CIRCUIT 2016 INDIA de SUD si SRI LANKA de la 2390 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2016 INDIA de SUD si SRI LANKA  de la 2390 euro – oferta expirata

 

 

De la palate si zeitati, la mirodenii si frunze de ceai

 

INDIA  DE  SUD & SRI  LANKA

 

COLOMBO – PINNAWALA – DAMBULLA – POLONNARUWA – SIGIRIYA – MATALE  KANDY – PERADENIYA – GADALADENIYA CHENNAI – KANCHIPURAM – MAHABALIPU  PONDICHERRY – KUMBAKONAM – TANJORE – TRICHY – MADURAI – CAPE COMORIN  KOVALAM – TRIVANDRUM – ALLEPEY – COCHIN – BANGALORE – MYSORE

 

O interesanta si fascinanta pagina din manuscrisul culturii si istoriei universale care trebuie parcursa si trecuta neaparat in palmaresul oricarui devorator de turism adevarat. Aceste tari ale contrastelor, initierilor si meditatiei, unice prin rafinament si traditie seculara, va vor cuceri sufletul si mintea deopotriva. Sunt locuri unde povestile despre moguli, printese si zeitati fantastice prind viata in umbra somptuoaselor palate si a tainicelor temple fie hinduse, budiste sau jainiste.

 

Perioada: 15.03 – 02.04.2016

 

ZIUA 1 / 15.03.2016:  BUCURESTI – DOHA

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 16:15 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 224 (18:15 / 23:45).

 

ZIUA 2 / 16.03.2016:  DOHA – COLOMBO 

Calatoria continua spre Colombo, cu zborul QR 664 (01:00 / 07:55). Sosire in Colombo la ora 07:55, intalnire cu ghidul local si transfer la Hotel Pegasus Reef 4* (sau similar). Dupa o buna meritata pauza de refacere, urmeaza un tur de oras care include una dintre cele cateva biserici crestine, Biserica Olandeza in Wolfendaal, Moscheea Davatagaha, un templu budist, un templu hindus, zona comerciala a orasului cu Pettah Bazar, Universitatea si Piata Independentei. Cina si cazare.

 

ZIUA 3 / 17.03.2016:  COLOMBO – PINNAWALA – DAMBULLA (187 km)

Mic dejun. Plecare spre “orfelinatul” de elefanti de la Pinnawela, o experienta unica ce nu trebuie ratata. Aici vom putea afla detalii despre aceste animale inteligente si fascinante pe care le vom putea admira in habitatul lor natural. Ferma a inceput sa functioneze ca orfanagiu in anul 1975 pentru 7 pui de elefanti abandonati, iar intre timp s-a transformat intr-un centru de cercetare si studii asupra elefantilor, cu sprijinul cercetatorilor locali si internationali. Traseul continua spre Dambulla, unde ne va fascina Templul Stancii construit in sec. I i.Hr. de catre legendarul rege Walagambahu, templu intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Templul uimeste prin intinderea sa, un sistem de 5 pesteri care ocupa un perimetru de aproximativ 2.000 m² pictati aproape in totalitate. Primele trei pesteri sunt mai bine pastrate, mai vechi si mai mari decat celelalte. Peretii si tavanele celor cinci pesteri sunt acoperite cu motive budiste, iar in pesteri sunt peste 130 de statui ale lui Buddha, ale zeilor si regilor, cea mai impozanta statuie care il reprezinta pe Buddha masurand 14 m. Cina si cazare la Hotel Amaya Lake 4* (sau similar).

