Oferta Sejur SRI LANKA & MALDIVE de la 2390 euro – oferta expirata


Oferta Sejur SRI LANKA & MALDIVE de la 2390 euro – oferta expirata

 

Ziua 1. BUCURESTI – COLOMBO

Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Colombo via Istanbul. Scurta escala in Istanbul si imbarcare pentru zborul spre Sri Lanka. Noapte si cina la bord.

Ziua 2. COLOMBO – DAMBULLA

Sosire in Colombo si plecare spre Dambulla oras apartinand triunghiului cultural al Sri Lankai. Sosire in cursul serii, cazare si cina in Dambulla.

Ziua 3. DAMBULLA – POLONNARUWA

Mic dejun. Vom incepe ziua de azi cu vizita celui mai mare si mai bine conservat templu budist adapostit in pesteri, inscris pe lista patrimoniului UNESCO in 1991. Principalele atractii, raspandite in 5 pesteri, sunt reprezentate de statui (153 ale lui Budha, 3 ale unor regi, 4  reprezentand zei si zeite) si picturi ce acopera peste 2100 mp. Continuam apoi spre Polonnaruwa, a doua capitala medievala a tarii dupa Anuradhapura, considerata a fi cea mai importanta creatie urbana datorita atat dimensiunilor sale, cat si armoniei dintre constructii si natura, un oras-gradina, inclus in patrimoniul UNESCO. Cazare si cina Dambulla.

Ziua 4. DAMBULLA – SIGIRIYA – KANDY

Mic dejun. Plecare spre Sigiriya unde vom vizita cel mai renumit obiectiv turistic al Sri Lankai: “Fortareata Cerului” sau “Stanca Leului”, inclus pe lista UNESCO in 1982. A fost capitala Sri Lankai pentru o scurtă perioadă, in timpul domniei regelui Kasyapa (477 – 495). Palatul regal a fost construit pe stanca de aproximativ 180 m inaltime, drumul de acces trecand printr-o poarta de forma unui leu, iar peretele de vest al stancii a fost decorat cu fresce multicolore, reprezentand femei, despre care se crede ca faceau parte din haremul regal. Faimos este si „zidul oglinda”, a carui tencuiala era atat de bine lustruita incat regele se putea privi atunci cand se plimba de-a lungul lui. Actualmente zidul este acoperit de inscrisuri lasate de vizitatori, dintre care cele mai vechi dateaza din sec.VIII. Continuam traseul cu un scurt popas la gradina de mirodenii din Matale. Ajungem apoi in Peredeniya unde vom vizita gradina botanica regala, locul preferat al regilor Sinhala, ce adaposteste peste 5000 de specii de plante, pomi tropicali si flori exotice. Ne deplasam spre Kandy, capitala culturala a insulei, ultima fortareata a regilor Kandy, monument UNESCO din 1988. In prezent orasul este un adevarat sanctuar cultural, in care obiceiurile si ritualurile stravechi sunt un stil de viata. Odata ajunsi in Kandy, vom face un scurt tur de orientare. Seara va propunem o cina traditionala cu spectacol (optional). Cazare Kandy.

Ziua 5. KANDY – PINNAWELA – NUWARA ELIYA

Mic dejun. Vom incepe ziua de azi cu vizitarea celui mai important loc de pelerinaj din Sri Lanka: „Templul Dintelui Sfant” care adaposteste dintele lui Budha. Urmatoarea oprire va fi la adapostul pentru elefanti Pinnawela, care functioneaza in prezent atat ca orfelinat dar si ca baza de reproductie, aici aflandu-se cea mai mare turma de elefanti din lume, aflata in semi-captivitate. Sosire in Nuwara Eliya sau “Mica Anglie”, situata in centrul zonei unde se cultiva ceaiul. Acest oras pastreaza aspectul unui tinut rural tipic englezesc cu cladiri in stil Queen Anne. Cazare si cina in Nuwara Eliya.

Ziua 6. NUWARA ELIYA – PARCUL NATIONAL YALA

Mic dejun. Plecare spre Parcul National Yala pentru o experienta de neuitat intr-un jeep safari, prilej de a admira diferite specii de pasari migratoare printre care si flamingo, cormorani, egrete dar pot fi vazute si turme de bivoli, elefanti si leoparzi. Parcul Yala este un adevarat paradis pentru natura dar si pentru om. Pranzul il vom servi sub forma de picnic. Cazare si cina in zona Parcului Yala.

Ziua 7. PARCUL NATIONAL YALA – GALLE – HIKKADUWA

Mic dejun. Plecare spre  Galle, oras fondat de portughezi in sec.XVI si fortificat de olandezi in sec.XVIII. In 1988 a fost inclus pe lista UNESCO, fiind considerat unul dintre cele mai bune exemple de oras fortificat construit de europeni in sudul si sud-estul Asiei, sinteza intre stilurile arhitecturale europene si traditia locala. Deplasare apoi spre statiunea Hikkaduwa, aflata pe tarmul Oceanului Indian. Cina si cazare Hikkaduwa.

Ziua 8. HIKKADUWA – COLOMBO – MALDIVE

Mic dejun. Parasim Hikkaduwa pentru a ne indrepta spre aeroportul din Colombo. Zbor spre Maldive, cea mai mica tara asiatica ca populatie si suprafata. Sosire si transfer la hotel, cazare in regim all inclusive.

Ziua 9. MALDIVE

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si activitati individuale.

Ziua 10. MALDIVE

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si activitati individuale.

Ziua 11. MALDIVE

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si activitati individuale.

 

Ziua 12. MALDIVE – COLOMBO

Mic dejun. Timp liber pana la transferul la aeroport si zbor spre Colombo. Sosire si transfer la hotel.

Ziua 13. COLOMBO – BUCURESTI

Mic dejun. Ziua de azi o dedicam descoperirii orasului Colombo, intr-un tur de oras pe parcursul caruia avem prilejul de a admira Vechiul Far, Moscheea Jami Ul-Alfar,  Biserica St. Paul (ridicata in perioada coloniala portugheza), Fortul, Turnul cu ceas Khan, Palatul Prezidential, Bazarul Pettah, Colegiul Regal (cea mai veche scoala publica din Sri Lanka). Vizita poate continua cu Muzeul National, deschis in 1877, unde aveti ocazia sa vedeti expozitii de artefacte rare.Cina intr-un restaurant local. Seara transfer la aerportul din Colombo pentru zborul de intoarcere in tara, via Istanbul. Noapte si cina la bord.

Ziua 14. BUCURESTI

Sosire Istanbul. Dupa o scurta escala ne vom imbarca pentru zborul spre Bucuresti.

 

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
 

zbor Bucuresti – Colombo / Colombo – Male – Colombo / Colombo – Bucuresti;

transferurile cuprinse in program,  transport pe durata programului cu autocar / minibus modern si cu masini de teren speciale pe durata safariului;

● 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*- 4* si 1 noapte cazare langa Parcul Yala ;

6 cine in Sri Lanka;

4 nopti cu all inclusive in Maldive;

ghid insotitor roman si ghizi locali;

vizitele cuprinse in program;

● asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei / calatorie).

 

 

taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale (se achita obligatoriu la inscriere): 499 €;

taxele de aeroport pentru zborurile interne: 125 €;

taxa de viza Sri Lanka (se achita la intrarea in tara aprox. 30 USD);

intrarile la obiectivele turistice si in rezervatii: 100 €;

excursiile optionale;  

bacsisuri obligatorii (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 30 € / pers;

alte servicii decat cele mentionate.

 PLECARI LOC IN CAMERA DUBLA SUPLIMENT SINGLE
6 nov 2390 € 599 €

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 15 pers.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI  OPTIONALE :

 

Cina traditionala cu spectacol in Kandy (Sri Lanka): 55 € ;

 

 

   Orar de  zbor (compania Turkish Airlines) – ore locale

 

06-Nov Bucuresti 22:00 Istanbul 23:15
  Istanbul 01:10 Colombo 15:10
18-Nov Colombo 21:20 Istanbul 05:30 (19-Nov)
  Istanbul 07:55 Bucuresti 09:15

 

 

 

 

Conditiile Generale de Participare:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru gru; minim 15 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim pretul se poate majora cu pana la 10%. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

 1. 20 % daca retragerea se face pana in 45 de zile inaintea inceperii excursiei;
 2. 30 % daca retragerea se face intre 45 – 30 de zile inaintea inceperii excursiei;
 3. 50 % daca retragerea se face intre 29 -15 zile inaintea inceperii excursiei;
 4. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 15 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

 1. 50% daca retragerea se face pana in 30 de zile inaintea inceperii excursiei;
 2. 100% daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea plecarii sau daca turistul nu se prezinta la locul de imbarcare in ziua si la ora stabilita.

Rezervarile anulate care beneficiaza de reduceri ‘Early Booking’ (inscrieri timpurii), sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

 1. 30% daca retragerea se face pana cu cel mult 60 zile inaintea inceperii excursiei
 2. 50% daca retragerea se face intre 59 si 30 zile inaintea plecarii
 3. 100% daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea plecarii sau daca turistul nu se prezinta la locul de imbarcare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, lodege-urilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile vizitate. Hotelurile si

lodge-urile mentionate in program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare. Lodge-urile sunt unitati de cazare speciale pentru safari, situate in perimetrul rezervatilor naturale, oferind confortul similar unui hotel: restaurant, bar, camere de regula situate in bungalow-uri, dotate cu grup sanitar, apa calda, terasa etc ( fara TV ).

Traseul poate fi modificat in anumite situatii speciale, functie de conditii climatice, orare de zbor etc.

Excursia traverseaza zone geografice diferite, cu temperatura si umiditate variabila, de la campii, depresiuni, savane, drumuri de coasta, in conseciinta recomandam haine atat pentru anotimpuri calde ( vara ), cat si pentru anotimpul racoros (toamna), pelerina sau geaca de ploaie, incaltaminte comoda, ochelari de soare, crema solara, alifie impotriva tantarilor. Datorita sensibilitatii pe care anumiti turisti o pot avea fata de ingredientele folosite in bucataria africana, se recomanda ca inainte de plecare sa se ia in bagaj si pastile pentru digestie. Trebuie avut in vedere ca apa de la robinet nu este intotdeauna potabila (a se consulta ghizii pe traseu). Folosirea apei de la robinet chiar pentru spalatul fructelor sau a dintilor poate cauza probleme de sanatate.

Zborul pentru acest program este operat de compania Turkish Airlines ( se poate modifica ) si companii aeriene locale. Orarele de zbor mentionate sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene. Greutatea maxima admisa a bagajelor de cala este de 23 kg / pers.

Transportul pe durata safari-ului se face in vehicule de teren special adaptate la ‘drumurile’ prin savana, cu trape largi pentru o vizibilitate perfecta si suspensii foarte bune, avand o capacitate de 10 locuri. Turistii sunt insotiti de ghizi locali calificati, profesionisti, vorbitori de limba engleza, cu o cunoastere profunda a locurilor si a comportamentul animalelor, dotati cu statii de emisie-receptie, fiind astfel in permanent contact cu toate vehiculele de safari care se deplaseaza in acelasi timp in rezervatii.

Agentia nu poate fi trasa la raspundere pentru cazuri in care anumite animale mentionate in program nu pot fi vazute. Animalele nu sunt ‘obiective turistice’, aflandu-se intr-o permanenta miscare si de regula ascunse de vizitatori, astfel puteti sa parcurgeti o zi intreaga fara sa vedeti un leopard sau, dimpotriva, sa vedeti mai mult de 3-4 in aceasi zi. Factorii care contribuie decisiv la reusita safari-ului sunt ghidul care va insoteste, vremea si norocul dvs. !

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.