Oferta Senior Voyage EGIPT – Croaziera Pe urmele faraonilor de la 485 euro – oferta expirata


Oferta Senior Voyage EGIPT – Croaziera Pe urmele faraonilor  de la 485 euro – oferta expirata

 

Senior Voyage oferă ca destinație de vacanţă exoticul si misteriosul Egipt. Egipt este una dintre marile zone ale turismului internațional! O țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est de Marea Roșie, la sud de Sudan, iar la vest de Libia.

Datorită frumuseții naturale și a diversității peisajelor, fiind una dintre destinațiile cu aer tropical și deșertic, Egiptul este considerat Mama Lumii turistice! Este colțul de rai al site-urilor grandioase, precum Piramidele din Giza, Abu Simbel sau malul de vest al Luxor. Iar acestea sunt doar câteva. O vizita în Egipt este implinirea unei dorinţe adânci şi misterioase. Este un tărâm ce te înfioară şi încântă în multe feluri. Fascinanta istorie antică asteaptă să fie descoperită (din Cairo în nord, până la Abu Simbel în sud). Bucură-te de spectacolul orbitor al lumii subacvatice din Marea Rosie, deşertul cu spaţii vaste presărat cu oaze prosapete şi rasfaţă-te în ademenitoarele staţiuni de la malul mării. Cât despre peisaje, ele îmbină cu finețe zonele deșertice cu apele turcoaz.

 

 

Tarif: 485 euro/ loc in DBL

 

Plecari 2015: 05.09, 12.09, 19.09, 26.09, 03.10, 10.10, 17.10, 24.10, 31.10, 07.11, 14.11, 21.11, 28.11

Plecari 2016: 07.05, 14.05, 21.05, 28.05, 04.06, 11.06, 18.06, 25.06

 

Durata : 7 nopti

ZIUA 1 – Sâmbătă

Întâlnire la aeroport cu reprezentantul agenţiei pentru îmbarcare pe cursa charter Bucuresti–Hurghada. Ajungem în Hurghada unde se realizează transferul de la aeroport la hotel. Cazare şi cină la hotel 4*+.

ZIUA 2 – Duminică

Dimineata devreme pornim din Hurghada spre oraşul Luxor (250 km) unde ajungem in jurul orei 10.00. Ne imbarcam si facem check-in pe vasul de 5*, dupa care recomandam (optional) vizita la Karnak, localizat pe malul de est al Nilului, si la fabrica de papirus din apropiere. Cunoscut în antichitate sub denumirea de Ipet-isut, adică locul cel mai ales de pe pământ, Karnak este un oraş vechi de mai bine de 2000 de ani şi a fost dedicat triadei Amon, Mut şi Khonsu. Revenim la vas pentru pranz. Dupa masa se organizeaza excursia Bonus Tur de oras Luxor. Cazare şi cină pe vas.

ZIUA 3 – Luni

Dupa micul dejun va propunem sa descoperim misterele faraonilor in Valea Regilor (optional). Vizităm monumentele istorice de pe malul de vest al Nilului: Templul Reginei Hatshepsut, atracţia principală din valea „Mănăstirii Nordice”, cunoscut sub denumirea de „Splendoarea splendorilor”. Templul a fost proiectat de către Senemut, apropiat al curţii regale, în scopul de a servi drept loc al săvârşirii serviciilor religioase închinate reginei, după moartea acesteia. Vizitam apoi Coloşii lui Memnon, singurii Supravieţuitori ai templului funerar al lui Amenhotep al III-lea care, conform noilor descoperiri, a fost cel mai vast templu din Karnak. Cei doi coloşi au stat de strajă în ultimii 3400 de ani în necropola tebană, pe partea cealaltă a Nilului faţă de oraşul modern Luxor. Revenim la vas pentru pranz. Vasul isi va porni calatoria spre Esna, iar pe traseu se va vizita Habu (obptional). Cazare şi cină pe vas.

ZIUA 4 – Marti

Continuam traseul catre Edfo, iar după micul dejun vizităm (optional) Templul Horus din Edfu, care a fost construit în 180 de ani, 3 luni şi 14 zile. Templul a fost găsit îngropat de oamenii lui Napoleon în 1797 şi scos la suprafaţă în 1850. Templul are o cameră dedicată „industriei” parfumurilor. Pe pereţi se află toate reţetele parfumurilor egiptene. Excursia include transfer cu sareta spre templu si inapoi la vas. Revenim la vas pentur pranz. Dupa pranz, vasul continua spre Kom Ombo unde va acosta pentru innoptare. Cazare şi cină pe vas.

ZIUA 5 – Miercuri

Dupa micul dejun putem vizita (optional) rapid Kom Ombo inainte ca vasul sa plece catre Aswan. Considerat o poartă către Africa, acest oraş egiptean oferă turiştilor una dintre cele mai frumoase privelişti asupra Nilului. În Aswan, Nilul oferă cel mai frumos peisaj, curgând printre stânci de granit şi deşert. Două insule de smarald acoperite cu oaze de palmieri şi plante tropicale se remarcă: Insula Elephantine şi Insula Kitchener. Aceasta din urmă este cunoscută pentru grădinile şi plantele sale exotice aduse de generalul britanic Kitchener. Acestea continuă să înflorească şi astăzi. În Aswan vizităm (optional) Marele Baraj, realizare impresionantă a ingineriei moderne, construit de britanici între anii 1960 şi 1971, apoi extins, dar totuşi incapabil de a controla Nilul pentru irigaţii.  Barajul are o înălţime de 111 m, o  lungime de 3,5 km şi o lăţime de 1 km. Mai vizităm, la alegere, Templul Philae, închinat zeiţei Isis, sau Obeliscul neterminat, lung de 42 m, care odihneşte abandonat în cariera de granit roz, datorită unei fisuri transversale. După amiază facem o plimbare optionala cu feluca pe Nil. Cazare şi cină pe vas.

ZIUA 6 – Joi

De dimineaţă îţi propunem ca program opţional o vizită în Abu Simbel la Tempul lui Ramses al II-lea, monument considerat cel mai frumos templu ridicat de acest faraon. Faţada templului are 33 m înălţime şi 38 m lăţime şi este păzită de patru statui ale lui Ramses al II-lea. Este un templu unic şi datorită modului în care soarele luminează patru statui din interiorul templului (ale lui Ra-Harakhte, Ptah, Amun-Ra, şi Ramses al II-lea zeifi cat) doar în două zile din an 21 februarie, ziua regelui, şi pe 22 octombrie, ziua incoronării sale. Plecare catre Abu Simbel se face in jurul orei 3.00 dimineata, iar returul la vas pentru check out va fi la ora 11:00. Transfer catre Hurghada (400 km – aprox 6 ore). Cazare si cina la hotel 4*+ in Hurghada.

ZIUA 7 – Vineri

După micul dejun avem o zi întreagă să ne bucurăm de plajă, sau putem alege una dintre interesantele excursii opţionale: croaizera pe Marea Rosie in timpul zilei si seara o „Cina beduina” sau programul „1001 nopti spectaculoase” care este inclus pentru posesorii de Card Senior Voyage.

ZIUA 8 – Sâmbătă

Mic dejun. Check out de la hotel si transfer catre aeroport pentru zbor retur Hurghada-Otopeni.

 

Tariful include: 

Biletul de avion zbor direct București-Hurghada-București;

Transfer aeroport– hotel– aeroport;

4 nopţi de cazare cu All Inclusive la hotel 4*+ in Hurghada ;

3 nopţi de cazare cu Pensiune Completa pe vas de 5* ;

Transfer Hurghada-Luxor si Aswan-Hurghada;

1/2 zi excursie (Tur de oras Luxor) opţională inclusă;
Asistenţă turistică pe perioada sejurului;

Ghid in limba romna pe croaziera.

 

BONUS!!!

1. 1/2 zi excursie opţională  BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (1001 nopti spectaculoase)

2. Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

3. Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achită suplimentul de 50 euro de non-senior .

 

 

 

Tariful nu include: 
Taxele de aeroport 95 euro/ persoană

Taxa de viza – 24 euro/persoana

Bacsis – 10 euro/persoana

Băuturile pe vas

Asigurare storno si medicala – nu este obligatorie însa agenţa va sfătuiește să o procuraţi.

Intrările la obiectivele turistice și alte taxe și cheltuieli personale.

Excursiile optionale cu exceptia celor mentioante ca incluse.

 

 

Bine de stiut:

Turistii se vor prezenta la aeroport cu 2 ore inainte de plecare.

Greutatea maxima admisa gratuit la bagajul de cala este de 20 kg. Transportul bagajelor care depășesc cantitatea admisa gratuit este supus unor tarife. Bagajul de mana nu poate depasi 7 kg. Nu trebuie sa introduceti in bagajele dumneavoastra obiecte care ar putea pune in pericol siguranta aeronavei sau a pasagerilor.

Orarul de zbor se poate modifica, astfel, el va fi comunicat cu exactitate inainte de plecare.

Clasificarea hotelurilor si a vaselor de croaziera este data de institutiile autorizate din Egipt in functie de normele impuse de acestea.

 

Formalitati:

La frontiera  este obligatorie deținerea unui pașaport valabil minim 6 luni. Nu sunt obligatorii asigurarea medicala de calatorie si  asigurarea storno, însa, agenția va recomanda sa le aveți. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca armatoarele condiții: sa calatoreasca cu cel puțin un adult însoțitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al părintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aibă cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.