CIRCUIT 2018 avion GERMANIA de la 985 euro


CIRCUIT 2018 avion GERMANIA de la 985 euro

Frankfurt – Valea Rinului – Wurzburg – Rottingen – Rothenburg – Nordlingen – Donauworth – Augsburg – Munchen – Garmish-Partenkirchen – Ettal – Oberammergau – Fussen – Neuschwanstein – Linderhof – Rottenbuch – Lindau – Lacul Konstanz – Pădurea Neagră – Freiburg – Heidelberg

 

Perioada: 06.07 – 15.07.2018

Ziua 1 / 06.07.2018: Bucureşti – Frankfurt
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 04:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa, LH 1423 (06:15 / 07:45). Odată sosiţi în Frankfurt ne vom întâlni cu ghidul local alături de care vom porni în turul panoramic al oraşului care este astăzi un important centru financiar, dar care are şi o deosebită importanţă istorică, fiind creat de Napoleon, în timpul căruia a înflorit mai mult ca niciodată. În timpul turului vom avea prilejul de a admira Primăria (locul marilor încoronări), Historische Otzeile, Goethehous etc. Cazare în zona Frankfurt.

Ziua 2 / 07.07.2018: Frankfurt – Valea Rinului – Wurzburg (240 km)
Mic dejun. Astăzi vom face o croazieră foarte frumoasă de-a lungul văii Rinului, prilej de a admira dealurile abrupte acoperite cu viţă de vie, aşezări romantice, castele medievale bine conservate şi vestită stânca Lorelei care, conform legendei, ademenea prin cântecele sale ambarcaţiuni ai căror marinari sfârşeau în mod tragic izbindu-se de stâncă. Ne vom îmbarca la Boppard şi vom debarca în Rudesheim, loc în care ne va aștepta autocarul pentru continuarea călătoriei. Vom avea timp de a descoperi fermecătorul Rudesheim, cunoscut prin celebra stradă pietruită Drosselgasse, un sat viticol tipic, cu numeroase restaurante şi taverne, unde vom avea prilejul de a lua dejunul şi de a cumpăra suveniruri. După-amiază ne vom îndrepta către Wurzburg, oraş înfiinţat în sec. al VIII-lea ca episcopie, cu o lungă istorie legată de generaţiile de prinţi-episcopi care s-au aflat la conducerea sa. Cazare în Wurzburg.

Ziua 3 / 08.07.2018: Wurzburg – Rottingen – Rothenburg (60 km)
Mic dejun. Vom porni în explorarea oraşului celor 100 de biserici, care a fost întotdeauna şi un centru important al producţiei şi comercializării vinului. Vom avea prilejul de a admira Reşedinţa, un superb palat baroc (dacă se doreşte se va putea vizita interiorul), Catedrala romanică cu Capela Schonborn, Marktplatz cu Capela Fecioarei, statuia Sf. Kilian, patronul oraşului, vechiul pod Main, de unde se deschide o privelişte minunată către casele pictate în culori pastel, amplasate de-o parte şi de alta de-a lungul râului Main şi către viile care înconjoară oraşul. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Rottingen, bine cunoscut pentru cei 2 km de cadrane solare, unica “cale” cu 25 de mecanisme ale ceasurilor solare. Vom ajunge apoi în frumosul orăşel medieval Rothenburg, oraşul lui Moş Crăciun, devenit întruchiparea trecutului romantic al Germaniei. Acesta este unul dintre cele mai renumite oraşe medievale din Germania, un adevărat muzeu în aer liber pe care Walt Disney l-a folosit ca sursă de inspiraţie pentru oraşul lui Pinocchio. Vom face un tur pietonal împreună cu însoţitorul de grup, prilej cu care vom admira Biserica Sf. Iacob din sec. XIV-XV, Piaţa centrală cu Primăria (combinaţie de stiluri renascentist și gotic), cel mai îndrăgit şi fotografiat loc, Plonlein, o frumoasă piaţă triunghiulară şi nu în ultimul rând, Muzeul Crăciunului. Vă recomandăm pentru dejun specialităţile franconiene, stropite cu un vin specific zonei. Cazare în Rothenburg.

Ziua 4 / 09.07.2018: Rothenburg – Nordlingen – Donauworth – Augsburg (160 km)
Mic dejun. Itinerarul zilei va trece prin frumoasele orăşele presărate de-a lungul Drumului Romantic. Prima oprire va fi în Feuchtwangen, celebru pentru parcul său naţional şi Biserica St. Gheorghe, cu renumitul său turn „Daniel”. Următoarea urbe prin care vom trece, Dinkelsbühl, este parcă venită din epoci apuse, înconjurată de ziduri întrerupte de nu mai puţin de 16 turnuri. Casele din oraşul medieval sunt mici, cu străzi pietruite înguste, pline de cârciumi. În fiecare lună august, pe un câmp de lângă Dinkelsbühl se desfăşoară Summer Breeze, unul dintre cele mai mari festivaluri de rock. Vom ajunge apoi în oraşul Nordlingen, care pe lângă farmecul său istoric medieval incontestabil, are şi o poziţie care atrage ca un magnet fiind situat în interiorul craterului Ries, un crater cu diametrul de 25 km, format în urma căderii unui meteorit în urmă cu aprox. 15 milioane de ani. Din turnul înalt de 90 m al Bisericii Sf. Gheorghe se zăreşte tot craterul cu cele aproape 100 de aşezări. În anul 1970, NASA a decis ca toţi cei 14 astronauţi ai misiunii Apolo 14 să vină aici pentru acomodarea cu peisajul parcă desprins de pe Lună. Ne vom îndrepta apoi către „Perla Dunării bavareze“, Donauworth, unul dintre cele mai mari oraşe din Bavaria care se află la jumătatea Drumului Romantic, într-un cadru medieval unic, de o frumuseţe izbitoare. În finalul zilei vom ajunge în Augsburg, unul dintre cele mai vechi oraşe din Germania, capabile să afişeze atât splendoarea vechii cât şi a actualei Germanii. Istoria oraşului începe acum mai bine de 2000 ani când a fost ridicat de împăratul roman Augustus. Bogăţia burgheză este reflectată în Sala de Aur din clădirea primăriei sau în fântânile de pe Maximilianstrasse, iar în catedrala romano-gotică din oraş vom vedea cele mai vechi vitralii de sticlă din Germania. Cazare în Augsburg.

Ziua 5 / 10.07.2018: Augsburg – Munchen (80 km)
Mic dejun. Plecare spre Munchen unde vom descoperi istoria fascinantă a oraşului, numit şi “capitala secretă” a Germaniei, situat la nord de Alpii Bavarezi, pe Râul Isar, al treilea oraş ca mărime al Germaniei. Împreună cu însoţitorul de grup vom face un tur pietonal care va include Marienplatz, numită aşa după coloana cu statuia Fecioarei Maria din centrul piaţetei, noua şi vechea primărie, atrăgătoare prin turnurile sale. În turnul principal al primăriei noi este adăpostit mecanismul-ceas, acţionat la anumite ore, cu statuete şi clopoţei, care mişcă aceste figurine antrenate în scene medievale. Turul va include şi Peterskirche (biserica Sf. Petru), cea mai veche biserică din centrul Munchenului şi cea mai frumoasă catedrală din centrul oraşului, Frauenkirche faimoasă prin arhitectura să spectaculoasa medievală din sec. al XV-lea. Cazare în Munchen.

Ziua 6 / 11.07.2018: Munchen – Garmish-Partenkirchen – Ettal – Oberammergau – Fussen (160 km)
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Garmisch-Partenkirchen, o staţiune montană bavareză dar şi un loc al relaxării şi al petrecerii timpului liber, având în vedere că este şi o renumită staţiune balneo-climaterică, localizată la poalele muntelui Zugspitze, cel mai înalt munte din Germania. Bavaria are o tradiţie lungă în decorarea clădirilor cu picturi religioase sau istorice, multe dintre clădirile pe care le vom întâlni în Garmisch-Partenkirchen fiind decorate cu astfel de picturi murale care sfidează trecerea timpului de secole. Opţional, pentru că vom fi la poalele celui mai înalt munte din Germania, “Top of Germany”, cum îi spun germanii, o ascensiune cu Zugspitzbahn-ul şi cu telecabina care duc până în vârf, va deveni un imperativ de neocolit, ţinând cont de panorama impresionantă pe care o oferă vârfurile munţilor din 4 ţări: Austria, Germania, Elveţia şi Germania. Orice privelişte din vârful unui munte este copleşitoare, dar o întindere atât de mare de vârfuri muntoase merită a fi admirată chiar şi de cei care s-au extaziat pe Jungfrauhof în Elveţia sau pe Mont Blanc în Franţa. Puteţi trăi experienţa de a trece graniţa în Austria chiar pe vârf, puteţi avea o experienţă de neuitat ajungând cu o altă telecabina la Gheţarul Zugspitze care se află la 300 de metri sub vârf, sau puteţi să vă relaxaţi în “complexul” cocoţat în vârful muntelui, care arată ca o staţie lunară, cu magazine de suveniruri, cu restaurante şi chiar cu un mic muzeu. După această experienţă fantastică, ne vom îndrepta spre Ettal, unde vom face o scurtă oprire la mănăstirea benedictină cu acelaşi nume, a cărei piatra de temelie a fost pusă în anul 1330. Călugării din această mănăstire îşi produc singuri cele necesare traiului zilnic, aici funcţionând o fabrică de brânzeturi, una de bere, o distilarie, o mică brutărie, dar şi un magazin unde se vând produsele preparate aici, precum lichioruri, bomboane de ciocolată umplute cu lichior, diverse tipuri de bere, ceaiuri etc. Vom pleca apoi spre Oberammergau, un orăşel pitoresc de munte, care este practic un muzeu în aer liber, faimos datorită sculpturilor în lemn răspândite pe străduţele sale, localitatea fiind faimoasă pentru tăietorii şi artiştii lemnului, dar mai ales datorită caselor pictate cu scene biblice sau din basme, numite Luftmalerei. În final vom ajunge la Fussen, cunoscut şi ca punct terminus în sudul Drumului Romantic, al cărui patron spiritual este Sfântul Mang, ale cărui rămăşiţe sunt păstrate în basilica care-i poartă numele. Vom vedea că în Basilica St. Mang se găseşte şi cea mai veche fresca din întreaga Germanie, care datează din anul 980. Cazare în Fussen.

Ziua 7 / 12.07.2018: Fussen – Neuschwanstein – Linderhof – Rottenbuch – Fussen (120 km)
Mic dejun. Timp liber sau opţional excursie de 1 zi în care veţi avea prilejul de a vă apropia de tărâmul basmelor, vizitând cele mai frumoase castele ale Bavariei. Veţi vizita Castelul Neuschwanstein, unul dintre cele mai vizitate castele din Germania şi cu siguranţă, una dintre marile atracţii turistice europene, aflându-se pe lista celor 21 de finaliste pentru “Cele 7 minuni noi ale lumii” care atrage anual aprox. 1,3 milioane de vizitatori. Regele „nebun” al Bavariei, Ludwing al II-lea, ajuns ultimul rege al Bavariei la numai 18 ani, iubitor al muzicii lui Wagner, fascinat de lumea fantastică creată de acesta în opera „Lohengrin”, obsedat de epopeele romantice cu accente cavalereşti, a construit acest castel cu grandoare de basm într-o imitaţie fantastică a unui castel medieval, înfăţişarea finală fiind cea a unei construcţii romantice impunătoare, cu interioare spectaculoase. Castelul este construit pe un deal accidentat în vârful unei stânci abrupte având ca fundal Alpii Bavarezi şi Lacul Alpsee. Acesta a fost dedicat lui Richard Wagner, regele dorindu-şi să reînvie legenda „regelui lebădă”, ceea ce se pare că a reuşit. Castelul Neuschwanstein a folosit drept model pentru Castelul Frumoasei Adormite construit la Disneyland. Veţi păşi în continuare pe tărâmul basmelor vizitând Castelul Hohenschwangau, situat într-un loc splendid, în mijlocul unei păduri şi în apropierea lacului, menţionat oficial în sec. al XII-lea, suferind de-a lungul timpului numeroase transformări, dar scăpând ca prin farmec de distrugerile celor două războaie mondiale. Este cunoscut ca fiind locul unde a crescut regele Ludwig al II-lea şi i se spune pe drept “castelul din poveşti”. Castelul nu beneficiază doar de o arhitectură fantastică dar şi de un amplasament într-un loc feeric. Toată viaţa regelui a fost marcată de clipele fericite petrecute în copilărie în acest castel, fiind atras de măreţia munţilor dar şi de admiraţia faţă de misteriosul „cavaler lebădă” din opera lui Wagner. Veţi vedea că pe acoperişul castelului se află o statuie impresionantă a unei lebede, iar în interior se află pianul la care cânta Wagner. În continuarea zilei vă veţi îndrepta spre Castelul Linderhof, care a fost clădit tot de Ludovic al II-lea, regele bavarez care s-a ocupat prea puţin de problemele politice şi de stat dar care în schimb, prin felul său visător, iubitor de arte frumoase, a construit castele. Acest castel, spre deosebire de celelalte, cel puţin pe dinafară, aduce mai degrabă cu o casă boiereasca, o vilă foarte luxoasă, cu o arhitectură bogată în detalii, cu faţada în stil baroc şi cu influenţe franceze, construit numai din piatră albă, cu multe statui situate atât la uşile de la intrare cât şi deasupra lor. Acest micuţ palat este de fapt, singura sa creaţie terminată în totalitate de-a lungul vieţii sale şi este locul unde a trăit cel mai mult, fiind totodată şi un fel de refugiu pentru sărmanul rege singuratic. De la castel veţi coborî câteva trepte spre grădinile care se deschid într-o panoramă de excepţie, un tablou de poveste, cu o frumoasă fântână care are în fundal copleşitorii munţi stâncoşi. În spatele castelului vă va întâmpina un alt peisaj desprins dintr-un basm al copilăriei, o cascadă, ce curge în trepte, de o parte şi de alta fiind ornată cu statui. Castelul emana opulenţă şi eleganţă, fiind inspirat de inconfundabilul stil rococo, din perioada regelui Franţei, Ludovic al XIV-lea, faţă de care regele bavarez a avut o mare afinitate. Pe drumul de întoarcere către Fussen, vă veţi opri în Rottenbuch, remarcabil datorită mănăstirii cu acelaşi nume, ce datează din anul 1073, o capodoperă arhitecturală, apreciată în special pentru interioarele sale, devenita simbolul oraşului. O altă biserică pe care o veţi vedea este biserica Wieskirche, deosebită pentru extravaganţa interioarelor sale decorate în stil rococo. În plus, conform mărturiilor creştinilor din acea perioadă, în anul 1738, la 8 ani de la construcţia sa, statuia de lemn ce îl reprezenta pe Iisus biciuit, s-a umplut de lacrimi, un miracol pentru care din acel moment, biserica a devenit loc de pelerinaj. Seara vă veţi întoarce pentru cazare în Fussen.

Ziua 8 / 13.07.2018: Fussen – Lindau – Lacul Konstanz (110 km)
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Lindau, o perlă în Bodensee, cu străduţe cochete, pavate cu pietre, flancate de clădiri vechi, pe care-o vom descoperi într-un tur pietonal. Vom merge pe Maximilianstrasse, principala strada pietonală, cu clădiri din secolele XVI – XVII, ale căror faţade sunt pictate, iar ferestrele frumos ornamentate, vom vedea Primăria veche, o clădire superbă, construită între anii 1422-1436 în stil gotic şi readaptată stilului renascentist între anii 1536-1578, a cărei faţadă este pictată cu scene din istoria oraşului. Vom continua plimbarea pe Cramergasse, în capătul căreia se află Marktplatz, cea mai frumoasă piaţă a oraşului, în centrul căreia se afla Fântâna lui Neptun, după care ne vom opri la Biserica Sf. Ştefan şi la Catedrala Maicii Domnului. Ne vom deplasa în continuare spre Lacul Konstanz, prilej de a admira peisajul mirific de-a lungul lacului situat între Germania, Elveţia şi Austria. Cazare în zona lacului Konstanz.

Ziua 09 / 14.07.2018: Lacul Konstanz – Pădurea Neagră – Freiburg – Heidelberg (350 km)
Mic dejun. Itinerariul zilei ne va purta spre Pădurea Neagră, unde se găsesc izvoarele Dunării, denumirea pădurii provenind de la brazii negri şi denşi de pe pantele superioare, care oferă un peisaj atractiv. Aici vom vedea o casă celebră, datorită faptului că pe faţada sa, se află cel mai mare ceas cu cuc. Ne vom deplasa în continuare spre Freiburg, un frumos orăşel medieval, vechi centru universitar situat între Pădurea Neagră şi podgoriile Rinului, unde se află, de asemenea şi una dintre cele mai pitoreşti pieţe în aer liber din Germania.

Oraşul se află pe Drumul Vinului Baden şi Drumul verde “Route Verte”, un drum turistic care face legătura între Munţii Vosges, din Alsacia şi Pădurea Neagră. Freiburgul este recunoscut pentru micile industrii precum cea a sticlei şi a ceasurilor şi nu în ultimul rând pentru câteva preparate culinare fără pereche, faimoase fiind celebrele prăjituri cu cireşe. Freiburgul este considerat şi “cel mai cald” oraş din Germania, renumit pentru „Bächle”, micile şuvoaie de apă ce izvorăsc prin tot oraşul şi care curg de-a lungul străzilor şi aleilor. Orăşelul este de asemenea renumit pentru catedrala sa, un exemplu minunat de artă gotică târzie. Vom pleca apoi spre Heidelberg, situat la marginea pădurii Odenwald, oraş care este la fel ca şi Râul Rin, întruchiparea romantismului german. Cazare în Heidelberg.

Ziua 10/ 15.07.208: Heidelberg – Frankfurt (85 km)
Mic dejun. Zi dedicată Heidelbergului, oraş înnobilat cu un farmec aparte, de care ne vom convinge într-un tur pietonal al oraşului vechi, prilej cu care vom admira impresionanta construcţie renascentistă ce găzduieşte cea mai veche universitate care datează din anul 1386, Biserica Sfântului Duh, edificiu construit în stil gotic târziu şi Podul vechi, un alt simbol al oraşului. Vom avea timp liber la dispoziţie pentru dejun, pentru ultimele cumpărături şi pentru vizite individuale. Cei care doresc pot urca până la impunătorul castel din sec. al XV-lea, unul dintre cele mai importante monumente culturale din Germania. În jurul orei 16:00, transfer la aeroportul din Frankfurt pentru plecarea spre Bucureşti cu zborul LH 1422 (20:30 / 23:45).

TARIF: 985 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 280 EURO

TARIFUL INCLUDE:
– transport cu avionul Bucureşti – Frankfurt – Bucureşti cu compania Lufthansa
– 9 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* şi 3*
– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
– taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele, etc.
– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
– croaziera pe Rin aprox. 2 ore şi jumătate
– conducător român de grup
– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
TARIFUL NU INCLUDE:
– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 175 euro, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
– taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
– taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
– bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se achită conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
– excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• ascensiune cu Zugspitzbahn-ul şi cu telecabina: aprox. 27 euro/pers. (se va plăti la fața locului)
• excursie la castelele bavareze cu însoțitorul de grup: aprox. 30 euro/pers. (intrările la castele se plătesc la fața locului)
– asigurarea medicală
– asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)