CIRCUIT & SEJUR 2018 TANZANIA – ZANZIBAR de la 490 euro + 3180 usd


CIRCUIT & SEJUR 2018 TANZANIA – ZANZIBAR de la 490 euro + 3180 usd

Natură sălbatică, parfum de ylang-ylang şi mirodenii

 

TANZANIA – ZANZIBAR

 

Kilimanjaro – Arusha – Parcul Național Lacul Manyara – Olduwai – Ngorongoro – Parcul Național Serengeti – Seronera – Zanzibar

 

Ernest Hemingway spunea „Nu am cunoscut nici o dimineaţă în Africa în care să mă fi trezit şi să nu fi fost fericit”! Vă invităm să descoperiţi Tanzania, care prin puritatea şi şarmul ei vă vor cuceri irevocabil şi să vă convingeţi că Hemingway avea dreptate. Pe parcursul acestui circuit vă veţi putea bucura de o atmosferă tropicală, vă veţi putea plimba pe fabuloasele plaje cu nisip alb, veţi avea ocazia să exploraţi o mulţime de locuri, vă veţi minuna de farmecul răsăriturilor și apusurilor de soare al căror romantism îmbinat cu mai multe nuanţe decât vă puteţi imagina, vă vor cuceri definitiv. Veţi descoperi un mix cultural indian, arab şi britanic care se îmbină perfect cu Africa şi misterul ei, veţi avea ocazia să descoperiţi savoarea fructelor exotice şi aroma condimentelor, iar parfumul de vanilie şi ylang-ylang vă va face să visaţi mereu la nisipul alb, valurile oceanului şi palmieri.

 

Perioada:  03.09 – 13.09.2018

 

Ziua 01 / 02.09.2018:  Bucureşti – Doha

Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways).

Ziua 02 / 03.09.2018:  Doha – Kilimanjaro – Arusha

Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 220 (00:35 / 05:20) de unde se va pleca spre Kilimanjaro cu zborul QR 1353 (08:30 / 14:45). După sosire, întâlnire cu reprezentantul local şi transfer în Arusha, oraş situat în nordul Tanzaniei, între vârfurile Munților Meru și Kilimanjaro, declarat oficial oraş la data de 1 iulie 2006 de către guvernul tanzanian. Cina şi cazare în Arusha.

Ziua 03 / 04.09.2018:  Arusha – Parcul Național Lacul Manyara

Mic dejun. Vom pleca spre Parcul Naţional Lacul Manyara, parc cu o suprafaţă de 330 km², din care circa 200 km² sunt ocupaţi de Lacul Manyara, iar restul de câmpii inundate, păduri de smochini şi salcâmi. Numele parcului provine din dialectul maasai şi denumeşte o specie de euforbia. Parcul este renumit pentru populația de babuini, numărul mare de păsări flamingo roz şi pentru cele peste 400 de specii de păsări. Pe parcursul acestui safari în parc vom avea ocazia de a vedea leoparzi, lei, elefanţi, maimuţe, gazele, hipopotami, girafe, impala, antilope Gnu şi zebre. Dejun. Transfer pentru cazare în zona Parcului Naţional Lacul Manyara.

Ziua 04 / 05.09.2018:  Parcul Național Lacul Manyara – Olduwai – Ngorongoro

Mic dejun. Plecare spre Ngorongoro, cu o scurtă oprire la Defileul Olduwai, unul dintre cele mai bogate situri arheologice, echivalentul Meccăi pentru musulmani, supranumit „Leagănul omenirii”, deoarece aici au fost descoperite unele dintre cele mai multe mărturii din istoria omenirii, printre care şi cele mai vechi urme de picioare de până acum. Vom avea posibilitatea de a vedea muzeul de aici, unde vom afla istoria străveche a regiunii, muzeu existent datorită eforturilor de pionierat depuse de către familia Leakey la începuturile anilor ’30. Itinerariul zilei va continua spre Aria de Conservare Ngorongoro care include craterul Ngorongoro, inclus încă din anul 1979 pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Vom coborî pentru un safari inedit pe marginea craterului, cea mai mare căldare vulcanică intactă din lume, cu un diametru de 19 km şi o adâncime de 600 m, care s-a format acum 2 milioane de ani prin explozia şi prăbuşirea în interior a vulcanului cu acelaşi nume. Astăzi în zonă trăiesc aprox. 25.000 de exemplare de animale, printre care elefanţi, rinoceri negri, specie pe cale de dispariţie ocrotită de guvern, leoparzi, bivoli, zebre, antilope Gnu, gazele şi cea mai densă populaţie de lei din lume. Dejun picnic. Cină şi cazare în zona Ngorongoro.

Ziua 05 / 06.09.2018:  Ngorongoro – Parcul Național Serengeti

Mic dejun. Plecare spre Parcul Naţional Serengeti, al doilea parc naţional ca mărime al Tanzaniei, înfiinţat în anul 1951 și inclus pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO în anul 1981. Parcul este cel mai renumit sanctuar al faunei sălbatice din toată lumea, neegalat prin frumusețea sa naturală și valoarea științifică. Migrația anuală din Serengeti reprezintă un spectacol unic, fiind cea mai mare din lume. Peste 3 milioane de animale străbat permanent câmpiile parcului: antilope Gnu, zebre, gazele, antilope de mlaștină, impala, dar și celebrul “big five” în traducere “marele cinci”: elefanţi, rinoceri, bivoli, lei şi leoparzi. Filmul „Serengeti nu va muri”, realizat de Bernhard Grzimek şi fiul său Mihail, reprezintă cel mai bun documentar timpuriu de conservare a naturii. Dejun, cină şi cazare în zona Parcului Naţional Serengeti.

Ziua 06 / 07.09.2018:  Parcul Național Serengeti

Mic dejun. Întreaga zi va fi dedicată unui safari de excepţie în Parcul Naţional Serengeti. Vom vedea animalele în habitatul lor şi în funcţie de cât de norocoşi vom fi, vom putea vedea “big five-ul”, dar şi şacali africani, şopârle agama şi numeroase specii de păsări printre care struţi şi vulturi negri. Pe tot parcursul acestui safari, vom fi însoţiţi de un ghid calificat. Dacă vom asculta liniştea sălbăticiei şi vom privi cum soarele înveleşte natura cu razele lui, nu ne vom mai mira că animalele se simt atât de bine aici. Cină şi cazare în zona Parcului Naţional Serengeti.

Ziua 07 / 08.09.2018:  Parcul Național Serengeti – Seronera – Zanzibar

Mic dejun. Transfer la aerodromul Seronera pentru zborul către Zanzibar, insula care face parte din arhipelagul situat la aprox. 30 km de coastele Africii. Arhipelagul Zanzibar este format din câteva insule mai mari: Unguja, cunoscută drept Insula Zanzibar, Pemba sau Insula Verde, Tumbatu și Mafia și o multitudine de insule mici, un teritoriu semi-autonom, care a format în anul 1964 împreună cu Tanganyka, statul Tanzania. Numele Zanzibar provine din combinarea a două cuvinte arabe, zenj, în traducere om negru şi bar, în traducere pământ, prin urmare, pământul negrilor, denumire dată insulei, deoarece aici s-au stabilit populaţiile care au venit din Orient, Iberia, Asiria şi India. Scăldată de apele albastre şi calde ale Oceanului Indian, mărginită de plaje albe cu nisip fin, “împodobită” cu dealuri vălurite şi cu palmieri care se leagănă în bătaia alizeelor, Zanzibar este o insulă cu adevărat pitorească. După sosirea în Zanzibar, întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer la hotel. Cazare în regim de demi-pensiune pentru perioada petrecută aici, locul perfect pentru “încărcarea bateriilor” şi a uita de orice griji.

Ziua 08 / 09.09.2018:  Zanzibar

Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau opţional, vizitarea oraşului vechi Stone Town, construit de negustorii arabi și indieni în sec. al XIX-lea din piatră de coral, numit din acest motiv “Oraşul de Piatră”, oraş care diferenţiază această insulă de alte mii de insule tropicale. Oraşul vechi impresionează prin arhitectura clădirilor care datează din sec. al XIX-lea, cu influenţele poporului Swahili, dar şi cu un amestec de elemente unice arabe, persane, indiene, europene şi africane. Oraşul în care veţi găsi bazare pline de viaţă, străduțe înguste și ziduri albe care închid între ele medina arabă, moschei, biserici creștine, băi persane şi conace grandioase construite în stil arab, cu uşi splendide sculptate în lemn, aici existând peste 500 de exemplare diferite de astfel de opere de artă manuală, a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2000. Turul panoramic al oraşului Stone Town va include Fortul Arab Bgome Kongwe, construit în anul 1701 şi care a servit ca fortificaţie de apărare a oraşului până în anul 1920, Catedrala St. Joseph’s, clădirea Beit El Ajaib sau “Casa minunilor”, construită de Sultan Seyid Barghash pentru ceremonii, fiind cea mai înaltă clădire din Zanzibar și Casa lui Livingstone, construită în jurul anului 1860 de către Sultanul Majid, primul dintre cei 11 sultani care au guvernat timp de 107 ani Zanzibarul. Veţi putea vizita casa unde s-a născut și a locuit Freddie Mercury, legendarul solist al trupei Queen, care a părăsit insula împreună cu părinții săi după Revoluția din anul 1964, cu destinația Marea Britanie. Stone Town este în același timp un oraș cu o mare importanță simbolică în suprimarea sclaviei, deoarece a fost unul din principalele porturi de tranzacționare a sclavilor în Africa de Est. Negustorii arabi de sclavi au sosit în Zanzibar în sec. al VIII-lea și au rezistat în zonă câteva sute de ani, urmele teribilului negoț fiind vizibile și astăzi, deoarece orașul a trăit și s-a dezvoltat prin comerțul cu marfă vie pe o perioada îndelungată de timp. Întoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 09 / 10.09.2018:  Zanzibar

Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau după-amiază, posibilitate de excursie opţională de o jumătate de zi „Spicy Tour”. De-a lungul timpului, insula şi-a câştigat renumele de “Insula Mirodeniilor”, deoarece aici se găsesc foarte multe ierburi aromatice și condimente care stau la baza unei bucătării  recunoscute pentru exotismul și rafinamentul preparatelor sale. Miresmele de vanilie, cuișoare sau nucșoară cuprind întreaga insulă. Zanzibarul este faimos pentru exporturile de cuișoare, nucșoară, piper, vanilie, scorțișoară sau ghimbir, iar o serie de plante care în trecut erau folosite pentru tratarea malariei, indigestiilor etc., reprezintă astazi o adevărată medicamentație naturistă pentru mulți localnici. Mirodeniile aduse de negustori şi călători în această insulă cu teren fertil în urmă cu mai mult de două secole au schimbat istoria, pentru că pe lângă comerţul cu sclavi, Zanzibarul a atras sultanii din Oman şi pentru condimentele exotice care se găseau doar în aceste locuri. Veţi avea ocazia să descoperiţi savoarea fructelor exotice şi aroma condimentelor şi să aflaţi parcursul acestora de când sunt cultivate până ajung în preparatele aromate pe care le consumaţi. Turul va include vizitarea unor ferme în care se cultivă mirodenii şi unde vi se va demonstra modul în care sunt folosite. În cadrul activităţilor interactive, vă veţi dezvolta abilitatea de a recunoaşte anumite plante şi fructe exotice după miros, gust şi textură. Veţi descoperi aroma diverselor condimente: scorţişoară, cardamom, oregano, vanilie, ylang-ylang, cuişoare, cumin, ghimbir şi a celor mai aromate fructe dintre care papaya, mango, fructul pasiunii şi altele. Întoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 10 / 11.09.2018:  Zanzibar

Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau posibilitate de excursie opţională de o zi în Prison Island, care în traducere înseamnă Insula Închisoare, denumire generată de faptul că în trecut aceasta a servit ca insulă pe care erau izolaţi sclavii care participau la revolte. Insula mai este cunoscută sub numele de Changuu şi este arie protejată care găzduieşte specia de ţestoase Aldabra gigant aflată pe cale de dispariţie. Întoarcere la hotel pentru cazare. Nu uitați să vă relaxați și să ascultați murmurul oceanului, admirând la asfințit cum soarele coboară în mare, colorând cerul și apa în nuanțe incredibile.

Ziua 11 / 12.09.2018:  Zanzibar

Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă. Eliberarea camerelor se va face la ora 12:00. Transfer la aeroportul din Zanzibar pentru zborul spre Doha cu compania Qatar Airways QR 1357 (15:30 / 23:59).

Ziua 12 / 13.09.2018:  Doha – București

Sosire la Doha la ora 23:59, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:30 / 11:55).

 

TARIF:   490 EURO + 3180 USD / loc în cameră dublă;  Supliment single: 690 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. mai puţini turişti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Kilimanjaro şi Zanzibar – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways

– transport intern cu avionul pe ruta: Seronera – Zanzibar

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 9 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi lodge

– mesele menţionate în program: 9 mic dejunuri, 5 zile în regim full-board, 4  zile cu mese în regim de demi-pensiune

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– taxele de intrare la obiectivele menţionate în program

– taxe de intrare în toate Parcurile menţionate în program

– safari în Parcul Naţional Lacul Manyara

– safari în Ngorongoro

– safari în Parcul Naţional Serengeti

– ghizi locali

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

 

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare  oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:

  • Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
  • Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
  • Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
  • Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia

– transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare

– dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport

– prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată

– turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare

– agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist

– transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri

– dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu

– turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare

– transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

 

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi continentale: aprox. 60 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor – nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale, care se pot realiza cu un nr. minim de 20 participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

  • excursie la Stone Town: aprox. 60 euro/pers.
  • excursie de ½ zi Spicy Tour: aprox. 120 euro/pers.
  • excursie de 1 zi în Prison Island: aprox. 90 euro/pers.

– asigurarea medicală

– asigurarea storno (agenția recomandă încheierea unei asigurări storno)

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

 

OBSERVAŢII:

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

– agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

– agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

– conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

– conform normelor actuale din Hong Kong şi Macao, un turist nu poate introduce mai mult de 19  ţigări, 1 trabuc, sau  1 litru de alcool cu o concentraţie de maximum 30 %; cantităţile care depăşesc aceste nivele, vor fi supuse taxării; persoanele sub 18 ani nu au voie să introducă alcool şi tutun în Hong Kong

– clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

– distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

– dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program

– agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

– agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

– în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– transportul pe toată durata programului se face cu vehicul adaptat la numărul de participanţi, dotat cu aer condiţionat

– aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

– agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora

– excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

– agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

– în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

– agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

– copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi

– copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

– vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

– c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

– prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »