CRACIUN 2015 NEW YORK de la 1490 euro


CRACIUN 2015 NEW YORK de la 1490 euro

 

 

NEW YORK & WASHINGTON in sarbatoare!Craciun 2015 –

PERIOADA: 22 – 29 decembrie 2015

 8 zile / 6 nopti

 

Ziua 1

22 decembrie

BUCURESTI – NEW YORK

Intalnire la aeroportul „Henri Coanda (Otopeni) la ora 08:00 dimineata cu insotitorul de grup; plecare spre New York cu compania Turkish Airlines, cu schimbarea cursei la Istanbul (sosire la Istanbul la ora 11:40, decolare spre New York la ora 13:25). Sosire la New York (Aeroportul JFK) la ora locala 17:45. Transfer la Hotel ROW 4* (sau similar), situat central in MANHATTAN. Pagina web: http://rownyc.com/

Ziua 2

23 decembrie

NEW YORK in ajun de sarbatori –tur de oras, inclus

Mic dejun american la hotel. In cursul diminetii ne vom intalni cu ghidul, impreuna cu care vom vizita – in cadrul unui tur panoramic de oras – cele mai importante atractii ale metropolei americane: Times Square, Madison Square Garden, Greenwich Village, Central Park, Wall Street, Fifth Avenue, Rockefeller Center. Optional deplasare cu ferryboat-ul din Battery Park la Statuia Libertatii, Ellis Island. Seara intram in spiritul si magia sarbatorilor de Craciun: vom merge impreuna cu insotitorul de grup la cel mai cunoscut brad de Craciun din lume, aflat in fata Rockefeller Center din New York. Doritorii pot incerca si patinoarul special amenajat, care sporeste feeria locului. Cazare.

Ziua 3

24 decembrie

NEW YORK – WASHINGTON – excursie de o zi, inclusa

Mic dejun american la hotel. Astazi avem prevazuta o excursie de o zi in capitala SUA. Excursia cuprinde transport dus-intors cu autocarul (cca 4 ore pe sens), dejun, tur de oras cu insotitorul de grup (de cca 4 ore), in cadrul caruia vom admira: Capitoliul, Memorialul Lincoln, Casa Alba – panorama, Curtea Suprema, Cladirea FBI – panorama. Intoarcere la New York seara si cazare in acelasi hotel.

Ziua 4

25 decembrie

NEW YORK

Mic dejun american la hotel. Participare impreuna cu insotitorul de grup la Slujba de Craciun de la Catedrala Sf. Patrick, amplasata pe celebra 5th Avenue. Dupa slujba se poate face un tur individual al celor mai renumite 6 mari magazine din centrul orasului: Macy’s Department Store, Bloomingdale’s Department Store, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman, The Barney’s, The Bloomingdale’s. Optional puteti alege un tur de seara „New York Christmas Lights”: traversare  cu ferry boat la Staten Island, Brooklyn, Soho, Greenwich Village, Times Square si cele mai atractive locatii ale vietii de noapte din New York. Pret informativ: 65 USD / persoana.Timp liber. Cazare in New York.

Ziua 5

26 decembrie

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 6

27 decembrie

NEW YORK – PHILADELPHIA & ATLANTIC CITY – excursie de o zi, optionala

Mic dejun american la hotel. Zi libera pentru vizite individuale. Propunerile noastre sunt: Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Guggenheim, plimbare in Central Park. Alternativ, va recomandam o excursie optionala de o zi la Philadelphia si Atlantic City (pret informativ: 230 USD / persoana, minim 20 platitori). Excursia include transport cu autocarul, tur panoramic complet in Philadelphia, vizitarea Muzeului Constitutiei, Casa Memoriala Benjamin Franklin, casa Betsy Rose. Dejunul este inclus. Dupa amiaza se viziteaza Atlantic City, considerat “Las Vegasul“ de pe Coasta de Est a USA. In seara aceasta sau in oricare din serile sejurului, va propunem sa participati la unul dintre spectacolele de pe Broadway (pretul unui bilet: de la 80 USD, in functie de spectacol).

NEW YORK – BOSTON – excursie de o zi, optionala

Mic dejun american la hotel. Optional, excursie de o zi la  Boston, unul dintre cele mai frumoase orase ale USA (transport cu autocarul). Se viziteaza: Harvard, cea mai veche universitate din USA, Trinity Church, cea mai veche catedrala din Boston, parcul si gradinile publice Boston Common si Beacon Hill – un cartier vechi in sil englezesc. Turul continua cu vizitarea  pietei  Quincy  si a Muzeului US Constitution. Dejun inclus. Pret informativ: 230 USD / persoana, minim 20 platitori. Cazare New York.

Ziua 7

28 decembrie

NEW YORK

Mic dejun american la hotel. Vom preda camerele la ora 10:00, ora la care avem prevazut transferul la Aeroportul JFK pentru imbarcare pe cursa Turkish Airlines cu decolare la ora 13:15 cu destinatia Istanbul.

Ziua 8

29 decembrie

BUCURESTI

Sosire la Istanbul la ora locala 05:45 dimineata, schimbarea cursei si imbarcare spre Bucuresti la ora 07:55. Sosire la Bucuresti la ora 09:15.

 

PRET/persoana: 1.490 EURO (loc in dubla)

Supliment camera single: 680 EURO

 

 Servicii incluse:

 • transport cu avionul Bucuresti – New York si retur cu compania TURKISH AIRLINES via Istanbul
 • 6 nopti cazare in New York, la hotel ROW 4* situat in MANHATTAN (sau similar), camere standard
 • mic dejun american la hotel
 • excursie de o zi la Washington cu autocarul
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • tur de oras in New York
 • insotitor roman de grup

 

Nu sunt incluse:

 • taxele de aeroport si securitate = 395 EURO – pot suferi modificari, valoarea exacta va fi comunicata cu 2 saptamani inaintea plecarii
 • taxa de viza = 160 USD la cursul afisat de BRD in ziua platii; se achita personal de catre client, la orice sucursala a BRD excursiile optionale
 • asigurarea medicala (obligatorie) si asigurarea storno
 • tips pentru soferi, ghizi locali si bagajisti – 40 USD, se platesc la fata locului

 

*zilele in care se organizeaza excursiile optionale sunt orientative, acestea urmand a fi comunicate la sosirea la New York, pentru o mai buna corelare a programului de grup cu disponibilitatile de la fata locului (autocare, ghizi locali, barci de croaziera)

Recomandare: pe perioada sederii la New York se poate achizitiona un City Pass, un permis care da posibilitatea vizitarii a 6 obiective extrem de populare: Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Guggenheim, Observatorul Empire State Building, Muzeul de Arta Moderna, croaziera cu Circle Line, MoMa.

 

20 persoane. Supliment grup 16-19 persoane: 90 euro/persoana. Pentru un numar mai mic de participanti pretul se recalculeaza, sau circuitul se reprogrameaza.De asemenea, in cazul unui grup mai mic de 20 persoane, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

 

Minim 60 zile inainte de data de plecare.

 

Orar de zbor:

22.12: Bucuresti 10:15 – Istanbul 11:40  // 13:25 – New York 17:45

28.12: New York 13:15 – Istanbul 05:45 // 07:55 – Bucuresti 09:15 (29.12)

 

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 40 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 40 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 39 zile – 25 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 24 zile – 15 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii

 

In cazul neobtinerii vizei, se retin penalizarile de la data la care se primeste refuzul de viza. Recomandam inscrierea cat mai devreme pentru a evita penalizarile in cazul neobtinerii vizei.

 

CONDITIE SPECIALA IN CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / extras de cont personal cu minum 2000 USD / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de nastere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie)

 

Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu pe acest program, in functie de actele prezentate. Termen limita pentru inscriere si transmiterea documentelor: 7 saptamani inaintea plecarii.

 

 

 • 15 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
 • 20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
 • 25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
 • 30 EURO/adult/ dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
 • 35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
 • 40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
 • 45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
 • 50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
 • 55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
 • 65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
 • 70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
 • 80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
 • 95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

 

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de institutiile de profil din SUA, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale / copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor prezenta la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar / conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective / distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup / pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare – in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor; de asemenea receptia poate solicita cartea de credit sau o suma cash (depozit) drept garantie pentru cheltuieli suplimentare / agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu / agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si de viza in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv asmbasada / pretul circuitului a fost calculat la paritatea euro/dolar american valabila in luna IUNIE 2015; in cazul modificarii acestei paritati cu mai mult de 3% in favoarea dolarului, pretul se majoreaza corespunzator. In situatia in care obtinerea vizelor este intarziata din motive independente de agentie, aceasta isi rezerva dreptul de a anula serviciile rezervate pentru persoanele in cauza cel mai tarziu cu 20 zile inainte de plecare. Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.