CIRCUIT 2016 INDIA – Insula GOA de la 1545 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2016 INDIA – Insula GOA  de la 1545 euro – oferta expirata

 

 

O tara cat un continent

 

B E S T   O F   I N D I A – inclusiv GOA!

 

DELHI – VARANASI – KHAJURAHO – ORCHHA – JHANSI – AGRA – FATEHPUR SIKRI  JAIPUR – MUMBAI – AURANGABAD – AJANTA – ELLORA – GOA

 

Va invitam sa faceti cunostinta cu vechea si rafinata cultura indiana ale carei nestemate istorice si arhitecturale le veti gasi etalate si atent selectate in itinerarul pe care vi-l propunem, care va va releva “briliante” precum Agra, Jaipur si Khajuraho, va va oferi ocazia unica de a adauga colierului dvs. de impresii turistice, “rubinele” si “safirele” de la Ellora si Ajanta si nu in ultimul rand, “smaraldul” Indiei de la Marea Arabiei, Goa, unde va puteti rasfata ca niste adevarati moguli.

 

Perioada: 12.02 – 23.02.2016

 

ZIUA 1 / 12.02.2016:  BUCURESTI – DOHA – DELHI

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 10:40 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 222 (12:40 / 18:10), de unde se zboara spre Delhi cu zborul QR 564 (21:05 / 03:00).

 

ZIUA 2 / 13.02.2016:  DELHI

Sosire la Delhi la ora 03:00 si dupa formalitatile de viza de pe aeroport, transfer la hotel pentru odihna. Vom incepe turul panoramic in timpul caruia vom trece pe langa istoricul Fort Rosu (oprire pentru poze), cel mai important monument al orasului, palat al Imperiului Mughal si pe langa Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construita in anul 1656, in a carei curte interioara pot fi adunati aprox. 25.000 de credinciosi. In continuare vom vizita Chandani Chowk (Scuarul Argintului), odinioara centrul Delhi-ului, o piata exotica si colorata, o zona aglomerata si plina de bazare, magazinase si diverse ateliere. Se viziteaza Qutab Minar (cel mai inalt minaret din India), Poarta Indiei – India Gate care este un maiestuos arc inalt de 42 m (memorial ridicat in cinstea eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial), Palatul Prezidential – Rashtrapati Bhawan, Memorialul Gandhi “parintele Natiunii” – Raj Ghat (locul de incinerare al lui Mahatma Gandhi). Cina si cazare la Hotel Crowne Plaza Okhla (sau similar).

 

ZIUA 3 / 14.02.2016:  DELHI – VARANASI

Mic dejun. Transfer la aeroport si imbarcare pentru zborul catre Varanasi, unul dintre cele mai vechi orase din lume, vechi de peste 3.000 de ani, unul dintre cele sapte orase sfinte ale religiei hinduse, cunoscut ca orasul templelor. Dupa sosire, vom vizita Sarnath, unde Buddha a tinut prima sa predica dupa iluminare in “locul cu caprioare”. Se viziteaza Stupa Chaukandi (monument impunator din caramida rosie), Stupa Dhamek (cel mai important monument din regiune), muzeul (cu o bogata colectie de sculpturi budiste), Templul Bharat Mata (dedicat maternitatii) si coloana Ashoka. Cina si cazare la Hotel Clarks Varanasi (sau similar). Daca timpul permite, vizita la Dasaswamedh Ghat, aflat pe malul Gangelui, pentru a asista la « rugaciunea de seara », care incepe imediat dupa apus. « Spectacolul » este de neuitat, un spectacol de sunet (incantatii) si lumina (provenita de la lampile acelorasi credinciosi).

 

ZIUA 4 / 15.02.2016:  VARANASI – KHAJURAHO

Incursiune matinala cu barca pe fluviul sacru, Gange: rasaritul soarelui, clopotele templelor, murmurul rugaciunilor localnicilor, meditatia lor, locurile de incinerare ale caror ruguri ard neintrerupt fac din aceasta plimbare o experienta unica. Intoarcere la hotel pentru mic dejun, urmat de transferul la aeroport pentru zborul catre Khajuraho. Dupa sosire, vom vizita mica localitate Khajuraho, celebra prin complexul templelor hindu si jain. Templele din Khajuraho sunt considerate a fi o minune artistica si de creativitate unica si cu totul speciala, oferita intregii lumi de catre India. Templele au fost construite intre anii 950 – 1050 de regii dinastiei Chandela si au devenit faimose pentru sculpturile murale specifice printr-o rara finete a detaliului, reprezentand scene din Kamasutra, scene care preamaresc viata in toate aspectele ei (din cele 85 de temple originale, au rezistat doar 22). Se vor vizita templele de vest, Lakshamana (cel mai bine conservat) si Kandariya Mahadeo, locul in care se desfasoara festivalul anual de dans. Cina si cazare la Hotel Ramada (sau simular) in Khajuraho.

