CRACIUN 2015 ISRAEL – SARBATOAREA NASTERII DOMNULUI de la 495 euro/persoana


CRACIUN 2015 ISRAEL – SARBATOAREA NASTERII DOMNULUI de la 495 euro/persoana

ISRAEL – Sărbătoarea Nașterii Domnului

Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum

Qumran – Marea Moarta – Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa

Bethleem, Bis. Nașterii Domnului – Mănăstirea Sf. Sava – Mănăstirea Hozeva

 

 

 

 • Ziua 1 – 22 Decembrie: București – Tel Aviv – Cezareea – Haifa – Tiberias

Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 7.30, cursa EL Al. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne deplasăm către Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Ap. Pavel a plecat la Roma. Continuăm cu vizitarea orașului Haifa frumosul oraș-port, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel și a frumoaselor grădini suspendate Bahai, cât și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). De aici plecăm spre locul de cazare. Cazare și cină la hotel în Tiberias/ Nazaret.

 

 • Ziua 2 – 23 Decembrie: Marea Galileei – Capernaum – Muntele Fericirilor – Tabgha – Cana Galilei

Mic dejun. Ne îndreptăm către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea  ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Vom continua cu Muntele Fericirilor, unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m. deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Se merge la Tabgha, loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Optional putem să ne  relaxăm cu o croazieră cu barca pe Marea Galileei așa cum era pe vremea Mântuitorului. Coborâm pe valea râului Iordan spre Yardenit – pe malul râului Iordan, loc amenajat pentru a intra în apa Iordanului. Plecăm către Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Cazare și cină la hotel în Tiberias/ Nazaret.

 

 • Ziua 3 – 24 Decembrie: Nazareth – Muntele Tabor – Ierihon – Ierusalim.

După micul dejun vom merge către Nazareth, situat în partea nordică a Israelului. Este cel mai populat oraș arab din Israel și este descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret; biserica este pictată de frașii Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil ca Îl va naște pe Iisus. Continuăm cu Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Ne deplasăm pe valea râului Iordan spre Bethleem. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

După cină, se merge în Bethleem – Biserica Nașterii Domnului, pentru a participa la slujba care începe după ora 22:00 pe platoul din fața sa, eveniment important transmis în întreaga lume. Întoarcere la hotel.

 

 • Ziua 4 – 25 Decembrie: Sfanta Liturghie de Craciun – Qumran – Marea Moarta

Mic dejun. Dimineața participăm la Sfânta Liturghie de Crăciun la Biserica Românească din Ierusalim. După slujbă vizităm Qumran. În grotele de la Qumran un păstor a găsit

întâmplător, în anul 1947, sulurile de manuscrise de la Marea Moarta. Vizită la Marea Moarta cu posibilă baie în apa sărată, bogată în minerale. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 

 • Ziua 5 – 26 Decembrie: Muntele Scopus – Maslinilor – Muntele Sion – Ierusalim

Dupa micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orasul pacii, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul, Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției, Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidita în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocaință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins, Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Continuaăm cu Muntele Sion unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. După aceea vom vizita Aşezământul Românesc de la Ierusalim cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 

 • Ziua 6 – 27 Decembrie: Via Dolorosa – Drumul Crucii – Golgota – Biserica Sfantului Mormânt

După micul dejun ne vom deplasa către Ierusalim și vom intra în Cetatea Sfântă a  Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). După amiaza vom merge în Bethleem unde vom admira Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Apărătoarea Bethleemului”); de aici la proximativ 500 m. se află Grota Laptelui, unde potrivit tradiției era adăpostită Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit porunca de la înger să părăsească Betleemul și să fugă în Egipt. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 

 • Ziua 7 – 28 Decembrie: Ein Karem – Tel Aviv – București

Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Sosire la aeroport și îmbarcare pentru cursa de București.

 

DATE DE PLECARE  22.12 Supliment SGL Copil 6-12 ani
Loc în camera DBL 495 

 

200 € 475 €

 

ATENTIE!!!

VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ iL ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).

servicii incluse

 • transport cu avionul București – Tel Aviv – București.
 • asistenţă în aeroport la sosire.
 • 6 nopţi cazare la hoteluri de3/4*(categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel) conform clasificarii
 • demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)
 • taxiuri Muntele Tabor, taxe de intrare la obiectivele din program,
 • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
 • preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română.

servicii neincluse

 • taxe de aeroprt 125 Euro
 • tips pentru ghid și sofer în Israel: 2 Euro de persoană pe zi (se achită obligatoriu)
 • masa de prânz
 • croaziera pe Marea Galileii (aprox. 15 Euro)
 • alte taxe şi cheltuieli personale.