CIRCUIT 2018 Thailanda-Malaezia-Singapore de la 1245 euro


CIRCUIT 2018 Thailanda-Malaezia-Singapore  de la 1245 euro

Bangkok- Piaţa Plutitoare- Tabăra de Elefanţi Taweechai – Podul peste Râul Kwai- Ayutthaya-Kuala Lumpur – Putrajaya – Malacca – Singapore – Insula Sentosa

 

Program

 Ziua 1. București – Istanbul – Bangkok
Întâlnirea iniţială are loc la Aeroportul Otopeni din București. De aici zburăm spre Bangkok, via Istanbul.

 Ziua 2. Bangkok
Sosim în Bangkok, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Asiei. Supranumit și Orașul Îngerilor, este o metropolă în adevăratul sens al cuvântului, impresionând cu un amestec interesant între estul tradiţional și vestul modern, fiecare stradă rezervând surprize vizitatorilor. Clădiri vechi și dărăpănate se ghemuiesc lângă templele exotice înconjurate de grădini încântătoare, deasupra cărora se înalţă hoteluri și clădiri de birouri moderne. Odată ajunși, facem transferul către hotel. Pentru restul zilei, vă puteţi odihni în camera de hotel sau puteţi face un tur de acomodare cu orașul.

 Ziua 3. Bangkok, Turul Templelor, Marele Palat – Thonburi
După micul dejun începem turul orașului, în compania unui ghid local. Prima vizită este la Wat Traimit, unde se află o impresionantă statuie a lui Buddha, realizată din 5,5 tone din care 180 kg de aur. Ne îndreptăm apoi către Wat Pho, cel mai mare templu din Bangkok și unul dintre cele mai vechi. Complexul adăpostește peste o mie de reprezentări ale lui Buddha, printre care Buddha Culcat, una dintre cele mai mari și mai cunoscute. De aici plecăm spre Templul Wat Phra Kaew și Marele Palat, fosta reședinţă a regilor Thailandei și cel mai bun exemplu de organizare a curţii siameze. Putem vedea Palatul Funerar, Palatul Recepţiilor, Sala Tronului, Sala Încoronărilor, Casa de Oaspeţi și un frumos templu în care se află o statuie din smarald, cea mai respectată imagine a lui Buddha din Thailanda. După ce servim un prânz cu specific local, continuăm turul orașului cu vechiul oraș Thonburi, acum partea vestică a orașului Bangkok, situat pe malul râului Chao Phya. Orașul mai este denumit și „Veneţia Orientului”, datorită numărului mare de canale care îl străbat. Încheiem turul cu vizite la Muzeul Naţional al Barjelor Regale și la templul Wat Benjamaborpitr, cunoscut și ca Marele Templu de Marmură Albă, o adevărată comoară a arhitecturii thailandeze. Retragere la hotel.

 Ziua 4. Bangkok – Piaţa plutitoare din Damnoen – Kanchanaburi
La 100 km de Bangkok, în debarcaderul Pichai, ne așteaptă o barcă ce ne va purta spre Piaţa Plutitoare din Damnoen Sauak. Piaţa este un loc foarte cunoscut ce atrage anual un număr mare de turiști veniţi să vadă modul tradiţional de comercializare a fructelor, legumelor și a altor produse proaspete. După ce savurăm un prânz local autentic, plecăm spre Tabăra de Elefanţi Taweechai, unde putem observa aceste animale fascinante într-un mediu relativ deschis.
Thailandezii au dezvoltat de-a lungul istoriei o relaţie apropiată cu elefanţii, pe care au folosit-o inclusiv în diferite activităţi ale societăţii, cum ar fi construcţiile sau agricultura. Doritorii au chiar ocazia de a face o plimbare cu elefantul prin junglă, activitate foarte populară, ce atrage mulţi turiști în zonă. Ne continuăm apoi plimbarea pe râu, înconjuraţi de vegetaţia luxuriantă a junglei și de așezările cu case tradiţionale ale grupului etnic Mon.
La întoarcerea spre Bangkok facem neapărat un stop la podul peste râul Kwai, un loc foarte îndrăgit de amatorii de fotografie.

 Ziua 5. Bangkok – Ayutthaya
Începem ziua cu o excursie la Ayutthaya, fosta capitală a Siamului, situată la 90 km Nord de Bangkok. Pe drum oprim la Palatul de Vară Bang Pa-In, situat între capitala Bangkok și Ayutthaya. Construcţia iniţială datează încă din sec. al XVIIlea, însă după distrugerea Ayutthayey a fost abandonată. A fost readus la viaţă în sec al XIXlea, cea mai mare contribuţie având-o Regele Rama al V-lea. Clădirile și pavilioanele palatului îmbină elemente arhitecturale thailandeze și chineze, dar și gotice, în timp ce grădina este inspirată din peisagistica europeană.
Sosim la Ayutthaya, unde vizităm fosta capitală. În timpul apogeului Regatului Siam, era unul dintre cele mai frumoase și mai bogate orașe din Asia de Sud-Est. Templele și palatele ornate cu aur au atras deopotrivă admiraţie, dar și invidie, din partea popoarelor vecine. În 1767 armata birmaneză a atacat și jefuit Ayutthaya, iar capitala a fost mutată la Bangkok. Vizităm un sit arheologic cu monumente precum Wat Mahathat, reședinţa marilor călugări și Wat Phra Si Sanphet, cel mai mare și mai important templu din oraș. În continuare pornim într-o croazieră pe râul Chao Phraya, cu destinaţia Nontaburi, trecând pe lângă Koh Kret, o mică insulă situată pe „Răul Regilor”, unde zărim
locuinţele tradiţionale ale populaţiei Mon. De aici, ne întoarcem la hotelul din Bangkok.

 Ziua 6. Bangkok – Kuala Lumpur
După micul dejun mergem la aeroport, unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Kuala Lumpur. Ajungem în Malaezia, una dintre cele mai populare destinaţii din Asia de Sud-Est. Arhitectura, arta și bucătăria sunt un amalgam de influenţe malaeziene, chineze și indiene și asigură o experienţă multiculturală fascinantă. Seara, odată ajunși, vizităm Piaţa de Noapte Chinatown unde ne putem exersa abilităţile de negociatori. Ultima vizită este la templul Sri Mahamariamman, unul dintre cele mai frumos ornamentate temple indiene din oraș. Seara cinăm la un restaurant cu specific local, unde avem parte de un spectacol tradiţional malaezian. Cazare în Kuala Lumpur.

 Ziua 7. Kuala Lumpur
Ziua este destinată integral vizitelor în Kuala Lumpur, capitala Malaeziei și cel mai mare oraș. Cu cerul brăzdat de minarete, zgârie nori și domuri, străzi ticsite de tarabe cu mâncare și ochiuri de vegetaţie, orașul oferă un tablou cu multe contraste și pare a fi un mic univers compact. Descoperim frumuseţile orașului, precum Moscheea Naţională – Masjid Negara și Monumentul Naţional – Tugu Negara, construit în memoria soldaţilor căzuţi în războiul de independenţă. Trecem pe lângă Curtea Federală, construită în stil maur și pe lângă vechea clădire a Gării Centrale. Vedem apoi celebrul Club de Cricket și Palatul Regelui, flancat de gărzi regale ce amintesc de cele britanice. Următorul stop fotografic este la turnurile Petronas, simbolul orașului, sediul central al companiei petroliere cu același nume. Turnurile au la bază un mall de cumpărături și reprezintă o operă de artă a arhitecturii moderne. Restul după-amiezii îl puteţi petrece după bunul plac. Cazare în Kuala Lumpur.

 Ziua 8. Kuala Lumpur – Putrajaya
Astăzi facem o excursie în capitala administrativă a Malaeziei, Putrajaya. Orașul este o combinaţie interesantă de arhitectură monumentală modernă și vegetaţie bogată, atent îngrijită. Cultural, are o puternică influenţă islamică, dată de populaţia care aparţine aproape în întregime acestei religii. Așezarea poartă numele unui fost premier ce a jucat un rol esenţial în dobândirea independenţei statului, pe nume Tunku Abdul Rhman Putra Al-Hak. Cele 13 grădini și parcuri, alături de lacul care domină centrul, i-au dat orașului numele de „Orașul Verde” al Malaeziei.
Pe malul lacului sunt dispuse monumente ale orașului: Perdana Putra, clădirea Guvernului Malaeziei și Moscheea Putra, despre care se spune că evocă Moscheea Regelui Hassan din Casablanca, sau Monumentul Mileniului. După masa de prânz ne întoarcem în Kuala Lumpur. Cazare.
 Ziua 9. Kuala Lumpur – Malacca
Continuăm descoperirea Malaeziei ajungând azi în Malacca, un oraș-stat situat în partea de Sud a peninsulei Malaeziene, cel mai vechi oraș al ţării. Brăzdat de canale înguste de-a lungul cărora se întind șiruri de case colorate, alături de temple străvechi și de boutique-uri moderne, este poate cel mai romantic oraș al Malaeziei. Așezarea este o fostă colonie portugheză, olandeză și britanică și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vizităm aici Piaţa Olandeză, unde vedem Biserica lui Hristos, cea mai veche biserică protestantă din stat, Fântâna clădită de britanici în cinstea Reginei Victoria, Turnul cu Ceas ce se ridică în spatele fântânii, iar apoi continuăm cu Templul Cheng Hoon Teng, cel mai vechi templu chinez de aici, Porta de Santiago, amintire a ocupaţiei portugheze și Biserica Sfântul Paul, locul unde Francisc Xaveriu a înfiinţat prima școală modernă a statului. După-amiază ai timp liber pentru a explora strada Jonker, renumită pentru antichităţile malaeziene. Cazare în Malacca.

 Ziua 10. Malacca – Singapore
După ce luăm micul dejun ne îmbarcăm într-un autocar cu destinaţia Singapore. Pășim într-o lume în care chemările la rugăciune concurează cu agitaţia capitalismului, unde bătrânii joacă mahjong, iar tinerii se relaxează cu meciuri de cricket. Această fascinantă diversitate de stiluri de viaţă, culturi și religii înflorește în cadrul unei societăţi foarte bine organizate și închegate. Singapore e o metropolă modernă foarte curată, înconjurată de parcuri verzi și atent îngrijite. Bucătăria locală este o atracţie turistică populară și o importantă particularitate culturală. O experienţă locală autentică nu poate fi completă fără o vizită la Hawker Center, un local iconic unde puteţi servi mâncăruri și băuturi locale. Acest oraș este faimos și pentru numărul mare de mall-uri și magazine extravagante. După terminarea turului vom face cazarea la hotel.

 Ziua 11. Singapore
Turul de astăzi este o experienţă cu nenumărate contraste între nou și vechi. Descoperim istoria, cultura și stilul de viaţă al incitantului Singapore. Trecem prin cartierul colonial pentru a admira Padang, o zonă verde foarte întinsă, destinată
relaxării și sporturilor, așezată chiar în centrul orașului, apoi ne îndreptăm spre Esplanade Theatres, o construcţie postmodernistă imensă, cu rol de sală de spectacole, așezată pe malul râului Singapore. În apropiere descoperim și Statuia Merlion, simbolul orașului, sub forma unei creaturi imaginare cu cap de leu și trup de pește, ce face trimitere la originile orașului ce a fost odată o mică așezare pescărească.
Continuăm cu una dintre cele mai vibrante și autentice districte, Little India, apoi cu imensul cartier exotic Chinatown. Turul culminează cu faimoasa grădină botanică a orașului, descrisă de revista Times drept „cea mai frumoasă junglă urbană din Asia”. După terminarea turului vă puteţi petrece restul timpului după cum doriţi, sau opțional Night Safari. Fiind primul de acest tip din lume, desfășurat pe o suprafaţă de 40 de hectare, parcul dezvăluie viaţa și misterele nocturne ale junglei tropicale. Avem ocazia de a vedea o mulţime de animale nocturne, de la prădători feroce la animale mici și timide, aflându-ne în deplină siguranţă și confort, la bordul unui trenuleţ ce străbate parcul. Trecem prin habitate ce reproduc mediul natural de la poalele munţilor Himalaya, din Pădurile Asiei de Sud-Est sau din zona subcontinentului indian. După acest tur de safari ne vom deplasa către hotel. Cazare în Singapore.

 Ziua 12. Singapore – Insula Sentosa
Astăzi, doritorii pot opta pentru o excursie pe Insula Sentosa, sau pot alege să rămână în Singapore, explorând orașul pe cont propriu.
Deplasarea pe insulă se face cu telecabina, ocazie cu care putem admira orașul de la înălţime. Insula ne dezvăluie plaje cu nisip auriu, o gamă largă de atracţii tematice, spa-uri de renume mondial, zone cu vegetaţie luxuriantă, reședinţe luxoase, terenuri de golf și un imens Oceanariu cu pești tropicali. După ce ne-am lăsat fascinaţi de frumuseţea insulei, ne întoarcem în Singapore pentru a servi prânzul. După aceea, aveţi timp liber la dispoziţie, sau puteţi opta pentru o vizită la Grădinile Naţionale, unde veţi vedea renumitele sere climatizate Flower Dome și Cloud Forest, dar și grădinile verticale Supertrees. Flower Dome adăpostește elemente de vegetaţie specifice Africii de Sud, Californiei, Spaniei și Italiei. Avem ocazia de vedea specii precum baobabul, Copacul Fantomă din Madagascar și un măslin în vârstă de peste 1000 de ani. Cloud Forest adăpostește cea mai mare cascadă de interior din lume, în timp ce Supertrees oferă o panoramă deosebită deasupra grădinilor.

 Ziua 13. Singapore – București
Ai program liber sau, dacă îţi surâde ideea, vino cu noi într-o excursie opţională denumită Round Island Tour. Vom vedea orașul dintr-o altă perspectivă decât una turistică, depărtându-vă de zonele turistice și descoperind diversitatea culturii locale. Turul începe cu o plimbare prin piaţa de fructe unde găsim numeroase soiuri tropicale proaspete și delicioase. Următoarea oprire este la Barajul Kranji, locul unde armata japoneză a debarcat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a ataca fortăreaţa aliaţilor din Singapore, apoi la monumentul ridicat în memoria soldaţilor căzuţi la datorie. De aici, ne întoarcem în centrul orașului pentru a vizita Templul Dealul Luminos, cel mai mare templu budist din Singapore. Continuăm deplasarea spre Est, oprindu-ne întâi în Tampines și apoi în satul Changi, pentru a descoperi stilul de viaţă relaxat al sătenilor din această zonă. Seara ne vom deplasa spre aeroportul din Singapore, unde ne vom îmbarca în cursa cu destinaţia finală București.

 Ziua 14. Sosire in București
Ne întoarcem acasă cu amintiri deosebite, dar în mod special mai fericiţi că am descoperit o parte din cultura fascinantă a Asiei.

De la 1245 €
+ 599 euro (taxe de aeroport)

14 zile – Avion

DATE DE PLECARE 2018:
06.10

DATE DE PLECARE 2019:
25.04

PREŢUL INCLUDE:
• Bilet de avion Bucureşti – Bangkok si Singapore – Bucureşti, zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica);
• Taxele de aeroport ;
• Bilet de avion Bankgok – Kuala Lumpur;
• Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
• 11 nopţi de cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*;
• 6 prânzuri + 1 cină;
• Excursie – Piaţa Plutitoare din Damnoen, Tabăra de Elefanţi de la Taweechai;
• Plimbare cu barca pe râul Kwai;
• Excursie la Ayutthaya cu croazieră pe vasul Grand Pearl;
• Excursie la Putrajaya – capitala administrativă a Malaeziei;
• Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
• Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program ;
• Asigurare medicală de călătorie şi storno;
• Ghizi locali;
• Conducător de grup român.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Taxă de viză pentru Thailanda: aprox. 55 €/pers. (care se va achita la sosirea pe aeroportul din Bangkok) ;
• Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);
• Excursiile opţionale: Night Safari 55 €/pers., Insula Sentosa 95€/pers. , Round Island Tour 80€/pers. (grup minim de 15 persoane);
• Alte servicii decât cele menţionate în program;
• Taxa de ieşire din ţară, dacă se aplică;
• Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).