CIRCUIT 2018 avion SPANIA MAURA si MAROC de la 463 euro


CIRCUIT 2018 avion SPANIA MAURA si MAROC de la 463 euro

Spania Maura și Maroc

În această călătorie avem ocazia să descoperim:

Granada – Gibraltar – Fes – Marrakesh – Casablanca – Rabat 

Sevilla – Cordoba – Malaga

Program

 

 

 • Ziua 1. București – Malaga

Călătoria noastră începe pe Aeroportul Henri Coandă, unde, după formalitățile vamale, ne îmbarcăm pentru Malaga. După aterizare, ne imbarcam in autocarul de transfer si ne îndreptăm spre hotelul nostru. Vom admira în trecere peisajul spectaculos de la țărmul Marii Alboran. Malaga este un oraș portuar aflat în sudul Spaniei, fiind recunoscut pentru că aici se află casa natală a lui Picasso și Plaza de Toros, o uriașă arenă de coridă si simbol al Spaniei, încă din anul 1876. Drumul este brăzdat de comori vizuale, iar la capătul acestuia urmează o seară de relaxare în așteptarea zilei ce urmează. Cazare zona Malaga.

 

 • Ziua 2. Malaga – Granada – Gibraltar – Algeciras

Granada, căreia i se spune „tărâmul celor o mie de castele”. Obiectivul central este Palatul Alhambra, „o perlă bătută în smaralde” asa cum poeții au descris acest loc. O scrisoare de dragoste a Andaluziei către stilul maur, complexul este format din Palatul Nasrid, Alcazaba, Palatul Carlos V și Generalife și face parte din Patrimoniul UNESCO. De la înălțimea sa se pot admira înzăpeziții Munți Sierra Nevada, dar și Marea Alboran. Cu greu ne lăsăm duși din magia dantelată a palatului și revenim la autocar pentru a ne relua incursiunea în cultura spaniolă. Ne indreptam spre hotelul nostru din Algeciras. Cazare si program liber.

Optional, va propunem excursie in Gibraltar, teritoriu britanic superb asamblat la poalele stancii omonime. In Upper Rock, unde se urca (contra cost) cu microbuzele locale, exista macaci care incanta micii vizitatori, iar pasionatii de shopping, zona comerciala este un adevarat paradis.  Intoarcere la hotel. Cazare in Algeciras.

 

 • Ziua 3. Algeciras – Fes

Dupa micul dejun, traversam in Africa cu destinatia Fes, al doilea oraș ca mărime din Maroc regăsindu-se printre cele mai vizitate și populare orașe. Entuziasmul și curiozitatea ne sunt stârnite încă de la prima vedere, așa că ne pregătim temeinic pentru ziua următoare, în care vom cutreiera centrul vechi Medina căutând cele mai populare atracții, buticurile pline de culoare și miresmele culinare alese. Cazare si cina la hotel in Fes.

 

 • Ziua 4. Fes

Explorăm Medina, unul dintre cele mai înfloritoare centre medievale din lume, într-un tur ghidat al orașului Fes, fostă capitală și orașul simbol al Marocului. Vizităm Palatul Regal cu ale sale decorațiuni comlexe caracteristice Marocului și pornim pe străduțele inguste și întortocheate în căutarea fascinantelor și faimoaselor bazine cu vopsea aflate în zona Pieței Seffarine, acestea datând din secolul al XI-lea și fiind folosite și azi pentru vopsirea pieilor de animale. Află chiar de la localnici despre procesul complex de tăbăcire și vopsire, apoi cutreieră aleile bazarului în căutarea de suveniruri, lucrate cu grijă de către artizani și a deliciilor culinare tradiționale. Ne vom îndrăgosti cu siguranță de Fes și atmosfera sa de poveste.

 • Ziua 5. Fes – Marrakesh

Părăsim coloratul Fes și pornim prin văile Munților Atlas spre Marrakesh, unde ne așteaptă un alt tărâm fermecător, plin de arome orientale, culori exotice si muzică africană. În drumul nostru vom admira peisajele fantastice ale deșertului roșiatic brăzdat de canioane și măreția munților ce oferă cadre sălbatice din natură. Vom trece pe lângă Parcul National Ifrane cu priveliști ce amintesc de Marele Canion, ape curgătoare și cascade ce se revarsă peste stâncile de culoare arămie. Pregătește aparatul de fotografiat pentru că urmează un traseu spectaculos pe care nu trebie să il ratezi. Cazare si cina in Marrakesh.

 

 • Ziua 6. Marrakesh – Full day

Avem o zi întreagă la dispoziție, în care să explorăm Marrakesh pe îndelete, așa că vom începe cu necropola Saadina, Moscheea și Minaretul Koutoubia și Palatul Bahia cu grădinile sale cu mozaicuri deosebite, în care culorile predominante sunt albastru și verde. Mergem apoi în Piața Djemaa el Fna, aflată în centrul vechi al orașului, un conglomerat de tarabe colorate cu produse de tot felul, cămile, asini si acrobați. Vei întâlni cobre ce dansează hipnotizate pe note muzicale și comercianți de superstitii, ce-ți pot citi pe loc viitorul în palmă. Pornim în goana după suveniruri autentice lucrate manual și cadre foto spectaculoase. La orele prânzului vom avea grijă să explorăm și aromele bucatariei autentice marocane, servind o masă tradițională copioasă.

 

Moment de răgaz:

O experiență de neuitat în Maroc se trăiește în deșert, pe spinarea unei cămile. O astfel de plimbare se poate face în Palm Grove, o oază a palmierilor aflată în partea de nord a orașului Marrakesh sau în Majorelle Garden, un monument al arhitecturii peisagistice, care îmbină spațiul verde cu obiectele de artă viu colorate. Fie că alegi peisajul deșertic sau o o grădină exotică, nu uita de hainele răcoroase și crema de protecție solară.

Seara cazare si cina la hotel in Marrakesh.

 

 • Ziua 7. Marrakesh – Casablanca – Rabat 

În dimineața de după Marrakesh vei avea senzația că ai trăit un vis. Păstrează amintiri și suveniruri, căci pornim mai departe spre Casablanca, cel mai mare oraș al Marocului și unul dintre cele mai importante orase din Africa, aflat pe țărmul Oceanului Atlantic. Orașul Casablanca a câstigat popularitate în 1942 și datorită filmului omonim cu Humphrey Bogart și Ingrid Bergman. Vom vizita Moscheea Hassan II, cea mai mare moschee din Maroc și a treia ca mărime din lume și Catedrala Casablanca, construită în 1930, transformată în centru cultural si deschisă vizitatorilor inca din 1956.

 

Moment de răgaz:

Dacă filmul Casablanca îți stârnește nostalgia primelor iubiri, facem un popas la Rick’s Cafe din orașul Casablanca, o replică fidelă a barului în care celebrele personaje jucate de Ingrid Bergman și Humphrey Bogard se reunesc în filmul omonim in 1942. De la mesele cu jocuri de noroc și până la pianul ce se odihnește într-un colț, lasă-te transpus în atmosfera unuia dintre cele mai faimoase filme de epocă.

Pornim apoi pe coastă spre Rabat, unde ne vom caza, vom servi cina și ne vom odihni pentru ziua ce urmează. Seara cazare si cina la hotel in Rabat.

 • Ziua 8. Rabat – Tanger – Sevilla

Ne înviorăm cu un mic dejun delicios și o cafea bună, apoi ne dedicăm ziua călătoriei noastre in capitala Rabat, un oraș cosmopolit cu bulevarde largi și asfaltate ce străbat zonele rezidențiale și spațiile verzi. Aspectul orașului Rabat contrastează fără îndoială cu

orașele ca Fes sau Marrakesh. În Rabat regăsim reședința oficială a familiei regale a lui Mohamed al VI-lea, cu o arhitectură impunătoare și mozaicurile complexe caracteristice marocului,  Fortăreața Kasbah das Udayas și Mausoleul lui Mohammad al V-lea cu detaliile arhitecturale incredibile.

Următorul popas se face în Tanger, de unde vom lua feribotul și vom traversa  Strâmtoarea Gibraltar , cu destinatia Spania. Drumul nostru continua spre  Sevilla. Sosire si cazare la hotel in Sevilla.

 

 • Ziua 9. Sevilla – Cordoba – Malaga

       Sevilla te seduce iremediabil de la primii pași. Ajunși în Sevilla vom admira Palatul Regal Alcázar, o capodoperă a arhitecturii ce îmbină stilurile Mudejar și Gotic, Catedrala cu mormântul lui Cristofor Columb, Palatul Casa de Pilatos,considerat unul dintre primele exemple de arhitectură andalusiană din Sevilla și Jardines de Murillo construite in anul 1911, unde regăsim faimosul monument dedicat lui Christofor Columb. Vizităm mormântul lui Cristofor Columb și continuăm cu Parcul Maria Luisa, plin de fântâni, pavilioane și palmieri. Ne plimbăm apoi în impozanta Plaza de Espana, o mică Veneție, cu poduri cochete și mini canale pe care turiștii se plimbă lin cu barca. Terminăm turul cu o plimbare prin fostul cartier evreiesc, unde este plin de portocali și ghivece cu flori

Ne indreptam spre Cordoba. Ajunsi aici admirăm elegantul oraș ce îmbină arhitectura crestină, musulmană și pe cea evreiască, centrul istoric al acestuia fiind înscris în patrimoniul cultural mondial UNESCO în anul 1984. Odată ce am adunat destule amintiri, ne îndreptăm spre Malaga, pentru o seară de relaxare la hotelul de unde vom pleca în ziua următoare spre casă.

 

 • Ziua 10. Zbor spre casa

Ne întoarcem spre casă, dar păstrăm cu noi amintirile acestei vacanțe și promitem să păstrăm legătura pe viitor!

 

Trebuie sa vezi

 

Vizitează peșterile nomazilor din Granadino, săpate într-un deal și decorate cu vase de cupru, fotografii și carpete multicolore lucrate manual. Locuitorii Granadei sunt foarte mândri de moștenirea lor culturală, în special de muzica și dansul Flamenco, iar aceste peșteri reprezintă locul ideal pentru a urmări o astfel de reprezentație.

 

Nu poți spune că ai văzut Fes dacă nu ai trecut in revistă o vizită la faimoasele bazine cu vopsea din Piața Seffarine, unde pielea este spălată, tăbăcită si vopsită printr-un procedeu folosit încă din secolul al XI-lea, păstrat până în zilele noastre.

 

Participă la spectacolul stradal în Jemaa el Fna din Marrakech și lasă-te fascinat de amestecul haotic de arome, de zumzetul mulțimii, de maimuțele și șerpii dresați și de acrobații ce jonglează cu foc. Urcă pe o terasă și urmărește soarele cum apune peste orașul fermecat, învăluindu-l în tonuri roșiatice.

De la 463 €

+  335 euro (bilet avion, transfer si transport autocar)

 

10 zile – Avion

 

DATE DE PLECARE 2018:

15.04; 08.05; 29.05; 12.06; 26.06; 06.09; 27.09; 13.10; 03.11

  

Preţul include

 

 • Bilet de avion Bucuresti – Malaga si retur;
 • transport cu autocar climatizat;
 • 9 cazari la hoteluri de 3-4*;
 • 9 mic dejun;
 • 5 cine la hotelurile din Maroc;
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

 

bonusuri

 • NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD

 

OPȚIONALe

 • Gibraltar – 25 €/pers.
  Nu sunt incluse în preţ

  • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
  • Excursiile opționale pentru grup de minim 30 persoane;
  • Bacsis 25 euro in Maroc, se achita la inscriere
   A B C D
   PELLERIN   PLUS BEST DEAL

   Reducere 198 €

   PROMO

   Reducere 132 €

   STANDARD +

   Reducere  66 €

   661

   + 335 € (bilet avion, transferuri si transport autocar)

   463

   + 335 € (bilet avion, transferuri si  transport autocar)

   529

   + 335 € (bilet avion, transferuri si transport autocar)

   595

   + 335 € (bilet avion, transferuri si transport autocar)

   pret de persoana in camera dubla
   ü  Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;

   ü  Avans  25% la inscriere;

   ü  Diferenta de plata pana la  21 de zile inainte de data plecarii;

   ü  GRATUIT  – PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.

   ü  GRATUIT excursia optionala Gibraltar

   ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

   ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

   ü  Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

   ü  Plata integrala la inscriere;

   ü  Nu se accepta modificari sau anulari.

   ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

   ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

    

   ü  Avans  30% la inscriere;

   ü  Diferenta de plata pana la  31.01.2018;

   ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

   ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

   ü  Oferta este valabila pana la  31.01.2018.

    

   ü  Avans  30% la inscriere;

   ü  Diferenta de plata pana la  31.03.2018;

   ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

   ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

   ü  Oferta este valabila pana la  31.03.2018.

    

   suplimente&reduceri

   ·    Supliment de single 235 €

   ·    Reducere copil  6-12 ani  – 25 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

   ·    Reducere a 3-a pers. in camera: 15 €