 

ZIUA 4 / 18.03.2016:  DAMBULLA – POLONNARUWA – SIGIRIYA – DAMBULLA (142 km)

Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Polonnaruwa, a doua capitala a Sri Lankai intre sec. al XI-lea si al XII-lea, care in prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Drumul ne va purta pe langa plantatii de cocos si plantatii terasate de orez. In Polonnaruwa vom vizita cateva obiective spectaculoase, precum ruinele vechiului Palat Regal, complexul Gal Viharya, un sanctuar de piatra cu celebrele statui ale lui Buddha in cele 4 ipostaze diferite, sala de audiente, Baia Lotusului, statuia regelui Parakramabahu, Templul Shiva, Lankathilake, Watadage si Galpotha. Ziua continua cu vizitarea Complexului de la Sigiriya, denumit si “Fortareata Cerului”, unde vom vizita Fortareata, obiectiv inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO si celebrele fresce “Chipurile Ceresti de la Sigiriya”. Fortareata face parte dintr-un complex urban din antichitate, care se intindea pe o suprafata de aproximativ 70 ha si care cuprindea o multime de temple si gradini. Acest complex a fost construit cu rol strategic si de aparare de catre regele Kashyapa intre anii 477 – 495. Citadela se ridica maiestuos la o inaltime de peste 200 m, pe “Stanca Leului” (unde se ajunge dupa parcurgerea a aprox. 1.000 de trepte), denumire datorata prezentei unui impunator leu la intrarea in fortareata. Pe varful acesteia se afla fundatiile a ceea ce a fost odata un palat somptuos si gradinile, completate de un bazin. Pe una dintre caile de acces s-a mai pastrat singura lucrare antica a picturilor seculare din Sinhaia, fresce de dimensiuni mari in culori originale pline de prospetime si delicatete. Intoarcere la hotel pentru cina si cazare.

 

ZIUA 5 / 19.03.2016:  DAMBULLA – MATALE – KANDY (82 km)

Mic dejun. Ziua incepe cu o vizita la Matale, unde vom vedea o gradina de condimente si mirodenii, aceasta fiind printre cele mai vestite din Sri Lanka. Aici vom descoperi secretele cultivarii si prelucrarii condimentelor si mirodeniilor folosite in rafinata bucatarie indiana. Calatoria continua catre Kandy sau “citadela de pe deal”, ultima capitala a regilor sinhalezi intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO, in care anual are loc procesiunea Perahera. Vom face un tur de oras in legendara cetate care include bazarul, un centru de artizanat, muzeul pietrelor pretioase, un lapidariu, precum si Templul Dintelui Sacru, unde s-ar putea sa fim invitati sa participam la o ceremonie “Puja”. Tempul a fost astfel denumit deoarece, in sec. al IV-lea, dintele lui Buddha a fost adus in Sri Lanka, ascuns in parul printesei Orissan (pentru a nu fi atins de mainile profanilor) si asezat in acest templu. Relicva a devenit in timp foarte pretuita in Sri Lanka si in lumea budista, in prezent fiind considerata cea mai pretioasa relicva a locului. Cina si cazare la Hotel Cinnamon Citadel 4* (sau similar).

 

ZIUA 6 / 20.03.2016:  KANDY – PERADENIYA – GADALADENIYA – COLOMBO (120 km)

Mic dejun. Plecare spre Peradeniya, unde vom vizita Gradina Botanica infiintata de regele Sinhala si extinsa de britanici in timpul epocii coloniale. Aceasta se intinde pe o suprafata de 147 de acri si prezinta o diversitate impresionanta de copaci, plante si flori exotice. Ziua continua cu o vizita la Templul Budist Gadalandeniya, un exemplu reprezentativ al stilului arhitectural sacru din sudul Indiei. Transfer la Colombo pentru cina si cazare la Hotel Pegasus Reef 4* (sau similar).

 

ZIUA 7 / 21.03.2016:  COLOMBO – CHENNAI

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Srilankan Airlines, UL 121 (07:05 / 08:40) la Chennai. Deasupra efervescentei si aglomeratiei tipice oraselor indiene, Madrasul ni se va descoperi ca una dintre delicatele piese ale mozaicului urban indian. Temple magnifice si stravechi isi poarta seculara existenta alaturi de cladiri moderne din perioada coloniala. Numele acestui oras este legat, de asemenea, si de numele celui de-al 12-lea apostol al lui Iisus Hristos, Toma, despre care se spune ca aici si-a suferit martiriul in dorinta sa de a crestina aceste locuri. Dupa sosire, intalnire cu reprezentantul local care, dupa o primire traditionala si un “Swagat” calduros, va insoti grupul la Hotel Raintree Annasalai 5* (sau similar). Ziua continua cu turul orasului, in care vom putea vedea Fortareata St. George, amprenta a epocii coloniale britanice (oprire doar pentru fotografii), Catedrala Sf. Maria, cea mai veche biserica anglicana din India, Muzeul (Galeriile de Arta si Galeriile de Bronz), Basilica Sf. Toma, despre care se spune ca a fost construita peste mormantul apostolului Sf. Toma Didymus si Templul Sri Parthasarathy. Cina si cazare.

 

ZIUA 8 / 22.03.2016:  CHENNAI – KANCHIPURAM – MAHABALIPU – PONDICHERRY (170 km)

Mic dejun. Itinerarul zilei de astazi ne va purta catre Kanchipuran, vechea capitala a dinastiei Pallavas, unul dintre cele 7 orase sacre ale Indiei. Kanchipuran este cunoscut ca fiind un centru de pelerinaj, cultura si filosofie, fiind renumit pentru templele sale precum Templul Ekambaresvara cu cei 540 de piloni, Templul Kailasanatha dedicat lui Shiva, considerat a fi cel mai frumos din oras si Templul Vaikuntha Perumal, cea mai elocventa dovada a stilului arhitectonic dravindian. Calatoria continua catre Mahabalipuram, un alt centru important al religiei hinduse, budiste si jainiste, care isi coboara originile pana in sec. al II-lea i.Hr., cand a fost resedinta legendarei dinastii Cholas si deopotriva un centru cultural si artistic. Urmeaza apoi turul orasului Mahabalipuram, care include pesterile Mandapas, Templul Shore, cel mai vechi templu din India de Sud, datand din sec. al VIII-lea i.Hr. si deopotriva edificiu reprezentativ al stilului Dravidian, precum si templul celor 5 Rathas, ansamblu monolitic de 5 temple construite in stiluri diferite. Sosire in Pondichery. Cina si cazare la Hotel Le Pondy 4* (sau similar).

 

ZIUA 9 / 23.03.2016:  PONDICHERRY – KUMBAKONAM  (150 km)

Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic in Pondicherry, care va cuprinde Sri Aurobindo Ashram, locul unde Sri Aurobindo (scriitorul, filozoful si yoghinul indian de limba engleza care a luptat pentru eliberarea Indiei de sub tutela britanica) si mama sa au trait cea mai mare parte a vietii lor, Muzeul Pondicherry, unde se regaseste una dintre cele mai rafinate colectii de arhitectura si sculptura si cartierul Auroville proiectat de arhitectul francez Roger Anger. In continuare ne vom indrepta spre Kumbakonam, trecand prin Chidambaram si Darasuram. Sosire in Kumbakonam si transfer la Hotel Quality Inn VIH 4* (sau similar) pentru cina si cazare.

 

ZIUA 10 / 24.03.2016:  KUMBAKONAM – TANJORE – TRICHY – MADURAI  (210 km)

Mic dejun. Plecare spre Tanjore, unde vom vizita Palatul Tanjore, care gazduieste o librarie, un muzeu si o galerie de arta si Templul Brihadeshvara, construit de Raja Raja. Plecare spre Trichy, oras antic si deopotriva cosmopolit, construit in jurul unei fortarete, unde vom vizita Templul Srirangam si Templul Fortaretei. Ne vom indrepta in continuare spre Madurai, oras stravechi cunoscut ca “Atena estului”, care dateaza din sec. al VI-lea, fosta capitala a puternicului imperiu Pandyan, aici luand fiinta acum 2.000 de ani una dintre cele mai vechi universitati indiene. Cina si cazare la Hotel Taj Gateway 5* (sau similar).

 

ZIUA 11 / 25.03.2016:  MADURAI 

Mic dejun. Madurai, al doilea mare oras din Tamil Nadu, este impanzit de numeroase temple si si-a castigat pe buna dreptate denumirea de “Orasul templelor”. Scaunul puterii de Pandyas, Madurai, este situat pe malurile raului Vaigi. Vom porni in turul orasului, care include Palatul Nayak si Templul Meenakshi, cel mai important templu din India de Sud, care se intinde pe o suprafata de aproximativ 350 de hectare. Cina si cazare.

 

ZIUA 12 / 26.03.2016:  MADURAI – CAPE COMORIN – KOVALAM (300 km)

Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre cel mai sudic punct de atractie al Indiei, Kanayakumari (Cape Comorin), un important centru de pelerinaj, renumit insa si pentru spectacolul unic oferit de rasaritul si apusul soarelui. Locul mai este celebru si datorita Memorialului Vivekananda Rock, construit in amintirea uneia dintre cele mai carismatice personalitati indiene ale secolului, filosoful Swami Vivekananda, dar si pentru Sangam-Sangam, locul unde se intalneste Marea Arabiei cu Golful Bengal si cu Oceanul Indian. Dupa aceasta vizita, vom pleaca spre Kovalam pentru cina si cazare la Hotel Travencore Heritage 4+* (sau similar).

 

ZIUA 13 / 27.03.2016:  KOVALAM – TRIVANDRUM – KOVALAM

Mic dejun. Deplasare la Trivandrum, capitala provinciei Kerala, „orasul vesnic verde”, asa cum l-a numit Mahatma Gandi. Minunata sa istorie ne poarta cu mii de ani in urma printre povestile celor mai puternice dinastii, cand Trivandrum era vestit ca unul dintre cele mai mari si mai active centre comerciale din zona. Se spune ca insasi corabiile regelui biblic Solomon au venit pana aici pentru a cumpara mirodenii, lemn de santal si fildes. Turul orasului Trivandrum include vechiul Templu Sri Padmanabhaswammy, cel mai important templu al orasului si totodata un simbol al acestuia, construit in antichitate de regii hindusi (vizita exterioara), Muzeul Napier, al carui nume provine de la guvernatorul Madrasului, Lordul Napier si Galeria de Arta The Sree Chitra, o bijuterie arhitecturala a sec. al XIX-lea, care etaleaza minunate colectii de arta Thanjore, Mughal si Rajput. Intoarcere la Kovalam pentru cina si cazare.

 

ZIUA 14 / 28.03.2016:  KOVALAM – ALLEPEY (160 km)

Mic dejun. Transfer spre Allepey, supranumit si “Venetia Estului”, pentru a ne imbarca intr-o croaziera pe un “Kettuvallom”, una dintre celebrele ambarcatiuni traditionale folosite in antichitate pentru transportul marfurilor scumpe si al mirodeniilor. Vasul este dotat cu camere duble si tot confortul necesar pentru a ne simti ca niste adevarati moguli. In aceasta croaziera vom descoperi mai bine viata din satele traditionale indiene, tainica atractie a templelor stravechi, precum si frumusetea debordanta a naturii inconjuratoare. Pensiune completa si cazare o noapte la bordul micului vas de croazierea Lake and Lagoons House Boat (sau similar).

 

ZIUA 15 / 29.03.2016:  ALLEPEY – COCHIN (60 km)

Mic dejun, debarcare si continuarea calatoriei catre Cochin, “palmierul verde” sau “Regina Marii Arabiei”, denumit astfel pentru sarmul sau unic. Frumusetea si pozitia favorabila a acestui oras au fermecat numerosi comercianti inca din timpuri stravechi. Chinezi, europeni, evrei, arabi si indieni au gasit aici un placut mod de viata simbiotic, ale carui marturii stau in stilul arhitectonic al cladirilor din oras. Urmeaza apoi turul capitalei comerciale a Keralei, care incepe cu vizitarea Palatului Mattancherry, Biserica Sf. Francisc, care adaposteste piatra funerara din anul 1524 a celebrului explorator portughez Vasco da Gama, Fortareata, zona veche portuara, Basilica Santa Cruz (exterior), cartierul evreiesc si Sinagoga construita in anul 1568. Seara va invitam sa va bucurati de o reprezentatie artistica a celebrilor dansatori traditionali Khatakali, emblematici pentru aceasta parte a Indiei. Cina si cazare la Hotel Holiday Inn 5* (sau similar).

 

ZIUA 16 / 30.03.2016:  COCHIN – CALICUT – MYSORE (210 km)

Mic dejun la pachet. Transfer la gara pentru a lua trenul express spre Calicut de unde vom pleca spre Mysore, unul dintre orasele princiare ale Indiei de Sud. Sosire la Mysore, cina si cazare la Hotel Regaalis 4* (sau similar).

 

ZIUA 17 / 31.03.2016:  MYSORE

Mic dejun. Dimineata incepe cu vizitarea maiestuosului Mysore sau “orasul palatelor”, care include Palatul Amba Vilasa, cel mai important palat al orasului, a carui frumusete si grandoare sunt puse in evidenta in zilele festive si seara in special, de aprox. 97.000 de becuri luminoase, Palatul Jaganmohan, construit cu mai bine de 150 de ani in urma, un exemplu elocvent al stilului hindu, Biserica catolica Sf. Filomena, o copie a Domului din Koln, Gradinile Vrindavan, care se remarca printre cele mai frumoase din lume datorita simetriei si frumusetii design-ului, dealurile Chamundi si Templul Taurului. Intoarcere la hotel pentru cina si cazare.

 

ZIUA 18 / 01.04.2016:  MYSOREBANGALORE (135 km)

Mic dejun. Plecare spre Sri Rangapattanam pentru vizitarea mormantului lui Tipu Sultan dupa care vom pleca spre Bangalore sau „gradina Indiei”, cum mai este denumita capitala provinciei Karnataka, unde vom face un tur panoramic de oras care include Palatul Vidhana Soudha, sediul administratiei provinciei Karnataka, Palatul lui Tipu Sultan si Gradina Botanica. Cina si cazare la Hotel The Pride 4* (sau similar).

 

ZIUA 19 / 02.04.2016:  BANGALORE – DOHA – BUCURESTI

Transfer la aeroport pentru zborul companiei Qatar Airways spre Doha, QR 573 (04:15 / 06:00), de unde vom pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul QR 221 (08:10 / 13:05).

TARIF: 2390 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 590 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10-14 turisti, tariful se recalculeaza)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Doha – Colombo si Bangalore – Doha – Bucuresti

– transport continental cu avionul pe rutele: Colombo – Chennai

– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

– 5 nopti de cazare in Sri Lanka, in hoteluri de 4*

– 11 nopti de cazare in India de Sud,  in hoteluri de 5* si 4*

– 1 noapte de cazare pe vas

– mic dejun, dejun sau cina (conform program)

– taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

– transferurile, tururile, croazierele si excursiile mentionate in program

– ghizi locali

– conducator roman de grup

– asigurare in caz de insolvabilitate /faliment al agentiei de turism

BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 260 euro/pers. si aprox. 95 euro/pers. pentru zborurile continentale, care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)

– taxe vize: viza de India se obtine de la Bucuresti (200 lei); viza de Sri Lanka se obtine on-line (40 euro)

– taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

– alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

– bacsisuri: 70 usd/pers., pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

– excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali

 

ACTE NECESARE:

– pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

– 1 poza tip pasaport format 5 cm x 5 cm, pe fond alb + 1 poza format digital

– aplicatia pentru viza de India se poate face online de catre agentie, urmand ca fiecare turist sa se prezinte personal la sediul ambasadei pentru inregistrarea datelor biometrice (amprenta digitala si fotografiere); prezenta este obligatorie la data si ora comunicata de ambasada

 

 

OBSERVATII:

conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

– agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

– agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

– cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

– clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

– distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

– daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

– agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

– in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

– agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

– excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

– agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

– in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

– agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.

– copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

– copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

– asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

– va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

– c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

– prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »