MINIVACANŢĂ DE 1 DECEMBRIE LA NEW YORK de la 999 euro – oferta expirata


MINIVACANŢĂ DE 1 DECEMBRIE  LA NEW YORK  de la 999 euro – oferta expirata

 

Aprinderea luminilor bradului de Crăciun la NY

 

MINIVACANŢĂ DE 1 DECEMBRIE

LA NEW YORK

 

O vacanţă de neuitat, în care veţi putea îmbina shoppingul, pentru că veţi prinde perioada reducerilor, care la americani sunt semnificative, cu vizitarea unor obiective simbol ale oraşului şi a unora dintre cele mai interesante muzee din lume. În nici-un alt oraş nu veţi găsiţi mai multă cultura, arhitectură, gastronomie, distracţie şi strălucire într-un perimetru limitat de câteva străzi. Pentru ca New York-ul este una dintre capitalele lumii ca destinaţie de cumpărături, oferind atât ultimele modele în materie de modă cât şi modele retro, vă sugerăm să nu rataţi o vizită la Saks de pe Fifth Avenue sau la Macy’s de pe Herald Square, cel mai mare magazin din lume, vestit pentru decoraţiile vitrinelor cu teme de Crăciun, dar şi pentru scările rulante din lemn care sunt funcţionale şi astăzi. Nu rataţi nici Lord and Taylor, Bloomingdales sau Bergdorf Goodman ale căror vitrine abundă de luminiţe fiind decorate şi ele în spiritul Sărbătorilor de Crăciun, dar nu evitaţi şi incursiunile în Soho şi Greenwich Village pentru a găsi magazinele cu oferte. Şi nu în ultimul rând, nu uiaţi de tradiţia orașului care datează de opt decenii prin aprinderea de 1 decembrie a luminilor bradului de Crăciun, instalat la Rockefeller Center, într-un eveniment care marchează începerea Sărbătorilor de Iarnă.

 

Perioada: 27.11 – 03.12.2017

 

ZIUA 1 / 27.11.2017:  BUCUREŞTI – NEW YORK

Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Air France / KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 1372 (06:00 / 08:05) de unde se zboară cu KL 641 (13:30 / 15:55) spre New York. Transfer pentru cazare în Manhattan la Hotel Pensylvania (sau similar).

ZIUA 2 / 28.11.2017:  NEW YORK

Mic dejun. Împreună cu ghidul local vom porni într-un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom vedea cele mai reprezentative obiective turistice ale New Yorkului, precum Empire State Building, cea mai înaltă clădire din New York, Times Square, unul dintre locurile în care ne vom convinge că oraşul parcă nu doarme niciodată, un loc plin de viaţă, cunoscut pentru reclamele imense dar şi pentru numeroasele teatre şi cinematografe de pe Broadway, celebra arenă Madison Square Garden, Greenwich Village, cartierul boem al artiştilor americani, emblematicul Central Park, vestitul Rockefeller Center care găzduieşte 19 clădiri comerciale, centrul financiar Wall Street, Ground Zero, fostul amplasament al Turnurilor Gemene World Trade Center pe care s-a ridicat un  memorial, cel mai vechi spaţiu public deschis din oraş, Battery Park de unde vom vedea Statuia Libertăţii, portul South Street Seaport şi nu în ultimul rând, emblematicul Brooklyn Bridge care oferă o imagine impresionantă asupra oraşului. După-amiza veţi putea traversa cu ferryboat-ul pentru a vedea îndeaproape statuia Libertăţii de pe Insula Ellis, veţi putea explora magazinele pline de oferte de Crăciun, prilej de a admira vitrinele marilor magazine, căci designerii din New York se întrec în a transforma vitrinele în crâmpeie din poveştile de Crăciun ale copilăriei, creând astfel o atmosferă de basm. Seara veţi putea participa la unul dintre numeroasele spectacole de pe Broadway. Cazare în New York.

ZIUA 3 / 29.11.2017:  NEW YORK – WASHINGTON DC – NEW YORK

Mic dejun. Timp liber pentru cumpărături sau pentru vizitarea unora dintre numeroasele muzee ale New Yorkului: Muzeul Metropolitan, MoMa, Muzeul Guggenheim sau Muzeul de Artă Naturală. Opţional, excursie de o zi în Washington DC, capitala Statelor Unite ale Americii încă din anul 1790, locul unde “s-a scris istoria” şi unde s-au luat cele mai importante decizii, unde au trăit şi au condus preşedinţii ţării. Însoţiţi de conducătorul de grup vă veţi deplasa cu trenul spre Washington DC, unde împreună cu ghidul local veţi face un tur panoramic al capitalei care va include 6 din primele 10 clădiri din topul “America’s Favorite Architecture” alcătuit în anul 2007: Casa Alba, Catedrala Naţională din Washington, Memorialul Jefferson, Clădirea Capitoliului, Monumentul Lincoln şi Memorialul Vietnam Veterans. Veţi vedea de asemenea Monumentul Washington, Triunghiul Federal, Embassy Row şi Clădirea FBI. Întoarcere seara la New York pentru cazare.

ZIUA 4 / 30.11.2017:  NEW YORK – ATLANTIC CITY – PHILADELPHIA – NEW YORK 

Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale în New York sau însoţiţi de conducătorul de grup vă propunem o excursie opţională de o zi în Atlantic City şi Philadelphia. Vă veţi opri întâi în Atlantic City, considerat Las Vegasul Coastei de Est, oraş care a fost sursă de inspiraţie pentru celebrul joc Monopoly și una dintre cele mai renumite destinații turistice pentru jocurile de noroc, cumpărături și distracții din SUA. Vă veţi deplasa apoi spre Philadelphia, fosta capitală a ţării, locul unde s-au adoptat două documente de importanţă majoră: Declaraţia de Independenţă şi Constituţia Statelor Unite. Însoţiţi de ghidul local veţi face turul panoramic al bătrânului oraş Philadelphia care şi-a păstrat din farmecul vremurilor când Benjamin Franklin se plimba pe străzile sale. Numeroasele muzee din oraş, printre care Institutul Franklin şi Muzeul de Artă al Philadelphiei, sunt instituţii care îmbina, la scară mondială, istoria şi inovaţia într-un mod surprinzător. Bogata istorie a oraşului este încă vizibilă în zilele noastre, fapt de care vă veţi convinge atunci când veţi vedea sala în care s-a semnat Declaraţia de Independenţă şi Pavilionul în care este păstrat “Libery Bell”. Întoarcere seara la New York pentru cazare.

ZIUA 5 / 01.12.2017:  NEW YORK

Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale în New York sau posibilitate de a face cumpărături la unul dintre cele mai mari outleturi din SUA, Woodbury, unde veţi putea găsi o diversitate de produse şi mărci. De asemenea, puteţi vizita Empire State Building, clădirea emblematică din centrul Manhattanului sau veţi putea merge la patinoarul din Rockefeller Center, unde este montat cel mai somptuos brad din lume. Seara veţi putea vedea aprinderea luminilor bradului de Crăciun, într-un eveniment care marchează începerea Sărbătorilor de Iarnă, conform tradiţiei orașului care datează de opt decenii. Cazare în New York.

ZIUA 6 / 02.12.2017:  NEW YORK – AMSTERDAM 

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru activităţi individuale şi ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 642 (17:55 / 06:55).

ZIUA 7 / 03.12.2017:  AMSTERDAM – BUCUREŞTI

Sosire la Amsterdam la ora 06:55 de unde se pleacă spre Bucureşti cu zborul KL 1373 (09:20 / 13:05).

 

TARIF:  990 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 550 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10 – 15 turişti, tariful se majorează cu 120 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – New York şi retur cu compania KLM

– 5 nopţi cazare cu mic dejun

– transferuri aeroport – hotel – aeroport

– tur panoramic de oraş în New York cu ghid local

– conducător român de grup

– asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport şi securitate pentru zborurile internaţionale: aprox. 490 euro/pers. care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxa de viză pentru SUA (160 usd/pers. – tariful poate fi modificate de către Consulat)

– excursiile opţionale – care se rezervă din ţară

  • excursie de o zi cu însoţitorul de grup la Washington: deplasarea cu trenul şi tur panoramic cu ghid local
  • excursie de o zi cu însoţitorul de grup la Atlantic City şi Philadelphia: deplasare cu buss-ul şi tur panoramic cu ghid local în Philadelphia

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.

– bacşişul – obligatoriu în SUA: 10 usd/pers./zi pentru ghizi şi şoferi – mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)

– asigurarea medicală

– asigurarea storno (agenţia recomanda încheierea unei asigurări storno)

 

ACTE ŞI CONDIŢII NECESARE APLICĂRII PENTRU VIZA:

SUA: paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din călătorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinţă,  de la locul de muncă cu precizarea funcţiei şi a salariului sau talon de pensie, după caz / copii ale actelor de proprietate (casă, maşină, teren etc) / în cazul patronilor de firmă, copie după actele societăţii şi ultimul bilanţ contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele căsătorite, copie a certificatului de căsătorie / prezenţa personală la Consulatul SUA, în vederea susţinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agenţie)

Agenţia îşi rezervă dreptul de a face o selecţie preliminară a persoanelor care se înscriu în acest program în funcţie de actele prezentate. Termen limită pentru transmiterea documentelor: 7 săptămâni înaintea plecării

 

NOTĂ:
ÎN CAZUL NEOBŢINERII VIZEI se aplică penalizările stipulate în „condiţiile de retragere” aferente zilei în care se susţine interviul. De asemenea, taxele de viză şi programare (achitate direct de turist la bancă) nu se rambursează.

CONDIŢIE SPECIALĂ ÎN CAZUL RETRAGERII DUPĂ OBŢINEREA VIZEI: penalizare integrală.

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

 

OBSERVAŢII:

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

– agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

– agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

– conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări

– clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

– distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

– dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program

– agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

– agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

– în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

– agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora

– excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

– agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

– în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

– agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

– copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi

– copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

– asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei

– vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

– c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

– prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »