CIRCUIT MEXIC 2018 – Sejur CANCUN – de la 1695 euro


CIRCUIT MEXIC 2018 – Sejur CANCUN  – de la 1695 euro

MEXIC – Circuit & sejur Cancun

Durata: 13 zile – Plecari: 17.03.2018

 

 

Ziua 1. BUCURESTI – MEXICO CITY
Intalnire matinala cu ghidul in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Mexico City, via Paris. Sosire in Mexico City si transfer la hotel. Cazare si cina.

Ziua 2. MEXICO CITY & XOCHIMILCO
Mic dejun. Plecare la prima ora pentru turul uneia dintre cele mai mari metropole din lume, cu o populatie de 25 milioane de locuitori, situata la altitudinea de 2400 m. Vizitam Zócalo (centrul animat al orasului), Palatul National, construit pe ruinele unui palat aztec, cu minunatele sale picturi murale, opera faimosului pictor mexican Diego Riviera, impozanta Catedrala Metropolitana, El Sagrario. Deplasare la Xochimilco, Venetia Mexicului, pentru o plimbare cu barcile traditionale pe canale. Pranz la bordul ambarcatiunii traditionale « trajinera ». Programul continua dupa amiaza cu o vizita detaliata a Muzeului National de Antropologie, muzeu unic in lume, ce adaposteste cea mai bogata colectie de artefacte precolumbiene din Mexic. Cazare si cina Mexico City.

Ziua 3. MEXICO CITY – TEOTIHUACAN – PUEBLA
Mic dejun. Ziua de astazi o incepem cu vizitarea Altarului Guadalupe, cel mai important monument religios al Mexicului. Ne deplasam apoi la Teotihuacan pentru o vizita la impresionantul complex arheologic supranumit ‘Orasul Zeilor’, unde se vor admira monumentalele Piramide ale Soarelui si Lunii si Templul lui Quetzalcoatl. Pranz la un
restaurant local. Dupa pranz, vom pleca spre Puebla, orasul ceramicii si al olaritului. Puebla este, cu siguranta, orasul colonial cel mai carismatic din Mexic cu o pregnanta influenta spaniola. Din momentul in care ajungeti in oras, veti vedea cupole si cladiri care sugereaza influenta spaniola si maura, stabilita in oras cu secole in urma dar la fel de
prezenta si azi. Sosire in Puebla si transfer la hotel. Cazare si cina Puebla.

Ziua 4. PUEBLA – MEXICO CITY
Mic dejun. Ziua de astazi o incepem cu un tur de oras al orasului Puebla in care vom vizita Capela Rosario, Piata Centrala, Catedrala El Parian (cunoscut centru comercial de artefacte). Pranz la un restaurant local. Continuam apoi cu vizitarea Templului Santa Maria Tonantzintla, admirabil decorat manual de catre indigeni si poate cea mai valoroasa mostenire a Mexicului. Deplasare spre Mexico City si transfer la hotel pentru cina si cazare.

Ziua 5. MEXICO – TUXLA GUTIERREZ – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Tuxla Gutierrez, capitala statului Chiapas. Orasul adaposteste interesante obiective turitice si muzee printre care Muzeul de Antropologie si Istorie din Tuxtla, Muzeul de Antropologie Eliseo Palacios Aguilera, Gradina Botanica Tuxtla, Parcul National Canionul Sumidero, Gradina Botanica Faustino Miranda.

