Oferta Senior Voyage EGIPT – Sharm El Sheikh de la 395 euro – oferta expirata


Oferta Senior Voyage EGIPT – Sharm El Sheikh de la 395 euro – oferta expirata

 

Sharm El Sheikh – Program Senior Voyage

Egipt – Moise si cele 10 Porunci

Sharm El Sheikh –Sahara – Cairo – Piramide – Sfinx – Marea Rosie – Sinai – Dahab – Ras Abu Galum

 

 

 PRET:  395 euro/ loc in DBL
Senior Voyage oferă ca destinație de vacanţă exoticul si misteriosul Egipt. Egipt este una dintre marile zone ale turismului internațional! O țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est de Marea Roșie, la sud de Sudan, iar la vest de Libia.

 

Datorită frumuseții naturale și a diversității peisajelor, fiind una dintre destinațiile cu aer tropical și deșertic, Egiptul este considerat Mama Lumii turistice! Este colțul de rai al site-urilor grandioase, precum Piramidele din Giza, Abu Simbel sau malul de vest al Luxor. Iar acestea sunt doar câteva. O vizita în Egipt este implinirea unei dorinţe adânci şi misterioase. Este un tărâm ce te înfioară şi încântă în multe feluri. Fascinanta istorie antică asteaptă să fie descoperită (din Cairo în nord, până la Abu Simbel în sud). Bucură-te de spectacolul orbitor al lumii subacvatice din Marea Rosie, deşertul cu spaţii vaste presărat cu oaze prosapete şi rasfaţă-te în ademenitoarele staţiuni de la malul mării. Cât despre peisaje, ele îmbină cu finețe zonele deșertice cu apele turcoaz.

 

Mituri şi istorie

Istoria perioadei antice a Egiptului este învăluită în mister şi legende. Marii învăţaţi au crezut că vor găsi remniscienţe ale unor evenimente preistorice în vechile mituri egiptene, cum ar fi cel care descrie lupta dintre zeii Osiris şi Seth pentru tronul Egiptului, dar este puţin probabil ca aceste mituri să aibă fond istoric. În pragul celui de-al treilea mileniu înaintea erei noastre, civilizaţia egipteană se face cunoscută, înscriindu-se în istorie, în acelaşi timp, se semnalează existenţa unui popor cu o rasă relativ omogenă, constituirea unui stat, a unei limbi şi a unei economii agricole remarcabile pentru punerea la punct a unui sistem complex de irigaţii. Scrierea neobişnuită, originală, exprimând legi, obiceiuri, o religie aparte, întregesc această civilizaţie, care va evolua destul de puţin, timp de trei milenii.Vechii egipteni foloseau mai multe denumiri pentru ţara lor. Cea mai frecventă este, fără îndoială, Kemet, care înseamnă „pământul negru”. În textele egiptene mai figurează termenii „ia meri”, având sensul de „pământ iubit” şi „ta nutri”, cu înţelesul de „pamânt al zeilor”.

Creația lumii

Mitul genezei lumii are diferite variante în mitologia egipteană. Cea mai cunoscută din ele provine din Heliopolis. Se spune că la începuturi exista doar o mare întunecată, trupul zeului Nu. Nu făcea parte dintr-un grup de opt zei primordiali, numit Ogdoad. Din adâncul apelor a ieșit la un moment dat un munte, iar în vârful lui a strălucit în întreaga lui splendoare Atum, zeul soarelui, un alt membru al grupului Ogdoad și creatorul lumii. El scuipă și o creează pe Tefnut, zeița umidității, apoi tușește aducîndu-l pe lume pe zeul Shu , zeul aerului (Herodot spune că cei doi s-au născut din sperma zeului). Shu este văzut de obicei ca un om, deși unii îi atribuie înfățișare de leu. Tefnut are corp de om și cap de leoaică, sau este în întegime leoaică. Shu și Tefnut devin amanți și în urma relației lor se nasc Geb, zeul pământului și Nut, zeița cerului. Geb se așază pe sol, iar Nut se arcuiește deasupra lui, împingându-l la o parte pe bunicul lor, Nu. Apoi, Atum creează toate celelalte forțe ale universului și îi poruncește lui Shu, să îi separe pe Geb și Nut, așezându-se între ei. De aceea, de acum încolo cerul va fi separat de pământ de aer.

În multe reprezentări egiptene însă, Nut continuă să fie legată de Geb prin privirea ei și prin vârful mâinilor și al picioarelor cu care unește estul de vest.

Alte versiuni ale mitului creației sunt mai puțin cunoscute. Una din ele spune că Atum s-a născut dintr-o uriașă floare de lotus și avea înfățișarea unui prunc. Din gura lui au țâșnit zeii iar din ochii lui oamenii. La Theba, zeul creator este Amon, un zeu al vântului, care suflă pe suprafața oceanului primordial, Nu și scoate un strigăt de gâscă, pasăre inteligentă la egipteni, apoi ia forma soarelui. La Memphis, zeul înțelepciunii, Ptah, făurește lumea. El aduce la viață fiecare zeu și ființă rostindu-i numele.

Excursii optionale Gratuite:

  • Un tur al orasului – excursie opţională inclusă

In primul rand, aceasta excursie va ajuta sa stiti totul despre orasul Sharm si sa aflati toate informatiile despre locurile sale atractive, cum ar fi golful Naama, piata veche, biserica, moschea. Seara, preluarea din fata hotelului cu un autobuz cu aer conditionat si ghid catre piata veche din Sharm el Sheikh, unde veti gasi destul de multe de facut, de la cumparaturi, delectare cu delicii culinare si fumatul din narghilea, pana la perindarea prin restaurante pentru fructe de mare si bazuri pentru produse alimentare orientale, cafenele, mall-uri, buticuri de haine. In piata veche puteti gasi orice va pofteste inima. Apoi urmeaza un alt traseu la biserica numita “Catedrala cerurilor” si localizata in zona Hay el nour, considerata una dintre cele mai mari din Sinai. 1001 de nopti spectaculoase  (Alf Lela We Lela) – BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

Spectacolul celor 1001 de nopti de la Alf Leila We Leila este un punct de atractie pentru majoritatea turistilor din Hurghada, oferindu-va un amalgam de obiceiuri, traditii si preparate locale. Dansurile din buric, caii si Show-ul plin de lumina si sunet alcatuiesc o noapte de divertisment oriental. Seara incepe optional cu o cina orientala (in stil magrebian-marocan), urmata de un Spectacol plin de sunet si lumina in stilul celor de la Marele Piramide, Templul Karnak si Abu Simbel. Spectacolul este urmat de o defilare a cailor, unde au loc mai multe acrobatii si demonstratii de calarie. Cel de al treilea show si ultimul este cel al unei dansatoare din buric oriental si Tanura. La sfarsitul serii, vei fi condusi inapoi la hotel.

Nu ratati excursiile optionale:

Orasul Cairo – Piramidele si Sfinxul

Plecare de la hotelul din Sharm el Sheikh in jurul orei pranzului pentru o excursie la Cairo. Aici, vom vizita Muzeul Egiptean din Cairo, cel mai mare muzeu din Egipt, care gazduieste peste 120.000 de artefacte din Egiptul Antic. Veti avea posibilitatea de a explora (optional) unele dintre cele mai importante Sali ale Muzeului, cum ar fi sala faraonilor, sala cu multe comori de aur ale lui Tutankhamon, unde veti vedea celebra masca de aur. Va rugam sa retineti ca se percepe o taxa suplimentara, daca doriti sa admirati camera mumiilor regale. Dupa vizitarea Muzeului din Cairo, vom petrece ceva timp departe de agitatia mediului citadin din Cairo. Ne vom bucura de masa de pranz la unul dintre cele mai bune restaurante din Giza, cu vederi la piramide. Apoi vom vizita Platoul din Giza, pe care se afla celebrele Piramide si Sfinxul, unele dintre cele mai surprinzatoare sculpturi ale Egiptului, inconjurate de Desertul Sahara. Va rugam sa retineti ca se percepe o taxa suplimentara, daca doriti sa vizitati piramidele sau Muzeul Solar. Dupa admirarea obiectivelor turistice, vom merge la cumparaturi in zonele de langa piramide, apoi revenire la hotel.

Piramidele lui Kheops, Kephren si Mykerinos reprezinta o reala atractie pentru milioanele de turisti care vin sa viziteze Egiptul. Impunatoarele constructii impresioneaza prin valorea lor istorica si meticulozitatea cu care au fost realizate.

Situate langa Cairo, pe malul fluviului Nil, cele trei piramide egiptene sunt singurele dintre cele sapte minuni ale lumii antice care mai exista in zilele noastre. Piramidele egiptene au o vechime de peste 4 milenii, fiind construite intre anii 2700-2500 i.Hr., langa vechea capitala egipteana Memphis, in cinstea celor trei faraoni egipteni carora le poarta numele: Kheops, Kephren si Mykerinos.

Muntele lui Moise

Seara, preluare de la hotel in jurul orei 22:00. Excursie prin desert, catre Manastirea Sfanta Ecaterina, unde veti escalada Muntele Sinai (urcarea dureaza aproximativ 2-3 ore), pentru a asista la unul dintre cele mai magnifice si romantice rasarituri de soare, care este o experienta cu adevarat uluitoare! Dupa rasaritul soarelui, coborare de pe munte si vizitarea Manastirii Sfanta Ecaterina, care adaposteste capela Rugul Aprins, declarat a fi locul unde Moise a vazut rugul aprins. Complexul manastirii adaposteste opere de arta de nepretuit, icoane si unele dintre cele mai importante colectii de manuscrise iluminate din lume. Revenire la hotelul din Sharm. Acest tur necesita un nivel rezonabil de conditie fizica si nu este recomandat celor cu boli cardiace sau afectiuni grave. Bagaj necesar pentru excursie: haine groase pentru escaladarea muntelui; micul dejun va fi pus intr-un recipient si transportat cu turistii; pasaport;pantofi confortabili; femeile sunt sfatuite sa adopte o tinuta decenta in timp ce viziteaza manastirea. Toate excursiile la obiectivele turistice sunt facute cu o dubita modernizata, cu aer conditionat. Manastirea Sf. Ecaterina din Muntele SinaiManastirea Sf. Ecaterina poate fi perceputa ca o veritabila comoara si una dintre cele mai mari tezaure ale culturii umane datorita manuscriselor, cartilor tiparite, pergamentelor de mare valoare care se regasesc in biblioteca sa. Aceasta include, de asemenea, cea mai importanta colectie de icoane pre-iconoclaste, dar si icoane de mare frumusete si importanta datand din timpul dinastiei Comnen.

Moscheea Al Mustafa

Chiar și pentru cei care nu sunt religiosi, Moscheea Al Mustafa merita vizitata pentru arhitectura sa izbitoare. Aceasta are o fațadă din marmură superba, o cupolă mamut în centru și mai multe minarete falnice. La intrarea in moschee veți experimenta un sentiment copleșitor de pace si liniste. 

Manastirea Sfanta Ecaterina si orasul de aur – Dahab O calatorie prin desert ne duce la Manastirea Sfanta Ecaterina, care adaposteste capela Rugul Aprins, declarat a fi locul unde Moise a vazut flacara vie a Rugului Aprins. Opere de arta valoroase, icoane si unele dintre cele mai importante colectii de manuscrise iluminate din lume se afla in incinta manastirii. Bucurati-va de masa de pranz la un hotel din apropiere, inainte de a vizita Dahab, unde exista suficient timp liber pentru cumparaturi sau o plimbare in jurul orasului. Transfer inapoi la hotel in Sharm. Turistii vor primi mic dejun-ul la pachet. Necesar pentru excursie: pasaport; pantofi confortabili; femeile sunt rugate sa se imbrace modest in timp ce viziteaza manastirea. Din Sharm el Sheikh la Ras Abu Galum – un tur pictat in albastru si griDe la hotel plecare cu un jeep care ne va plimba, timp de doua ore, prin desertul Sinai, unde vom admira peisajele maronii si fauna salbatica locala. Odata ajunsi la Abu Galum, este timpul pentru snorkeling in Gaura Albastra, printre recifele de corali. Urmeaza o plimbare cu camila prin desertul egiptean sau de-a lungul Golfului Aqaba. Oprire pentru masa de pranz intr-o tabara beduina, unde vom gusta din preparatele beduinilor. Excursia continua de-a lungul coastei, apoi vom face din nou snorkeling in frumoasa laguna – ocazia perfecta pentru a explora lumea subacvatica a Marii Rosii. Vizitarea orasului Dahab, unde avem suficient timp liber pentru o plimbare prin oras. Intoarcere la hotelul din Sharm. Petreceri in desertVeti sta in corturile beduinilor din mijlocul desertului, cu cina si bauturi racoritoare, si veti admira spectacolul folcloric (dans din buric – „el tanora”), apoi veti putea urmari luna si stele cazatoare cu un telescop modern. Intoarcere la hotel in jurul orei 20:00.

Plecari 2015: 22.08, 29.08, 05.09, 12.09, 19.09, 26.09, 03.10, 10.10, 17.10, 24.10, 31.10, 07.11, 14.11, 21.11, 28.11

Plecari 2016: 07.05, 14.05, 21.05, 28.05, 04.06, 11.06, 18.06, 25.06

Servicii incluse:

Biletul de avion zbor București-Sharm El Sheikh-București;

Transfer aeroport– hotel– aeroport;

7 nopţi de cazare cu demipensiune sau All Inclusive, in fuctie de varianta aleasa ;

1/2 zi excursie (Tur de oras Sharm El Sheikh)  inclusă;
Asistenţă turistică pe perioada sejurului;

1/2 zi excursie opţională  BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Spectacolul „1001 Nopti”)

 

BONUS!!! 

1. 1/2 zi excursie opţională  BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Spectacolul „1001 Nopti”)

2. Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

3. Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achită suplimentul de 50 euro de non-senior .

 

NU SUNT INCLUSE: 
Taxele de aeroport 95 euro/ persoană

Taxa de viza – 24 euro/persoana

Asigurare storno si medicala – nu este obligatorie însa agenţa va sfătuiește să o procuraţi.

Intrările la obiectivele turistice și alte taxe și cheltuieli personale.

Excursiile optionale cu exceptia celor mentioante ca incluse.

Faranna Heights Resort 4*+ (sau similar) ss sss

-All Inclusive-

 

 

Faraana Heights Resort oferă plajă privată, 3 piscine, discotecă și vedere la Marea Roșie. La cerere, por fi aranjate scufundări și alte sporturi nautice.

Toate camerele de la Faraana au podea cu mochetă imprimată. Fiecare cameră oferă TV prin satelit, minibar și dulap. Unele camere au vedere la mare. Baia include duş şi uscător de păr.

Oaspeții pot savura o selecție de preparate la grătar oferite la restaurantul Panorama and Grill, în timp ce se bucură de vederea spectaculoasă la mare. Cocktailuri, mocktailuri și gustări ușoare sunt oferite la cele 3 baruri de la piscină.

După un antrenament energizant în sala de sport, oaspeții se pot bucura de un joc pe terenul de tenis. Pentru opțiuni mai relaxante, la centrul spa se oferă saună și cadă cu hidromasaj, la un cost suplimentar.

Puteți găsi o varietate de magazine la galeriile comerciale din cadrul proprietății. Golful Naama, cu promenada și piețele sale, se află la 20 de minute cu mașina de Faraana Resort. Este disponibil un serviciu de transfer la golful Naama.

Tarife:

Loc in Dubla / Triple 395 euro

Supliment Single – 100 euro

Un copil 0-1.99 ani – Gratuit

Un copil 2-11.99 ani in camera Dubla cu 2 adulti are reducere 100 euro din tariful de adult.

 

Nu este inclusa taxa de aeroport 95 euro/pers si taxa de viza 24 euro/persoana (inclusiv la infanti).

 

 

AA Oasis Resort 4*+ (sau similar) oo ooo

-All Inclusive-

 

 

Resortul este situat în golful Sharks Bay şi oferă unităţi de cazare luminoase, precum şi o plajă privată cu şezlonguri şi umbrele. Piața Soho se află la 5 minute de mers pe jos.

Camerele spaţioase de la AA Grand Oasis Resort sunt spaţioase şi au ferestre din podea până în tavan şi balcon privat. Toate camerele oferă aer condiţionat, birou şi TV cu canale prin cablu în mai multe limbi.

Oaspeţii complexului Grand Oasis pot să se relaxaze în piscina mare, să fumeze o narghilea sau să se destindă cu un cocktail la barul de la piscină sau la barul din hol. Pentru un antrenament energic, hotelul oferă o sală de gimnastică bine utilată şi terenuri de sport şi volei pe plajă.

AA Grand Oasis Resort pune la dispoziţie 3 restaurante a la carte, restaurantul cu specific italienesc Prim Piatti, restaurantul cu preparate din peşte Fisherman şi restaurantul Oriental, care oferă o varietate de mâncăruri pentru toate gusturile.

AA Grand Oasis Resort se află la 9 km de golful popular Naama, unde puteţi găsi numeroase restaurante şi magazine. Aeroportul Sharm el Sheikh se află la numai 15 minute de mers cu maşina.

Tarife

Loc in Dubla / Triple 395 euro

Supliment Single – 100 euro

Un copil 0-1.99 ani – Gratuit

Un copil 2-11.99 ani in camera Dubla cu 2 adulti are reducere 100 euro din tariful de adult.

 

Nu este inclusa taxa de aeroport 95 euro/pers si taxa de viza 24 euro/persoana (inclusiv la infanti).