DEFILEELE DUNARII- LACURILE ALPINE – CASTELELE BAVARIEI de la 450 eur – oferta expirata


DEFILEELE DUNARII- LACURILE ALPINE – CASTELELE BAVARIEI de la 450 eur – oferta expirata

NOU! DEFILEELE DUNARII–LACURILE ALPINE–CASTELELE BAVARIEI

Ungaria – Austria – Germania – Slovacia

Transport Autocar 4* |10 zile | de la 450 Euro

 

Cunoscuta ca ”Amazonul Europei”, Dunarea este un fluviu de o varietate uluitoare care se intinde pe o distanta de 2.880 km, pornind din Muntii Padurea Neagra din Germania pana la Marea Neagra. In bazinul hidrografic al Dunarii traiesc peste 80 de milioane de oameni, ceea ce inseamna ca este bazinul fluvial cu cel mai pronuntat caracter international din lume. Dunarea, traverseaza si in acelasi timp uneste, 4 capitale – Viena, Bratislava, Budapesta, Belgrad si 10 state europene: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Iugoslavia, Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina. Sursa de inspiratie a numerosi muzicieni, scriitori si fotografi, Dunarea  a  devenit  un  simbol  al  culturii si identitatii europene. Pentru turisti, diversele evenimente organizate cu scopul de a consolida aceasta identitate, precum si schimburile culturale, reprezinta o ocazie minunata de a simti spiritul dunarean. Iar unul din cele mai bune moduri de a cunoaste aceste tari europene, descoperindu-le unicitatea si elementele culturale comune, este o excursie de-a lungul bazinului fluviului.

 

PROGRAMUL EXCURSIEI

 

Ziua 1 | BUCURESTI – BUDAPESTA

Plecare din Bucuresti – Piata Victoriei, ora 05:00 pe ruta Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Sibiu – Sebes – Deva – Arad – Timisoara – Budapesta. Sosire la Budapesta in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare hotel 4* Budapesta.

 

Ziua 2 | DEFILEUL DUNARII UNGARIA        

 

Mic dejun. Excursie continua cu Defileul Dunarii cunoscut sub numele de „Cotul Dunarii” (Parc National ocrotit de UNESCO). Se viziteaza orasul medieval Szentendre (Sf.Andrei), oras muzeu in aer liber  al artistilor plastici, Muzeul Satului, orasul medieval Esztergom, pana la 1241 capitala Ungariei, Bazilica  Episcopala (Cardinala, a XII-a bazilica din lume ca marime). Cetatea medievala Visegrad, Capitala Ungariei  in sec XIV-lea si resedinta de vara al lui Matei Corvin. Optional, aici se poate organiza un spectacol de lupte cavaleresti si o masa bogata, tipica medievala inclusiv bauturi palinca, vinuri, in renumitul restaurant Renesance situat langa palatul regal de vara al regelui Matei Corvin. Plecare spre Viena. Cazare hotel 3* Viena.

 

Ziua 3 | VIENA – PADUREA VIENEZA

Mic dejun. Tur de oras Viena. Tur panoramic din autocar: celebrul Ring Vienez: Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, fosta resedinta de iarna a Imperiului Habsburgic, Palatul Imperial Hofburg, Parlamentul, Primaria si Burgtheater. Apoi plimbare pe jos in centrul istoric: Palatul Hofburg – fosta resedinta a Imparatului Franz Josef si a Imparatesei Sisi, Catedrala Sf. Stefan, etc. Dupa vizita, optional, excursie la Mayerling, Padurea Vieneza si Baden. Ajunsi in padurea vieneza, ne vom opri pentru vizitarea Manastirii Heiligenkreutz, cea mai veche manastire Cisterciana din lume locuita continuu. Una dintre cele mai frumoase manastiri medievale, fondata in anul 1133 de catre Leopold III de Babenberg, Heiligenkreutz adaposteste astazi mormantul ultimului membru al familiei Babenberg. De la Heiligenkreutz ne indreptam spre Castelul Mayerling. Fost domeniu imperial de vanatoare, Mayerling este in locul unde mostenitorul tronului Austriei, Printul Rudolf, s-a sinucis in anul 1889, impreuna cu iubita sa Maria Vetsera in varsta de numai 17 ani. In urma acestui incident, castelul a fost reconstruit iar pe locul unde se afla camera printului a fost ridicata o biserica, altarul fiind amplasat chiar pe locul patului in care a murit printul. Lasand in urma legendele din Mayerling, ne indreptam apoi spre Viena trecand pe langa un oras imperial de o frumusete atemporala – Baden. Oras balnear renumit pentru apele sale sulfuroase, Baden este o capodopera a arhitecturii in stilul Biedermeier si Art Nouveau, fiind de-a lungul timpului inspiratie pentru compozitori precum Mozart, Beethoven sau Strauss. Intoarcere in Viena si timp liber la dispozitie. Cazare hotel 3* Viena.

 

Ziua 4 | DEFILEUL DUNARII WACHAU & LACURILE ALPINE

Mic dejun. Lasam in urma Viena indreptandu-ne spre Tirol, in inima Alpilor pe defileul Dunarii Wachau. Istorie vie de-a lungul Dunarii, o clima blanda si un excelent vin alb – Wachau, apartinand mostenirii culturale mondiale UNESCO este in fiecare anotimp un tinut magic. Dealurile blande, cu vita de vie, atmosfera medievala a satelor si zonelor de pe malurile Dunarii se adauga unui intreg ce nu suporta comparatii. In plus, pe 33 de kilometri de-a lungul Dunarii – de la Melk pana la Krems – se gaseste un numar impresionant de cladiri istorice. Ba mai mult, in Wachau se intalneste o densitate mare de restaurante si hanuri, in care puteti servi produse de cel mai inalt nivel ale bucatariei regionale. Puteti admira Castele medievale, sate pitoresti si celebrele plantatii viticole. Pe drum vom face o oprire la Abatia Melk. Considerata a fi “Leaganul Austriei” si “Perla Barocului”, Abatia benedictina impresioneaza prin maretia sa si farmecul deosebit al zonei in care se afla. Traseul ne va purta mai departe in zona lacurilor alpine, unde ne vom putea bucura de peisaje incantatoare. Trecand pe langa lacul Traunsee, vom face un popas in vechea statiune imperiala Bad Ischl, unde optional se pot vizita Termele Imperiale si Kaiservilla. Bad Ischl, locul unde Imparatul Franz Joseph s-a logodit cu a sa Sisi si unde, la multi ani dupa aceea a vazut-o pentru ultima data. Resedinta de vara a Imparatului era aici, astfel statiunea a devenit una dintre cele centrele cele mai stralucitoare ale vietii mondene europene. Ne indreptam catre Hallstat. Vizitam Hallstat, statiunea turistica situata pe malul sudic la lacului Hallstättersee, considerata unul dintre cele mai pitoresti orasele-port la un lac de munte. Casele sunt inghesuite si dispuse in trepte, iar printre ele se rostogolesc de pe versantul muntos apele ce alimentează lacul Hallstattersee. Hallstat provine din cuvantul german hall, care inseamna galerie (de subteran). Este legat de zacamintele de sare din zona, exploatate inca din vremurile preistorice, pe teritoriul orasului se gaseste cea mai veche salina din lume.Cazare hotel 3* zona lacurilor alpine din Salzkammergut.

 

Ziua 5 | ST WOLFGANG – SALZBURG – INNSBRUCK

Mic dejun. Vom vizita St Wolfgang, faimoasa statiune balneo-climaterica, devenita important centru de pelerinaj datorita Bisericii parohiale Pfarrkirche construita pe acelasi loc pe care Sfantul Wolfgang a construit o sihastrie. In biserica puteti vedea altarul superb construit de Michael Pacher in 1481. Excursia continua spre Salzburg. Sa va dam cateva indicii: praline de ciocolata cu martipan si fistic, sticle in forma de vioara cu licori din cele mai savuroase, vase, cani… Toate imprimate cu portretul marelui compozitor: Mozart. Da, Salzburg este locul unde s-a nascut Mozart. Tur pietonal cu insotitorul de grup: Gradinile Mirabell, Cetatea Salzburg, Dom-ul, Casa Mozart. Ne indreptam catre capitala Tirolului – Innsbruck, orasul ce a fost de 2 ori gazda Jocurilor Olimpice de Iarna. Tur pietonal cu insotitorul de grup. Atractii: Muzeul Ferdinandeum contine cea mai mare colectie de arta gotica din Austria, cu picturi din secolele XIX si XX, arme si armuri medievale; „Goldenes Dachl“ – Acoperisul de Aur, simbolul orasului Innsbruck, este construit din tablite de cupru suflate in aur; Hofkirche – Biserica Regala. In partea opusa intrarii se afla Capela de Argint, care are o Madonna de argint. Capela a fost construita in 1578 ca mormant al Arhiducelui Ferdinand II si al sotiei sale. Cazare hotel 3* in zona Igls-Innsbruck.

 

Ziua 6 | INNSBRUCK – CASTELELE BAVARIEI – MUNCHEN

Mic dejun. Excursia continua in Germania spre Castelele Bavariei. Ne continuam drumul catre Castelul Neuschwanstein unul dintre cele mai populare si mai vizitate castele din Europa, castel a carui arhitectura deosebita a fost inspiratia pentru crearea emblemei Disney si Castelul Hohenschwangau – locul unde si-a petrecut copilaria Ludovic al II-lea. Plecam catre Munchen. Aflat pe malurile Isar si in apropiere de Alpi, München este de cateva secole si una dintre destinatiile preferate ale sefilor de state, personalitatilor si vedetelor din lumea filmului si a muzicii. Aici au venit cel putin o data Napoleon si Maria Callas, Goethe si Rockefeller, Lenin si Ford, Mozart, Caruso, Ibsen, Richard Strauss si multi altii. Max Planck, Werner Heisenberg si Albert Einstein au invatat la scolile de aici, si de aceea Münchenul a fost numit adesea „Perla Europei”. Insa Munchen-ul este mai mult decat atat, fiind un important centru cultural cu nenumarate muzee si galerii, un oras verde reprezentat de Gradina Engleza unul dintre cele mai mari spatii verzi urbane din lume, chiar mai mare decat Central Park din New York, patria masinilor BMW si centrul industriei cinematografice Germane. Tur de oras cu insotitorul de grup: Marienplatz, Primaria, Michaelskirche, Frauenkirche, Teatrul National, Hofbrauhaus, Residenz, Odeonsplatz, etc. Cazare hotel 3* Munchen.

 

Ziua 7 | MUNCHEN – DRUMUL ROMANTIC 

Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau optional excursie pe Drumul Romantic in Bavaria. Calatoria pe drumul romantic incepe spre Donauworth. Va propunem aici, optional, vizitarea Muzeului Papusilor Käthe-Kruse, care au implinit de curand 100 de ani. Plecam spre Nördlingen: oras cetate unic in Europa si in lume prin diverse elemente proprii, orasel ideal pentru o viata linistita cu conditii moderne intr-un cadru pur istoric. Orasul vechi este dominat de turnul inalt de aproape 100 m al bisericii St. George. Intoarcere la Munchen si timp liber la dispozitie. Cazare hotel 3* Munchen.

 

Ziua 8 | DEFILEUL DUNARII GERMANIA

Mic dejun. Excursia continua de-a lungul Dunarii, astazi cu o vedere deosebita asupra orasului Regensburg. Regensburg este cel mai bine conservat oras medieval din Germania. De altfel, centrul istoric a fost inscris in 2006 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Are aproximativ 1.500 de monumente si cladiri in stil roman, gotic si provensal, care sunt protejate prin lege. Centrul medieval al orasului a ramas aproape intact dupa al Doilea Razboi Mondial. Insa aerul sau tineresc i se datoreaza universitatii, cu cei aproximativ 25.000 de studenti ai sai. Plecare spre Passau. Nicaieri in lume, trei rauri – Ilz, dinspre nord, Dunarea, dinspre vest si Inn dinspre sud, nu se mai intalnesc intr-un oras. Datorita pozitiei pe care o ocupa mai este denumit  “orasul celor trei rauri”. Ajungem in Linz, oras situat in nord-vestul Austriei, pe Dunare, fiind al treilea oras ca marime din Austria. Hauptplatz, piata principala, situata in inima orasului cu o suprafata de 13.200 de mp, este una dintre cele mai mari piete din Europa, statut pe care il are inca din secolul al XIII-lea. Strada principala a orasului, Landstrasse, reprezintă un loc popular de promenada, dar si de shopping. In apropiere de Landstrasse se gaseste Catedrala Noua (Neuer Dom) sau Catedrala Imaculatei Conceptiuni, cea mai mare biserica din Austria, ce poate gazdui pana la 20.000 de persoane. Cazare hotel 3* Linz.

Ziua 9 | LINZ – BRATISLAVA – BUDAPESTA

Mic dejun. Plecam spre un alt oras situat pe Dunare, Bratislava. Este unul dintre cele mai frumoase orase de pe cursul Dunarii, orasul in care trei popoare ( slovac, austriac, maghiar) s-au ingemanat. Capitala Slovaciei imbina perfect contrastele, constructiile noi isi fac loc printre turnurile medievale si cladiri cu tenta comunista. Vizitam Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), centrul istoric, faleza Dunarii. Plecare spre Budapesta. Impartita de Dunare in Buda (orasul vechi) si Pesta (orasul nou), este locul in care istoria se intalneste cu relaxarea si cu aventura. Podul cu Lanturi, Podul Libertatii, Podul Elisabeta si multe altele leaga Buda de Pesta si trecutul de prezent. Magazinele si cafenelele luxoase, castelele si catedralele, toate pastreaza farmecul vremurilor „regesti”. Scurt tur de oras panoramic in Budapesta. Seara, optional, croaziera si cina romantica pe Dunare: welcome drink, 2 preparate calde, preparate reci si salate, bauturi: 1 sticla de vin la 4 persoane, apa minerala si racoritoare. Cazare hotel 4* Budapesta.

 

Ziua 10 | BUDAPESTA – BUCURESTI

Mic dejun. Plecare spre tara. Sosire seara, tarziu, in functie de formalitatile vamale. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Date de plecare: 16 Martie, 02 Iunie

 

 Tarife pentru plecarea din 16.03 calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 450 Euro adult loc in camera dubla
 • 435 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
 • 235 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti
 • 676 Euro adult loc in camera single

 

Reducere seniori 65+ (varsta peste 65 de ani): 15 Euro/persoana

*Nu se aplica daca seniorul este cazat ca a 3-a persona in camera, avand deja reducerea aplicata

 

Tarife pentru plecarea din 02.06                     calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 470 Euro adult loc in camera dubla
 • 455 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
 • 235 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti
 • 699 Euro adult loc in camera single

 

Reducere seniori 65+ (varsta peste 65 de ani): 15 Euro/persoana

*Nu se aplica daca seniorul este cazat ca a 3-a persona in camera, avand deja reducerea aplicata

 

Servicii incluse:

 • Transport cu autocar propriu, clasificat 4*, pe toata durata programului
 • Cazare 9 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* astfel:
  • 2 nopti la hotel 4* in Budapesta
  • 2 nopti la hotel 3* in Viena
  • 1 noapte la hotel 3* in zona lacurilor alpine din Salzkammergut
  • 1 noapte la hotel 3* in zona Igls-Innsbruck
  • 2 nopti la hotel 3* in Munchen
  • 1 noapte la hotel 3* in Linz
 • Tururile de oras prevazute in program
 • Excursiile si vizitele din program
 • Tururile pietonale cu insotitorul de grup
 • Taxe autostrazi si parcari incluse
 • Insotitor de grup

 

Servicii neincluse:

 • Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • Taxe de oras acolo unde se aplica se achita individual la receptia fiecarui hotel
 • Intrarile la obiectivele turistice din program
 • Excursiile optionale

 

Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 30 de participanti)

 • Mayerling – Padurea Vieneza – Baden

Tarif: 45 Euro/persoana si include: transport autocar, biletele de intrare la Heiligenkreutz & Mayerling, insotitor de grup

 • Drumul Romantic in Bavaria

Tarif: 40 Euro/adult, 35 Euro/copil 2-11,99 ani si include: transport autocar, vizite la Donauworth si Nordlingen, insotitor de grup

 • Croaziera si cina romantica pe Dunare cu Tur Budapesta by night de pe vas

Tarif: 30 Euro/persoana si include: welcome drink, bufet cu 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate, 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare, transfer cu autocarul dus-intors

Transferuri GRATUITE din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti
 • Ramnicu-Valcea, Pitesti