CIRCUIT 2018 CRACOVIA – AUSCHWITZ – WIELICZKA -autocar- de la 290 euro


CIRCUIT 2018 CRACOVIA – AUSCHWITZ – WIELICZKA -autocar- de la 290 euro

Experiente poloneze

Budapesta – Szentendre – Zakopane – Cracovia – Auschwitz – Czestochowa

Plecari: 23.05 (Rusalii), 14.08, 16.10.2018

(6 zile/5 nopti)

 

 

Ziua 1: BUCURESTI – BUDAPESTA (850 KM)

Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 04:30, pe traseul Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Sibiu – Deva – Timisoara – Arad. Vom ajunge in Budapesta in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare la hotel 3* in Budapesta.

Ziua 2: BUDAPESTA – SZENTENDRE – ZAKOPANE – CRACOVIA (480 KM)

Mic dejun. Plecare spre Polonia, prin Slovacia. Popas la Szentendre – sat sarbesc la origini, cu strazi vechi strajuite de casute cochete, renumit intre altele pentru artizanat si pentru portelanul Herend, destinat candva sa impodobeasca mesele capetelor incoronate. Urmatorul popas va fi la Zakopane, asezare intemeiata in secolul al XVII-lea, astazi cea mai cunoscuta statiune montana a Poloniei, situata la poalele Muntilor Tatra. Orasul este cunoscut si pentru stilul sau arhitectural aparte, cu multe constructii tipice din lemn. Seara vom sosi in cel mai frumos oras al Poloniei

Cracovia. Cazare la hotel 3* in Cracovia.

Ziua 3: CRACOVIA – AUSCHWITZ – CRACOVIA

Mic dejun. Plimbare pietonala pentru a admira: Castelul Wawel, Catedrala Regala, Bazilica Sf. Maria (cu altarul medieval din lemn sculptat de sculptorul german Veit Stoss, si cu tavanul inalt pictat intr-o nuanta unica de albastru – echivalentul polonez al „albastrului de Voronet” – cu stele aurii), Orasul vechi – Piata Rynek Glowny, Biserica Sf. Maria, Biserica Sf. Barbara, Hala de Tesaturi, Turnul Primariei, eleganta strada Florianska, fortul Barbican, Poarta St. Florian, monumentul Grunwald. Dupa-amiaza, excursie la Auschwitz – Birkenau, lagar de concentrare si exterminare a detinutilor politici, detinut de cel de-al Treilea Reich, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Astazi aici este un muzeu al

holocaustului. Intoarcere pentru cazare in Cracovia la acelasi hotel.

Ziua 4: CRACOVIA – CZESTOCHOWA (optional)

Dupa micul dejun, program liber in Cracovia sau optional, excursie la Czestochowa pentru a vedea manastirea Jasna Gora – cel mai important sanctuar catolic din Polonia, inchinat Fecioarei Maria, ce adaposteste icoana “Maica Domnului Neagra” (salvatoarea poporului polonez). Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5: CRACOVIA – WIELICZKA – BUDAPESTA (420 km)

Mic dejun. Plecare spre Ungaria. Popas la salina Wieliczka, construita in secolul al XIII-lea si functionala pana in anul 2007, fiind una din cele mai vechi mine aflate in exploatare. Sosire in Budapesta in cursul serii. Seara, optional, croaziera si cina romantica pe Dunare cu Tur Budapesta by night in limba romana: welcome drink, 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 persoane, apa minerala. (pret: 35 EURO / persoana, minim 25 persoane, transfer cu autocarul inclus). Cazare la hotel 3* in Budapesta.

Ziua 6: BUDAPESTA – BUCURESTI (850 km)

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecare spre Bucuresti unde vom ajunge in cursul serii, in functie de formalitatile vamale.

PRET/persoana: 290 EURO(loc in camera dubla)

Supliment camera single: 115 EURO. Reducere a treia persoana (pat suplimentar): 10 EURO

Copil 2–11.99 ani cu doi adulti (cu pat suplimentar): 225 EURO

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

La cerere putem oferi variante de transfer spre/dinspre Bucuresti (curse de linie), pe rutele:

1.Brasov – Valea Prahovei; 2.Iasi – Bacau – Focsani – Urziceni. 3.Constanta

SERVICII INCLUSE:

transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;

5 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Budapesta si 3 nopti in Cracovia;

tur panoramic in Budapesta si Cracovia;

vizite la Auschwitz – Birkenau, Szetendre, Zakopane si Wieliczka;

taxe de autostrada si parcari;

insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE:

intrarile la obiectivele turistice;

excursiile optionale;

asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);

asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani).

bacsisuri pentru personalul hotelier 5 EURO/persoana (se practica in tarile vizitate).