CIRCUIT 2018-2019 PERU de la 1895 euro


CIRCUIT 2018-2019 PERU de la 1895 euro

Lima –Cusco – Valea Urubamba – Machu Picchu – Puno – Lacul Titicaca

 

 

Program

 Ziua 1. București – Lima
Întâlnire în aeroportul Otopeni. Începem călătoria spre America Latină.

 Ziua 2. Lima
Sosire în Lima. Ne întâlnim cu reprezentantul local, apoi vom fi transferați la hotel. Începem ziua cu un tur prin Lima, pentru a vedea panoramic principalele atracții. Vizităm Districtul Miraflores, Plaza de Armas – centrul istoric al orașului în care se află cele mai importante monumente istorice, printre care o fântână din bronz datând din 1650. Vedem apoi Biserica San Francisco, constuită în 1674, Catedrala din Lima, construită în 1564, renumită pentru capela de fildeș în stil baroc – La Imaculada – și pentru mormântul lui Francisco Pizarro, cuceritorul Peru-ului. La finalul turului vizităm Muzeul Larco Herreraunde putem admira exponate extrem de valoroase, artefacte din metale și pietre prețioase.

 Ziua 3. Lima – Cusco – Valea Urubamba
Dis –de – dimineață avem transfer la Aeroportul din Lima, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Cusco, având transferul la hotel asigurat. Mergem într-o excursie în Urubamba – Valea Sacră Incașă, poziționată între localitățile Ollantaytambo și Pisac. Aceasă zonă conține mai multe ruine incașe și nu numai. Vedem porțiuni din Inca Trail – străvechiul sistem incaș de drumuri care traversa Munții Anzi trecând peste înălțimi de 5.000 de metri și lega capitala Ecuadorului, Qioto, de Santiago de Chile. Cazare în Cusco.

 Ziua 4. Valea Urubamba – Machu Picchu
În cursul dimineții avem transfer la Gara Ollantaytambo, de unde ne îmbarcăm în trenul din Ollantaytambo pentru a călători spre Aguas Calientes. Ajunși aici, vom avea transferul la hotel.

 Ziua 5. Machu Picchu – Cusco
Astăzi ne concentrăm atenția asupra cetății incașe Machu Picchu, unde vom admira peste 140 de construcții. Zona principală a cetății se numește ”Zona Sacră”, iar aici vedem Intihuatana – ceasul solar incaș, Templul Celor Trei Ferestre – cu cele trei ferestre de formă trapezoidală prin care soarele
pătrunde pentru a lumina piața sacră aflată în spate, Templul Soarelui – construit în formă de turn circular, dedicat zeului Inti (zeul soare, principalul zeu din mitologia incașă) și Templul Condorului. Un alt punct de interes este Zona Rezidențială (sau Zona Populară) unde se aflau casele membrilor clasei de jos, dar și depozitele de grâne. Nu departe, se află Zona Regală, unde se păstrează încă un șir de case cu ziduri roșiatice, în care locuiau Amautas – persoanele înțelepte. Tot aici vedem încăperile de formă trapezoidală, unde locuiau Nustas – prințesele. Cazare în Cusco.

 Ziua 6. Cusco
Ne concentrăm pe un tur al orașului Cusco, acesta incluzând Plaza de Armas – Huacapayta. Aici se alfă o celebră catedrală și se pot admira construcții coloniale ridicate pe fundațiile undor vechi ziduri incașe. Principalele atracții: Catedrala din Cusco, Templul Coricancha, Vizita siturilor Tambomachay, Puca Pucara, Qenqo și Sacsayhuaman.

 Ziua 7. Cusco – Puno
În drumul spre Puno, vom vizita Biserica Andahuaylillas – Capela Sixtină a Americii de Sud; Raqchi – Templul zeului Wiracocha și La Raya – punct de maximă altitudine de pe traseu. Nu e de ocolit Pukara –un sit arheologic precolonial unde se observă piramide de mari dimensiuni. Tot aici găsim ceramica tradițională numită Torito de Pukara.

 Ziua 8. Puno – Lacul Titicaca – Puno
Ne așteaptă o minunată croazieră pe Lacul Titicaca. Vom vedea celebrele insule Uros, unde tradițiile etnicilor quechuas sunt neatinse. Urmează o debarcare pe Insula Taquille, unde, dacă ne încumetăm să urcăm 600 de trepte, putem savura priveliștea lacului străjuit de minti. Îi vom cunoaște pe localnicii din Santa Maria Llachon și vom asista la o tradiție locala: Pachamanca – o metodă de preparare a cărnii, peștelui și cartofilor, utilizând cuptoare subterane.

 Ziua 9. Plecare din Puno
După micul dejun, vom fi transferați de la hotel la Aeroportul din Puno. Zbor intern Puno – Lima. Zbor internațional Lima – București.

 10. Sosire in București
De la 1895 €
+ 499 euro (taxe de aeroport)

10 zile – Avion

DATE DE PLECARE 2018:
02.09; 12.11; 10.12

DATE DE PLECARE 2019:
22.01; 12.03; 04.06

PREŢUL INCLUDE:
• Bilet de avion Bucuresti –Lima – Bucureşti retur, zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica);
• Taxele de aeroport ;
• Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
• 8 nopţi de cazare în hoteluri de 3-4*;
• 8 mic dejunuri + 3 prânzuri;
• Bilet de avion Lima – Cusco
• Bilet de avion Puno – Lima
• Bilet de tren pe ruta Ollantaytambo – Aguas Calientes;
• Bilet de tren Aguas Calientes – Cusco;
• Tur de Lima, Cusco;
• Vizită Machu Picchu;
• Croazieră pe Lacul Titicaca;
• Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
• Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program ;
• Asigurare medicală de călătorie şi storno;
• Ghizi locali;
• Conducător de grup român.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ

• Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);
• Excursiile opţionale pentru grup minim de 15 persoane;
• Alte servicii decât cele menţionate în program;
• Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).