CIRCUIT 2016 MEXIC – CUBA de la 825 euro + 1990 usd -oferta expirata


CIRCUIT 2016  MEXIC – CUBA  de la 825 euro + 1990 usd  -oferta expirata

Mister, muzica, dans si exotism

 

M  E  X  I  C    –   C  U  B  A

 

MEXICO CITY – GUADALUPE – TEOTIHUACAN – CHOLULA – PUEBLA – VERACRUZ  EYIPANTLA – CATEMACO – SUMIDERO – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – AGUA AZUL  PALENQUE – CAMPECHE – UXMAL – MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN – HAVANA  VARADERO

 

O incursiune in stravechea civilizatie maya, intr-un spatiu plin de mister, pe urmele aztecilor si conquistadorilor, intr-o lume plina de culoare si ritmuri alegre, cu sombreros si mariachi, cu dansatoare focoase si telenovele, cu plaje fierbinti si vegetatie luxurianta, cu rom si tequila, cu  „umbre” ale trecutului, precum Panchovila sau Che Guevara. Hasta pronto Mexico! Hasta pronto Cuba!

 

Perioada: 08.03 – 24.03.2016

 

ZIUA 1 / 08.03.2016:  BUCURESTI – PARIS – MEXICO CITY

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:15 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (07:05 / 09:15) si mai departe spre Mexico City cu AF 438 (13:30 / 18:40). Intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel Casa Blanca 4* (sau similar) pentru cazare.

 

ZIUA 2 / 09.03.2016:  MEXICO CITY

Mic dejun. Dimineata, tur panoramic de oras. Se viziteaza centrul istoric, locul unde trecutul exploziv al Mexicului este zugravit in cel mai elocvent mod: Zocolo – partea centrala a orasului cu Plaza de la Constitucion, Palatul National (El Granda) si faimoasele picturi murale ale lui Diego Rivera, Catedrala Metropolitana (construita dupa modelul celor din Toledo si Granada) si vestigiile pre-hispanice ale Marelui Templu. Turul continua de-a lungul Bulevardului Reformei (Paseo de la Reforma) si cu Parcul Chapultepec, dominat de castelul sau, fosta rezidenta a Imparatului Maximilian de Habsburg. Scurta vizita la Muzeul National de Antropologie, care adaposteste o bogata colectie de artefacte precolumbiene. Cei care doresc pot sa mai ramana in muzeu, restul grupului se va intoarce la hotel sau poate efectua o excursie optionala la Xocimilco pentru o plimbare de seara pe canale cu barci traditionale. Cina intr-un restaurant tipic cu orchestra de mariachi. Cazare.

 

ZIUA 3 / 10.03.2016:  MEXICO CITY – GUADALUPE – TEOTIHUACAN – MEXICO CITY

Mic dejun. Itinerarul de astazi ne va purta spre Piata celor 3 Culturi si Bazilica Fecioarei din Guadalupe, sfanta patroana a Mexicului si celebru loc de pelerinaj pentru intreaga America Latina. Vizita continua la Teotihuacan, unul dintre cele mai impresionante orase ale lumii stravechi, unde se viziteaza Piramida Soarelui (a treia ca marime din lume), Piramida Lunii, de unde veti avea cea mai buna panorama asupra sitului arheologic, Piramida Sarpelui cu Pene, Calea Mortilor (Calle de los Muertos), initial cu o lungime de 4 km si flancata de temple, palate si piete, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla si Templul Quetzlcoaltl. Dejun intr-un restaurant tipic din zona arheologica. Intoarcere la hotel. Cazare.

 

ZIUA 4 / 11.03.2016:  MEXICO CITY – CHOLULA  – PUEBLA – VERACRUZ

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Cholula, localitatea cu cate o biserica pentru fiecare zi a anului, unde exista si cea mai mare piramida din America Centrala, inalta de 65 m. Ziua continua cu deplasarea spre Santa Maria Tonantzintla pentru a vizita biserica frumos colorata de catre localnici. Acoperisul si bolta bisericii sunt impresionante deoarece sunt impodobite cu basoreliefuri reprezentand fructe, ingeri, heruvimi si sfinti, lucrate de populatia locala sub indrumarea calugarilor, pentru a-si arata adoratia catre Sfanta Fecioara. Se pleaca apoi spre Puebla de los Angeles, oras fondat in anul 1531, situat in apropierea vulcanilor Popocatepetl si Ixtaccihuatl, unde se va admira Catedrala, care este a doua ca marime din Mexic, un amestec de stiluri arhitecturale, renascentist si baroc. Se viziteaza apoi biserica baroca Santo Domingo, una dintre cele mai frumos decorate din tara, cu catapeteasma acoperita cu aur, cu frumoasa Capilla del Rosario si, in final, Piata Mayor. Dejun la un restaurant traditional. Localitatea este renumita pentru bucataria sa, dar si pentru decoratiile cu faianta de Talavera. Plecare spre Veracruz, unde se ajunge seara. Cazare la Hotel Diligencias 4* (sau similar).

 

ZIUA 5 / 12.03.2016:  VERACRUZ – EYIPANTLA – CATEMACO 

Mic dejun. Dimineata se pleaca spre Catemaco, localitate cu un aer de ezoterie traditionala, cunoscuta ca “Taramul Vrajitoarelor”. Oprire pentru a admira cadrul natural format in jurul Cascadei Eyipantla. Vizita la rezervatia ecologica de la Nanciyaga, unde este posibil sa ne intalnim cu un saman. Vom continua ziua cu o incursiune cu barca pana la insula maimutelor si apoi vom face o plimbare in laguna. Plecare spre Catemaco, pe parcurs facand o scurta oprire pentru a admira un uluitor exemplar de statuie de Cap Olmec. Cina si cazare la  Catemaco la Hotel La Finca 4* (sau similar).

 

ZIUA 6 / 13.03.2016:  CATEMACO – SUMIDERO – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Mic dejun. Astazi ne deplasam spre Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, bucurandu-ne de un peisaj mirific de munte. Drumul continua catre Canionul Sumidero pentru o plimbare cu barca pe raul Grijalva. Se traverseaza impunatorul defileu, capriciu al Mamei Natura. Inalt de cca. 1.000 m, Canionul Sumidero ofera o experienta de neuitat (peisaje mirifice, fauna bogata – iguane, maimute, crocodili, tucani, papagali ara etc). Itinerarul zilei continua prin Chiapa de Corzo spre San Cristobal de las Casas, oras pitoresc de munte. Cina si cazare la Hotel Holiday Inn 4* (sau similar).

 

ZIUA 7 / 14.03.2016:  SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – AGUA AZUL – PALENQUE

Mic dejun. Dimineata se pleaca spre Palenque, pe parcurs putandu-se vizita, optional, daca timpul permite, o comunitate de indieni (Chamula sau Zinacantan), ai caror localnici si-au pastrat nealterate traditiile, obiceiurile, credinta si structura sociala. Vom putea intra in contact cu populatia indigena si cu putin noroc am putea asista la unele ritualuri arhaice pagane. Traseul continua spre cascada Agua Azul, una dintre cele mai importante atractii naturale din Mexic, denumita astfel deoarece are minunate nuante de turcoaz care contrasteaza cu verdele crud al junglei (aveti posibilitatea de a face baie). Daca timpul permite se va face o scurta oprire si la Misol-Ha, o alta frumoasa cadere de apa, dupa care ne continuam deplasarea spre Palenque. Cina si cazare la Hotel Villa Mercedes 4* (sau similar).

 

ZIUA 8 / 15.03.2016:  PALENQUE – CAMPECHE

Mic dejun. Vizitarea zonei arheologice de la Palenque care se ridica din mijlocul padurii tropicale inconjurata de jungla. Situl arheologic mayas este considerat de unii specialisti ca fiind cel mai important din Mexic, atat prin valoarea monumentelor, cat si pentru frumusete. In interiorul Piramidei Inscriptiilor se afla sarcofagul vestitului rege Pakal, cu piatra funerara gravata in minunate basoreliefuri. Se viziteaza apoi Templul Crucii, Templul Soarelui si Palatul. Se pleaca apoi spre Campeche pentru a surprinde frumoasa panorama a Golfului Mexicului. Cina si cazare la Hotel Del Mar 4* (sau similar).

 

ZIUA 9 / 16.03.2016:  CAMPECHE – UXMAL – MERIDA

Mic dejun. Tur panoramic al orasului port Campeche, al carui centru istoric este declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Ziua continua cu vizitarea ruinelor orasului maya, Uxmal, care in traducere inseamna “construit de trei ori”. Numele impreuna cu intrebarea “de ce a fost construit acest oras impozant fara nicio sursa de apa in apropiere?” raman inca un mister. In Uxmal se viziteaza zona arheologica (diferenta fata de cea din Palenque se datoreaza decoratiilor bogate din varful constructiilor) de o mare frumusete arhitecturala: Piramida Adivino, Piata Calugaritei, Palatul Guvernatorului, Jocul Pelota. Dejun si deplasare spre Merida, supranumit “orasul alb”, capitala coloniala a Peninsulei Yucatan, fondata in anul 1542, cu stradute ingustate, imbinare a stilului spaniol si francez, pentru o vizita panoramica: Monumentul Patriei, Bulevardul Paseo Montejo, Piata Centrala, Catedrala si Palatul Guvernamental. Cazare la Hotel Castellano Merida 4* (sau similar).

 

ZIUA 10 / 17.03.2016:  MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN

Mic dejun. Plecare spre Chichen Itza, cel mai renumit oras maya din Mexic. Situl arheologic este divizat in trei parti principale: partea de nord, construita in stil arhitectural toltec, partea centrala, care pare a fi cea mai recent construita si partea de sud, cunoscuta sub numele de Old Chichen. Situl ne va dezvalui cunostintele avansate in domeniul arhitecturii si astronomiei ale civilizatiei Maya. Acesta este compus dintr-o serie de cladiri, dintre care cea mai importanta este piramida Kukulcan (cu tronul de piatra din interior realizat in forma de jaguar cu ochii de jad), numita si “Castelul”, urmata de Templul Razboinicilor, Observatorul, Piata celor 1.000 de coloane, Cenote – locul unde erau aruncate victimele sacrificate zeului Chac, toate acestea fiind principale atractii ale Chichen Itzei. Dejun. Ziua continua cu deplasarea spre Cancun, poarta de intrare in Peninsula Yucatan, orasul de unde incepe celebra Riviera Maya. Cazare la Hotel Great Parnassus 5* (sau similar), in regim All Inclusive.

 

ZIUA 11 / 18.03.2016:  CANCUN

Mic dejun. Zi libera pentru a va bucura de plajele cu nisip alb si de marea cu nuante de turcoaz a celebrei statiuni. Posibilitate de excursii optionale la Insula Femeilor, in parcul tematic Xcaret, unde veti afla mai multe amanunte despre cultura mexicana si istoria civilizatiei Maya, la vestigiile mayase de la Tulum sau la acvariul natural de la Xe-Ha. Cazare. Masa in regim All Inclusive.

 

ZIUA 12 / 19.03.2016:  CANCUN – HAVANA

Mic dejun. Camerele se vor elibera pana la ora 12:00. Veti beneficia de all inclusive pana la ora 15:00, dupa care veti fi transferati la aeroport pentru zborul spre Havana cu compania Cubana de Aviacion, CU 153 (15:35 / 18:00). Sosire pe aeroportul din Havana, unde ne vom intalni cu reprezentantul local care ne va prelua pentru transferul la hotel. In timpul transferului, o scurta prezentare generala al celui de-al 4-lea oras ca marime din zona Caraibelor, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, numele complet fiind San Cristobal de la Habana, in timpul careia veti putea admira Piata Armelor, cea mai veche piata a orasului. Cina si cazare la Hotel Melia Havana 5* (sau similar).

 

ZIUA 13 / 20.03.2016:  HAVANA

Mic dejun. Zi (cu dejun inclus in orasul colonial) dedicata descoperirii Havanei, supranumita capitala constrastelor, unde vechiul si noul se impletesc intr-un frumos tango arhitectural. Vom vizita partea veche a orasului, Havana Veija, care datorita bogatiei sale istorice si culturale a fost inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1982. Turul panoramic include cladirea Capitolului, construita dupa modelul american, fosta cladire a senatului, vom vedea fortificatiile care au protejat orasul de atacurile piratilor, vom descoperi frumusetea cladirilor monumentale, istorice din timpul colonizarii, vom percepe urma pasilor lui Hemingway, la Hotelul Ambos Mundos unde scriitorul si-a petrecut 7 ani din viata si ne vom fotografia in fata vestitei Bodeguita del Medio, alt loc preferat de scriitor. Vom vedea Palatul Capitanilor Generali – exterior, Catedrala Havanei (daca este deschisa), Piata Catedralei, unde vom fi impresionati de Palatul Marchizului de Aguas Claras, Piata Veche, Fundatia Havana Club unde vom participa si la o degustare, Piata Revolutiei, locul unde “s-a nascut” orasul San Cristobal de Havana etc. In continuarea zilei, vom vizita un atelier de trabucuri si tigarete de unde puteti cumpara cele mai rafinate si aromate tigarete si trabucuri din lume. Intoarcere la hotel pentru cazare. Pentru a va lua un ramas bun memorabil de la Havana va recomandam, optional, sa participati la renumitul spectacol de cabaret “Tropicana Show”, o reprezentatie de neegalat a luminilor, costumelor si dansurilor exotice.

 

ZIUA 14 / 21.03.2016:  HAVANA – VARADERO

Mic dejun. Astazi vom pleca spre celebra statiune cubaneza Varadero, un paradis tropical situat pe malul Marii Caraibelor. In drum spre Varadero vom putea face optional (cu conditia participarii intregului grup) o deviere de la traseu, pentru a vizita Finca Vigia, fosta resedinta devenita Muzeul Ernest Hemingway, construita in anul 1887 de catre scriitorul nord american. Marele scriitor a creat aici cele mai importante lucrari din cariera sa, printre care si celebrul roman “Batranul si Marea” in care se reflecta dragostea sa pentru Cuba, care a primit in anul 1952 premiul Pulitzer si care i-a adus recunoasterea mondiala in anul 1954 cand a fost distins cu premiul Nobel pentru literatura. Sosire la Varadero, cocktail de primire si reuniune de informare in ceea ce priveste programul pentru urmatoarele zile. Cazare in regim All Inclusive la Hotelul Riu Varadero 5* (sau similar).

 

ZIUA 15 / 22.03.2016:  VARADERO

Timp liber la dispozitie pentru a va bucura de minunatele plaje ale Marii Caraibelor, de apele sale turcoaz, de cocktailurile oferite de barurile hotelului sau de multiplele optiuni de petrecere a timpului: plimbari cu barca in largul marii, safari in jungla acompaniati de ghizi experimentati, snorkeling si scufundari pentru incepatori si profesionisti, rafting pe raul Canimar, shopping etc. Masa in regim All Inclusive. Cazare.

 

ZIUA 16 / 23.03.2016:  VARADERO – HAVANA – PARIS   

Mic dejun. Pana la ora 12:00, cand se vor elibera camerele, va puteti bucura de timp liber pentru plaja, plimbare sau cumparaturi. Dejun si timp liber pana la transferul la aeroportul din Havana pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 945 (18:50 / 08:35).

 

ZIUA 17 / 24.03.2016:  PARIS  – BUCURESTI

Sosire la Paris la ora 08:35, de unde se pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul AF 1888 (10:20 / 14:10).

 

TARIF: 825 EURO + 1990 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 620 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 30 turisti; pt. 25–29 turisti, tariful se majoreaza cu 60 euro/pers.;  pt.  20 – 24 turisti, tariful se majoreaza cu  150 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Paris – Mexico City si Havana – Paris – Bucuresti

– transport continental cu avionul pe ruta: Cancun – Havana

– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

– 15 nopti cazare in hoteluri de 5* si 4*

– mic dejun, dejun, cina sau All Inclusive, conform programului

– transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

– taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

– ghizi locali

– conducator roman de grup

– asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 475 euro/pers. si continentale: aprox. 70 usd/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)

– taxa de viza Cuba: aprox. 27 usd; viza se plateste si se obtine in Cancun

– taxa de iesire din Mexic: aprox. 350 pesos/pers (se achita la fata locului)

– taxa de iesire din Cuba aprox. 25 CUC/pers. (se achita la fata locului)

– bacsisuri: 60 eur/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

– excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

  • Xocimilco: aprox. 35 usd/pers.
  • vizita unei comunicatii de indieni (Chamula sau Zinacantan): aprox. 10 usd/pers.
  • Xcaret: aprox. 140 usd/pers.
  • spectacol de cabaret “Tropicana Show”: aprox. 100 euro/pers.
  • vizita Finca Vigia, fost resedinta devenita Muzeul Ernest Hemingway: aprox. 20 euro/pers.

– alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi (cu exceptia hotelurilor din Cancun si Varadero, unde regimul de masa este All Inclusive) etc.

ACTE NECESARE PENTRU VIZA CUBA (care se obtine pe aeroport):

– pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei; nu se accepta pasaport temporar

– copie pasaport

– copie asigurare medicala

 

 

OBSERVATII:

conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

– agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

– agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

– cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

– clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

– distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

– daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

– agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

– in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

– agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

– excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

– agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

– in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

– agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.

– copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

– copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

– asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

– va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizei de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei

– c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

– prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »

 

NOTA:

– in Mexic nu exista camere de hotel cu 3 paturi; pentru solicitarile de triple se ofera de obicei camere cu 2 paturi matrimoniale

– este interzisa introducerea de alimente de orice fel in Mexic

– in Mexic curentul este 110 V, iar pt. a folosi prizele, folositi stecherele cu 2 lamele late

– in Cuba tensiunea curentului si prizele sunt ca in Romania

– in Mexic se foloseste cu precadere pentru schimb, sau cumparaturi dolarul american, iar in Cuba euro!

– pe zborurile intercontinentale Air France/KLM, se admite un singur bagaj la cala, in greutate maxima de 23 kg

– pe zborurile continentale (domestice),  se admite un singur bagaj la cala, in greutate maxima de 20 kg