CIRCUIT 2018 CORSICA – SARDINIA de la 870 euro


CIRCUIT 2018 CORSICA – SARDINIA de la 870 euro

 

Perlele Mediteranei

 

CORSICA – SARDINIA

 

Bastia – Calvi – L’Île-Rousse – Corte – Ajaccio – Bonifacio – Arhipelagul Maddalena – Tempio Pausania – Costa Smeralda – Sassari – Alghero – Nuoro – Orgosolo – Cagliari – Barumini

 

Situate la răscrucea drumurilor comerciale ale Mediteranei, Corsica şi Sardinia au primit rând pe rând influenţe din partea tuturor puterilor care s-au ridicat sau au dispărut de-a lungul timpului. Fie că au fost fenicieni, greci, romani, aragonezi, genovezi, francezi sau italieni, cu toţii şi-au lăsat amprenta în cultura tradiţiile şi obiceiurile populaţiilor acestor insule. Beneficiind de un cadru geografic deosebit, cu munţi ce depăşesc 2500 m şi având unele dintre cele mai frumoase plaje, cele două insule se mândresc cu o istorie pe cât de zbuciumată pe atât de complexă. Vom face un periplu din nordul Corsicii până în sudul Sardiniei pe urmele civilizaţiilor care au trecut pe aici, bucurându-ne de frumuseţea peisajelor care fac pe drept cuvânt ca aceste insule să îşi merite numele de perlele Mediteranei.

 

Perioada: 09.0918.09.2018

           

Ziua 1 / 09.09.2018:  Bucureşti – Munchen – Bastia – Calvi

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu zborul LH 1657 (06:05 / 07:05) de unde se va pleca spre Bastia cu zborul LH 2280 (08:25 / 09:50). De la aeroportul situat la aprox. 20 km de Bastia, ne vom îndrepta spre centrul oraşului, cel mai populat centru urban şi în acelaşi timp cel mai mare port al insulei. Iniţial Bastia a fost un mic sat pescăresc numit Marina di Cardo, dar din anul 1383 şi-a schimbat numele în „Bastille” datorită fortului construit de genovezi, pentru a proteja oraşul. Oraşul este împărţit în zona veche, Terra Vechia, situată în apropierea mării şi zona nouă, Terra Nova, situată pe un promontoriu care protejează vechiul port. Din Piaţa Primăriei ne vom deplasa pietonal printr-un labirint de străduţe către Capela Imaculatei Concepţiuni, edificiu baroc care a servit pentru scurtă perioadă drept sediu al primului parlament anglo-corsican. De aici, trecând pe la Capela Sf. Roch, ne vom îndrepta spre vechiul port înconjurat de terase şi restaurante, străjuit de turnurile gemene ale Bisericii Sf. Ioan Botezătorul, unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale oraşului. Pentru a vizita zona nouă va trebui să urcăm pe colina care domină vechiul port unde, trecând prin Cetatea Genoveză construită în sec. al XV-lea. Vom vizita Catedrala Sf. Maria şi Biserica Sf. Cruce şi vom admira frumoasa panoramă asupra golfului. În drumul spre hotelul situat în Calvi vom face un popas pe malul mării în L’Île-Rousse, aşezare care-şi datorează numele stâncilor roşiatice din porfir ce o înconjoară. Cazare în Calvi.

 

Ziua 2 / 10.09.2018:  Calvi – Corte – Ajaccio

Mic dejun. Vom începe ziua cu vizitarea oraşului Calvi, oraş-port situat în partea de nord-vest a insulei, îndreptându-ne spre citadela construită în sec. al XIII-lea de către genovezii care conduceau insula în acea perioadă. Ne vom plimba pe străduţele medievale din interiorul zidurilor fortificate, vom admira Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, vom trece pe lângă casa unde se spune că s-a născut Cristofor Columb şi apoi ne vom îndrepta spre portul turistic. După vizitarea oraşului de la malul mării, ne vom îndrepta spre zona muntoasă a insulei. Pe cât de frumos este litoralul, pe atât de variat este relieful din interior. Insula are peste o sută de vârfuri ce depăşesc 2.000 m, cel mai înalt dintre ele fiind Monte Cinto (2706 m). Corte, următorul oraş aflat pe traseul nostru, a fost capitala insulei în perioada 1755-1769 fiind ales drept centru al mişcării de independenţă corsicane datorită poziţiei sale strategice dată de munţii care îl înconjoară. Aici Pasquale Paoli, supranumit „Babbu di a Patria” (părintele patriei) a fondat prima universitate încă funcţională în zilele noastre. Vom urca până la cetatea fortificată, de unde ne vom bucura de o frumoasă panoramă asupra aşezării şi a zonei înconjurătoare. După-amiază, ne vom îndrepta spre oraşul natal al lui Napoleon, Ajaccio, unde ne vom caza.

Ziua 3 / 11.09.2018:  Ajaccio – Bonifacio – Tempio Pausania

Mic dejun. Dimineaţa vom pleca pe urmele lui Napoleon Bonaparte în Ajaccio.Vom merge mai întâi la Catedrală, locul unde a fost botezat viitorul împărat. Vom vizita apoi Casa Memorială Bonaparte, unde s-a născut Napoleon, în data de 15 august 1769, la un an după ce Corsica fusese cedată de către Republica Genoveză, Franţei. La vârsta de nouă ani acesta pleacă la studii în Franţa continentală şi se mai întoarce în Corsica pentru ultima dată în anul 1799, la sfârşitul campaniei din Egipt. După vizitarea oraşului ne vom îndrepta spre sudul Corsicii, spre Bonifacio. Localitatea ocupă o poziţie deosebită, pe un promontoriu lung de 1.500 m, deasupra strâmtorii care desparte Corsica de Sardinia. Ne vom plimba prin centrul vechi, de unde vom admira panorama mării de pe falezele de calcar. Din portul Bonifacio vom lua ferryboatul către Santa Teresa di Gallura, în Sardinia, de unde vom fi transferaţi la hotel. Cazare în zona Palau-Tempio Pausania.

Ziua 4 / 12.09.2018:  Tempio Pausania – Arhipelagul Maddalena – Tempio Pausania

Mic dejun. Opţional, dimineaţă, vă veţi putea îndrepta spre Palau, de unde veţi pleca într-o croazieră  de aprox. 5 ore spre Parcului Naţional al Arhipelagului Maddalena. Format dintr-un grup de 62 de insule şi insuliţe care, cu excepţia insulei La Maddalena, nu sunt locuite, arhipelagul  oferă adăpost unei imense varietăţi de flora şi faună. Pe cei aproape 180 km de ţărm, arhipelagul are câteva dintre cele mai frumoase plaje ale Mediteranei, Spiaggia Rosa, Spiaggia del Cavaliere de pe Insula Budelli, Spiaggia Giardinelli, legată de La Maddalena printr-un istm şi plaja Spiaggia di Porto Massimo. Veţi avea posibilitatea să faceţi plajă, baie şi să vă bucuraţi de frumuseţea acestei rezervaţii naturale într-un periplu care va cuprinde vizitarea a patru insule: Insula Spargi, Insula Budelli, Insula Santa Maria și Insula La Maddalena. Spre seară vă veţi întoarce pentru cazare în zona Palau-Tempio Pausania.

Ziua 5 / 13.09.2018:  Tempio Pausania – Costa Smerlada – Sassari

Mic dejun. Astăzi vom descoperi una dintre cele mai renumite atracţii din Sardinia, Costa Smeralda, în traducere, Coasta de Smarald. Acest proiect edilitar este rezultatul unei iniţiative demarate de către Prinţul Agha Khan începând cu anii 1960. De atunci, a devenit una dintre cele mai scumpe locaţii turistice, destinaţie favorită pentru miliardarii lumii. Ne vom plimba prin Porto Cervo, cea mai exclusivistă stațiune din Sardinia, vizitată în lunile de vară de actori faimoși, de fotbaliști consacrați și de oameni de afaceri bogați,  unde vom vizita Piazetta şi portul cu yachturi de lux. După-amiază, ne vom îndrepta spre coasta de vest a Sardiniei, unde ne vom plimba pe străduţele înguste din Castelsardo, un orăşel medieval, care încă

poartă amprenta genovezilor şi aragonezilor care l-au stăpânit secole de-a rândul. În continuarea zilei ne vom

îndrepta spre Sassari pentru cazare.

Ziua 6 / 14.09.2018:  Sassari – Alghero – Sassari

Mic dejun. Astăzi vom face o excursie de 1 zi în Alghero, care vreme de patru secole a aparţinut Cataloniei şi Aragonului, influenţa spaniolă simţindu-se şi în zilele noastre, atât în privinţa limbii locuitorilor cât şi în cea a aspectului clădirilor. Populaţia locală încă vorbeşte un dialect spaniol, iar o plimbare prin cetate, ne va face să credem că ne aflăm într-un oraş din Peninsula Iberică. Vom vizita centrul fortificat unde vom vizita Catedrala şi ne vom plimba pe bastioanele care l-au protejat de-a lungul anilor. După-amiază, veţi putea merge într-o excursie opţională la Grotele lui Neptun sau vă veţi bucura de plajă şi baie. Cazare în Sassari.

Ziua 7 / 15.09.2018:  Sassari – Nuoro – Orgosolo – Cagliari

Mic dejun. În această dimineaţă vom merge într-o excursie spre cele mai tradiţionale locuri din Sardinia, în Barbagia. Ne vom îndrepta întâi spre Nuoro, unde vom vizita Muzeul Vieții și Tradițiilor Populare. Printre exponatele găzduite aici se număra haine, bijuterii, amulete, măști magice, țesături, instrumente muzicale, unelte şi alte obiecte de artă populară. Vom face apoi o plimbare în partea veche a orașului unde vom admira clădirile locale şi magazinele cu obiecte de artizanat. Excursia va continua cu vizitarea satului Orgosolo, un adevărat muzeu în aer liber. Seara ne vom îndrepta spre Cagliari pentru cazare.

Ziua 8 / 16.09.2018:  Cagliari – Barumini – Cagliari

Mic dejun. Plecare spre Barumini, unde vom vizita unul dintre cele mai vechi situri megalitice, Su Nuraxi,  ale cărui construcţii sub forma unor trunchiuri de con datează încă din epoca de bronz. Aceste turnuri, construcţii tipice care aparţin arhitecturii preistorice, cunoscute ca nuraghi sunt întâlnite numai în Sardinia. Vom avea ocazia de a intra într-un astfel de nurag, devenit simbolul Sardiniei, turn construit din blocuri masive din piatră, fără fundaţie şi cu o înălţime de până la 20 m. Turnurile se presupune că au fost construite în scop defensiv, după unele teorii, sau ca locuri de cult conform altor teorii. Civilizaţia nuragică a stăpânit Sardinia din sec. al XVIII-lea î.Hr. până în sec. al II-lea d.Hr. și s-a dezvoltat în jurul acestor construcţii considerate a fi cele mai elocvente, motiv pentru care au fost incluse în anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În prezent, din cele aprox. 30.000 de nuraghi care se presupune că au fost ridicate în Sardinia, au fost desoperite numai 8.000. După-amiază, vom vizita oraşul Cagliari, capitala insulei, supranumit “Castelul” în dialect sardinian, unde vom merge pe străzile înguste ale oraşului de sus, vom trece pe lângă Turnul Elefantului şi Turnul Sfântului Pancrazio şi vom ajunge la Catedrala construită în stil pisan. În apropiere, de pe Terrazza Umberto I, vom admira frumoasa panoramă asupra portului. Cazare în Cagliari.

Ziua 9 / 17.09.2018: Cagliari – Munchen – Bucureşti

Mic dejun. Dimineaţa, vom face o plimbare pietonală prin cartierul Villanova, unde vom vizita altă zonă istorică importantă. Vom vizita biserica Sf. Dominic, construită în perioada spaniolă, după care vom explora piaţa San Benedetto, unde vom descoperi produsele tipice sarde, piaţa de peşte şi spaţiul dedicat vinurilor şi lichiorurilor, toate învăluite în aromele unice ale acestei insule. După-amiază, transfer la aeroport pentru plecarea spre Munchen cu compania Lufthansa cu zborul LH 1973 (17:00 / 18:55) de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1656 (22:05 / 01:10).

Ziua 10 / 18.09.2018:  Bucureşti

Sosire la Bucureşti la 01:10.

 

TARIF:  870 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 240 EURO

(tarif valabil pentru un grup de minim 25 turişti; pt. un grup mai mic, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Munchen – Bastia și Cagliari – Munchen – București cu compania Lufthansa

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 8 nopţi de cazare în hoteluri de 4* și 3*

– mesele menţionate în program: 8 mic dejunuri

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– vizită în L’Île-Rousse

– traversare cu ferryboat: Bonifacio – Santa Teresa di Gallura

– excursie la Alghero

– excursie la Porto Cervo și Castelsardo
– excursie la situl arheologic Su Nuraxi din Barumini

– tururi pietonale în Bastia, Ajaccio, Bonifacio, Porto Cervo, Alghero și Cagliari

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism

 

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:

  • Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
  • Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
  • Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
  • Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia

– transferurile gratuite se vor rezervă la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare

– dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport

– prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată

– turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare

– agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist

– transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri

– dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu

– turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare

– transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu, taxele portuare de ferryboat: aprox.199 euro, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea

– biletele de vaporaș

– bacşişuri: 45 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se achită conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

  • ½ zi excursie la  Peșterile lui Neptun
  •  1 zi croazieră panoramică a Parcului Național al Arhipelagului Maddalena

– asigurarea medicală

– asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

 

ACTE NECESARE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei sau carte de identitate valabilă, a căror copie va fi depusă la agenţie în momentul înscrierii

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

OBSERVAŢII:

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

– agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

– agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

– conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări

– clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

– distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

– dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program

– agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

– agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

– în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

– agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora

– excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

– agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

– în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

– agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

– copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi

– copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

– vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

– c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi

– prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »