NOU!! SAPTAMANA DE VACANTA 2016 – GRECIA de la 250 euro- oferta expirata


NOU!! SAPTAMANA DE VACANTA 2016 – GRECIA de la 250 euro- oferta expirata

NOU! Saptamana de Vacanta 2016

GRECIA – Traditie & Istorie

Transport Autocar 4*  | 7 zile

 

06 februarie Bucuresti – Sofia – Sidirokastro

Plecare din Bucuresti la ora 05:00 din Piata Victoriei pe traseul: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Sidirokastro.  Vizitam capitala Bulgariei, Sofia – unul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha si pietonal impreuna cu insotitorul de grup Catedrala Aleksander Nevski. Sosire in cursul serii in functie de formalitatile vamale. Seara sosire in Sidirokastro si cazare hotel Olympic 3* sau similar.

 

07 februarie Sidirokastro – Salonic – Atena

Mic dejun. Plecare spre Salonic si tur panoramic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Biserica Sf. Dumitru, Turnul Alb (scurt popas). Excursia continua spre Atena, cu scurt popas la Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi – loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor.Plecare spre antica capitala- Atena-dominata de unul dintre cele mai puternice simboluri arhitecturale ale Epocii de Aur a Greciei –Partheonul. Cazare hotel Achilion 3*  sau similar Atena.

 

08 februarie  Atena – Cap Sounion

Mic dejun. Facem cunostinta cu acesta cosmopolita metropola printr-un tur de oras panoramic si pietonal:

Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia.

Dupa tur vizita cu ghid local la Acropole(biletul de intrare: 12 Euro/adult, 6Euro/senior 65+, gratuit copii)

se achita la fata locului). Acropole reprezinta inceputul, locul in care a luat nastere civilizatia greaca antica:vestigiile pastrate aici – ale templelor Parthenon si Erechteion si ale templului Athenei Nike – sunt cele mai vestite atractii si, totodata, simboluri ale Greciei. Dupa amiaza, optional excursie la Cap Sounion pentru Apus de Soare la Templul lui Poseidon (Fenomen unic in lume!). Intoarcere la Atena. Cazare hotel Achilion 3*  sau similar Atena.

 

09 februarie  Atena – Croaziera in insulele Aegina – Poros – Hydra

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale. Optional, Croaziera de o zi in Insulele Poros, Aegina, Hydra. Va propunem o frumoasa croaziera in cele mai frumoase insule ale golfului Saronic cu plecare din portul Pireus. Prima oprire o vom fac in Poros –insula cu numeroase plantatii de lamai, dar si cu o zona portuara foarte animata. Urmatoarea oprire se va face in insula Hydra – o pitoreasca insulita cu stradute serpuite si inguste in care traficul auto este total interzis iar deplasarea se poate face pe jos sau cu blanzii magarusi. Ultimul popas este, insula Aegina, cea mai mare din cele trei, numita si Insula Fisticului. Pranzul servit este format din aperitiv, fel principal si desert (bauturile nu sunt incluse) iar pe durata croazierei va puteti bucura si programul artistic prezentat de echipa de animatie a vasului. Cazare Atena, hotel Achilion 3* sau similar. (In aceasta zi nu se foloseste autocarul conform normelor AETR).

 

10 februarie  Atena – Peloponez – Rodini

Mic dejun. Azi ne vom bucura de o frumoasa excursie in Peloponez- leaganul civilizatiei mionice. Peloponezul impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii Se viziteaza Istmul Corinth, Epidauros, Nafplio si Micene, unde vom vizita cetatea antica si mormantul lui Agamemnon. Excursia continua spre Rodini,o frumoasa statiune de pe malul Marii Mediterane ce ofera om priveliste mirifica asupra Golfului Corint, aflata la 20 de km de binecunoscutul oras Patras – unul din cele mai mari si cosmopolite orase ale Greciei moderne. Cazare Hotel Rodini 3* sau similar.

 

11 februarie Rodini – Patras – Delphi – Kalambaka

Mic dejun. Dimineata devreme ne indreptam catre Patras, cel mai mare oras si principalul port din Peloponez dar si renumit pentru sustinerea dezvoltarii culturii locale si a literaturii urbane primind chiar si distinsa denumire de Capitala Culturala Europeana in 2006. Vizitam Catedrala Sfantul Andrei –un simbol religios veritabil-unde s-au pastrat moastele Sfantului. Acestea se afla intr-o capela micuta, iar in spatele ei se afla ramasitele crucii sale in forma X. Parasim frumosul Peloponez pe unul din cele mai frumoase si spectaculoase poduri din lume : Podul Rion-Antirrion, este podul cu cea mai lunga punte suspendata din lume (2.252 de metri- record mondial), devansand, astfel, celebrul pod Golden Gate, a carui punte suspendata are o lungime de „numai” 1.966 de metri.Deplasare la Delphi– vizitarea celui mai important Oracol al lumii antice.Ne indreptam catre Kalambaka – un micut oras pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte ale Meteorei care încadrează partea de nord a orizontului. Cu o strada principala generoasa pe care se afla majoritatea hotelurilor, teraselor, restaurantelor si magazinelor, oraselul asteapta sa va impresioneze. Cazare hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka.

 

12 februarie Kalambaka – Meteora – Bucuresti

Mic dejun. Plecare de la hotel dimineata devreme pentru vizitarea complexului Monahal de la Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri apoi scurt popas la Zindros– principalul atelier de icoane bizantine – unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor. Plecare spre tara. Sosire la Bucuresti dupa miezul noptii in functie de formalitatile vamale

 

Tarife     calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 250 Euro adult loc in camera dubla
 • 230 Euro adult senior loc in camera dubla (varsta peste 55 ani)
 • 150 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti
 • 220 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu un alt copil
 • 345 Euro adult loc in camera single

 

 • Supliment demipensiune: 90 Euro/persoana (6 cine, se rezerva si se achita din tara, supliment valabil pentru minim 30 de platitori)
 • Bonus! 1 gratuitate la 20 de platitori pentru grupuri organizate

(in limita locurilor disponibile la momentul solicitarii)

 

Servicii incluse:

 • Transport cu autocar propriu, clasificat 4* (mai putin ziua 4)
 • 6 nopti de cazare hoteluri 3* astfel:
  • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Olympic 3* sau similar Sidirokastro
  • 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Achilion 3* sau similar Atena
  • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Rodini 3* sau similar
  • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka
 • Tururi de oras la: Sofia, Salonic, Atena, Patras
 • Ghid local de limba romana pentru vizita la Acropole
 • Vizitele si excursiile din program: Delfi, Schitul Sf. Paraschiva, Peloponez, Meteora
 • Insotitor de grup

 

Servicii neincluse:

 • asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • intrarile la obiectivele turistice
 • excursiile optionale

 

Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 30 de participanti)

 • Cap Sounion

Tarif: 15 Euro/adult, 10 Euro/copil si senior si include: transport autocar, insotitor de grup

 • Croaziera in insulele Aegina – Poros – Hydra

Tarif: 90 Euro/adult, 50 Euro/copil 2-11,99 ani si include: transfer hotel-port-hotel, bilet croaziera, pranz, insotitor de grup