CITY BREAK ISTANBUL – autocar – de la 105 euro – oferta expirata


CITY BREAK ISTANBUL – autocar – de la 105 euro – oferta expirata

ISTANBUL  – orasul de pe doua continente intre istorie si modernism

 

PLECARI : 10.03, 07.04, 19.05, 17.06, 07.07, 15.09, 20.10, 10.11, 01.12.2016 (4 ZILE )

 

 

 

ZIUA I.  Ora 00.30 plecare din Bucuresti Parcarea Parcul Tineretului – Liceul Sincai. Plecare pe traseul Giurgiu – Ruse – Edirne – Istanbul. In cursul pranzului sosire la Istanbul.  Dupa amiaza scurta plimbare cu ghid local prin zona Sultanahmet – vizita la Biserica Muzeu Sfanta Sofia (intrare optionala contra cost aprox. 12 eur/persoana), Hipodromul (Obeliscul egiptean, Coloana cu serpi, Coloana lui Constantin Porfirogenetul, Fantana lui Wilhem al II-lea ), Moscheea Albastra; Palatul TopKapi (vechiul palat al sultanilor) (intrare optionala contra cost aprox. 12 eur/persoana). Cazare Istanbul Hotel 3*.

 

ZIUA II. Mic dejun. Program liber in Istanbul sau, optional (aproximativ 25 eur/persoana), ne putem bucura de o plimbare in Insula Printilor, cea mai mare dintre cele 9 insule din Marea Marmara. Dupa o calatorie de aproximativ doua ore cu ferry-boatul si o frumoasa plimbare cu trasura pe insula in care este interzisa circulatia autovehiculelor, ne vom inchina in Manastirea Ortodoxa Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, zidită în vremea împăratului bizantin Ni­ki­for Focas, în anul 963, ce adaposteste o icoana facatoare de minuni a Sfantului Gheorghe care dateaza din secolul 10.  Locul este extrem de iubit si venerat chiar si de foarte multi localnici musulmani. Seara intoarcere la Istanbul unde putem participa optional la o seara traditionala turceasca intr-unul din restaurantele locale (pret 35 eur/persoana – include cina si spectacolul). Cazare Istanbul Hotel 3*.

 

ZIUA III. Mic dejun. Optional (20 eur/persoana) in prima parte a zilei va invitam la cateva dintre cele mai importante locuri crestine din Istanbul, inca active, vizita cu ghid local. Ne vom inchina mai intai in Manastirea cu hramul Izvorul Tamaduirii unde se afla mormintele patriarhilor Constantinopolului – aici se afla izvorul tamaduitor al Sfintei Fecioare Maria. Datorita tamaduirilor savarsite la acest sfant izvor, s-a generalizat in intreaga Ortodoxie sarbatoarea din Vinerea Luminata numita “Izvorul Tamaduirii”.  Continuam vizita cu Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe – sediul Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului (aici se afla moastele Sfantului Ioan Gura de Aur si ale Sfantului Ierarh Grigorie Teologul – sfinti capadocieni). Tot aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “Ocrotitoarea Bizantului”, unul dintre cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus Hristos si parte din stalpul de care acesta a fost legat. Ne incheiem vizita la Biserica Romaneasca Sfanta Mucenita Parascheva, construita in anul 1692 de domnitorul martir Constantin Brancoveanu. Dupa amiaza vom avea timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar. Seara, optional,  (15 eur/persoana), pornind din celebra zona a Podului Galata, se poate participa la o croaziera pe Bosfor pentru a admira printre altele si celebrele Poduri luminate ale orasului de pe 2 continente.  Cazare Istanbul Hotel 3*.

 

ZIUA IV. Mic dejun. Dimineata plecare spre Romania. Inainte de a iesi din Turcia facem un scurt popas la Edirne (anticul Hadrianopolis) – capitala Imperiului Otoman, pentru o scurta vreme. Vizitam Moscheea Selimiye Camii – capodopera celebrului architect Sinan si ne delectam cu celébrele baclavale turcesti. Sosire la Bucuresti in cursul noptii (functie de trafic si formalitatile vamale) ;

 

 

PRET : 105 € + 199 lei / persoana in camera dubla sau tripla Grup minim 40 persoane  

PRET : 110 € + 199 lei / persoana in camera dubla sau tripla Grup minim 30 persoane  

Supliment camera single : 80 €

 

Pretul include : Transport cu autocar clasificat ; taxe autostrazi, vama, traversare pod, parcari ; 3 nopti cazare cu mic dejun in Hotel 3* in centrul orasului Istanbul  ( clasificarea este conform normelor metodologice locale ) ;  vizitele mentionate in program in Istanbul cu transport public local (exceptie cele cu taxa de intrare si cele optionale), tur de oras cu ghid local pentru prima zi la vizitele din zona Sultanahmet ; insotitor din partea agentiei ;

La inscriere se achita un avans de 70 € cu minim 2 luni inainte de plecare.

Plata integrala cu 1 luna inainte de plecare.

 

Pretul NU include : transportul public local in timpul vizitelor; Asigurarea medicala; Biletele de intrare pentru obiectivele turistice ( muzee, asezaminte de cult) ; Programele optionale; servicii ghid pentru explicatii in interiorul obiectivelor turistice cuprinse in program, ghid local Istanbul, exceptie ziua I.

 • Intrarile la toate obiectivele turistice optionale mentionate in program (aproximativ 25 eur/persoana ); se colecteaza intreaga suma la inceputul zilei pentru vizitele din ziua respectiva.
 • Transport in común aproximativ: 10 eur/persoana pentru toata perioada;
 • Alte vizite care se pot organiza la fata locului dar nu sunt incluse in program;
 • Asigurarea medicala de calatorie OBLIGATORIE ( se poate elibera la agentie );
 • Activitati optionale:
  • Insula Printilor ( 25 €/ persoana ) – include transportul dus si intors cu ferry-boatul catre Insula Printilor, turul insulei cu trasura, vizita la Manastirea Sfantul Gheorghe, insotitor de grup.
  • Tur ecumenic la bisericile din Istanbul ( 20 €/ persoana ) – include transportul public si ghid local
  • Croaziera pe Bosfor ( 15 € /persoana ).

 

 

Nota!!!

In caz de neconstituire a grupului, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia sau de a modifica pretul functie de numarul de participanti.

Programul poate fi reordonat functie de programul de functionare sau de situatii obiective.

Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice, ca urmare deplasarea se face pietonal sau cu transportul in comun.

Agentia organizatoare nu se face responsabila pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum ), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi , conducatori auto, etc ).

 

Acte necesare calatoriei : Pasaport valabil minim 6 luni de la data intrarii in Turcia si care sa aibe cel putin o pagina disponibila integral pentru viza de intrare in Turcia si contract de prestari servicii turistice incheiat cu agentia organizatoare.

Pentru copiii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul notarial legalizat al parintilor si cazier judiciar pentru insotitor ( in cazul in care insotitorul nu este unul dintre parinti ).