CROAZIERA 2017 – PANAMA – COSTA RICA de la 2990 euro – oferta expirata


CROAZIERA 2017 – PANAMA – COSTA RICA de la 2990 euro – oferta expirata

CROAZIERA IN PANAMA

 

Durata: 21 zile

Plecări:
25.04.2017Ultimele 5 locuri

Transport: Avion

 

Ziua 1. BUCURESTI – ISTANBUL – MIAMI 
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda la ora 08:00 si imbarcare in zborul spre Miami via Istanbul. Sosire in Miami, iar dupa indeplinirea formalitatilor vamale, transfer la hotel in Fort Lauderdale si cazare.
Ziua 2. FORT LAUDERDALE – IMBARCARE MS AMSTERDAM 
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Fort Lauderdale, un oras care abunda in locuri unde iti poti petrece timpul: plaja reamenajata, numeroase baruri si cafenele, centrul istoric Riverwalk, Bulevardul La Olas cu magazinele sale luxoase etc. Transfer in port pentru formalitatile de imbarcare pe vasul MS Amsterdam. Vasul paraseste portul la ora 16. Noapte la bord cu pensiune completa.
Ziua 3. PE MARE, INTRE BAHAMAS SI COLUMBIA 
Noapte la bord / pensiune completa
Ziua 4. PE MARE, INTRE BAHAMAS SI COLUMBIA 
Noapte la bord / pensiune completa.
Ziua 5. CARTAGENA, COLUMBIA 
Mic dejun la bordul vasului. Sosim astazi in cel mai turistic oras al Columbiei, declarat patrimoniu UNESCO, situat pe tarmul Marii Caraibelor, in trecut fiind unul dintre primele sanctuare ale sclavilor eliberati din America. Optional va recomandam un tur panoramic, vizitand Fortareata si Ciudad Amurallada (centrul colonial), cea mai animata zona a orasului. Timp liber pentru a colinda stradutele pitoresti cu numeroase restaurante, baruri si magazine de suveniruri. Pentru cei care doresc o schimbare, pot merge la plajele din zona: Bocagrande, una dintre cele mai animate, sau Playa Blanca, daca doriti o plaja mai linsitita si aproape de golf. Vasul paraseste portul la ora 14.00. Cazare la bordul vasului cu pensiune completa.
Ziua 6. NAVIGARE PRIN CANALUL PANAMA 
Canalul Panama (in spaniola: Canal de Panama) este un canal important care traverseaza istmul Panama in America Centrala, legand oceanele Atlantic si Pacific. Constructia canalului a reprezentat unul dintre cele mai mari proiecte de inginerie intreprinse vreodata. A avut un impact enorm asupra navigatiei, deoarece navele nu mai trebuie sa ocoleasca de la New York catre San Francisco. Daca trec prin canal, parcurg in total 9.500 km, mult sub distanta de 22.500 km pe care o presupunea ruta ocolitoare pe la Capul Horn (stramtoarea Magellan). Desi conceptul unui canal in Panama dateaza de la inceputul secolului XVI, prima incercare de constructie a avut loc incepand cu 1880 sub conducere francezului Ferdinand de Lesseps. Dupa ce aceasta incercare a esuat, lucrarea a fost terminata in cele din urma de Statele Unite si canalul s-a deschis în 1914. Constructia canalului, cu o lungime de 77 km, a fost presarata de probleme, cum ar fi bolile (in  special malaria) si masivele alunecari de teren. Se estimeaza ca la constructia canalului au murit pana la 27 500 de muncitori. De la deschidere, canalul a avut un succes enorm si este in continuare un element indispensabil al navigatiei internationale. In fiecare an este traversat de mai mult de 14000 de nave, transportand mai mult de 20378 milioane de tone de marfa. Noapte la bord cu pensiune completa.
Ziua 7. PE MARE, SPRE COSTA RICA 
Timp liber pentru relaxare si pentru a participa la activitatile orgaizate pe vas. Noapte la bord cu pensiune completa.
Ziua 8. PUERTO CALDERA (PUNTARENAS) , COSTA RICA 
Sosire in portul Caldera la ora 07.00. Costa Rica, in spaniola “coasta bogata” – acestea au fost cuvintele rostite de Cristofor Columb la 18 septembrie 1502 cand, in timpul celei de-a patra expeditii, isi ancora corabiile pe coasta pe care azi se afla Costa Rica. Nu se stie daca aceste cuvinte s-au datorat peisajului fermecator sau unor bogatii incomensurabile. Aici gasim munti inalti, vulcani activi cu varfurile ascunse in nori, rauri si paraie iuti, alaturi de plaje umbrite de palmieri, cu nisipuri in nuante de auriu, brun, negru si alb. Pamantul ascunde minerale si pietre pretioase, iar padurile care acopera aproape jumatate din suprafata insulei va vor fascina cu biodiversitatea lor. Puntarenas este o zona in care natura a ramas aproape neatinsa de om. Aici se afla mai multe parcuri nationale care protejeaza ecosistemele din aceasta parte a lumii. Aici intalnim Carara, un fel de mecca pentru iubitorii de pasari, in special pentru cei ce urmaresc emblematicul Scarlet Macaw – Papagalul multicolor cu coada rosie si lunga. Putem face o excursie in Parcul National Vulcanul Poas, unul din cei mai activi vulcani din Costa Rica (2704 m) sau putem vizita Alajuela, cel mai important oras al provinciei, aflat chiar la poalele vulcanului, cu cel mai important obiectiv istoric, biserica neoclasica in forma de cruce, acoperita de o cupola mare rosie. Alte locuri interesante de vazut sunt Barra Honda, cu ale sale pesteri calcaroase, Palo Verde, ce detine una dintre putinele Paduri Tropicale uscate din America Centrala sau Tapanti, ce detine specii rare de orhidee, descoperite abia in 2009. Vasul paraseste portul la ora 17.00. Noapte la bord cu pensiune completa.
Ziua 9. CORINTO, NICARAGUA 
Vasul soseste in portul Corinto la ora 09.00. Bun venit pe taramul romului si al vulcanilor! Puerto Corinto este un oras mic de pe coasta din nord-vestul Nicaraguei, o regiune delimitata de mari lacuri in sud, Honduras in nord si o inlantuire de varfuri vulcanice in est. Varfurile delimiteaza o zona de plaje virgine, campuri de trestie de zahar si paduri luxuriante de mangrove. In Corinto turistii au optiunea de a face o plimbare pentru o priveliste unica asupra golfului si a insulelor sale, iar in apropiere, in Chinandega, se afla un muzeu arheologic ce detine artefacte Mayase. Putin mai departe se gasesc si ruinele Leon Viejo, excavate dintre resturi vulcanice. O alta excursie ar putea fi cu vaporasul pana la El Cardon, o bariera de insulite nelocuite, prilej de a observa fauna si flora. Acest loc a fost sursa de inspiratie pentru marele poet nicaraguan, Ruben Dario. Vasul paraseste portul la ora 17.00. Noapte la bord cu pensiune completa.
Ziua 10. PUERTO QUETZAL, GUATEMALA 
In micuta tara Guatemala, moderna lume maya inca isi tese povestile ei pe razboaie de tesut, iar minunatele ruine de la Tikal stau marturie civilizatiei antice, Maya. Putem face o excursie in Rezervatia Naturala Tikal, care cuprinde peste 350 km patrati de jungla, cu arbori inalti si liane uriase, populata de o fauna impresionanta in care pot fi observate numeroase colonii de maimute si peste 285 de specii de pasari. In mijlocul acestui paradis salbatic se afla unul dintre cele mai monumentale centre urbane ale civilizatiei maya, singura regiune din lume declarata de UNESCO deopotriva patrimoniu cultural si natural al umanitatii. Vizitam structurile uimitoare ale complexului de temple si palate. Vasul paraseste portul la ora 17.00. Cazare la bordul vasului cu pensiune completa.
Ziua 11. HUATULCO, MEXIC 
Sosire in portul Huatulco la ora 13.00. Va propunem o incursiune, optionala, in inima statului Oaxaca unde ne aflam azi, incursiune ce ne va dezvalui comunitati locale cu traditii si obiceiuri stravechi.  Vom vizita patru mici comunitati si ne vom opri de trei ori in drumul nostru, unde vom vizita case locale traditionale si vom invata cum se fac celebrele tortillas si tamales, dar vom asista si la procesul de manufacturare a vaselor de gatit din lut si a caramizilor de chirpici, folosite la construirea caselor. In continuare vom vizita o unitate de protejare a Iguanelor ce se afla in Piedra de Moros. Vom observa aici o multime de plante medicinale si pepiniere care ocrotesc jungla, dar vom intalni si faimosul „nopales”, un cactus cu proprietati multiple, care se foloseste in bucataria mexicana specifica zonei si este folosit in prepararea marmeladei,  supelor, salatelor si tocanitelor. Intoarcere in port de unde plecam la ora 23.00. Cazare la bordul vasului cu pensiune completa.

Ziua 12.  NAVIGARE 
Zi pe mare. Astazi ne vom bucura de o zi de plaja la bordul vasului sau putem participa la activitatile de divertisment de pe vas. Noapte la bord cu pensiune completa.
Ziua 13.  NAVIGARE 
Timp liber pentru relaxare si pentru a participa la activitatile orgaizate pe vas. Noapte la bord cu pensiune completa.
Ziua 14. CABO SAN LUCAS, MEXIC 
Vasul soseste in portul Cabo San Lucas la ora 08.00. Desi este un loc putin populat si sterp, Peninsula Baja California a atras dintotdeauna o multime de oameni de stiinta si pasionati de aventura: “ Aerul de aici este miraculos, iar detaliile realitatii se schimba adesea. Intreaga regiune este un vis”, nota scriitorul  John Steinbeck (1902-1968). Cabo San Lucas este cea mai cunoscuta stanca din Baja California. In anii ’40, John Wayne, Ernest Hemingway si altii veneau in Cabo San Lucas cu mici avioane private, ca sa vaneze si sa pescuiasca, atunci cand localitatea avea doar casute umile si strazi prafuite fara nume. Cu cateva decenii mai tarziu si cu investitii de milioane de dolari, Cabo San Lucas s-a dezvoltat, fara sa insemne ca s-a si maturizat: in barurile de noapte o multime de americani beau tequila si danseaza pe tejghea. Aici putem vizita si manastirea San Jose del Cabo, care a fost fondata de iezuiti in secolul XVIII. Ea este situata in piata reamenajata, fiind cea mai cunoscuta biserica cu interiorul vopsit in alb, cu accente aurii. In jurul pietei se afla buticuri si restaurante, amenajate in casele construite in secolul XIX. Vasul paraseste portul la ora 16:00. Cazare la bordul vasului cu pensiune compelta.
Ziua 15.  NAVIGARE 
Zi pe mare. Ne vom relaxa si ne vom bucura de facilitatile si activitatile oferite la bordul vasului. Cazare la bord cu pensiune completa.
Ziua 16. PE MARE, SPRE SAN FRANSCISCO 
Timp liber pentru relaxare si pentru a participa la activitatile orgaizate pe vas in aceasta ultima zi pe mare. Noapte la bord cu pensiune completa.
Ziua 17.  SAN FRANCISCO 
Sosire ora 08:00 in San San Francisco. Dupa formalitatile de debarcare, Vizitam San Francisco, oras stralucitor, unul din cele mai vizitate locuri din America, ale carui atractii se concentreaza aproapte toate in centru: Catedrala Grace – St.Mary, Japantown, Centrul Civic, Alamo Square, Fisherman’s Wharf, Union Square, Chinatown, Golden Gate Park si bineinteles Golden Gate Bridge – cel mai cunoscut pod din lume. O alta atractie o constituie o vizita optionala pe Insula Alcatraz, unde putem participa la un tur audio-ghidat al faimoasei inchisori federale care-i poarta numele. Cazare San Francisco.
Ziua 18. SAN FRANCISCO – STANFORD – SAN JOSE 
Mic dejun. Excursie optionala de o zi, la sud de San Francisco. Vizitam universitatea Stanford, una dintre cele mai renumite universitati din lume. Ne continuam traseul spre San Jose, numit si ‘The capital of Silicon Valley’, unde vizitam principalele atractii ale orasului: Mystery House, ciudata casa construita timp de 38 de ani de nora inventatorului carabinei Winchester, Peralta Adobe House – cea mai veche casa din oras, datand din 1797, Catedrala St.Joseph. Intoarcere la San Francisco. Cazare.
Ziua 19. SAN FRANCISCO – SONOMA VALLEY 
Mic dejun. Excursie optionala la nord de San Francisco trecand faimosul pod Golden Gate, ajungand in micul orasel Sausalito unde vom face o scurta vizita, continuam cu Cornerstone Gardens, gradini originale, create de artisti peisagisti de renume mondial. Ajungem in Sonoma unde vom face un tur al orasului si vom lua o pauza pentru masa de pranz. Dupa-amiaza vom face un popas pentru o degustare de vinuri, Sonoma Valley fiind si o renumita zona viticola. Plecare spre parcul istoric Jack London, unde scriitorul si-a petrecut ultimii ani ai vietii (1905-1916). Intoarcere in San Francisco si cazare.
Ziua 20. SAN FRANCISCO – BUCURESTI  
Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa amiaza, transfer la aeroport pentru zborul transatlantic cu destinatia Istanbul. Noapte la bord.
Ziua 21. BUCURESTI 
Escala Istanbul si zbor in conexiune spre tara.

 

Plecări Tarife
25 Apr 2017

early booking până la
30 Noi 2016
Componente de preț
 • 2990 3210Adult cam. dublă:
 • 3575 € 3795Adult cam. single:
Componente incluse în preț
 • 19 €Asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 21.000 lei / calatorie):
Suplimente obligatorii
 • 495 €Taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale (se achita obligatoriu la inscriere):
 • 475 €Taxele portuare (se achita obligatoriu la inscriere):
Suplimente opționale
 • 94 €Stanford & San Jose (include transferuri, insotitor roman si intrari la obiectivele turistice – Optiunea se face doar la inscriere):
 • 121 €Sanoma Valley cu degustare de vinuri (include transferuri, insotitor roman si intrari la obiectivele turistice – Optiunea se face doar la inscriere):
 • 39 €Inchisoarea Alcatraz (include transferuri, audio ghid si intrare – Optiunea se face doar la inscriere):

NOTE:
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 16 pers. Pentru un grup mai mic de 16 persoane tariful se recalculeaza. Suplimentul single nu include si cazarea de pe croaziera.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 

 • Stanford & San Jose: 94 €; (include transferuri, insotitor roman si intrari la obiectivele turistice – Optiunea se face doar la inscriere);
 • Sanoma Valley cu degustare de vinuri: 121 €; (include transferuri, insotitor roman si intrari la obiectivele turistice – Optiunea se face doar la inscriere);
 • Inchisoarea Alcatraz: 39 € (include transferuri, audio ghid si intrare – Optiunea se face doar la inscriere);

 

NOTE:
Excursiile organizate in porturile de debarcare pe durata croazierei sunt optionale si se achita pe vas.

SERVICII INCLUSE:

 • transport avion Bucuresti – Miami / San Francisco – Bucuresti;
 • autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;
 • cazare 4 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3*: 1 noapte Fort Lauderdale, 3 nopti San Francisco;
 • 15 nopti in croaziera cu pensiune completa in Canalul Panama pe vasul MS Amsterdam  4*, in cabine duble interioare;
 • participarea la toate activitatile de divertisment si accesul la toate facilitatile vasului pe durata croazierei (piscina, spectacole, cabaret, discoteca, sala de fitness etc);
 • vizitele conform programului cu insotitor roman si ghizi locali pe durata circuitului;
 • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei / calatorie).

 

SERVICII NEINCLUSE:

 • taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale (se achita obligatoriu la inscriere): 495 €;
 • taxele portuare (se achita obligatoriu la inscriere): 475 €;
 • taxa de viza SUA: aprox 160 $ (se achita in Ron la BRD in lei);
 • bacsisurile de pe durata circuitului (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 35$;
 • bacsisurile pe durata croazierei (se achita la bordul vasului): aprox 12$ / zi /pers;
 • bauturile pe vapor, masajul, salonul de cosmetica, alte servicii nementionate;
 • alte servicii decat cele mentionate.