Pentru turistii dornici de aventura va propunem o excursie optionala de neuitat, marea atractie a zilei de azi:
● hoteluri / ● inclusiv vizita la Maria Tonantzintla;
● pensiune completa in circuit si All Inclusive in Cancun ● BONUS: asigurare medicala si storno!
● O calatorie de explorare a celor mai uluitoare forme de civilizatie precolumbiana, strabatand toate formele de relief din America
Centrala, de la plaje imaculate cu ape de turcuaz la jungle tropicale si canioane cu peisaje ametitoare.!
● Teotihuacan – Orasul Zeilor. Admira monumentalele piramide din perioada precolumbiana, marturie uluitoare a vechilor civilizatii!
● Xochimilco – Venetia Mexicului. Lasa-te purtat pe canalele strajuite de vegetatie luxurianta, in traditionalele Trajineras, acompaniat de cantecele inconfundabile ale mariachi-lor!
● Cascadele Aqua Azul – situate chiar in inima padurii tropicale Chiapas sunt formate pe Raul Otulun si afluentii sai Tulija si Shumulja si sunt integrate in Rezervatia Biosferei Agua Azul. Cele mai spectaculoase cascade sunt: Misolja, Bolon Aja, Copeton. Arealul in care sunt cuprinse cascadele adaposteste exemplare de flora si fauna rare, multe dintre ele fiind endemice!
● Admira cateva dintre cele mai fascinante complexe arheologice din Mesoamerica, cu impresionante monumente ridicate de civilizatiile maya sau azteca, ca cele de la Uxmal, Palenque sau Chichen Itza!
● Campeche – oras fortificat de spanioli pentru a fi protejat de atacurile piratilor. Ramasite ale fortificatiei inca mai pot fi vizitate si ofera orasului o atmosfera romantica. Muzeul Land Gate ofera, printr-un spectacol impresionant de lumini si sunete, o imagine a vremurilor cu pirati si corsari. Orasul pastreaza multe dintre cladirile din perioada coloniala, motiv pentru care in 1999 a fost inclus pe Lista Patrimoniului UNESCO.
● Relaxeaza-te pe plajele paradisiace cu nisip alb de la Cancun! Pentru cei aflati in luna de miere este destinatia romantica perfecta pentru un inceput de viata in doi. Entuziastii sportului pot prinde niste valuri superbe sau se pot scufunda in oceanul limpede! plimbarea cu barca rapida prin salbaticul canion Sumidero (1000 m inaltime) prilej de a a admira peisaje spectaculoase (printre care si Cascada Bradului de Craciun), precum si viata salbatica. La debarcare vom servi pranzul. Continuam traseul spre San Cristobal de las Casas, zona cea mai pitoreasca din Mexic, cea mai salbatica si accidentata. Culturile sale traditionale si radacinile indigene au pastrat aspectul sau, simtul si stilul foarte distinct de restul Mexicului. Vaile verzi impadurite, cascadele minunate si muntii inalti cu canioane adanci si chei, bogatia colosala a florei si a faunei salbatice si lacurile, fac din acest domeniu unul dintre cele mai minunate habitate naturale din Mexic. Transfer la hotel si cazare. Seara optional cina de Revelion intr-un restaurant local. La multi ani 2017!

Ziua 6. SAN CRISTOBAL – CASCADELE AQUA AZUL – PALENQUE
Mic dejun. Plecam spre Palenque, oprindu-ne sa ne ‘clatim privirea’ cu apele azurii ale Cascadelor Aqua Azul. Pranz laun restaurant local. Continuam itinerariul spre orasul antic maias, Palenque. Orasul contine unele dintre cele maifrumoase dovezi de arhitectura, sculpturi si basoreliefuri pe care le-a creat civilizatia Maya. Prin pozitia sa in superba jungla inconjuratoare si prin splendida arhitectura si decoratii, constituie una dintre minunile Mexicului. Sosire laPalenque, cina si cazare.

Ziua 7. PALENQUE – CAMPECHE
Mic dejun. Azi vom vizita unul dintre cele mai frumoase complexe arheologice de la Palenque, aflat in inima junglei, unul dintre cele mai importante repere ale urmelor civilizatiei maya in Mexic. Vom admira Templul Inscriptilor, cum a fost denumit, situat deasupra Mormantului Regelui Pakal cel Mare, Palatul (ansamblu de structuri arhitectonice adiacente, inter-conectate, care adapostesc unele din cele mai frumoase sculpturi si basoreliefuri) si Templele ridicate in varful piramidelor in trepte (Templul Soarelui, Templul Crucii) care comemoreaza succesiunea regelui Chan BahlulII la tron. Pranz la un restaurant local. Continuam traseul spre Campeche. Cina si cazare Campeche.

Ziua 8. CAMPECHE – UXMAL – MERIDA
Mic dejun. Ne deplasam spre Uxmal, sit arheologic al civilizatiei maya deosebit de bine conservat, situat in peninsula Yucatán, avand constructii a caror arhitectura rivalizeaza in rafinament cu cele de la Palenque (Palatul Guvernatorului, Templul Adivino, numit si Piramida Magicianului). Pranz la un restaurant local. Continuam itinerariul spre Merida, oras cu bulevarde largi strajuite de arbori umbrosi si cladiri coloniale, supranumit si ‘Orasul Alb’ (apelativ care isi are radacinile in perioada sclavagismului, datorita restrictilor impuse populatiei de culoare de a intra in oras). Turulorasului incepand cu Montejo Avenue, Palatul Guvernatorului, Piata Centrala si Catedrala. Cazare si cina Merida.

Ziua 9. MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN
Mic dejun. Plecare spre Chichen Itza, cel mai fascinant centru arheologic pre-hispanic din Mexic, cu functii ceremoniale, unde vom intalni si urme de cunostiinte avansate de astronomie arhaica ale civilizatiei mayase. Vom vizita Templul piramidal Kukulcan, Templul Jaguarului, Observatorul, Piata celor o mie de coloane, Fantana Sacra
(cenote), locul unde erau aruncate spre sacrificiu victimele in onoarea zeului Chaak. Pranz la un restaurant local. Continuam itinerariul spre Cancun, celebra statiune a Mexicului de la Oceanul Atlantic. Cazare All Inclusive in Cancun.

Ziua 10. CANCUN – PLAYA DEL CARMEN & XCARET
Mic dejun. Timp liber in care ne vom putea bucura de plajele cu apele turcoaz ale marii Caraibelor. Va recomandam o excursie la celebra Playa del Carmen, continuand apoi cu o vizita la parcul tematic Xcaret, o reconstructie magnifica a unui vechi sat mayas, prilej de a ne bucura de cele peste 40 de atractii si de a asista la un spectacol traditional
magnific, cu dansuri precolumbiene si mexicane, care are loc in fiecare seara. Printre atractii se numara acvariul cu pesti exotici si broaste testoase, raurile subterane, gradina zoologica, sera cu fluturi tropicali, vestigii arheologice, o bisercica cu altarul pe apa, un cimitir mexican, insula jaguarilor. Cazare All Inclusive in Cancun.

Ziua 11. CANCUN & ISLA MUJERES
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare sau activitati optionale. Nu ratati o frumoasa excursie optionala in Isla Mujeres (bauturi si pranz incluse). Cazare All Inclusive in Cancun.

Ziua 12. CANCUN
Mic dejun. Timp liber in Cancun pana seara cand vom fi transferati la aeroport pentru imbarcarea pe zborul transatlantic cu destinatia Paris. Noapte la bord.

Ziua 13. BUCURESTI
Mic dejun. Sosire la Paris la ora 11:00 si zbor in conexiune spre Bucuresti.

SERVICII INCLUSE SERVICII NEINCLUSE
 zboruri internationale Bucuresti – Mexico City si Cancun – Bucuresti;
 zbor intern Mexico City – Tuxla Gutierrez;
 transferurile cuprinse in program si transport pe duratacircuitului cu autocar / minibus licentiat;
 11 nopti cu mic dejun pe durata circuitului in hoteluri de 4* si 3*: 3 nopti Mexico City, 1 noapte Puebla, 1 noapte San Cristobal, 1 noapte Palenque, 1 Noapte Campeche, 1 noapte Merida, 3 nopti Cancun;
 pensiune completa pe durata circuitului si cazare in regim all inclusive in Cancun;
 vizitele cuprinse in program;
 ghizi locali si insotitor roman pe toata durata excursiei;
 asigurarea medicala si storno (*valoare storno asigurata– pana la 21.000 lei / calatorie);
 taxele de aeroport pentru zborurileinternationale (se achita obligatoriu la inscriere):495 €;
 taxele de aeroport si securitate pentruzborul intern (se achita obligatoriu la inscriere):95 €;

 taxele de frontiera (aprox 20 €, se achitalocal);
 excursiile si vizitele optionale;
 bacsisuri obligatorii pe durata circuitului pentru soferi si ghizi locali (se achita la insotitorul de grup): 5 usd/persoana/zi ;
 alte servicii decat cele mentionate.

PLECARI                      LOC IN CAMERA  DUBLA                      SUPLIMENT SINGLE
17 Martie                                     1815 €                                                             450 €
Tarif Early Booking                1695 €                                                            450 €

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup intre 15 – 19 persoane se achita un supliment de 95 € /persoana.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :
 Plimbarea cu barca prin Canionul Sumidero: 36 €;
 Playa del Carmen & X’caret (se achita local – include transport, intrare la X’caret spectacol): 147 €;
 Isla Mujeres din Cancun ( se achita local – include transferuri, bauturi nealcoolice si pranz): 125 €.

ORAR DE ZBOR (compania Air France) – ore locale:

17-Mar
Bucuresti 06:50 Paris 09:10
Paris 11:00 Mexico City 16:20
28-Mar
Cancun 18:20 Paris 11:00 (29-Mar)
Paris 12:30 Bucuresti 16:20