CIRCUIT 2017- RUSALII – GRECIA & TURCIA – autocar de la 320 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2017- RUSALII – GRECIA & TURCIA – autocar de la 320 euro – oferta expirata

Grecia & Turcia

Pergam – Kusadasi – Efes – Troia

Insula Lesvos – Insula Chios – Marea Egee

Plecari: 31.05 si 22.09.2017 – Transport cu autocarul 8 zile/ 6 nopti

 

Imbarcari: Cluj – Turda – Alba Iulia – Sibiu – Fagaras  – Brasov – Sinaia – Ploiesti – Bucuresti

 

”Lumea este o carte, iar cei care nu calatoresc nu pot citi decat o pagina din ea.” – Sf. Augustin

 

Traseu: Bucuresti – Veliko Tarnovo – Canakkale – Troia – Ayvalik – Lesvos – Chios – Kusadasi – Izmir – Bergama – Edirne

 

Ziua 1: BUCURESTI – RUSE (60 km)

Intalnire in fata Garii de Nord la ora 22.30 si plecare la ora 23:00 din Bucuresti cu autocarul pe traseul: Calugareni – Giurgiu – Ruse.

Ziua 2: VELIKO TARNOVO – EDIRNE – CANAKKALE – TROIA – AYVALIK (730 km)

Calatorim noaptea pe ruta Veliko Tarnovo – Edirne – Canakkale – Ayvalik. Vom ajunge in Turcia in cursul diminetii, in functie de formalitatile vamale. Traversam Bosforul cu vaporul la Eceabat – Canakkale, iar dupa un scurt popas la Troia, unde istoria ne poarta la razboiul relatat de Homer: la regele Priam, frumoasa Elena si la viteazul Ahile, ne continuam drumul pe coasta marii Egee spre Ayvalik,  oras situat pe malul nord-vestic al Marii Egee, in apropierea insulei grecesti Lesvos. In cursul pranzului, sosire si cazare la hotel 3* in Ayvalik. Timp liber pentru odihna. Seara recomandam plimbarea si cina pe faleza.

ZIUA 3: AYVALIK  – LESVOSMYTILINI –AYVALIK

Mic dejun. Vom pleca spre Insula Lesvos (Grecia), patria poetei Sappho si a bauturii ouzo, cea de-a treia insula ca marime in Grecia. Traversand cu vaporul pe Marea Egee ajungem in Mytilini, capitala – port a insulei, unde suntem preluati de un autocar local, care ne va conduce la Manastirile Sf. Rafael si Taxiarchis (Arhanghelul Mihail – protectorul insulei). In cursul dupa-amiezii ne intoarcem in portul Mytilini, pentru shopping, masa si vizitarea zonei centrale a orasului. Traversare cu vaporul inapoi in Turcia. Seara cazare la acelasi hotel in Ayvalik.

Ziua 4: AYVALIK – CESME – CHIOS (250 km)

Mic dejun. Dimineata devreme, ne vom indrepta catre portul Cesme unde, dupa controlul politiei de frontiera, ne imbarcam pe vapor pentru a traversa spre insula Chios in Grecia. Astazi vom descoperi Insula Chios, panoramic, dar si pietonal, vizitand pe traseu: capitala insulei, cartierul aristrocrat genovez Kampos, Castrul Antic, Biblioteca Korai, Morile de vant Tampakika, “Noua Manastrire” din secolul XI (monument UNESCO), satul Pyrgi unde se produce renumita mastica de Chios, Mavra Volia una dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei, satul medieval Olimpi si pestera Sikia (are o vechime de peste 150 de secole). Seara cazare la hotel 3* in insula Chios. Recomandam cina la o taverna greceasca.

Ziua 4: CHIOS – CESME – KUSADASI

Dupa micul dejun, ne vom deplasa in portul Chios, pentru controlul vamal si in continuare traversam cu vaporul inapoi in Turcia prin portul Cesme. Dupa debarcare, continuam drumul spre Kusadasi. In cursul pranzului ajungem si ne cazam la hotel 3* in Kusadasi si vom avea timp liber la dispozitie in statiune, unde vom putea admira: Ruinele fortaretei antice (secolul XV), Insula Porumbelului, strazile inguste, precum Barlar Sokak (Strada Barurilor) si zona comerciala.

Ziua 6: KUSADASI – EFES – CASA FECIOAREI MARIA (optional)

Mic dejun. Timp liber in Kusadasi (shopping, plimbari pe malul marii) sau optional vizita la Efes, unul din cele mai faimoase si bogate orase ale antichitatii. Vom putea admira ruinele vechiului oras si ale Templului lui Artemis (una din cele 7 minuni ale lumii), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librarie a lui Celsius si marele Amfiteatru. Dupa – amiaza vizitam casa Fecioarei Maria – conform relatarilor, este socotit locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. In continuare vizitam Templul Zeitei Artemis, considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii. (pret: 45 EURO/ persoana). Cazare la acelasi hotel.

ZIUA 7: KUSADASI – IZMIR – CANAKKALE (450 km)

Dupa micul dejun. Dimineata devreme, pornim spre nord si vom merge sa descoperim Izmirul, al treilea oras ca marime din Turcia, admirand panoramic Kadifekale – Fortareata de Catifea, Karsiyaka unul dintre centrele rezidentiale ale orasului si veti petrece putin timp si in Kemeralti cel mai mare bazar din regiunea Marii Egee. Dupa amiaza, ne vom indrepta catre Pergamon (Bergama), centru cultural important in Grecia antica si Imperiul Roman, precum si locul unde a fost inventat pergamentul. Vizitam Acropola, Templul lui Traian situat maiestuos pe o colina cu o panorama plina asupra orasului, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionysos. In cursul serii ajungem la Canakkale. Seara cazare pe malul Bosforului la Canakkale, hotel 3*.

Ziua 8: CANAKKALE – BUCURESTI  (710 km)

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecare spre Bucuresti. Vom face un scurt popas in Edirne (vizita la Moscheea Selimiye), vom traversa Bulgaria si ajungem in Bucuresti in cursul noptii, in functie de formalitatile vamale si trafic.

 

Pret/persoana: 320 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 150 EURO; Al treilea adult in camera: 275 EURO

Copil 2 – 14 ani: 199 EURO

*Oferta este valabila pentru grup minim 35 persoane

 

Suplimente pentru imbarcari din tara:
Oras Locul de imbarcare Ora de imbarcare Supliment dus-intors
Cluj Sala Sporturilor 13.00 45 EURO
Turda Autogara Vest 14.30 45 EURO
Alba Iulia Benzinarie la iesire din localitate 15.00 45 EURO
Sibiu Benzinarie la iesire din localitate 18.00 45 EURO
Brasov Mc Donalds spre Bucuresti 19.30 45 EURO
Sinaia La iesirile din localitate 20.30 35 EURO
Ploiesti Benzinarie Petrom langa Metro 21.30 25 EURO
Se pot realiza transferuri pentru minim doua persoane din: Satu Mare, Baia Mare, Zalau, Medias, Tg Mures.

 

SERVICII INCLUSE

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 6 nopti cazare cu mic dejun dupa cum urmeaza: 2 nopti Ayvalik, 1 noapte Chios, 2 nopti Kusadasi, 1 noapte Canakkale;
 • excursiile si vizitele mentionate ca incluse in programul turistic;
 • insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE

 • biletele pentru cele trei traversari cu vaporul la Canakkale – Bosfor dus/intors, Ayvalik-Lesbos-Ayvalik, Cesme-Chios-Cesme: total 70 EURO/ persoana (se achita insotitorului de grup, la plecarea in circuit);
 • intrarile la obiectivele turistice;
 • excursia optionala la Efes – Casa Fecioarei Maria si – Templul Zeitei Artemis. (numar minim de participanti – 20 persoane)
 • bacsisuri (se practica in Turcia): 10 EURO/ persoana, se achita insotitorului de grup;
 • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie.

GRUP MINIM: 35 PERSOANE

 • Pentru un grup de 30-34 persoane, tariful se majoreaza cu 15 EURO / persoana
 • Pentru un grup de 25-29 persoane, tariful se majoreaza cu 30 EURO / persoana

CONDITII DE RETRAGERE: