (SURINAME)   

Mic dejun. Plecare spre Paramaribo, capitala statului Suriname, port la Oceanul Atlantic, unul dintre cele mai frumoase oraşe din America de Sud, centrul oraşului făcând parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom ajunge întai la St. Laurent du Maroni, oraș aflat la graniță, unde vom vizita Camp de la Transportation, în trecut cel mai important centru penitenciar din ţară, unde vom descoperi celula celebrului Papillon. După formalităţile vamale de ieşire din Guyana Franceză, vom traversa Râul Corentyne cu feribotul pentru a ajunge în Suriname. Dejun pe parcursul drumului spre Paramaribo. La sosire, în timpul unui frumos apus de soare, vom face o inedită plimbare cu barca pe Râul Surinam, în timpul careia ne vom bucura de compania celor mai prietenoase mamifere marine, delfinii, care sunt speciali în această zonă, având burtica roz. Transfer pentru cazare la Hotel Torarica 4* (sau similar).

ZIUA 9 / 27.11.2017:  PARAMARIBO – ANAULA

Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta spre inima ţării, Provincia Sipaliwini unde vom ajunge la Anula Nature Resort, lodge situat pe malul unei insule idilice, în apropierea cataractelor Ferulassi. Acesta este înconjurat de 9 ha de pădure tropicală, în care se găsesc numeroase trasee amenajate pentru turiştii dornici de a explora insula pe cont propriu. Ne vom putea bucura de frumuseţile junglei amazoniene, cu floră și faună unice şi vom avea ocazia de a face o inedită baie într-una dintre cataractele râului. Dejun. Seara vom “face cunoștință” cu unica cultură Maroon, bucurându-ne de un spectacol cultural tradiţional, cu muzică şi dansuri. Maroons sunt descendenții sclavilor fugari, care s-au stablit în pădurea tropicală inaccesibilă o lungă perioadă de timp, care şi-au dezvoltat o cultură unică, cu influențe africane puternice. Cină şi cazare la Anula Nature Resort Lodge (sau similar).

ZIUA 10 / 28.11.2017:  ANAULA – BERG EN DAL

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita o comunitate locală, prilej cu care vom afla mai multe despre cultura africană din Suriname. Localnicii, mândri de obiceiurile lor, ne vor prezenta modul lor de viață şi ne vor face o scurtă introducere în istoria perioadei de sclavie din America de Sud. Întoarcere la lodge pentru dejun. În continuarea zilei vom pleca spre Berg en Dal Cultural River Resort, aflat în mijlocul pădurii tropicale, pe malurile râului Surinam, la aprox. 85 km de Suriname. Resortul este mediul perfect pentru a ne relaxa, natura şi cultura fiind temele majore ale activităților în și din jurul stațiunii. Datorită istoriei lungi, care începe de pe Plantaţia Berg en Dal, bogăției de povești, legende şi mituri interesante, apropierii  de Parcul Natural Brownsberg, precum și a altor atracții turistice cheie în zonă, Berg en Dal a devenit în prezent o destinaţie turistică exotică şi eco-culturală foarte căutată. Vom avea ocazia de a vedea cum comunitățile locale, cu patrimoniul lor cultural unic, sunt implicate activ în activităţile zonei şi contribuie în mare măsură la farmecul și ospitalitatea resortului. Cazare la Berg en Dal Resort (sau similar).

ZIUA 11 / 29.11.2017:  BERG EN DAL – JODEN SAVANNAH – PARAMARIBO 

Mic dejun. Ziua va debuta cu vizitarea celei mai vechi aşezări evreieşti din America de Sud, declarată  monument naţional, situată în Joden Savannah. În jurul anului 1500, în timpul Inchiziției din Portugalia și Spania, mulți evrei au fugit din Olanda și din coloniile olandeze pentru a scăpa de tortură și de condamnarea la arderea pe rug. Vom vedea ruinele sinagogii, fântâna cu apă termală și cimitirul evreiesc. În continuarea zilei vom vizita satul amerindian Redi Doti, în traducere “murdărie roșie”, o comunitate indigenă, relativ mică, localnicii fiind un amestec între caraibieni și arowak, în urma căsătoriilor dintre triburi. După dejun, vom avea oportunitatea de a înota într-un pârâu cu apa de culoarea cernelii. Această apă are proprietăţi curative, având o concentraţie ridicată de minerale. Plecare spre Paramaribo pentru cazare la Hotel Torarica 4* (sau similar).

 

ZIUA 12 / 30.11.2017:  PARAMARIBO – KAIETEUR – GEORGE TOWN (GUYANA)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre George Town, capitala Guyanei, oraș-port situat pe malul Oceanului Atlantic, la gura de vărsare a râului Demerara. Fondat de britanici în anul 1781 şi numit în onoarea regelui George al III-lea al Regatului Unit, George Town a servit o perioadă îndelungată drept capitala Guyanei Britanice, fiind în decursul timpului, de asemenea şi sub dominaţie franceză și olandeză. Arhitectura colonială unică victoriană şi olandeză se evidenţiază în centrul vechi al oraşului, multe clădiri fiind din lemn, unele dintre ele însă fiind reconstruite în urma incendiilor din anii 1945 şi 1951. Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi în turul panoramic al oraşului, prilej cu care vom vedea clădirile publice din centru, Primăria, Universitatea, Grădina Botanică, celebra piață Stabroek şi cea mai mare catedrală din lemn din lume, pe care o vom vizita. După-amiază, transfer la aeroportul local pentru zbor deasupra impresionantei Kaieteur, una dintre cele mai înalte cascade din lume, cu o cădere de 227 m, urmată de alte praguri mai mici, înălţimea totală ajungând la 251 m. Aceasta este de aprox. 4 ori mai mare decât Niagara și de 2 ori mai înaltă decât Cascada Victoria. Kaieteur este, de asemenea, printre cele mai puternice cascade din lume, cu un debit mediu de 663 m³/s. După zbor, vom admira cascada şi terestru prilej de a surprinde panorame care ne vor tăia respiraţia. Întoarcere în George Town pentru cazare la Hotel Pegasus 4* (sau similar).

ZIUA 13 / 01.12.2017:  GEORGE TOWN – PORT OF SPAIN (TRINIDAD)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Port of Spain, capitala ţării insulare Trinidad şi Tobago, situată în nordul continentului sud-american, la doar 11 km în largul coastei nord-estice a Venezuelei. Insula Trinidad a devenit iniţial colonie spaniolă la sosirea lui Cristofor Columb, după care a trecut sub dominaţie engleză. Insula Tobago a fost însă sub dominaţie spaniolă, engleză, franceză şi olandeză, de mai multe ori decât oricare altă insulă din Caraibe. În anul 1889 cele 2 insulele s-au unit, formând o ţară, iar în anul 1962 aceasta a reuşit să-şi obţină independența. Urmarea acestei istorii a rezultat comunitatea multi-culturală prezentă astăzi pe aceste insule, dominante fiind 2 grupe: negrii, urmaşi ai sclavilor aduși să lucreze pe plantațiile de bumbac și zahăr și indienii, ai căror strămoși au fost muncitorii care au emigrat din subcontinentul indian ca lucrători pe plantații. La sosire ne vom întâlni cu ghidul local, împreună cu care ne vom îndrepta spre Lacul Pitch, cel mai mare depozit natural de bitum din lume (substanţă neagră, lipicioasă şi vâscoasă, lichidă sau semi-solidă de petrol), care acoperă în jur de 40 ha, cu o adâncime de 75 m şi care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cunoscut multora ca a 8-a minune a lumii, fiind încă o sursă de uimire și de mister, lacul este principalul furnizor de bitum de pe piaţa internaţională. Asfaltul său a fost utilizat pentru a deschide drumuri și piste aeroportuare din întreaga lume, inclusiv carosabilul din fața Palatului Buckingham, Aeroportul La Guardia din New York sau Tunelul Lincoln care face legătura între New York şi New Jersey. Uneori turiştii pot merge pe suprafaţa lacului, iar în timpul sezonului ploios se formează bazine mici de apă în care localnicii fac baie. Acestea conțin niveluri ridicate de sulf, iar localnicii pretind că sunt izvoarele vieții, bune pentru a vindeca orice, de la afecţiuni ale pielii până la dureri articulare. Lacul se bucură totodată de floră şi faună bogate, pe care vom avea ocazia să le admirăm. După dejun vom vizita Centrul Natural Asa Wright, o organizaţie non-profit, care adăposteşte mai mult de 400 de specii de păsări, fiind unul dintre cele mai biodiversificate parcuri din ţară. Transfer pentru cazare la Hotel Kapok 4* (sau similar).

ZIUA 14 / 02.12.2017:  PORT OF SPAIN – TOBAGO – PORT OF SPAIN

Mic dejun. Timp liber pentru a explora pe cont propriu Insula Trinidad, pentru plajă şi cumpărături sau posibilitate de excursie opţională în Tobago. Veţi zbura aprox. 20 minute până în insula-soră mai mică, Tobago, un paradis cu plaje nealterate, oameni prietenoşi şi cu cea mai veche pădure pădure tropicală protejată din emisfera vestică, care adăposteşte peste 460 de specii diferite de păsări. Nu lăsați dimensiunile mici ale insulei să vă păcălească. Tobago are țărmuri tropicale interminabile, o zonă muntoasă care găzduiește unele dintre cele mai incredibile cascade şi recifuri tropicale de corali cu viață marină magnifică. Numele insulei provine de la derivaţia spaniolă pentru “tutun”, frunza de tutun crescând din abudență pe aceste meleaguri. Tobago a inspirat mulţi artişti, inclusiv pe scriitorul Daniel Defoe, care a descris insula în romanul lui epic “Robinson Crusoe” şi mai recent, Walt Disney a filmat aici clasicul “Swiss Family Robinson”. La sosire în Tobago, veţi fi preluaţi de ghidul local, cu care veţi face turul panoramic al insulei şi după-amiază o veţi petrece pe una dintre plajele insulei, având posibilitatea de a înota şi de a face snorkeling. Seara, zbor înapoi spre Port of Spain şi cazare.

ZIUA  15/ 03.12.2017:  PORT OF SPAIN – PARAMARIBO (SURINAME)

Mic dejun. Dimineaţa va debuta cu turul panoramic al oraşului Port of Spain care se întinde de la golful Paria până la poalele munţilor Northern Range. Vom avea ocazia să vedem case coloniale, clădirea futuristă a Academiei Naţionale de Arte, inaugurată la sfârşitul anului 2009, Grădina Botanică, una dintre cele mai vechi din Caraibe, care adăposteşte aprox. 700 de arbori, dintre care 13% sunt indigeni, Parcul Queens Savannah aflat în mijlocul oraşului, precum şi Portul Woodbrook, care găzduieşte o serie de restaurante și baruri. Dejun la un restaurant local. În continuarea zilei vom vizita un alt punct de atracţie, Mlaştina Caroni, a doua cea mai mare zonă umedă de mangrove din Trinidad şi Tobago, un sanctuar al păsărilor, frecventat de peste 100 de specii, printre care flamingo albi, egrete şi ibişi roşii – pasărea națională. În ciuda statutului său de mediu protejat, populația de păsări a scăzut semnificativ începând cu anii ‘70, ca urmare a vânătorii ilegale și poluării. După-amiază, transfer la aeroport pentru zborul spre Paramaribo unde ne vom caza la Hotel Torarica 4* (sau similar).

ZIUA 16 / 04.12.2017:  PARAMARIBO – AMSTERDAM

Mic dejun. Tur panoramic de oraş, un exemplu unic de îmbinare a stilurilor arhitecturale olandez, britanic, creol şi asiatic, care reflectă societatea multiculturală a ţării. În centrul vechi al oraşului, situat pe malul stâng al râului Suriname, vom descoperi clădiri din lemn, vom vedea Palatul Prezidenţial, Biserica Reformată, Catedrala Gotică, Fortul Zeelandia, construit în sec. al XVII-lea, unde vom vizita muzeul acestuia, vom merge în parcul public Palm Gardens şi apoi vom descoperi piaţa locală maroon. Ne vom deplasa în continuare către Fortul New Amsterdam unde vom vizita muzeul său în aer liber. Transfer la aeroport pentru zborul companiei KLM spre Amsterdam, KL 714 (19:30 / 08:15).

ZIUA 17 / 05.12.2017:  AMSTERDAM – BUCUREŞTI

Sosire la Amsterdam la ora 08:15, de unde se pleacă mai departe spre Bucureşti cu zborul KL 1373 (09:20 / 13:05).

 

TARIF: 1490 EURO + 3295 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 1140 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti, pt. 10-14 turişti, tariful se majorează cu 230 usd/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – Fort de France şi Paramaribo  – Amsterdam – Bucureşti

– transport continental cu avionul pe rutele: Fort de France – Cayenne, Paramaribo – George Town, George Town – Port of Spain, Port of Spain – Paramaribo

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 15 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi lodge-uri

– 15 mic dejunuri, 8 dejunuri şi 4 cine (conform program)

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– taxele de intrare la obiectivele menţionate în program

– ghizi locali

– conducător roman de grup

– asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. şi continentale: aprox. 190 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică

– taxa de viză şi procesare pentru Suriname: aprox. 65 euro/pers., care se achită la agenție

– taxa de viză pentru Guyana: aprox. 25 usd/pers., care se achită  la faţa locului

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– bacşişuri: 65 usd/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita cel mai târziu conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

  • excursie opţională cu dejun inclus în Trois Ilets: aprox. 70 euro/pers.
  • excursie opţională cu dejun inclus în Fort de France și Saint-Pierre: aprox. 80 euro/pers.
  • excursie opţională în Tobago: aprox. 160 usd/pers.

 

ACTE NECESARE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei