CROAZIERĂ 2017 ÎN GROENLANDA, ISLANDA ŞI INSULELE FEROE de la 3480 euro- oferta expirata


CROAZIERĂ 2017  ÎN GROENLANDA, ISLANDA ŞI INSULELE FEROE  de la 3480 euro- oferta expirata

 

O minunată călătorie în lumea gheţurilor

 

CROAZIERĂ ÎN GROENLANDA, ISLANDA ŞI INSULELE FEROE

 

KANGERLUSSUAQ – SISSIMIUT – ILULISSAT – NUUK

NARSAQ – REYKJAVIK – TORSHAVN – LERWICK – DUNKERQUE  

 

Islanda şi Groenlanda au trezit mereu curiozitatea turiştilor. Aceste pământuri simbolizează îndrăzneala cuceritorilor vikingi, dar şi cele mai spectaculoase fenomene ale naturii, de la misterioasele fenomene glaciare până la vulcanii neliniştiţi, gheizerele impresionante şi lagunele albastre. Depărtarea faţă de restul continentului face ca interesul şi curiozitatea să fie şi mai mari. Puţine locuri în lume atrag atât de mult prin necunoscut aşa cum se întâmplă cu aceste două ţări. Toate acestea sunt motive pentru care croaziera pe care v-o propunem să fie una excepţională! Vom descoperi Groenlanda cu calota sa de gheaţă şi pământul care probabil va deveni noul Eldorado, vom admira peisajele feerice ale Islandei, unele dintre cele mai uluitoare ale Terrei, după care vom naviga spre Insulele Feroe, arhipelagul format din 18 insule, dintre care doar una este locuită. Vă invităm să fiţi martorii unui spectacolul unic oferit de natură, în care icebergurile care plutesc în apele reci sunt vedetele principale, cu peisaje care se schimbă cu fiecare val, căpătând de fiecare dată o altă formă şi dimensiune.

 

Perioada: 14.08 – 27.08.2017

 

ZIUA 1 / 14.08.2017:  BUCUREȘTI – PARIS – KANGERLUSSUAQ

Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France, AF 1089 (07:10 / 09:20), de unde se pleacă spre Kangerlussuaq. După sosirea în Kangerlussuaq (Groenlanda), transfer în port pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră M/S Astoria 2017, recent renovat şi care face parte din Compania Rivages du Monde. Plecare din port la ora 21:00 într-o fascinantă croazieră, în care, timp de două săptămâni, vom avea ocazia să admirăm frumuseţile peisajelor, să ne lăsăm captivaţi de priveliştea deosebită oferită de apele îngheţate şi să ne răsfăţăm la bordul vasului, bucurându-ne de toate facilităţile oferite. Vasul va pleca din port la ora 21:00. Cină şi cazare la bord.

ZIUA 2 / 15.08.2017:  SISSIMIUT (GROENLANDA)

Mic dejun. Sosire la ora 11:00 în portul din Sissimiut, al doilea oraş ca mărime al Groenlandei, unde vom fi încântaţi de peisajul pitoresc, cu căsuţe multicolore construite pe piloni, care ne vor întâmpina încă de la debarcare. Orăşelul cuibărit la poalele unei stânci aflate la 40 km nord de Cercul Polar, a fost fondat în sec. al XVIII- lea, fiind unul dintre cele mai vechi din ţară. Numele localităţii ar putea fi tradus “tărâmul oamenilor de la vizuinile vulpilor”. Localnicii, în marea majoritate pescari, sunt danezi, urmaşi ai celor care s-au aşezat aici în anul 1720 sub conducerea misionarului Hans Egede. Până la ora 16:00 când vasul va ridica ancora, veți putea explora individual străduţele şi magazinele din zonă. Pensiune completă şi cazare la bord.

ZIUA 3 / 16.08.2017:  ILULISSAT  

Mic dejun. La ora 08:00 vom ajunge la Ilulissat, al treilea mare oraş din Groenlanda, situat în laguna glaciară care generează cele mai multe iceberguri din Emisfera Nordică. Oraşul fondat în anul 1741, aflat la 350 km distanţă de Cercul Arctic, se mândreşte cu o istorie fascinantă. Gheţarul Ilulissat – „Sermeq Kujalleq” este considerat o minune a naturii şi este înscris din anul 2004 pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Viteza de deplasare a gheţarului atinge 20 m/zi, ceea ce înseamnă o cantitate de 35 km3 pe an, iar prin activitatea gheţarului fiordul este tot timpul acoperit cu munţi de gheaţă. Vara mai ales se desprind din gheţar blocuri ce ating o înălţime de 700 m din care numai 10 – 12% se află deasupra nivelului apei. Cantitatea de apă care este cedată de gheţar mării polare se apreciază între 5 – 10 % din cantitatea totală a apei produsă de Groenlanda. La intrarea în fiordul Ilulissat, aceşti giganţi de gheaţă se “opresc”, creând astfel ocazia unică de a se naviga printre ei, o experienţă incredibilă pe care o puteţi avea şi dumneavoastră, optând pentru o astfel de excursie într-o “lume de zăpadă” de o frumuseţe impresionantă, unde liniştea este întreruptă doar de ruperea bucăţilor de gheaţă, sau veţi putea debarca şi participa la excursiile organizate în Ilulissat pentru a vedea gheţarul de pe uscat sau pentru a vizita crescătoria de câini husky. Pentru iubitorii de aventură se pot organiza opţional şi zboruri cu elicopterul deasupra gheţarului „Sermeq Kujalleq”. Vasul va pleca din port la ora 20:00. Pensiune completă şi cazare la bord.

ZIUA 4 / 17.08.2017: Navigare pe mare spre NUUK

Mic dejun. Astăzi vom naviga spre Nuuk, bucurându-ne de minunatele culori oferite de întinderile mării. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a beneficia de facilităţile acestuia: piscină, saloane de coafură, saună şi tratamente, bibliotecă, magazine, restaurante şi numeroase baruri. Seara ne vor aşteapta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completă şi cazare la bord.

ZIUA 5 / 18.08.2017:  NUUK

Mic dejun. Vasul va ancora la ora 05:00 în Nuuk, capitala teritoriului autonom al Danemarcei, Groenlanda. În oraș locuiesc multe persoane daneze, dar majoritatea este constituită din inuiți care vorbesc limba groenlandeză. Numele dat de localnici oraşului este Godthab, care în traducere înseamnă “Buna Speranţă”, deoarece danezii, care s-au stabilit şi au supravieţuit frigului din iarnă anului 1721, aici ”şi-au găsit speranţa”.  Aşezat la intrarea într-unul dintre cele mai mari fiorduri din lume, Nuuk are în prezent o populaţie de aprox. 15.000 de locuitori, fiind cel mai mare centru cultural şi economic al ţării. Modernizarea oraşului a început în anii 1960, atunci când Danemarca a hotărât să investească în acest teritoriu pentru a menţine un nivel bun de trai pentru locuitorii săi. Ţinând cont că inuiții s-au aşezat aici încă din sec. al XII-lea, vom descoperi că tradiţionalul şi modernul se îmbină armonios în arhitectura pitorească a clădirilor “Kolonihaven”. Puteți alege una dintre excursiile opţionale oferite de vasul de croazieră: călătoria cu barca pentru a observa balene, vizitarea oraşului Nuuk şi a Muzeului Naţional care deţine exponate vechi inuite şi câteva mumii descoperite în zona în anul 1972 sau veți putea participa la o întâlnire cu localnicii care vă vor povesti despre viaţa lor în ţinuturile îngheţate. Vasul va ridica ancora la ora 13:00. Pensiune completă şi cazare la bord.

ZIUA 6 / 19.08.2017:  NARSAQ

Mic dejun. Până la ora 15:00 vom naviga spre Narsaq, oraş situat în sudul Groenlandei, care are în prezent o populaţie de numai 1600 de locuitori. Poziţia superbă a oraşului situat în mijlocul unei câmpii fertile, mărginită de gheţari, cu peisajul care se modifică în permanenţă datorită transformării gheţarilor prin desprinderea icebergurilor, ne va fermeca cu siguranţă. În dialectul Kalaallisut numele oraşului se traduce prin „câmpie”, referindu-se la ţărmul fiordului Tunulliarfik unde este amplasat. Datorită aşezării sale, fermele de oi s-au dezvoltat în această zonă, mulţi dintre locuitori lucrând în acest domeniu. Populaţia a crescut foarte mult după anul 1953, atunci când s-a deschis aici prima fabrică de prelucrare a peştelui şi fructelor de mare. Puteți participa opţional la un tur pietonal al oraşului, în timpul căruia veți vedea piaţa de peşte, micuţa biserica inspirată de tradiţiile misionarilor din Moravia şi muzeul oraşului, cu impresionanta colecţie de obiecte aparţinând populaţiei inuite şi scandinave. Vasul va pleca din port la ora 20:00. Pensiune completă şi cazare la bord.

ZIUA 7 / 20.08.2017:  Navigare – Strâmtoarea PRINCE CHRISTIAN SUND

Mic dejun. Vasul va naviga astăzi întreaga zi, trecând şi prin strâmtoarea Prince Christian Sund care leagă Marea Labrador de Marea Irminger. De-a lungul celor 45 km ai strâmtorii vom asista la un spectacol de neuitat: gheţari, versanţi abrupţi şi iceberguri se vor succeda întreaga zi. Strâmtoarea separă teritoriul Groenlandei de Insula Sammisoq şi a primit numele prinţului moştenitor al Danemarcei, care ulterior a devenit regele Christian al VIII-lea. Pensiune completă şi cazare la bord.

ZIUA 8 / 21.08.2017:  Navigare spre REYJAVIK (ISLANDA)

Mic dejun. Astăzi vom naviga spre Islanda, prilej cu care vom putea admira peisajele care au făcut ca ţara să devină o destinaţie atât de îndrăgită şi captivantă: insule de gheţari şi fiorduri de un albastru ireal. Apele oceanului sunt pline de vieţuitoare precum balene şi lei de mare. Oriunde vom privi, spectacolul naturii ne va încânta. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului. Pensiune completă şi cazare la bord.

ZIUA 9 / 22.08.2017:  REYJAVIK (ISLANDA)

Mic dejun. Sosire la ora 08:00 în capitala Islandei, denumită în anul 874 de către primul colonist islandez, Ingolfur Arnason, atunci când a văzut aburii proveniţi de la izvoarele calde, Reykjavik sau “baia de aburi”. Veți avea posibilitatea să explorați minunatul oraş pe cont propriu sau opţional, puteți alege una dintre excursiile organizate de pe nava de croazieră. Veți putea ajunge (opţional) la Cercul de Aur, în care se găsesc trei situri naturale excepţionale: Cascada Gullfoss, Zona termală Geysir şi Parcul Naţional Thingvellir cu Valea Parlamentului. Cascada Gullfoss este una dintre cele mai impresionante din Europa, iar regiunea Geysir este faimoasă pentru izvoarele fierbinţi care ţâşnesc la anumite intervale de timp. În urma acestui fenomen, toate izvoarele de acest fel din întreaga lume au fost denumite după Marele Geysir. Aici veți putea vedea unul dintre cele mai active gheizere din zonă, gheizerul Strokkur, care oferă un minunat spectacol vizitatorilor, aruncând la fiecare 5-6 minute un jet de apă fierbinte la o înălţime de 20-25 m. În continuarea zilei veți vizita Parcul Naţional Thingvellir, locul unde a fost construit Parlamentul Islandez în anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersecţia plăcilor tectonice Nord Americană şi Eurasiatică. Altă variantă de excursie opţională este un tur în Reykjavik, care include vizitarea muzeului satului Arbaer, fondat în anul 1957 sau o vizită la Laguna Albastră, considerată a fi cea mai mare atracţie a Islandei, renumită în întreaga lume pentru puterile sale vindecătoare. Vizitarea obiectivului poate include pentru doritori şi o oră de baie în apele fierbinţi ale lagunei. Vasul va ridica ancora la ora 18:00. Pensiune completă şi cazare la bord.

ZIUA 10 / 23.08.2017:  Navigare spre TORSHAVN (INSULELE FEROE)  

Mic dejun. Vom naviga întreaga zi îndreptându-ne spre Insulele Feroe, regiune autonomă a Regatului Danemarcei din anul 1948, situată la mijlocul distanţei dintre Scoţia şi Islanda. Feroezii au preluat controlul asupra majorității problemelor de stat, exceptând relațiile externe, justiția şi apărarea, Danemarca fiind cea care continuă să preia aceste responsabilități. O mică forță de poliție și de pază a coastei reprezintă singura forță militară organizată din Feroe. Numele arhipelagului ar putea fi tradus ca “insulele oilor” sau “insulele îndepărtate”. Ne vom putea relaxa la bordul vaporului de lux, prilej de a beneficia de facilitățile acestuia. Pensiune completă şi cazare la bord.

ZIUA 11 / 24.08.2017:  TORSHAVN (INSULELE FEROE)

Mic dejun. Sosire la ora 09:00 în Torshavn, capitala arhipelagului format din 18 insule, dintre care doar una este locuită. Numele orașului provine de la zeul germanic Thor și de la cuvântul scandinavic havn care înseamnă port, deci oraşul ar putea fi tradus “Portul lui Thor”. Emblema orașului o reprezintă ciocanul lui Thor, Mjolnir, indicând astfel întemeierea orașului înainte de creștinare. Se spune că dezvoltarea Torshavn-ului ca oraș cu port maritim ar fi fost imposibilă, dacă nu exista Insula Nolsoy, situată în est, care joacă rolul de „spărgător de valuri“. Oraşul păstrează aspectul de sătuc, cu case autentice, colorate în nuanţe pestriţe şi acoperite cu stuf. Aici se află şi primul Parlament European, fondat în sec. al IX-lea de către vikingi. Până la ora 14:00 când vasul va ridica ancora veți putea explora individual orăşelul. Vasul se va îndrepta spre Lerwick, port situat în arhipelagul Shetland al Marei Britanii. Pensiune completă şi cazare la bord.

ZIUA 12 / 25.08.2017:  LERWICK (ARHIPELAGUL SHETLAND din MAREA BRITANIE)

Mic dejun. Vasul va fi ancorat în portul Lerwick între orele 08:00 şi 15:00. Situat în arhipelagul Shetland, Lerwick oferă posibilitatea unor excursii opţionale deosebit de interesante în care veți putea descoperi diferite zone ale insulei. În zona de sud, formată din roci sedimentare, unele dintre cele mai vechi de pe planetă, veți putea vizita o manufactură de lână în orăşelul Hoswick, după care veți putea admira plajele de nisip fin din zona Saint-Ninian şi situl neolitic de la Jarlshof, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Europa. În zona de nord veți putea tranzita micuţul sat Brae, veți vedea fermele din regiune înainte de a ajunge la farul Esha Ness situat lângă impresionanta faleză din granit roşu. O altă opţiune o reprezintă vizitarea Castelului Scalloway, construit în anul 1600 de către contele Stewart, transformat astăzi într-un muzeu al marinei, după care veți vizita o fermă de ponei. Pensiune completă şi cazare la bord.

ZIUA 13 / 26.08.2017:  Navigare spre DUNKERQUE

Mic dejun. Zi de navigare spre Franța. Vom putea beneficia de încă o zi de relaxare la bord cu toate facilitățile oferite de vasul de croazieră. Pensiune completă şi cazare la bord.

ZIUA 14 / 27.08.2017:  DUNKERQUE – PARIS – BUCUREȘTI

Mic dejun. Vasul va sosi în portul Dunkerque la ora 09:30. Debarcare şi transfer spre Paris pentru zborul spre Bucureşti cu compania Air France, zbor AF 1088 (19:10 / 23:00).

 

TARIF:

3480 EURO / loc în cabină dublă standard, interioară; Supliment single: 1280 EURO

4340 EURO / loc în cabină dublă standard, exterioară, cu hublou; Supliment single: 1650 EURO 

(tarif valabil pentru un grup minim de 10 turişti; la cerere, în funcţie de disponibilitate, putem oferi şi alte tipuri de cabine)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport internaţional cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – Bucureşti şi Paris – Kangerlussuaq

– transfer cu autocarul Dunkerque – Paris

– 13 nopţi de cazare în tipul de cabină ales pe vasul de croazieră MS Astoria 2017

– pensiune completă (mic dejun, dejun, cină şi snack-uri)

– apă, vin, cafea şi ceai în timpul meselor

– activități de recreere pe vas: spectacole cu muzică live şi seri dansante, SPA şi salon de frumuseţe

– accesul gratuit la piscină, saună şi sală de gimnastică

– accesul gratuit la teatru, bibliotecă şi în saloanele vasului

– transferurile menționate în program

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenției de turism

BONUS: asigurare storno și medicală inclusă indiferent de vârstă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale: aprox. 190 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe portuare: 160 euro/pers.

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– excursiile opţionale propuse de compania de croazieră; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale

 

ACTE NECESARE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la  epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

 

OBSERVAŢII:

– conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

– agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

– agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

– conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări

– clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

– distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

– dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

– agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

– agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

– în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

– agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora

– excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

– agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

– în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

– agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

– copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi

– copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

– vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

– c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

– prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »