CIRCUIT 2017 – Minivacanta in Ungaria de la 299 euro -oferta expirata


CIRCUIT 2017 – Minivacanta in Ungaria de la 299 euro -oferta expirata

Minivacanta in UNGARIA

Transport cu avionul Bucuresti – Oradea

Debrecen – Budapesta – Esztergom – Visegrad – Szentendre – Holloko

Plecari: 28.06, 23.08.2017 (6 zile / 5 nopti)

 

      

 

Ziua 1: Bucuresti – Oradea – Debrecen – Budapesta

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 12:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Oradea. Sosire la ora 15:15 urmata de un scurt tur de oras in Oradea. Plecare spre Debrecen in Ungaria (75 km) unde vom face un scurt tur de oras. Debrecen este un oras cu 200.000 locuitori si o importanta comunitate de studenti. In centrul istoric al orasului se afla biserica reformata construita la inceputul secolului al XVII-lea, iar din turnul bisericii se poate admira o frumoasa panorama a orasului. Continuam drumul spre Budapesta (aprox 250 km). Sosire la Budapesta in cursul serii si cazare la hotel Park Inn by Radisson 4*.

Ziua 2: Tur de oras Budapesta – perla Dunarii

Mic dejun. Azi vom vizita Budapesta, una dintre cele mai frumoase si mai vizitate capitale din Europa. Orasul este separat in zonele Buda si Pesta de catre Dunare. Dimineata vom face un tur panoramic de aproximativ 4 ore cu ghid vorbitor de limba romana care ne va da toate detaliile despre cultura si istoria Ungariei. In timpul turului de oras vom putea admira Podul cu lanturi, cel mai frumos pod peste Dunare din Budapesta, Parlamentul – una dintre cele mai interesante cladiri legislative din Europa, Bastionul pescarilor construit in 1905 si basilica Sf. Stefan. De asemenea, ne vom opri in piata Eroilor pentru a vedea monumentul construit in 1896 pentru a comemora 1000 de ani de la sosirea maghiarilor in aceste locuri. Timp liber pentru cumparaturi sau plimbari in zona pietonala a orasului. Seara, optional, croaziera pe Dunare cu cina inclusa. Cazare la hotel Park Inn by Radisson 4*.

Ziua 3: Excursie in zona “cotul Dunarii”: Esztergom, Visegrad si Szentendre

Mic dejun. Azi vom explora o zona deosebit de pitoreasca numita “cotul Dunarii”. In aceasta zona in care Dunarea face un unghi de aproape 90 de grade, modificandu-si cursul spre sud, vom vizita trei locatii cu semnificatii diferite. Szentendre este un sat boem situat pe malul Dunarii, infiintat de sarbi in urma ocupatiei otomane de la sfarsitul secolului al XVII-lea. Dupa ce sarbii au parasit satul, acesta a fost populat de catre artistii maghiari si a devenit un loc foarte pitoresc. In Visegrad vom putea vizita fortareata construita in secolul al XIII-lea si intarita ulterior de conducatorii Ungariei; Visegrad a fost capitala Ungariei pe vremea lui Carol Robert de Anjou si a fost intarita si fortificata de Matei Corvin. De la inaltimea cetatii putem admira frumoasa priveliste oferita de valea Dunarii. Esztergom, cel de-al treilea loc pe care il vom vizita a fost capitala Ungariei intre secolele X – XIII si este in prezent sediul bisericii catolice din Ungaria. Principala atractie o reprezinta bazilica construita in secolul al XIX-lea, cea mai mare biserica din Ungaria. Seara, optional, participare la o cina traditionala cu spectacol folcloric. Cazare la hotel Park Inn by Radisson 4*.

Ziua 4: O zi de relaxare la spa (optional)

Mic dejun. Optional, va propunem sa exploram azi potentialul termal al Budapestei, petrecand cateva ore de de relaxare la baile termale Rudas. Baile Rudas au fost infiintate in secolul al XVI-lea in timpul ocupatiei otomane si ofera servicii de welness complete. Complexul termal are 6 piscine cu apa termala la diferite temperaturi, de la 160C pana la 420C, o piscina de 278 m la 290C si o zona de wellness cu alte cinci piscine, inclusiv o piscina pe acoperis. Cazare la hotel Park Inn by Radisson 4*.

Ziua 5: Excursie optionala la Hollókö si ferma fratilor Lazar

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in care vom explora traditiile maghiare la Hollókö – singurul sat din Ungaria care se afla pe lista patrimoniului UNESCO. Satul este un adevarat muzeu viu, istoria sa datand din secolul al XIII-lea. Satul, care s-a dezvoltat mai ales in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, este un exemplu remarcabil de asezare traditionala, de viata rurala asa cum era inainte de aparitia revolutiei agrare din secolul XX. Locuitorii satului, in jur de 400 de persoane fac parte din grupul etnic Palóc care are traditii distincte, costume traditionale colorate si un dialect diferit. Dupa vizita satului Hollókö, ne vom deplasa spre Gödöllő unde ne vom opri pentru pranz la ferma fratilor Lazar; aici vom asista si la un frumos spectacol de echitatie. Vom fi intampinati cu pogacele cu jumari, specialitate maghiara si pahare cu palinca de prune sau piersici. Dupa spectacolul de echitatie, vom lua masa de pranz si vom asista la un spectacol cu muzica tiganeasca traditionala. Intoarcere la Budapesta. Cazare la hotel Park Inn by Radisson 4*.

Ziua 6: Budapesta – Oradea

Mic dejun. In cursul diminetii transfer cu autocarul la Oradea pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Bucuresti. Aterizare in Bucuresti la ora 16:45.

 

Pret/ persoana (loc in camera dubla standard):

Plecare 28.06: 299 EURO

Plecare 23.08: 340 EURO

Grup minim: 25 persoane

  

 

Servicii incluse in pret:

– transport cu avionul Bucuresti – Oradea si retur cu compania BLUE AIR

– 5 nopti cazare cu mic dejun in Budapesta la hotel 4*

– transport cu autocarul conform program

– scurte tururi de oras in Oradea si Debrecen

– turul orasului Budapesta cu ghid vorbitor de limba romana

– excursie de o zi in zona “cotul Dunarii”: Visegrad, Esztergom, Szentendre

– insotitor roman de grup.

 

Nu sunt incluse:

– taxele de aeroport: 50 EURO/ persoana (pot suferi modificari)

– cateringul in timpul zborului

– biletele de intrare la obiectivele turistice

– excursiile optionale (croaziera pe Dunare, cina traditionala cu spectacol folcloric, baia Rudas, Hollókö si ferma Lazar)

– alte mese decat cele mentionate in program si bauturile la mese

– asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)

– bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandate)

 

Informatii hoteluri:

Hotel Park Inn by Radisson 4*: https://www.parkinn.com/hotel-budapest

Hotelul este situat in zona moderna a orasului Budapesta. Statia de metrou (magistrala nr. 3) este situata la 500 m distanta de hotel. Camerele moderne (aprox 22m2) sunt echipate cu: baie, uscator de par, telefon, TV satelit, intenet wifi gratuit, aer conditionat, seif, facilitati pentru preparare ceai si cafea. Punctul forte al hotelului este localizarea sa, aproape de centrul oraselului Stresa.

 

Preturi informative excursii optionale:

  • Croaziera pe Dunare cu cina inclusa: 35 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, croaziera si cina.
  • Cina traditionala cu program folcloric: 35 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul si cina cu spectcol folcloric.
  • Hollókö si ferma Lazar: 45 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Nu sunt incluse intrarile la muzeele din Hollókö.
  • Baile Rudas: 35 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, bilet de intrare la baile termale si masa de pranz.

 

Orar informativ de zbor (ore locale, compania BLUE AIR):

Bucuresti 14:15 – Oradea 15:15

Oradea 15:45 – Bucuresti 16:45

 

Informatii utile:

Termen limita de inscriere: cu 45 zile inainte de plecare. Oferta este valabila pentru un grup minim de 25 persoane participante. Pentru grup intre 24 – 20 persoane, pretul se majoreaza cu 15 Euro/ persoana. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

In cazul in care grupul minim nu se intruneste pana la data termenului limita de inscriere, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

 

Documente necesare calatoriei:

Documente necesare pentru calatorie: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

 

Transferuri din provincie la/ de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

15 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI

20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI

25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE

30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA

35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA

40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI

45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA

50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL

55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS

65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU

70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU

80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS

95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES