CIRCUIT 2018 CUBA -avion- de la 1425 euro


CIRCUIT 2018 CUBA -avion- de la 1425 euro

Havana Peninsula de Zapata Cienfuegos Trinidad Santa Clara Varadero

Perioada: 13.05 – 22.05.2018

(10 zile / 8 nopti)

 

 

PROGRAMULCIRCUITULUI:

Ziua1(13.05):BUCURESTIAMSTERDAMHAVANA

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora05:00 pentru imbarcare pe cursa KLM cu destinatia finala Havana (schimbarea cursei la Amsterdam). Sosire in Havana la ora locala 14:40. Transfer si cazare hotel H10 Panorama 4* in Havana (sau siminar). Cina la restaurantul hotelului.

 

Ziua2(14.05):HAVANAturdeoras

Mic dejun. Vom avea ocazia sa ne familiarizam cu impresionanta capitala a Cubei, Havana. Vom petrece intreaga zi in compania unui ghid local care ne va prezenta principalele atractii ale orasului impartit in 3 zone: Havana centrala, Havana veche si Vedado (zona comerciala si moderna). Capitala cubaneza este genul de oras impregnat de propria istorie, in care cei ce vin pentru prima data sunt hipnotizati deopotriva de atmosfera traditionala a ritmurilor de salsa, de aroma cocktailurilor si a bucatariei cu specific cubanez si de aerul de legenda al povestilor cu pirati. Vom vedea: Plaza de la Revolucion, zona Miramar, vom vizita Muzeul Romului si vom face tur pietonal in zona veche a orasului. Seara vom reveni la hotel pentru a servi cina. Cazare hotel H10 Panorama 4* in

Havana. Seara, optional, va propunem o vizita la Tropicana Cabaret, unul dintre cele mai renumite cluburi de noapte, unde spectacolul oferit de 150 de artisti, decorurile si muzica live ne vor oferi o seara de neuitat.

 

Ziua3(15.05):HAVANAVINALES(optional)

Mic dejun. Va propunem o excursie optionala in Valea Vinales. Pe drum, vom admira muntii Sierra del Rosario, vom vizita o plantatie de tutunsi o fabrica de trabucuri. Facem o excursie cu salupa intr-o pestera si servim pranzul intr-un restaurant local, in inima Vaii Vinales. Dupa turul panoramic al orasului Vinales, revenim in Havana. Cazare si cina la restaurantul hotelului. Seara, optional, participare la concertul Buena Vista Social Club. Spectacolul incepe la ora 21:30 si dureaza doua ore, timp in care veti avea ocazia sa ascultati melodii precum „Chan Chan” sau „La Bayamesa” interpretate de renumita formatie; cina si doua bauturi sunt incluse.

Ziua4(16.05):HAVANADRUMULLUIHEMINGWAY(optional)

Mic dejun. Va propunem o excursie optionala in care vom descoperi arta trabucului. Prima oprire va fi la o fabrica locala unde se fac celebrele trabucuri cubaneze si unde ni se vor explica si arata toate etapele de fabricatie, precum si modul in care sa recunoastem un trabuc de calitate. Vom urmari apoi pasii lui Hemingway in Havana: vom vedea casa lui in Finca de la Vigia, portul pescaresc Cojimar si locurile sale favorite precum la Bodeguita del Medio, barul La Floridita de unde au plecat celebrele cocktailuri Mojito si Daiquiri. Masa de pranz va fi la un local tipic cubanez. Seara ne intoarcem la hotel. Cazare la hotel 4* in Havana. Cina la restaurantul hotelului.

 

Ziua5(17.05):HAVANAPENINSULADEZAPATACIENFUEGOSTRINIDAD

Mic dejun. Dupa micul dejun, eliberam camerelesi plecamspre tinutul Guama, unde vom putea vizita Parcul National Cienega de Zapata. Aici se afla cea mai importanta ferma de crocodili din lume si o casa traditionala. Dupa amiaza ne vom bucura de putin timp liber pentru plaja si baie. Plecam apoi spre orasul Cienfuegos, declarat si acesta Patrimoniu Cultural UNESCO (ca si Havana si Trinidad). Pe parcursul turului de oras din Cienfuegos, vom admira parcul Jose Marti, centrul istoric cu Catedrala Purisima Concepcion, Teatrul Tomas Terry, Bulevardul Prado. Plecam spre Trinidad, “cel mai colonial” oras al Cubei. Cina si cazare la hotel 4* in Trinidad.

 

Ziua6(18.05):TRINIDADSANTACLARAVARADERO

Mic dejun. Tur de oras panoramic in Trinidad. Vom admira cel mai bine conservat complex architectural colonial din toata America, inclus in Patrimoniul UNESCO. Vom vedea centrul vechi al orasului, Muzeul Cantero si Catedrala. Plecam apoi spre Varadero, oprindu-ne pe drum in vestitul oras Santa Clara. Aici a avut loc ultima batalie a Revolutiei Cubaneze in

  1. Vom face un tur de oras pentru a admira Parcul Vidal, Mausoleul Che Guevara, Plaza del Mercado, Catedrala Santa Clara. Seara, sosire in Varadero, cazare la hotel Barcelo Solymar 5* in regim all inclusive.

 

Ziua7(19.05):VARADERO

Mic dejun. Timp liber pentru odihna si plaja in compania unui “mojito”, la umbra palmierilor. Vom experimenta bucataria cubaneza bazata in principal pe preparate din peste si ne vom delecta cu variate cocktailuri. Optional, vom     putea merge intr-o croaziera cu catamaranul la Cayo Blanco, unde vom inota cu delfinii sau vom face snorkeling printre recifurile de corali (masa de pranz si bauturile sunt incluse). Seara ne intoarcem in Varadero, unde avem asigurata cazare la hotel 5* in regim all inclusive.

 

Ziua8(20.05):VARADERO

Mic dejun. Timp liber pentru odihna si plaja. Optional speedboat tour – o aventura de neuitat, timp de 2 ore. Se va face o oprire la zoo pentru a vedea crocodili, iguana si pasari flamingo. Pentru iubitorii florei si faunei marine propunem scufundari (cu tot echipamentul necesar asigurat) in zona celui de-al doilea cel mai mare recif de corali din lume. Cazare la hotel 5* in regim all inclusive.

 

Ziua9(21.05):VARADEROMATANZASHAVANAPARIS

Mic dejun. Eliberam camerele si plecam spre aeroportul din Havana. Pe drum, facem un tur panoramic al orasului Matanzas si ne oprim pentruofotografie panoramica pe cel mai inalt poddinCuba –Bacunayagua. Vomajunge la aeroport in jurul orei 20:00. Plecarea spre Bucuresti este prevazuta la ora 22:30 (schimbarea cursei la Paris).

Ziua10(22.05):PARISBUCURESTI

Sosire la Paris la ora locala 13:40 si plecare spre Bucuresti la 18:20. Sosire in Bucuresti la ora 22:10.

 

PRET/persoana: 1425EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 335 EURO

 

SERVICII INCLUSE:

•     transport cu avionul Bucuresti – Amsterdam – Havana si Havana – Paris – Bucuresti, compania AIR FRANCE-KLM; •     8 nopti cazare si masa: 4 nopti cu demipensiune in Havana la hotel 4*, 1 noapte cu demipensiune in Trinidad la

hotel 4*, 3 nopti cu all inclusive in Varadero la hotel 5*; •        transferuri aeroport – hotel – aeroport;

•      tur de oras de o zi in Havana cu ghid local;

•      tururi panoramice in Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara si Matanzas; •        vizitele mentionate in program;

•      ghid local pe tot parcursul circuitului (cu exceptia sejurului in Varadero); •        insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE:

•      taxele de aeroport: 495 EURO / persoana (pot suferi modificari);

•      taxa de viza si procesare acte pentru Cuba: 47 EURO/ persoana (se achita la agentie);

•      taxa de iesire din tara (se achita la plecarea din Cuba): aproximativ 19 EURO/ persoana; •        tips pentru ghizii locali, soferi si bagajisti (se practica): 30 USD/ persoana;

•      asigurarea medicala (obligatorie in Cuba); asigurarea storno – optionala, se incheie la semnarea Contractului cu Turistul.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

13.05.2018 Bucuresti 07:05 – Amsterdam 09:00 / Amsterdam 10:25 – Havana 14:40 21.05.2018 Havana 22:35 – Paris 13:40 (pe 22.05) / Paris 18:20 – Bucuresti 22:10

GRUP MINIM:

 

25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 85 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza saucircuitul sereprogrameaza. De asemenea,incazul unui grupmai mic, agentiaisirezerva dreptul dea schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

DOCUMENTE NECESARE OBTINERII VIZEI:

 

✓ Pasaport in original cu valabilitate de MINIM 6 luni de la data intoarcerii ✓ Copie dupa asigurarea medicala

✓ Formularul de viza completat si semnat de turist