 

ZIUA 5 / 16.02.2016:  KHAJURAHO – ORCHHA – JHANSI – AGRA

Mic dejun. Plecare spre Jhansi pentru transferul cu trenul Shatabdi Expres catre Agra. Pe parcurs se viziteaza localitatea Orchha, exemplu stralucit de palat fortificat medieval, din perioada dinastiei Bundela, unde vom vedea Jehangir Mahal (mausoleu construit in sec. al XVII-lea pentru comemorarea Imparatului Jehangir), Raj Mahal, Templul Ram Raja si Chaturbhuj (construit pe o masiva platforma din piatra). Sosire la Agra in cursul serii, cina si cazare la Hotel Clarks Shiraz (sau similar).

 

ZIUA 6 / 17.02.2016:  AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR

Mic dejun. Astazi vom vizita celebrul Taj Mahal, o adevarata bijuterie a artei islamice in India, una dintre capodoperele universale, definita ca fiind o “lacrima pe fata eternitatii”. Monumentul atesta dragostea eterna a unui barbat, respectiv Imparatul Shah Jahan, pentru iubita sa sotie, Mumtaz Mahal. Constructia Mausoleului a inceput in anul 1631 si a durat 22 de ani, timp in care 20.000 de lucratori au lucrat la acest impresionant monument. In continuarea zilei vom vizita Fortul Agra, construit intr-un stil arhitectonic eclectic pe malul raului Yamuna, in anul 1565, de catre imparatul Akbar. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Pornim apoi spre Jaipur capitala statului Rajasthan, cunoscut sub denumirea de “orasul roz”, una dintre bijuteriile renumitului triunghi de aur “Delhi-Jaipur-Agra”. Pe parcurs, vom face o oprire pentru a vizita Fatehpur Sikri (situata la 35 km fata de Agra), capitala construita in mijlocul desertului de Imparatul Moghul Akbar intre anii 1570-1585 si parasita apoi din cauza secetei. In prezent, fosta capitala cu palatele si curtile sale este un exemplu bine prezervat al stilului arhitectonic Mughal, o veritabila capodopera din marmura. Sosire in cursul serii la Jaipur pentru cina si cazare la Hotel Clarks Amer (sau similar).

 

ZIUA 7 / 18.02.2016:  JAIPUR

Mic dejun. Tur panoramic al Jaipur-ului, in timpul caruia vom vizita Muzeul din Palatul Orasului, o imbinare intre arta Rajasthani si cea Mughal si Observatorul Jantar Mantar, cel mai mare si mai bine pastrat dintre cele 5 observatoare construite de celebrul astronom Maharaja Jai Singh. In final, vom face o oprire la Palatul Vanturilor – Hawa Mahal, renumit pentru cele aproximativ 1000 de ferestre care permiteau odinioara doamnelor de la curte sa urmareasca procesiunile sau agitatia orasului fara a fi vazute. Cina si cazare la Jaipur la hotel.

 

ZIUA 8 / 19.02.2016:  JAIPUR – MUMBAI – AURANGABAD

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Mumbai, cel mai activ si cosmopolit oras al Indiei, capitala administrativa a districtului Maharashtra si capitala comerciala a tarii. Orasul este al doilea in clasamentul celor mai aglomerate centre urbane de pe glob si se intinde de-a lungul tarmului Marii Arabiei, pe suprafata insulei Salsette. Dupa sosire, vom face un tur panoramic al orasului, care include Dhobi Ghat, celebra “spalatorie” in aer liber, Gradinile Hanging, gradini terasate de unde se poate admira apusul soarelui pe Marea Arabiei, Casa Memoriala Mahatma Gandhi, Poarta Indiei (monument ridicat in cinstea vizitei suveranului britanic George al V-lea si a Reginei Mary in anul 1911). In continuarea zilei vom fi transferati la aeroport pentru zborul catre Aurangabad. Sosire la Aurangabad, cina si cazare la Hotel ITC Rama (sau similar).

 

ZIUA 9 / 20.02.2016:  AURANGABAD – AJANTA – ELLORA – AURANGABAD

Mic dejun. Plecare spre “tinuturile unde dorm zeii”, in pesterile de la Ajanta si Ellora, care gazduiesc intr-o armonie totala, tronand si zambind intelept si atotintelegator, cele 3 mari religii ale Indiei: Budismul, Hinduismul si Jainismul. Pesterile de la Ajanta, situate pe malurile raului Waguma, constituie adevarate capodopere care au intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO, datand inca din secolul al II-lea, cand a inceput constructia lor de catre calugari budisti, sositi aici pentru a se adaposti si pentru a-si trai viata in meditatie si rugaciune. Complexul de pesteri imortalizeaza in fresce scene din viata oamenilor de rand si scene din viata lui Buddha. Turul continua cu vizitarea complexului de temple si pesteri de la Ellora care “taie respiratia” oricarui vizitator, deoarece sunt daltuite in piatra, intr-o suprema armonie artistica, de catre puternicii regi ai dinastiei Rashtrakuta. Intoarcere la Aurangabad pentru cina si cazare la hotel.

 

ZIUA 10 / 21.02.2016:  AURANGABAD – MUMBAI – GOA 

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Mumbai si mai departe spre Goa. Sosire la Goa unde, avand in vedere faptul ca va aflati in India, va veti simti ca niste adevarati moguli. Cina si cazare la Hotel Radisson Blu (sau similar).

 

ZIUA 11 / 22.02.2016:  GOA

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau tur optional in Goa, prilej cu ocazia caruia ne vom putea bucura de farmecul orasului Old Goa, vom putea vizita bisericile baroce coloniale bogate in ornamente aurite, cu ingeri si coloane rasucite. Vom vizita cea mai importanta biserica, unde se afla moastele patronului Goa, Sf. Francis Xavier, Basilica Bom Jesus, aflata pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. De asemenea, vom vizita si Catedrala Se, una dintre cele mai mari biserici construite in timpul dominatiei portugheze, renumita pentru cel mai mare clopot de aur din lume. In incheierea turului vom avea si timp liber pentru cumparaturi in piata locala. Cina si cazare la hotel.

 

ZIUA 12 / 23.02.2016:  GOA – DOHA – BUCURESTI

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 523 (03:40 / 05:15), de unde vom pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul QR 219 (13:05 / 17:05).

 

TARIF: 1545 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 420 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. un grup de 10 -15 turisti, tariful se majoreaza cu 190 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Doha – Delhi si Goa – Doha – Bucuresti

– transport continental cu avionul pe rutele: Delhi – Varanasi, Varanasi – Khajuraho, Jaipur – Mumbai, Mumbai – Aurangabad, Aurangabad – Mumbai, Mumbai – Goa

– transport cu trenul Bhopal Shatabdi Expres: Agra – Jhansi

– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

– 10 nopti de cazare in hoteluri de 5* si 4*

– mic dejun, dejun sau cina (conform program)

– transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

– taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

– ghizi locali

– conducator roman de grup

– asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 320 euro/pers. si pentru zborurile interne: aprox. 95 euro/pers, care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)

– taxa de viza si procesare pentru India: 200 ron/pers., care se achita la agentie

– taxe de iesire de pe aeroporturi (in cazul in care se aplica)

– alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

– bacsisuri: 50 usd/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

– excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

  • Tur in Goa ½ zi: aprox. 25 euro/pers.

 

ACTE NECESARE:

– pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

– 1 poza tip pasaport format 5cm x 5cm, pe fond alb + 1 foto format digital

– aplicatia pentru viza de India se face online de catre agentie, urmand ca fiecare turist sa se prezinte personal la sediul ambasadei pentru inregistrarea datelor biometrice (amprente digitale si fotografiere); prezenta este obligatorie la data si ora comunicate de ambasada

 

 

OBSERVATII:

conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

– agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

– agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

– cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

– clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

– distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

– daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

– agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

– in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

– agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

– excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

– agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

– in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

– agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

– copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

– copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

– asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

– asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

– va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

– c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

– prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »