CIRCUIT 2019 Cartagina si Magia Desertului de la 195 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2019 Cartagina si Magia Desertului de la 195 euro – oferta expirata

Cartagina şi magia deşertului

În această călătorie avem ocazia să descoperim:

Hammamet – Cartagina – Sidi Bousaid – El Jem – Matmata– Douz

 Chott el-Jerid – Tozeur – Kairouan  Sousse

 

Program

 

 • Ziua 1. București – Enfidha – Hammamet

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Enfidha – Tunisia. După aterizare ne îmbarcăm în autocarul de transfer şi pe drumul de coastă spre Hammamet, un veritabil colț de rai, un fost sat pescăresc care a înflorit în anii 1920, după o serie de investiții făcute de un misterios miliardar român al acelor vremuri. Vizităm vechea Medina, ridicată în sec. XVI, apoi mergem să vedem vila lui George Sebastian. Spre lăsarea serii ne putem relaxa pe plajă sau putem face o plimbare într-una dintre grădinile orașului. După ce soarele apune, bazarul orașului devine epicentrul distracției, inundând străzile cu arome exotice și ritmuri orientale. Cazare şi cină la hotel în Hammamet.

 

 • Ziua 2. Cartagina – Sidi Bousaid

Astăzi, amatorii de aventuri pot opta pentru o excursie în două localități emblematice ale Tunisiei. Începem cu Cartagina, capitala statului antic fenician, întemeiată în 814 î.Hr. Aici vom vizita edificii antice precum Cimitirul Fenician, Băile lui Antonin, Porturile Punice și Muzeul Cartaginei. La amiază ne vom îndrepta spre Sidi Bousaid, un fermecător orășel de coastă, așezat pe un deal abrupt, înconjurat pe o parte de Marea Mediterană. Admirăm căsuțele albe cu acoperișuri albastre ce ne amintesc de Grecia, facem o plimbare pe aleile înguste din piatră, zăbovim puțin pe plajă, iar seara ne întoarcem în Hammamet. Cei ce nu doresc să vină în excursie pot petrece o zi relaxantă în Hammamet, bucurându-se de soare, plajă și de atmosfera fermecătoare a orașului unde legea spune că înălțimea unei clădiri nu poate fi mai mare decât cea a unui copac. Cazare, prânz şi cină la acelaşi hotel.

 

 • Ziua 3. Hammamet – El Jem – Matmata – Douz

Pornim la drum pentru a descoperi orașul El Jem, unde se află cel mai impresionant sit arheologic antic din Tunisia, Colosseumul Roman El Jem, un imens amfiteatru cu o capacitate de 35.000 de persoane, considerabil mai mare decât populația orașului la acea vreme. Pentru ridicarea sa a fost construit un apeduct subteran de 15 km, iar piatra a fost adusă de la 30 km distanță. Bine conservat și astăzi, monumentul amintește caracterul efemer al marilor cuceriri istorice. Apoi pornim din nou la drum spre Matmata, un oraș unde ni se dovedește ambiția imensă a omului de a cuceri și modela cadrul natural, ambiție transpusă aici într-un sistem subteran de locuințe și spații comune, gândite inteligent pentru a-i izola pe locuitori de căldura zilei și de frigul nopții. Una dintre casele troglodiților a făcut parte din setul de filmare al filmului Star Wars, fiind folosită drept casa personajului Luke Skywalker. Prânzul îl vom servi pe traseu. Spre seară ne retragem în Douz, supranumit și Poarta Saharei. Vizităm Medina, apoi, dacă timpul ne permite, muzeul orașului și vechiul souq (bazar), după care ne relaxăm o clipă în zona marii livezi de palmieri, probabil cea mai mare din Tunisia. Cazare şi cină la hotel în Douz.

 

 • Ziua 4. Douz– Chott el-Jérid – Tozeur
  • Dupa micul dejun vă propunem o experienţă inedita … plimbare cu cămila în desert (program optional). După servirea prânzului la hotel plecăm spre Tozeur. Drumul trece
  • pe lângă Lacul Chott el-Jérid, cel mai mare lac sărat secat din Nordul Africii, cu o suprafață de 5.000 km2, fiind aşezat în mijlocul Tunisiei, la graniţa cu Algeria. Denumirea “Chott” provine de la termenul tunisian ce descrie tocmai lacurile care seacă în timpul verii, dar care au apă iarna. Este un loc cu un peisaj fascinant, care-și schimbă culorile odată cu schimbarea poziției soarelui. Admirați și imortalizați nuanțele roz, verde și bleu, care ne dau impresia că am ajuns pe o planetă străină.
  • Moment de ragaz:
  • Ca şi suveniruri, vă puteţi cumpăra de aici aşa numiţii trandafiri ai deşertului, ce sunt de fapt straturi de nisip cristalizat, care au luat forma unor petale de trandafir, straturi vechi de peste 2000 de ani.
  • Ne continuăm traseul nostru spre Tozeur, un frumos oraș așezat între două lacuri, recunoscut pentru arhitectura fermecătoare, pentru meșteșugurile tradiționale și pentru ospitalitatea locuitorilor. Cazare la hotel în Tozuer. Potrivit zicalei “păstrează tot ce este mai bun la sfîrşit” … ne-am conformat şi noi! Vom porni, la bordul maşinilor de teren, într-o expediţie în deşert în căutarea oazelor Tamerza și Chebika, unde vom descoperi cascade naturale superbe și pâlcuri de flori exotice colorate. La marginea oazelor se află linia de fortificaţie care traversa tot sudul Magrebului din Libia şi până în Maroc. De aici mai avem un drum mic de parcurs până la Ong Jemel, în traducere liberă “gâtul cămilei“, o aşezare în care s-au filmat scene din celebra serie de filme Star Wars. Seara ne vom întoarce în Tozeur. Cazare şi cină la hotel în Tozeur.
  • La finalul zilei vă propunem un program opţional – seara tradiţionala beduină, cu preparate locale şi acorduri muzicale specifice.

 

 • Ziua 5. Tozeur – Gafsa – Kairouan-  Sousse

Cu mii de palmieri, Tozeur este considerat o oază imensă in desert. Nu pierdeți ocazia de a vedea imensa livadă de curmali și să gustați delicioasele fructe. Ne îndreptăm atenţia către Medina Ouled El Hadef, centrul vechi la oraşului care ne impresionează cu structuri alambicate de cărămidă galbenă şi maro, moschei și case cu decorații tradiționale. Ne continuăm explorarea noastră pe teritoriul Tunisian şi plecăm spre Kairouan cu o oprire scurtă în Gafsa, unde vom servi prănzul şi vom admira Bazinele Romane. Ne continuăm apoi drumul spre superbul oraș Kairouan, capitala spirituală a Tunisiei, important centru de pelerinaj al musulmanilor din întreaga lume. Vizităm Medina orașului, cu străzi înguste și case modeste, dar vopsite frumos în culori aprinse și cu fel și fel de mărfuri așezate la intrare. Câteva dintre zidurile și porțile medinei datează încă din secolul VIII, iar Marea Moschee a fost ridicată în secolul IX. Trecem prin bazar, ne răfățăm cu gustări dulci, apoi vizităm Bazinele Aghlabid, o imensă piscină în care se relaxau vechii conducători ai regiunii. Putem vizita și Mausoleul Sidi Sahib, unde se află racla cu osemintele unuia dintre prietenii profetului Mohamed. Vom pleca apoi spre Sousse, un oraș cu plaje de vis și cu un centru istoric fascinant. Cazare şi cină la hotel in Sousse.

 

 • Ziua 6. Sousse – mereu surprinzător!

Mic dejun. Aveți întreaga zi la dispoziție pentru a vă bucura de farmecul orașului Sousse, al treilea oraș ca mărime din Tunisia. Puteți începe cu Medina orașului, construită în sec. IX,  apoi continuaţi cu Kasbah, ziduri fortificate şi Ribat cel mai vechi  fort care la vremea sa i-a adăpostit pe luptătorii musulmani care au cucerit arabia în sec. VIII. Privirea ne este atrasă de cele două turnuri ale  Marii Moschei, aţintie spre Coasta Mării Mediterane, având rol de apărare împotriva invadatorilor. Moscheea impresioneză prin simplitate atât la interior cât şi la exterior, având 4 scări care duc direct spre partea superioară a zidurilor care înconjoara structura principală. Trebuie neapărat să treceţi prin cele două bazaruri principlae ale oraşului:  Souq Er Ribba și Souq El Kayed de unde puteți cumpăra cam orice, de la obiecte lucrate manual la mirodenii și la animale vii.

 

Musée Dar Essid este un veritabil exemplu al frumuseții caselor de secol XIX, ce-i drept, aparținând unor oameni înstăriți. Aici găsim mobilă veche europeană și fațade extravagante, decorate cu mozaicuri andaluze. Pentru o amiază boemă vă recomandăm să mergeți pe plaja Boujaffar, să faceți un mic picnic și să vă bucurați de soare și mare. Dacă nimic din toate acestea nu vă fac cu ochiul… pretreceţi o zi relaxantă pe ţărmul Mării Mediterane. Mic dejun, prânz şi cină la hotelul di Sousse.

 

 • Medinat Alzahra – delicii culinare & “ 3.000 de ani de istorie”

Azi vă puteți relaxa în voie pe plajă, sau puteți continua explorarea orașului Sousse după bunul plac. Totodată puteți opta și pentru o vizită la Muzeul de Arheologie al orașului, unde puteți admira o colecție impresionantă de mozaicuri.

 

Experiență: ritm și gusturi tradiționale – (program optional)

Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară Tradițional Tunisiană“? Ne îndreptăm spre restaurantul Medinat Alzahra, unde ne sunt aduse pe rând chorba frik, o supă făcută din orz verde, uscat, zdrobit și gătit în bulion, pregătită cu carne de vită, miel, pui sau pește, apoi o portie de couscous cu legume alături de o friptură de viţel  şi pui, asezonată cu o salată tunisiană şi la final fructe locale de sezon. Pe parcusul cinei artiştii ne vor încânta cu un program folcloric tradiţional tunisian. La finalul cinei avem parte de un impresionant spectacol de  sunet şi lumină “  Tunisia – 3.000 de ani de istorie”.

 

 • Ziua 8. Enfidha – Bucureşti

Astăzi împachetăm și plecăm spre aeroportul din Enfidha, de unde zburăm spre București. Bronzați, cu nisip în încălțări și cu experiența unică a Arabiei autentice și a vieții în deșert.

Trebuie să vezi:

Casa muzicii orientale

Centrul de Muzică Arabă și Mediteraneană din Sidi Bou Said impresionează nu numai prin exponatele fascinante și prin spectacolele excelente pe care le găzduiește, ci și prin rafinamentul decorațiilor interioare, un exemplu magnific al frumuseții culturii arabe. Aici poți afla mai multe despre muzica arabă și poți chiar participa la un spectacol.

 

 

Seară tradițională tunisiană

Ne petrecem ultima seară de circuit într-un restaurant tradițional, pentru o seară cu specific cultural tunisian. Savurăm Couscous, Brik și Kefta, gustăm vin local și deliciosul coniac de smochine, bem o cafea și ascultăm cele mai îndrăgite melodii tunisiene.

 

 

Lacul Chott el-Jérid

Cel mai mare lac sărat secat din Nordul Africii, cu o suprafață de 5.000 km2,  este aşezat în mijlocul Tunisiei, la graniţa cu Algeria. Denumirea “Chott” provine de la termenul tunisian ce descrie tocmai lacurile care seacă în timpul verii, dar care au apă iarna. Este un loc cu un peisaj fascinant, care-și schimbă culorile odată cu schimbarea poziției soarelui. Admirați și imortalizați nuanțele roz, verde și bleu, care ne dau impresia că am ajuns pe o planetă străină.

 

 

El Jem

Aici se află cel mai impresionant sit arheologic antic din Tunisia, Colosseumul Roman El Jem, un imens amfiteatru cu o capacitate de 35.000 de persoane, considerabil mai mare decât populația orașului la acea vreme. Pentru ridicarea sa a fost construit un apeduct subteran de 15 km, iar piatra a fost adusă de la 30 km distanță. Bine conservat și astăzi, monumentul amintește caracterul efemer al marilor cuceriri istorice.

 

De la 195 €

+ 295 euro ( bilet de avion, transferuri  si  transport autocar)

8 zile – Avion

 

 

DATE DE PLECARE 2019:

08.05; 15.05; 22.05; 29.05; 05.06; 12.06; 19.06; 11.09; 18.09

 

Preţul include

 • Bilet de avion Bucuresti – Enfidha si retur;
 • transport cu autocar climatizat;
 • 7 cazari la hoteluri de 4* cu regim de masă pensiune completă (mic dejun, prânz şi cină);
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • Vizitele şi excursiile prevăzute în program;
 • Ghid local

 

 

bonusuri

 • NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD
 • Reducere 10% la achitarea din tara a 3 excursii opționale, pentru posesorii de card PELLERIN CLUB CARD.

 

OPȚIONALe

 • Excursie Cartagina şi Sidi Bousaid – 50 €/pers.
 • Seară beduină -25 €/pers.
 • Plimbare cu cămila în deşert -20€/
 • Medinat Alzyahra –Cină tradiţională şi spectacol de sunete şi lumini 40 €/pers
A B C D
PELLERIN PLUS BEST DEAL

Reducere 130 €

PROMO

Reducere 80 €

STANDARD +

Reducere 50 €

325

+295 € (bilet avion, transfer, transport autocar)

195

+ 295 € (bilet avion, transfer, transport autocar)

245

+ 295 € (bilet avion, transfer, transport autocar)

275

+ 295 € (bilet avion, transfer transport autocar)

pret de persoana in camera dubla
ü  Oferta valabila pentru primle locuri in autocar;

ü  Avans 25 % la inscriere;

Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii

ü  GRATUIT  – PELLERIN CLUB CARD, avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.

ü  GRATUIT – Noapte beduină

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

ü  Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

ü  Plata integrala la inscriere;

ü  Nu se accepta modificari sau anulari.

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

ü  Avans 50% la inscriere;

ü  Diferenta de plata cu 60 de zile inainte de data plecarii;

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

ü  Oferta este valabila pana la 28.02.2019.

 

ü  Avans 25 % la inscriere;

Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii;

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  Oferta este valabila pana la 30.04.2019.

 

suplimente & reduceri

·    Supliment de single 125 €

·    Reducere copil  2-10.99 ani  – 50 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti