CIRCUIT 2016 BANGLADESH – INDIA DE EST de la 2290 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2016 BANGLADESH – INDIA DE EST  de la 2290 euro – oferta expirata

 

 

Spectacolul naturii si mistere in Casa Tigrului Bengalez

  • BANGLADESH – INDIA DE EST

 

 

DHAKA – SONARGAON – TANGAIL – BOGRA – DINAJPUR – PAHARPUR – NATORE  RAJSHAHI – GAUD – PUTHIA – KHULNA – BAGERHAT – JESSORE – BENAPOLE  PETRAPOLE – SUNDERBANS – BAGDOGRA – DARJEELING – CALCUTTA

 

Bangladesh este o tara a minunilor, un taram inviorat de mai multe nuante de verde decat isi poate oricine imagina, intretaiat de fluvii, presarat cu sate pitoresti si, nu in ultimul rand, animat de caldura si veselia localnicilor. Bangladesh este renumit pentru Mahasthangarh, prima sa capitala si pentru Shat Gombuj Masjid, Moscheea cu Saizeci de Domuri din Bagerhat. Sirul comorilor arheologice este continuat de faimoasa Somapura Mahavihara, care apartine Patrimoniului Mondial UNESCO si se remarca prin faptul ca este a doua manastire budista din regiune ca marime. Bangladesh este o destinatie care se viziteaza “in tihna”, pe indelete, se savureaza pas cu pas: pe plantatiile de ceai sau in cea mai mare padure de mangrove din lume, aflata in Sunderbans. Veti avea o experienta inegalabila stand pe puntea barcii care pluteste prin padurile de mangrove si, cu putin noroc, veti avea ocazia sa zariti cateva dintre animalele rare care vietuiesc aici: tigrul regal bengalez, delfinii Irawadi, crocodilii de estuar sau broasca testoasa terrapin. Poate mai important decat orice este faptul ca in Bangladesh nu veti fi simpli spectatori, ci veti comunica, veti invata lucruri uimitoare despre si de la localnici, veti petrece momente incantatoare in mijlocul unei naturi luxuriante, pentru ca Bangladesh nu este doar o vacanta, este o DESTINATIE!

 

Perioada: 02.03 – 18.03.2016

 

ZIUA 1 / 02.03.2016:  BUCURESTI – DOHA – DHAKA

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 10:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways QR 222 (12:40 / 18:10) si mai departe spre Dhaka cu zborul QR 634 (21:20 / 05:10).

ZIUA 2 / 03.03.2016:  DHAKA

La ora 05:10 vom sosi in inima Deltei Bengalului, la Dhaka, capitala Bangladeshului, cunoscuta datorita multitudinii de moschei si sub denumirea de Orasul Moscheilor, dar recunoscuta si drept Capitala Mondiala a Ricselor datorita celor peste 400.000 de ricse care strabat zilnic orasul. Intalnire cu reprezentantul local pentru transfer la hotel, unde vom avea timp pentru odihna si mic dejun. Vom porni apoi intr-un tur panoramic de oras in timpul caruia vom avea prilejul sa vedem cele mai importante obiective turistice. Vom incepe cu vizitarea fortului moghul Lalbagh Kellah, vechi de aproximativ 350 de ani, cunoscut de localnici si ca Fort Aurangabad, unul dintre cele mai populare situri pentru cei care doresc sa vada o bucatica de arhitectura locala in toata maiestria sa, locul multor lupte sangeroase, inclusiv a celor din timpul Razboiului de Eliberare din Bangladesh. In interiorul fortului exista trei monumente principale: Diwan-i-Aam, Moscheea Fortului si Mormantul lui Bibi Pari, o structura patrata de noua camere cu turnuri pe la colturi si cu minunate interioare de marmura alba, fiind considerat cel mai atractiv obiectiv dintre cele trei. Vom avea prilejul sa vedem in continuare Universitatea Dhaka “Curzon Hall”, o frumoasa cladire denumita dupa numele Lordului Curzon – Vicerege al Indiei, initial avand destinatia de primarie, astazi fiind sediul Facultatii de Stiinte, Language Memorial, un monument ridicat pentru a comemora martirii “Miscarii pentru Limba Bengali” din anul 1952, Cladirea Artelor, Statuia Libertatii si Casa Parlamentului National, o cladire cu o arhitectura deosebita, inconjurata de gradini frumoase, ideale pentru evadarea din haosul orasului. Turul continua cu Ahsan Manzil sau Palatul Roz, situat pe malul Raului Buriganga, celebru pentru piatra roz din care e cladit, fosta resedinta oficiala a familiei Dhaka Nawab, transformat din anul 1992 in Muzeu National al Bangladeshului, cu Moscheea Sitara construita la inceputul sec. al XVIII-lea, cunoscuta si sub denumirea de Moscheea Stea, datorita decoratiilor cu motive stelare si cu Templul Dhakeshwari construit in sec. al XI-lea, dedicat zeului Shiva, care datorita faptului ca este cel mai vechi, cel mai mare si cel mai important templu hindus din oras a fost numit Templul National al Bangladeshului. In Armanitola, vechi cartier al armenilor sositi pe subcontinentul indian inca din sec. al XII-lea vom putea admira Biserica Armeneasca, una dintre cele mai vechi constructii ale orasului in care a poposit si Maica Teresa in timpul vizitei sale la Dhaka. Vom incheia turul cu o plimbare pe promenada Sandarghat si in bazarul Shakhari. Cina si cazare in Dhaka.

 

ZIUA 3 / 04.03.2016:  DHAKA – SONARGAON – TANGAIL – BOGRA 

Mic dejun. Plecare spre Sonargaon, cunoscut ca Orasul de Aur, situat in inima Deltei Gangelui, fosta capitala a Bengalului de pe vremea Regelui Ishakha, amintita in multe scrieri stravechi ca un important centru comercial pe celebrul Drum al Matasii. Vom vizita moscheea pre-mughala, Moscheea Goaldi, unul dintre putinele monumente medievale care a rezistat timpului, Muzeul de Arta Populara si ce a mai ramas din vechiul oras al hindusilor, Panam City, care a fost preluat in epoca medievala de catre conducatorii si guvernatorii musulmani din partea de est a Bengalului. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Tangail, unde vom vizita Moscheea Atiya, construita initial in anul 1608, dar distrusa in timpul cutremurului din anul 1800. Pe locul celei originale a fost construita alta moschee in anul 1837, ale carei ziduri exterioare dinspre partea de est si nord sunt placate cu teracota simpla, cu modele florale, rozete si forme geometrice. In domeniul artei decorative, mesterii din Bengal si-au adus o importanta contributie mai ales in lucrarile de teracota si de caramida sculptata.Vom pleca apoi spre Bogra, unul dintre cele mai vechi orase din nordul Bangladeshului, important centru comercial si nod de drumuri a carui istorie incepe din timpul imperiului bengal al imparatului Ashoka. Cina si cazare in Bogra.

 

ZIUA 4 / 05.03.2016:  BOGRA – DINAJPUR 

Mic dejun. Astazi vom vizita Fortul din Mahasthangarh, prima capitala a Bangladeshului, cunoscut anterior sub denumirea de Pundravardhana. Fortul dateaza din sec. al XII-lea, fiind un important centru de pelerinaj venerat deopotriva de budisti si de hindusi, vizitat de turisti tot timpul anului. Se spune ca o vizita in Mahasthangarh ar trebui sa fie obligatorie pentru cei care doresc sa vada patrimoniul cultural si istoric al tarii. Pana in prezent este cel mai vechi sit arheologic din Bangladesh datorita fortului datat din sec. al III-lea i.Hr., lucru care ii confera o semnificatie culturala, antropologica si istorica de neegalat, motiv pentru care in timpul dominatiei britanice a fost declarat sit protejat. Sapaturile arheologice care au inceput in sec. al XX-lea au scos la suprafata pe langa ramasitele palatelor si mormintelor (unul apartinandu-i lui Shah Sultan Balkhi Mahisawar), placi datand din sec. al XIV-lea, monede din jurul sec. al IV-lea i.Hr., sculpturi in teracota si bronz din sec. al V-lea si, destul de recent, arheologii au descoperit o soba din anul 400 i.Hr. Cele mai multe dintre elementele care au fost scoase la lumina sunt pastrate in muzeu. Plecare spre Dinajpur pentru a vizita Templul Kantajew, unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura din teracota, cu elegante decoratiuni murale in care se face simtita influenta persana, templu care a fost construit de catre familia regala din Dinajpur in anul 1752. Vom vizita in continuarea zilei Moscheea Nayabad care conform inscriptiei gasite pe usa centrala a fost ridicata in anul 1793, in timpul domniei imparatului mughal Shah Alam al II-lea. Conform documentelor gasite, moscheea a fost construita de catre si pentru lucratorii musulmani care au venit in mod special in acest loc pentru a ridica Templul Kantaji. In imediata apropiere a moscheii este un mormant anonim, despre care locuitorii cred ca este mormantul lui Kalu Khan, arhitectul principal al Templului Kantaji. Cina si cazare in Dinajpur.

 

ZIUA 5 / 06.03.2016:  DINAJPUR – PAHARPUR – BOGRA

Mic dejun. Plecare spre Paharpur pentru a vizita ruinele celui mai spectaculos complex monastic din Bangladesh si din sudul Muntilor Himalaya, faimoasa manastire pre-islamica Somapura Mahavihara, care din anul 1985 a fost inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si care se remarca prin faptul ca este a doua manastire budista din regiune ca marime. Aceasta este dovada aparitiei budismului Mahayana in Bengal inca din sec. al VII-lea, localnicii denumind-o Paharpur, care inseamna “orasul de pe dealuri”. Potrivit arheologilor care au lucrat aici, aceasta a fost construita la inceputul sec. al VIII-lea de catre regele Dharmapala, unul dintre membrii celei mai vechi puteri imperiale din India, dinastia Pala. In sec. al XI-lea aceasta a fost arsa si la scurt timp abandonata si acoperita de frunze si iarba, fiind aproape de punctul de a fi pierduta; uitata pentru un timp, sapaturile au inceput in anul 1920. In general, istoricii descriu Somapura Mahavihara ca fiind un fel de exceptie a zonei in materie de arhitectura, existand un consens larg raspandit ca acesta seamana mai mult cu stilurile de arhitectura gasite in Cambodgia, Birmania si Java decat cu cel din India. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Bogra pentru cina si cazare.

 

ZIUA 6 / 07.03.2016:  BOGRA – NATORE – RAJSHAHI

Mic dejun. Plecare spre Natore pentru a vizita Uttara Gana Bhaban (exterior), fosta resedinta a maharajahilor si actuala resedinta a presedintelui Bangladeshului. In continuarea zilei vom vizita Rani Bhabani Rajbani – Palatul Reginei Bhabani; Rani Bhabani, fosta asistenta sociala, a militat pentru accesul femeilor la educatie in Bengal. Traseul nostru continua spre Rajshahi, oras situat in vestul tarii, unul dintre cele 7 orase metropolitane ale Bangladeshului care pe vremuri era cunoscut ca Orasul Matasii pentru calitatea foarte buna a acestui material sau ca Orasul Educatiei, pentru mediul sau calm si linistit. Si astazi, orasul este cunoscut pentru comertul cu matase, produsele din matase fiind mai ieftine aici si pentru comertul cu fructe de mango si lychee. Cina si cazare in Rajshahi.

 

ZIUA 7 / 08.03.2016:  RAJSHAHI – GAUD – RAJSHAHI 

 

Mic dejun. Plecare spre Gaud, vechea capitala din timpul regatului hindus Sena, cand era cunoscuta sub numele de Laksmanavati si, apoi, Lakhauti in timpul dinastiilor musulmane, in prezent orasul fiind impartit intre Bangladesh si India. La sfarsitul sec. al XV-lea a fost unul dintre cele mai importante orase din regiune datorita comertului infloritor care a dus la construirea a numeroase palate, moschei, forturi, mausolee, poduri etc. Gaud a prosperat sub conducerea afghana, devenind un important nod comercial pentru negustorii din intreaga Asie. Aici s-au ridicat unele dintre cele mai interesante moschei construite in stil arhitectural traditional in perioada musulmana si mughal, cand Gaud era capitala Bengalului, astazi fiind considerat un oras istoric, al doilea ca numar de moschei care pot fi vizitate. Una dintre cele mai populare moschei pe care o vom vizita este Chhota Sona Masjid, cunoscuta si ca Small Golden Mosque (Mica Moschee Aurita), deoarece odinioara a fost acoperita cu aur, construita de Wali Muhammad, care a realizat aici exceptionale sculpturi in piatra. Vom vizita apoi moscheea Rajbibi, cunoscuta si ca moscheea Darasbari, construita in anul 1490, dar care se prezinta astazi intr-o conditie excelenta. Moscheea este construita din caramizi minuscule, iar peretii sunt decorati cu teracota cu desene florale, domul fiind insa atractia principala. Cina si cazare in Rajshahi.

 

ZIUA 8 / 09.03.2016:  RAJSHAHI – PUTHIA – KHULNA

Mic dejun. Plecare spre Puthia Upazila, un sit remarcabil pentru cei care doresc sa cunoasca patrimoniul cultural al Bangladeshului. In Complexul de la Puthia se afla cea mai mare concentrare de temple fata de orice alta locatie de acelasi tip, facand din Puthia un loc care poate fi vizitat de toti cei care vor sa descopere ce poate oferi aceasta tara. Complexul de structuri aranjate in jurul unui lac a fost intemeiat de un grup de cultivatori „zamindars” care au locuit aici cu cateva secole in urma si care au lasat ca testament viziunea, priceperea si puterea lor. Cuvantul la origine este persan, iar numele rezultat a fost utilizat pe scara larga oriunde influenta persana a fost raspandita de catre mughali sau de alte dinastii musulmane din India. Majoritatea structurilor sunt realizate din teracota, asa cum sunt si alte relicve arhitecturale din Bangladesh, insa cea mai impresionanta dintre ele este Templul Govinda, dedicat lui Krishna. O alta structura remarcabila, de asemenea dedicata lui Krishna si facuta din teracota, este Templul Jagannath. Vom vedea apoi Templul Bhubaneshwar Shiva, care a fost construit la inceputul sec. al XIX-lea si care se remarca prin stilul de constructie „pancha ratna” cu cinci turle in total, fiind unul dintre cele mai vizitate temple si cel mai mare dintre toate templele lui Shiva din intreaga tara. Vom avea prilejul sa vedem multe alte structuri din complexul de temple Puthia, precum Rajbari sau Palatul lui Raja si Dol Mancha. Plecare spre Khulna pentru cina si cazare.

 

ZIUA 9 / 10.03.2016:  KHULNA – BAGERHAT – JESSORE 

Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata explorarii Bagerhatului, care se afla in apropierea locului unde apele fluviilor Gange si Brahmaputra se intalnesc, in apropiere de mlastinile Sunderbansului, unul dintre cele mai renumite descoperiri arheologice din Bangladesh, intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1983. Numele original al acestui oras a fost Khalifatabad si este trecut pe lista Forbes, printre cele 15 orase pierdute ale lumii, cu mai mult de 50 de monumente descoperite dupa indepartarea vegetatiei care le-a acoperit timp de mai multe secole. Orasul este impanzit cu monumente si minuni arhitecturale care uimesc prin stilurile locale, dar, fara indoiala, Moscheea cu Saizeci de Domuri (Moscheea Sixty Dome) sau Shat Gombuj Masjid, pe care o vom vizita, este cea mai importanta, considerata una dintre cele mai atractive si impresionante moschei din tara. Bagerhat a fost fondat in anul 1400 de catre Ulugh Khan Kahan, care este, de asemenea, cunoscut de istorici sub numele de Khan Jahan Ali, un general renumit despre care nenumarate scrieri atesta bunavointa, umilinta si marinimia sa, fiind considerat o persoana sfanta de catre localnici. Vom vizita Complexul Mausoleu Khan Jahan, una dintre cele mai vizitate structuri din interiorul orasului pierdut, care se afla in apropierea unui lac cu crocodili numit „thakhur dighi”. Vom face o scurta vizita si in Muzeul Bagerhat, unde sunt adapostite artefactele gasite in aceasta zona. In continuarea zilei vom vedea Moscheea Noi Gumbad, moscheea cu noua domuri, care conform traditiilor locale a fost construita in sec. al XVI-lea de catre un general din armata primului imparat mughal. Plecare spre Jessore pentru cina si cazare.

 

ZIUA 10 / 11.03.2016:  JESSORE – BENAPOLE – PETRAPOLE – SUNDERBANS

Mic dejun. Transfer la granita cu India si, dupa formalitatile de frontiera, continuam drumul spre destinatia finala a zilei, Sunderbans, intrat in Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. Sunderbans, situat in partea de sud-vest a Bangladeshului, adiacent Golfului Bengal, este cea mai mare padure de mangrove din lume. Aceasta padure este alcatuita din 3 sanctuare salbatice (Sunderbans de Vest, de Est si de Sud), fiind intersectate de o retea complexa de maree navigabile, zone umede formate de noroiul depus de maree si de mici insule de sare, favorabile padurilor de mangrove. Zona este inundata cu apa sarata in timpul mareelor inalte, care se amesteca cu apa dulce din raurile interioare. In punctul cel mai sudic al Bengalului de Vest, acolo unde pamantul intalneste marea, se afla Sunderbanul indian, o zona impenetrabila de padure de mangrove, de mare dimensiune si bio-diversitate, o zona vasta care acopera 4264 km patrati, numai in India formand cea mai mare Rezervatie a Tigrului si Parcul National din India. Sunderbans este o parte din cea mai mare delta din lume, formata de raurile Gange, Brahmaputra si Meghna. Situat in partea cea mai de jos a Bengalului de Vest, este, de asemenea, cea mai mare padure de estuar din lume. Este unul dintre cele mai atractive si ademenitoare locuri ramase pe pamant, un adevarat paradis nedescoperit. Atractia principala este tigrul regal bengalez, aprox. 400 de exemplare magnifice ale acestei specii rare de tigru (aprox. 10% din tigrii salbatici din lume) traiesc in Sunderbans, fiind cea mai mare populatie unica de tigri de pe pamant. Si chiar daca nu vom avea sansa de a vedea niciunul, doar pentru ca vom sta pe puntea barcii care pluteste printre padurile de mangovre, va fi o experienta de neuitat. Acesta este, de asemenea, singurul habitat de mangrove din lume pentru tigrul din specia Panthera Tigris.  Sunderbans reprezinta cea mai mare centura de mangrove de litoral din lume, care se intinde din Bangladesh si pana in India, fiind de o importanta universala pentru speciile pe cale de disparitie la nivel global precum tigrul regal bengalez, delfinii Irawadi, crocodilii de estuar si broasca testoasa terrapin (Batagur Baska), care are marcaje in forma de romb pe carapacea sa. Transfer la debarcader pentru imbarcarea pe vasul care ne va duce la Tiger Camp, unde ne vom intalni cu reprezentantii resortului. Daca timpul permite vom incepe sa exploram Sunderbans, ne vom plimba prin satul Dayapur, luand contact cu viata localnicilor si vom avea prilejul sa observam fermele si casele facute din pamant. Pentru iubitorii de pasari exista un observator de unde pot fi vazute numeroase specii dintre cele peste 64 existente in cadrul resortului. Cina la Fishermen Wharf Dinning Hall (Debarcaderul Pescarilor), unde sunt expuse diferite unelte de pescuit utilizate de localnici. Cazare in Sunderbans.

 

ZIUA 11 / 12.03.2016:  SUNDERBANS 

Imbarcare pe vasul cu care ne vom deplasa spre Rezervatia Sunderbans pe numeroase canale; micul dejun se va servi la bord. Vom vizita Insula Pakhiralay situata la o distanta de o jumatate de ora de navigat. Dejun pe vas. Seara vom participa la Bonbibi Yaltra, un show cultural, un spectacol de teatru jucat de localnici. “Bonbini” inseamna zeita padurii, iar Yatra – teatru in aer liber. Cazare in Sunderbans.

 

ZIUA 12 / 13.03.2016:  SUNDERBANS – CALCUTTA

Mic dejun. Plecare matinala in jungla pentru intalnirea cu flora si fauna bogata a uneia dintre cele mai mari paduri de mangrove din lume. Vom vizita cu acest prilej 3 turnuri de observatie: Sajnekhali, Sudhanyakhali si Dobanski. Vom naviga pe canalele inguste si prin golfulete pentru a surprinde viata animalelor salbatice printre care zibetele, soparlele, crocodilii, delfinii si tigrul bengalez regal. Dupa-amiaza, plecare spre Calcutta. Cina si cazare in Calcutta.

ZIUA 13 / 14.03.2016:  CALCUTTA – BAGDOGRA – DARJEELING 

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bagdogra, de unde se pleaca spre Darjeeling, orasel situat in statul Bengalul de Vest, o destinatie populara, situat la poalele Muntilor Himalaya, la o altitudine de aprox. 2100 m, cunoscut si sub denumirea de Regina Dealurilor Himalayene. Fosta capitala de vara a administratiei engleze din Bengal, Darjeeling-ul, inconjurat de granitele cu Nepal, Bangladesh, Bhutan si Tibet este locuit majoritar de nativi nepalezi, iar religia dominanta este hinduismul. Regiunea este renumita datorita plantatiilor de ceai, dar si datorita amprentei puternice lasate de colonistii britanici, inclusiv in istoria plantatiilor de ceai din India care a inceput in aceasta zona in anul 1841, cand dr. Arthur Campbell a adus seminte de ceai din China pe care le-a plantat pe pamantul sau din Darjeeling. Seara, timp liber pentru plimbari si explorarea pietelor traditionale locale. Cina si cazare in Darjeeling.

 

ZIUA 14 / 15.03.2016:  DARJEELING

Dis-de-dimineata ne vom indrepta spre Dealul Tigrului – Tiger Hill, pentru a admira un rasarit de soare fantastic, inconjurati fiind de panorama coplesitoare oferita de lantul muntilor Himalaya, ale caror varfuri ne vor incanta prin maretia si frumusetea lor unica. La intoarcerea spre hotel vom vizita Samten Chöling si  Sakya Chöling, doua gompa – manastiri budiste tibetane, deosebit de interesante. Mic dejun la hotel, dupa care vom face o calatorie captivanta cu Toy Train, trenul de jucarie din Darjeeling, a carui linie trece chiar pe strada, printre casele si pravaliile dintre Darjeeling si Ghum, la distante amuzant de mici de zidurile cladirilor si de tarabele stradale. Ne vom imbarca in vagoanele cochete trase de o locomotiva britanica cu aburi, reconditionata, cu ajutorul careia vom ajunge la Ghum, unde se afla gara construita la cea mai mare altitudine din India. Datorita ingenuozitatii ingineresti, datorita pitorescului desavarsit de lantul muntilor Himalaya, Complexul de cai ferate Himalaya Railways of India, a intrat din anul 1999 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Intoarcere la Darjeeling, unde vom vizita Piata Chowrasta, Observatory Hill, locul impartit de cele doua religii predominante, budism si hinduism, Himalayan Mountaineeing Institute, infiintat de Tenzing Norgay, cunoscut sub numele de Sherpa Tenzing, celebrul serpas care a cucerit Everestul in anul 1953. Vom vizita in continuare Zoo Padmaja Nidu Himalayan Zoological Park, una dintre cele mai frumoase gradini zoologice din India, specializat in fauna himalayana, unde vom putea vedea leopardul zapezii, ursuletul panda rosu, pantera neagra, lupul tibetan etc. Intoarcere la hotel pentru cina si cazare.

 

ZIUA 15 / 16.03.2016:   DARJEELING – BAGDOGRA – CALCUTTA

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Bagdogra pentru zborul spre Calcutta, emblema Golfului Bengal, care se remarca prin faptul ca este un important centru comercial si economic al Indiei, fiind totodata un oras cosmopolit, animat si plin de viata. Cina si cazare la hotel.

 

ZIUA 16 / 17.03.2016:  CALCUTTA

Mic dejun. Astazi vom incepe explorarea orasului, prilej cu ocazia caruia vom vedea Piata de Flori situata langa celebrul pod Howrah, vom vizita Memorialul Victoria, Catedrala Sf. Paul, Prinsep Ghat, Casa lui Tagore si casa unde a locuit una dintre cele mai emblematice figuri ale sec. XX, Maica Tereza de Calcutta. Turul panoramic mai include Cladirea Postei, Gradinile Minar, Cladirea Scriitorilor, Casa Guvernatorului, Tribunalul si Primaria. Vom incheia turul de oras cu o cina servita intr-unul din restaurantele din oras. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Qatar Airways catre Doha cu QR 547 (02:55 / 06:30).

 

ZIUA 17 / 18.03.2016:  CALCUTTA – DOHA – BUCURESTI

Sosire la Doha de unde vom pleca mai departe spre Bucuresti cu zborul QR 221 (07:30 / 11:40).

 

TARIF: 2290 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 770 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10 – 14 turisti, tariful se majoreaza cu 270 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Doha – Dhaka si Calcutta – Doha – Bucuresti

– transport continental cu avionul pe rutele: Calcutta – Bagdogra – Calcutta

– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

– 14 nopti de cazare in hoteluri de 4* si 3*

– mic dejun, dejun sau cina (conform program)

– plimbare cu trenul de epoca in Darjeeling

– croaziera la/de la Sunderbans

– transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

– taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

– ghizi locali

– conducator roman de grup

– asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 320 euro/pers. si pentru zborurile interne: aprox. 80 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)

– taxa de viza si procesare pentru India: 200 ron/pers., care se achita la agentie

– taxa viza Bangladesh: 50 usd/pers., care se achita individual la sosirea pe aeroport in Dhaka

– excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

– taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica

– alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

– bacsisuri: 60 usd/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire in India); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

 

ACTE NECESARE:

– pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

– 1 poza pentru viza de Bangladesh

– 1 poza tip pasaport (in forma patrata 5cm x 5cm, pe fond alb) + 1 foto format digital / pentru viza de India

– aplicatia pentru viza de India se face online de catre agentie, urmand ca fiecare turist sa se prezinte personal la sediul ambasadei pentru inregistrarea datelor biometrice (amprente digitale si fotografiere); prezenta este obligatorie la data si ora comunicate de ambasada

 

 

OBSERVATII:

– conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

– agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

– agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

– cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecarei tari

– clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

– distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

– daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

– agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

– in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

– agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

– excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

– agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

– in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

– agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.

– agentia nu poate fi trasa la raspundere pentru cazuri in care anumite animale mentionate in program nu pot fi vazute. Animalele nu sunt „obiecte turistice”, aflandu-se intr-o permanenta miscare si de regula ascunse de vizitatori, astfel puteti sa parcurgeti o zi intreaga fara sa vedeti vreun animal sau dimpotriva, sa vedeti mai multe de 3-4 in aceeasi zi. Factorii care contribuie decisiv la reusita safari-ului sunt ghidul care va insoteste, vremea si norocul dvs.

– copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

– copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

– asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

– va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

– c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

– prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »