Oferta Circuit AFRICA DE SUD de la 2099 euro – oferta expirata


Oferta Circuit AFRICA DE SUD de la 2099 euro – oferta expirata

 

O experienta unica in prezentul sud – african, safari si escapada la Cascada Victoria

 

 

A F R I C A   D E   S U D

cu PARCURILE KRUGER  si  HLUHLUWE

si  Z A M B I A  cu  CASCADA  VICTORIA

 

CAPE TOWN – CAPUL BUNEI SPERANTE – OUDSHOORN – CANGO CAVES

GARDEN  ROUTE – KNYSNA – PORT ELIZABETH – DURBAN – PARCUL NATIONAL HLUHLUWE – WHITE RIVER – PARCUL NATIONAL KRUGER – PILGRIM’S REST  JOHANNESBURG – CASCADA VICTORIA – PRETORIA – SUN CITY

 

Farmecul acestei destinatii este dat deopotriva de prezentul african prin revelarea trecutului sau, de mirodeniile exotice, de peisajele diverse cu plaje de nisip alb scaldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian, cu lanturi muntoase impunatoare, cu pesteri impresionante, cu trecatori care ofera imagini spectaculoase, cu dune halucinante, cu cascade magnifice, Cascada Victoria fiind cel mai graitor exemplu, cu sute de mii de hectare de habitat natural pastrat intact de decenii, cu Parcurile Kruger si Hluhluwe care sunt cele mai cautate pentru safari. Toate acestea intriga iubitorii de natura si atrag turistii care vor sa traiasca o experienta unica ce merita traita macar o data in viata.

 

Perioada: 21.09 – 06.10.2015

 

ZIUA 1 / 21.09.2015:  BUCURESTI – ISTANBUL – CAPE TOWN

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 19:50 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:50 / 23:15) si mai departe spre Cape Town cu zborul TK 40 (00:55 /13:10).

ZIUA 2 / 22.09.2015: CAPE TOWN

La ora 13:10 vom sosi in Cape Town, orasul-mama al Africii de Sud, oras care ne va fascina prin infinita sa ospitalitate, centru cosmopolit, cu o viata culturala vibranta, cu o ambianta generala relaxanta si deschisa.  Intalnire cu reprezentantul local alaturi de care vom incepe turul panoramic de oras, prilej de a descoperi Cape Town-ul, capitala legislativa a Africii de Sud, care a devenit in acelasi timp destinatia turistica cea mai populara din Africa de Sud, castigandu-si pe buna dreptate reputatia de “unul dintre cele mai frumoase orase din lume”. Asezat la convergenta a doua oceane, Indian si Atlantic, Cape Town-ul este un oras sofisticat, dominat de Table Mountain, un oras unde vechiul se intalneste cu noul, un oras care ofera o gama variata de peisaje, arhitectura urbana imbinandu-se armonios cu plajele cu nisip fin si formatiunile stancoase din jurul peninsulei. Turul panoramic va include cartierul Malay si renumitul Castel al Bunei Sperante, o constructie pentagonala impunatoare din sec. al XII-lea. Daca vremea permite, vom urca cu telecabina pe Table Mountain (din acest motiv, plata telecabinei se va face individual la fata locului). Cazare in Cape Town.

ZIUA 3 / 23.09.2015:  CAPE TOWN – CAPUL BUNEI SPERANTE – CAPE TOWN

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale, cumparaturi sau excursie optionala de 1 zi la Capul Bunei Sperante, care include turul Peninsulei Cape, lunga de 51 km si lata de aproape 16 km, vizita in Hout Bay, centrul industriei piscicole, de unde vom traversa, daca vremea permite, cu un vas spre Insula Duiker, unde vom putea vedea foci in mediul lor natural (din acest motiv, plata vaporasului se va face individual). Vom vizita apoi Rezervatia Naturala Cape of Good Hope – Capul Bunei Sperante, care acopera o suprafata de 7.680 ha, cu poteci pentru drumetii, cu o flora de exceptie si care adaposteste elani, capre salbatice, babuini si struti, oferind o priveliste magnifica asupra oceanului,. Dupa ce vom parasi parcul, ne vom indrepta catre Simons Town, pentru a vizita colonia de pinguini Jakas. La intoarcerea spre Cape Town vom trece prin Scarborough si Kommetije si vom vizita in final cea mai mare gradina botanica din Africa de Sud, Kirstenbosch. Cazare in Cape Town.

ZIUA 4 / 24.09.2015:  CAPE TOWN – OUDTSHOORN

Mic dejun. Dimineata vom pleca de-a lungul soselei Route 62 trecand prin Caltzdorp si prin pasul Tradow spre Swellendam, al treilea oras ca vechime al Africii de Sud, aflat la poalele maiestuosilor munti Langeberg, cu o istorie fascinanta si cu multe cladiri cladiri istorice bine conservate printre care si renumitele constructi stil CapeDutch. Catre seara vom ajunge in Oudtshoorn, cel mai mare oras din regiunea Little Karoo, “capitala penelor”, adica a fermelor de struti. Orasul a fost ridicat de catre colonistii olandezi, s-a dezvoltat in jurul unei biserici reformate, iar fermele de struti au insemnat gloria si decaderea orasului, deoarece la sfarsitul sec. al XIX-lea, moda penelor de strut purtate la palarie facea ravagii in Europa, dar odata cu aparitia masinii, doamnele au renuntat la acest obicei din cauza vantului, care le zbura palariile. Cazare in Oudtshoorn.

ZIUA 5 / 25.09.2015:  OUDTSHOORN – GARDEN ROUTE – KNYSNA

Mic dejun. In apropiere de Oudtshoorn se afla si cel mai larg ansamblu de pesteri vizitabile din Africa, vechi de aprox. 20 milioane de ani, Cango Caves, una dintre cele mai cunoscute formatiuni calcaroase din lume, pe care le vom vizita si noi. Vom vizita apoi o ferma de struti, unde cei mai curajosi dintre noi vor putea chiar calari pe struti. Tot la ferma, ne vom delecta cu un dejun tipic local, dupa care ne vom indrepta spre rezervatia Cango Wildlife Ranch, singura de pe continent in care vizitatorii au voie sa interactioneze cu animalele. In continuarea zilei vom trece peste maiestuaoasa trecatoare Outeniqua, ne vom indrepta spre orasul George, dupa care vom intra pe celebrul Garden Route, un superb drum de pe coasta de sud-est a Africii de Sud, care se intinde de la Mossel Bay in Western Cape la raul Storms. Numele acestei rute provine de la vegetatia bogata si diversificata intalnita aici, precum si de la numeroasele lagune si lacuri presarate de-a lungul coastei.

Traseul ne va oferi peisaje spectaculoase, salbatice, care ne vor incanta cu siguranta, iar spre seara vom ajunge in Knysna, unde vom admira promontoriul si cele doua stanci care marcheaza intrarea in laguna cu acelasi nume. Cazare in Knysna.

ZIUA 6 / 26.09.2015:  KNYSNA – PORT ELIZABETH

Mic dejun. Astazi ne vom deplasa in continuare pe celebrul Garden Route care ne va surprinde cu peisajele mirifice, oferite de muntii, lacurile, raurile si padurile tropicale pe langa care vom trece, vom ajunge in Plattenberg Bay, o frumosa statiune pe litoral cu plaje cu nisip alb si vom intra in Parcul National Tsitsikamma, un paradis al pasarilor, padurilor si lumii marine unde vom face o scurta plimbare pe podul suspendat peste gura raului Storms (Furtuni). Ne vom indrepta apoi spre Port Elizabeth, cel mai mare port al Africii de Sud, al doilea oras ca marime al tarii si o destinatie turistica cautata datorita climei blande si plajelor ingrijite. Orasul asezat de-a lungul golfului Algoa, poarta numele sotiei guvernatorului, care a fondat orasul in anul 1820. Vom face un tur panoramic de oras, prilej cu care vom admira Horse Memorial, Kings Beach si Campanile. Cina si cazare in Port Elizabeth.

ZIUA 7 / 27.09.2015:  PORT ELIZABETH – DURBAN

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru activitati individuale pana la transferul catre aeroport pentru zborul cu compania British Airways, BA 6323 (13:15 / 14:30) spre Durban, care datorita climatului subtropical este considerat o Mecca a vacantelor. Durbanul este al treilea oras ca marime din Africa de Sud, denumit dupa guvernatorul englez din sec. al XIX-lea, Sir Benjamin D’Urban. La sosire vom porni in turul panoramic al orasului, care include Centrul Universitar, Gradina Botanica, Portul, considerat a fi cel mai mare port din lume pentru incarcarea zaharului, Primaria, o cladire impresionanta in stil renascentist modern definitivata in anul 1910, Cartierul Indian si Piata Indiana. Cina si cazare in zona Durban.

ZIUA 8 / 28.09.2015:  DURBAN – PARCUL NATIONAL HLUHLUWE

Mic dejun. Plecare catre coasta Oceanului Indian prin Empangeni, Stanger si Umhlanga Rocks, spre Hluhluwe, patria tribului Zulu. Pe parcurs vom face o oprire intr-un sat Zulu, unde ghidul local ne va explica modul de viata si obiceiurile tribului; tot aici vom lua un dejun traditional. Ne indreptam apoi catre Parcul National Hluhluwe, in care traiesc printre alte animale, aproximativ 2.000 de rinoceri si peste 6.000 de bivoli. Cina si cazare in Hluhluwe.

ZIUA  9 / 29.09.2015:  PARCUL NATIONAL HLUHLUWE – WHITE RIVER                   

Mic dejun matinal. Safari in Parcul National Hluhluwe, care impreuna cu rezervatia Umfolozi, acopera o suprafata de peste 96.000 de hectare, fiind locul unde s-a reusit salvarea de la disparitie a rinocerului alb. In continuarea zilei ne vom indrepta spre White River, de unde vom pleca in dimineata urmatoare in mult asteptatul safari in Parcul Kruger. Sosire in White River pentru cina si cazare.

ZIUA 10 / 30.09.2015:  WHITE RIVER – PARCUL NATIONAL KRUGER – WHITE RIVER

Trezire matinala si mic dejun la pachet. Experienta acestei zile de safari in Parcul National Kruger, unul dintre cele mai cunoscute din lume, cu o suprafata de peste 2 mil. de hectare, traversat de peste 2.400 km de drumuri, declarat Parc National inca din anul 1898 de catre presedintele Kruger, ne va da posibilitatea de a “gusta” Africa in forma sa pura. Vom vedea animalele in habitatul lor si in functie de cat de norocosi suntem, vom putea vedea “big five”, in traducere “marele cinci”: elefanti, rinoceri, bivoli, lei si leoparzi. Pe tot parcursul acestui safari, vom fi insotiti de un ghid calificat. Daca vom asculta linistea salbaticiei si vom privi cum soarele inveleste natura cu razele lui, nu ne vom mai mira ca animalele se simt atat de bine aici. Cina si cazare in White River.

ZIUA 11 / 01.10.2015: WHITE RIVER – BLYDE RIVER CANION – JOHANNESBURG

Mic dejun. Plecare spre Johannesburg, strabatand “Drumul Panoramei”, de-a lungul Canionului Blyde River, care face parte din uluitorul masiv muntos Drakensberg. Vom face opriri la God’s Window, in traducere “Fereastra lui Dumnezeu”, datorita extraordinarei panorame, la Bourkes Luck Pot Holes, cavitati cilindrice adanci, sapate de raurile Blyde si Treur si la Three Rondavels, de unde vom avea o imagine asupra canionului care ne va taia respiratia, cu chei gigantice care se intind pe o lungime de aprox. 26 km. De multe ori pare greu de imaginat cum natura a putut crea, in timp, asemenea peisaje bizare. Asemenea minunatii ale naturii sunt atat de perfecte, incat ai putea crede ca au fost prelucrate de mana omului, cu un ciocanel si o dalta, pentru a arata atat de simetric si armonios. In continuarea zilei vom pleca spre Lyndenburg, oras al minelor de carbuni si aur, vom trece prin Pasul Long Tom, indreptandu-ne spre Pilgrim’s Rest, veche asezare a cautatorilor de aur. Itinerarul continua spre Mpumalanga, situata in partea de est a Africii de Sud, cunoscuta ca fiind “locul unde soarele rasare”, trecand prin Middleburg si Dullstrom, printr-o regiune peisagistica deosebita, un adevarat rai al pescuitului de pastravi. Sosire in Johannesburg, cea mai importanta poarta internationala spre Africa de Sud, un oras vibrant, plin de dinamism, care a cunoscut un avant impresionant de-a lungul timpului. Cazare in Johannesburg.

ZIUA 12 / 02.10.2015:  JOHANNESBURG – CASCADA VICTORIA  (ZAMBIA)

Mic dejun. Astazi puteti opta pentru o excursie cu avionul in Zambia, pentru a admira privelistea memorabila oferita de Cascada Victoria! Transfer la aeroport pentru zborul spre Livingstone, sosire si transfer la hotel pentru cazare. Dupa-amiaza vom face o plimbare cu barca pe raul Zambezi, in timpul careia vom putea observa numeroasele animale salbatice in habitatul lor natural, animale precum elefanti, girafe, rinoceri, hipopotani, crocodili, etc. avand insa si prilejul de a admira un superb apus de soare. Cazare si cina in Victoria Falls. Turistii care nu participa la excursia in Zambia, au 2 zile libere la dispozitie in Johannesburg, in care pot opta pentru excursii optionale, organizate si achitate la fata locului. O propunere de excursie optionala pentru cei care raman in Johannesburg este in fascinanta lume a diamantelor, prin vizitarea faimoaselor mine Cullinan, unde in anul 1905 a fost descoperit celebrul diamant de 3.106 carate, care a luat numele lui Thomas Cullinan si care a ramas pana in prezent cel mai mare diamant gasit vreodata.

ZIUA 13 / 03.10.2015:  CASCADA VICTORIA – JOHANNESBURG

Mic dejun. Dimineata vom vizita Cascada Victoria, cea mai mare cascada din lume, fiind considerata una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, parte din Patrimonial Mondial UNESCO. Victoria Falls are o inaltime intre 60 si 100 de metri, iar prima impresie este de neuitat, raul Zambezi varsandu-se cu o putere fantastica, in acest abis, descatusand o energie imensa. Vom avea prilejul sa admiram si podul construit peste cascada, pod care leaga Zimbabwe de Zambia, construit in anul 1905. Transfer la aeroport pentru zborul spre Johannesburg. Dupa sosire, transfer pentru cazare in Johannesburg.

ZIUA 14 / 04.10.2015:  JOHANNESBURG – SUN CITY – JOHANNESBURG

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale, cumparaturi sau excursie optionala in Sun City. Vom trece prin Rustenberg spre Sun City, aflat la poalele Muntilor Pilanesberg, celebra statiune a jocurilor de noroc, a traseelor de golf si a parcurilor acvatice de distractie, un caleidoscop exploziv de sunete si imagini. Dejun la un restaurant din Sun City. Spre seara, intoarcere la Johannesburg pentru cazare.

ZIUA 15 / 05.10.2015:  JOHANNESBURG – PRETORIA – JOHANNESBURG – ISTANBUL

Mic dejun. Vom pleca spre Pretoria, capitala administrativa, unde vom face un tur panoramic de oras care include Monumentul Vortrekker, Piata Bisericii, dominata de statuia lui Paul Kruger, care a fost presedintele tarii intre anii 1883 – 1890, Casa Memoriala Paul Kruger, Primaria, Opera si cladirile unionale. Apoi vom face un tur panoramic al orasului Johannesburg, in care vom avea oportunitatea de a descoperi frumusetile celui mai mare oras sud-african, un oras al contrastelor, in care opulenta traieste langa saracia disperata. Vom vizita centrul istoric, Carlton Center etc. Transfer la aeroport pentru zborul spre Istanbul al companiei Turkish Airlines, TK 41 (18:45 / 05:20).

ZIUA 16 / 06.10.2015:  ISTANBUL – BUCURESTI

Sosire la Istanbul la ora 05:20, de unde se pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul TK 1043 ( 07:45 / 09:05).

 

 

TARIF: 2480 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 490 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15-19  turisti, tariful se majoreaza cu  170 euro/pers.)

 

 

 

IMPORTANT:

Deoarece in Africa de Sud platile se fac in moneda nationala RAND (ZAR), CALCULATIA IN EURO ESTE BAZATA PE URMATORUL CURS: 1 EURO = 13,01 ZAR; in cazul unei variatii de peste 2%, tariful se recalculeaza IN AMBELE SENSURI

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Istanbul – Cape Town si Johannesburg – Istanbul – Bucuresti

– transport intern cu avionul pe ruta Port Elizabeth – Durban

– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti, iar in safari, transportul

se face in vehicule de teren special adaptate pentru astfel de drumuri

– 13 nopti cazare in hoteluri de 4*, 3* si lodge

– mic dejun, 5 cine si 2 dejunuri (conform program)

– transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

– toate taxe de intrare in rezervatii si la obiectivele mentionate in program

– ghizi locali

– insotitor roman de grup

– asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si cel intern: aprox. 395 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica

– taxa de viza, curierat si procesare acte pt. Africa de Sud: 60 euro/pers.

– alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

– bacsisuri:  5 euro/pers./zi pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

– excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

  • Capul Bunei Sperante: aprox. 90 euro/pers.
  • Sun City cu dejun inclus: aprox. 80 euro/pers.
  • Excursie la Cascada Victoria in Zambia compusa din:
  • servicii sol: transferuri hotel – aeroport – hotel, 1 noapte cazare cu mic dejun in Livingstone, cina la hotelul din Livingstone, plimbare cu barca pe raul Zambezi si vizitarea Cascadei Victoria – aprox. 295 euro/pers./loc in camera dubla; supliment camera sgl. aprox. 95 euro/pers.

         –     bilet avion:  Johannesburg Livingstone Johnnesburg – aprox. 385 euro/pers.

Din tariful excursiei optionale la Cascada Victoria cu innoptare in Livingstone – Zambia, s-a scazut tariful noptii de cazare din Johannesburg

Optiunea pentru aceasta excursie se poate face doar din tara, in momentul inscrierii!  

 

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:

– pasaport valabil minim 30 zile de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini nestampilate consecutiv pentru viza; nu se accepta pasaport temporar

– formular viza scris cu litere mari de tipar, cu pix negru si semnat + 1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa

– extras de cont bancar (minim 2.000 usd sau echivalentul in lei sau euro): 2 exemplare originale de la Banca, cu stampila

– adeverinta de la locul de munca, din care sa reiasa functia, salariul si aprobarea concediului pentru perioada deplasarii in limba engleza (daca adeverinta este in limba romana, trebuie insotita de traducere legalizata in limba engleza) sau talon de pensie in original

– posesorii de societati comerciale vor prezenta Certificat Constatator eliberat de Registrul Comertului

– in cazul copiilor adeverinta de elev si copie dupa certificatul de nastere si acordul notarial al parintilor (traduse in limba engleza) / in cazul studentilor adeverinta de student, tradusa in limba engleza si legalizata

– copie dupa cartea de identitate

– asigurare medicala obligatorie

prezenta personala la Consulatul Africii de Sud, in vederea depunerii actelor necesare vizei (la data si ora comunicate de agentie)