CRACIUN 2018 NEW YORK de la 2180 euro


CRACIUN 2018 NEW YORK de la 2180 euro

 

CRACIUN 2018 NEW YORK

 

Destinatie: Statele Unite ale Americii

Durata: 10 nopti

Plecari: 18 decembrie

Tarif: 2180 eur / pers. in camera dubla

 

Ziua 1. BUCURESTI – WASHINGTON
Intalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul Henri Coanda ora 03:30 si zbor Bucuresti – Washington, via Amsterdam. Zbor pe timp de zi. Sosire in Washington si transfer la hotel pentru cazare.
Ziua 2. WASHINGTON D.C.
Mic dejun. Incepem ziua de azi in Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Amercii, un oras al monumentelor si memorialelor cu o istorie vie, unde vom vizita Cimitirul National Arlington (Fort strategic in timpul Razboiului Civil), Memorialul Lincoln, Pennsylvania Avenue, Casa Alba (exterior), Memorialul Washington, Capitoliul – sediul Congresului Statelor Unite si simbol al orasului (exterior), Senatul, F.B.I. Building (exterior). Dupa amiaza veti avea timp liber pentru vizitarea renumitului parc National Mall si a Muzeului Aerospatial. Cazare zona Washington.
Ziua 3. WASHINGTON – ANNAPOLIS
Mic dejun. Excursie la Annapolis, capitala statului Maryland, unde se afla cel mai vechi Capitoliu (State House) inca in functiune, inaugurat in 1779, Academia Navala fondata in 1845 si numeroase cladiri din sec.18, care dau un farmec aparte acestui orasel fondat in 1649. Dupa-amiaza intoarcere la Washington si timp liber in cartierul istoric Georgetown, situat pe malul raului Potomac. Cazare zona Washington.
Ziua 4. WASHINGTON – BALTIMORE – LANCASTER 
Mic dejun. Plecare spre Lancaster, cu oprire in Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite. Tur panoramic in zona portului interior (Inner Harbour), principala atractie turistica a orasului, unde se gasesc Acvariul, Muzeul de Stiinta si sunt ancorate vase istorice (U.S.S. Constellation, Chesapeake, U.S.C.G.C. Taney, submarinul U.S.S. Torsk). Continuam traseul spre Lancaster pentru a vizita comunitatea Amish, o grupare religioasa crestina cu doctrina anabaptista, caracterizata mai ales prin felul de trai simplu si traditional si rezistenta pe care o opune in fata adoptarii obiceiurilor si utilitatilor moderne. In lume exista aproximativ 300.000 de persoane apartinand acestei grupari, cea mai mare parte traind in 22 localitati din SUA si Ontario, Canada. Cazare Lancaster.
Ziua 5. LANCASTER – PHILADELPHIA – NEW YORK 
Mic dejun. Plecare spre Philadelphia, leaganul natiunii americane. Incepem cu un tur in centrul istoric unde vom vizita Independence Hall, locul unde a fost adoptata Declaratia de Independenta (1776) si a inceput redactarea Constitutiei Statelor Unite. De asemenea vom avea ocazia sa vedem Clopotul Libertatii, vechea Primarie, Carpenters’ Hall, Market Street, Betsy Ross House, Elfreth Alley (cea mai veche strada din Philadelphia, cu case din sec.XVIII),  Benjamin Franklin court.  Dupa amiaza ne deplasam spre New York. Cazare Manhattan, New York.
Ziua 6. „THE BIG APPLE”
Mic dejun. Tur de jumatate de zi al celui mai cosmopolit si controversat oras al lumii, centru financiar international, orasul contrastelor si al simbiozei culturilor mondiale: Zona Zero (locul unde au fost Turnurile Gemene) si One World Trade Center, inaugurat in 2014, Wall Street si zona financiara, China Town, Little Italy, Times Square, faimosul Central Park, Rockfeller Center si, bineinteles renumitul Empire State Building cu observatorul de la etajul 86, de unde poate fi admirata panorama intregului oras. Cazare Manhattan, New York.
Ziua 7. NEW YORK
Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi de Craciun. Seara, optional, croaziera de Ajun in jurul Manhattan-ului, cu cina bufet, muzica si dans. Cazare Manhattan, New York.
Ziua 8. NEW YORK 
Mic dejun. Timp liber. Se pare ca Mos Craciun din clasicul film Miracle on 34th Street chiar exista la Macy’s, superb inconjurat de tot alaiul: bradul impodobit, reni, spiridusi, luminite colorate. Fie ca alegeti sa vizitati Macy’s, sa patinati la Rockefeller Center, sa va jucati in zapada in Central Park sau sa admirati vitrinele impodobite de sarbatoare pe Fifth Avenue un lucru este sigur: de Craciun, New York-ul iti ofera „the most wonderful time of the year”. Stralucitor, multicolor, inundat de coruri angelice si de cel mai mare spectacol de lumini, este locul in care se distreaza si se bucura toti copiii, de la 1 la 93 de ani. Cazare Manhattan, New York.
Ziua 9. NEW YORK 
Mic dejun. In a doua zi de Craciun timp liber sau, optional, excursie cu vaporasul pentru a admira Statuia Libertatii, candva simbolul New Yorkului. Cazare Manhattan, New York.
Ziua 10. Ramas bun NEW YORK !
Mic dejun. Timp liber pentru ultimele vizite si cumparaturi. Dupa amiaza, transfer la aeroport pentru zborul transatlantic cu destinatia Paris. Noapte la bord.
Ziua 11. BUCURESTI
Escala scurta pe aeroportul din Paris si zbor in conexiune spre tara.  Sosire in Bucuresti in jurul orei 14:00.

NOTE
Reducere  copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 pers. Pentru un grup de 20-24 pers, tariful se majoreaza cu 230 € /pers. Reducerea de Early Booking este valabila pana la data de 31.05.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE

 • Croaziera cu cina festiva de Craciun in jurul Manhattan-ului:  230 € (include ghid insotitor, transfer – Optiunea se face doar la inscriere);
 • Statuia Libertatii & Elis Island: 25 € (include transfer, bilete de vaporas si insotitor roman);

SERVICII INCLUSE

 • zboruri intercontinentale: Bucuresti – Washington / New York– Bucuresti;
 • transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata vizitelor si a transferurilor;
 • taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale (se achita obligatoriu la inscriere): 495 €;
 • cazare 9 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* – 4*: 3 nopti zona Washington, 1 noapte Lancaster, 5 nopti  New York;
 • tururi de oras cu ghid local la Washington si New York;
 • vizita ghidata la Amish Farm & House Museum;
 • vizitele conform programului cu  insotitor roman;
 • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  8.500 lei / calatorie).

 

SERVICII NEINCLUSE

 • taxa de viza SUA: aprox 160 $ (se achita la BT in RON);
 • bacsisurile obligatorii pentru soferi, ghizi locali (se achita insotitorului de grup): 5 $/pers/zi;
 • intrarile la obiectivele turistice de pe traseu (altele decat cele mentionate);
 • excursiile si vizitele optionale;
 • alte servicii decat cele mentionate in program

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE

 • Croaziera cu cina festiva de Craciun in jurul Manhattan-ului:  230 € (include ghid insotitor, transfer – Optiunea se face doar la inscriere);
 • Statuia Libertatii & Elis Island: 25 € (include transfer, bilete de vaporas si insotitor roman);
 
ORAR DE ZBOR (compania KLM – Air France ) – ore locale:
18-Dec Bucuresti 06:00 Amsterdam 08:05
Amsterdam 13:00 Washington 15:50
27-Dec New York 18:40 Paris 08:00 ( 28-Dec )
Paris 10:05 Bucuresti 14:00